|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
30.8.2006 17:23:45   
metka_zone
ojla! naj še jaz malo poročam...
- THT sem imela negativenuser posted image ...
- na socialno se nisem prijavla, ker ne moreš biti prijavljen na zavodu za zaposlovanje, če obiskuješ šolo ( izredno ali redno )- nov zakon iz meseca julija, tko da s socialno pomočjo nič ne bo...user posted image
- drastično razmišljam, da bi začela plesti, ampak ne vem kako se naj naučim,...Ve katera za kakšno knjigo o tem?

- hja , pa sva izvedela, da bo 100% fantek...user posted image  .  Moj user posted image  si je strašno želel punčke, ampak sedaj že sanjari, kako bo luštno, ko bo mlad poba doma in bo kosil travo, urejal vinograd, sadje, vrt,.....midva pa ležala v senci in uživala....user posted image   Svašta!

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 751
31.8.2006 9:12:02   
LUNA06
Matejci – 1.1.
anckabancka - 1.1.
LUNA06 - 5.1. user posted image
Claudia - 6.1.user posted image
Jesse - 6.1.
karolina* - 8.1.
TanjaS – 8.1.
laky - 8.1.
loja + 8.1.
asandra1 - 10.1
cat - 10.1.
Barbid - 10.1
husa - 10.1.user posted image
Urša08 - 11.1.user posted image
kkatka - 12.1.
eva1 - 12.1.user posted image
ajja - 13.1.user posted image
pikica27 - 14.1.
Teja K. - 14.1.
zojaB - 15.1.
rdarci - 15.1.
metka_zone - 15.1.user posted image
bučkica - 16.1.
bianka - 16.1.
Adelina - 16.1.
polhek76 - 19.1.
zvezdica5 - 20.1.
jerry - 20.1.
Jasnika - 22.1.
bucka01 - 22.1.
adriana_m - 22.1.user posted image
tanja24 - 23.1.
onina - 23.1.
lencika27 - 24.1.
solzica - 26.1.
pikecpokec - 26.1.
Cacka02 - 27.1.
jagoda80 - 27.1.
polona25 - 27.1
Aja32 - 27.1.
Zvončica in Peterpan - 27.1.
lokvanj - 28.1.
tatam - 29.1.-dvojčka

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 752
31.8.2006 9:30:46   
tatam
Pa kaj bodo januarja res sami fantki al kaj?
Tudi jaz imam danes pregled-upam,da tudi UZ,saj sedaj že tudi mene zanima,kdo me tako pridno brca vsak dan.
Mož in otroka vedno govorita,kot da bo par.Tudi jaz navijam zato.
Sem pa ravno zadnjič nekje na tem forumu brala te vraže glede spola.In glede na to,da imam mozoljev več kot kaka najstnica bi to naj pomenilo fantka??!! Pa tudi pri brcah in premikanju sta bolj lena...Bomo videli!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 753
31.8.2006 14:10:06   
Adelina
Ojla!
Očitno bodo januarja res sami fantje. Jaz sicer še nič ne vem, kaj bo, pregled oz. morfologijo pa imam šele 12. septembra in bomo še kar čakali, da bomo zvedeli kaj bo- če se bo seveda pokazal v pravi poziciji.
Tudi jaz bi kar naprej nekaj jedla, temu primerno tudi kile hitro naraščajo. Si vsak dan pravim, da moram mal omejit to požrtijo, ampak mi ne znese ravno najbolje.
A ima še katera že težave z dihanje, če leži na hrbtu. Mene hitro začne tiščati v prsih, pa težje diham, da se potem hitro predenem na bok. Vem da se to lahko pojavi proti koncu nosečnosti (samo ne vem, če v taki obliki-tiščanje v prsih), sam zdaj se mi zdi pa še mal zgodaj. Je pa res, da nosim zelo visoko in včasih čutim brce že nekje gor pri rebrih, mogoče ma tud to kaj veze. Se bom septembra pozanimala pri ginekologu.
Včeraj smo se pa šli še mal namakat v Čateške toplice-smo obujali spomine na poletje in morje, mali je užival 100 na uro-drugi mali-bratec, da ne bo pomote, ta v trebuhu je bil pa zlo miren, da sm se že ustrašla, da je kaj narobe. No danes je že spet po starem, mogoče pa sam na bazenu nisem imela časa bit pozorna na touser posted image
Pa lepo se imejte še naprej!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 754
31.8.2006 16:09:06   
LUNA06
Ojla punce!
Vidm da spet neki štrajkate...

Torej, še jutri v službo, potem pa malo miru, vsaj v dopoldanskem času, popoldne je pa na vrsti peka piškotkov.
Ja poroka se res bliža.Dans sva dobila prstančke, so ama ful ušče, ker so čisto preprosti pa ful lepo se svetijo.

Včeraj sem tudi jaz šla po tisto brezplačno Aventovo flaško.

V pon na UZ sem moji G omenila, da imam ful močan izcedek, pa mi je napisala recept za neke vložke-to so ene take konjske tablete k si jih moram notr ustavlat.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 755
31.8.2006 16:17:28   
onina
Sorry, kje se dobi brezplačna aventova flaška?
Pri nas imamo pa morfologijo 08.09. in komaj čakam! Na nuhalni nama je rekla, da bo user posted image , čeprav sva si želela user posted image . Sva sicer rabila kar nekaj dni, da sva se navadila na to misel, no, sedaj imava pa za fantka tudi ime in komaj čakava, da bo privekal na svet. Seveda pa je na koncu lahko tudi punčara - nikoli se ne ve.

Kako zgleda otrjevanje trebuha? Te prime kakšen krč v trebuhu ali kako?

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 756
31.8.2006 16:26:43   
LUNA06
Kupiš revijo Nosečnica 06, v kateri je kupon za flaško, ki jo potem prevzameš v Arielu.Se kr splača, je drgač okol jurja.
Joj res sami pobje.
Trebuh je pa trd na dotik, vsaj moj.Ni tko kot prej ko se je udrlo (špehec...).

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 757
31.8.2006 16:27:08   
LUNA06
Matejci – 1.1.
anckabancka - 1.1.
Jesse - 6.1.
karolina* - 8.1.
TanjaS – 8.1.
laky - 8.1.
loja + 8.1.
asandra1 - 10.1
cat - 10.1.
Barbid - 10.1
kkatka - 12.1.
pikica27 - 14.1.
Teja K. - 14.1.
zojaB - 15.1.
rdarci - 15.1.
bučkica - 16.1.
bianka - 16.1.
Adelina - 16.1.
polhek76 - 19.1.
zvezdica5 - 20.1.
jerry - 20.1.
Jasnika - 22.1.
bucka01 - 22.1.
tanja24 - 23.1.
onina - 23.1.user posted image
lencika27 - 24.1.
solzica - 26.1.
pikecpokec - 26.1.
Cacka02 - 27.1.
jagoda80 - 27.1.
polona25 - 27.1
Aja32 - 27.1.
lokvanj - 28.1.
tatam - 29.1.-dvojčka

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 758
31.8.2006 17:45:26   
pikecpokec
da še jaz poročam: v torek sem imela UZ (ni še bila morfologija), in mali je ponosno razkazal svoje "premoženje"! tko da vpišite na seznam še enega user posted image ! očitno bo januarja naval fantkov!

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 759
31.8.2006 17:48:32   
pikecpokec
metka_zone: a iz laškega si? jst tudi! nas je kr neki zadnje čase

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 760
31.8.2006 19:30:05   
tatam
Pozdravljene! Pravkar prihajam od G-razočaranje na celi črti!!Moja je na dopustu in jo je nadomeščal en hudo neprijazen moški..Tak sem se veselila današnjega dne,sedaj pa to.Sem mu rekla,da mi občasno otrdi trebuh in sočasno mam ponavadi rahle krče.In??Vprašal me je,če sem že rodila.Ko sem odgovorila da 2× me je ˝potolažil˝ češ da potem tak vem kak zgledajo popadki in dokler niso,se ne rabim sekirat!!!
Potem mi je naredil super hitri UZ-sam srčeka je pogledal in to je blo to.10 sec in sva opravila.
No in na koncu me je še vprašal zakaj sem v staležu,češ dandanes je pa res že lahko vsak in oni tega ne morejo preprečit.Moja G je pa že od začetka zganjala paniko,da moram v stalež,ker sta user posted image user posted image in ker delam v zavodu na nepokretnem oddelku.Tam je seveda samo dvigovanje,vsi varovanci so inkontinentni,kar pomeni da si nenehno v stiki z izločki ipd...Skratka že drugače manj prijetno delo,v user posted image  pa...Ne bom komentirala!
No in jutri bi jaz morala k osebni zdravnici z vsemi papirji,sedaj pa nimam ničesar,razen papirja,kjer mi je nakracal,da priporoča 4T staleža.Ti se seveda iztečejo jutri,saj sem doma od 1.8.Moja G pride komaj 22.9.In sedaj res ne vem kaj bom!!! Kriza!!
Aja pa napotnico za morfologijo mi je dal in tako se moram jutri naročit.
Ostalo poročam jutri,ko se vrnem od svoje zdravnice-upam,da bo vsaj ona malo bolj prijazna in človeška!

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 761
31.8.2006 21:07:07   
bucka01
Ojlauser posted image
Kar ne morem verjeti kako ste bile pridne 3 dni sem bila od doma brez interneta pa sem mogla skozi 2 strani da sem videla o čem teče debata.
Gledeuser posted image  je res kar močna prevlada za enkrat jaz imam uz 15.9 pa srčno upam da bouser posted image  ker imam že enega korenjaka no pa če ima mesec januar za biti v znamenju fantkov pa naj bo potem tako.
Danes sem zasledila na našem lokalnem radiju ki poroča koliko otrok se je rodilo v Postojnski porodnišnici  v zadnjih 24 urah je povedala da jih je bilo 10 4user posted image  in 6user posted image  sedaj si pa zamislite kakšna norišnica je morala biti tam.

Tamtam tebi pa želim veliko sreče pri zdravnici res ne vem zakaj se nekateri zdravniki toliko obremenjujejo z tem koliko je katera na bolniški saj vendar ne gre nič z njihovega žepa upam da imaš osebno zdravnico bolj človeško kot je ta nemogoči ginekolog!
Lahko noč!user posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 762
1.9.2006 12:39:36   
zojaB
HOJ user posted image

Sem se ustrašla, da bo poletja že konec ko je blo takšno vreme, ampak gre na bolje, tale sonček prov paše.

metka_zone user posted image  za negativni izvid, verjetno se ti je kamen odvalil od srca

LUNA06  Aventova flaška, ki si jo dobila a ima silikonsko dudo al iz lateksa?

Jaz sem se včeraj potepala po Celju sem šla v H&M kupit hlače pa kakšno tuniko pa niti ni bilo velike izbire, dobila sem kavbojke in ene bolj športne hlače, tunike pa nobene. Bom mogla v Ljubljani mal pobrskat. Aja pa za našga otročka žametne hlačke in body v nežni zeleni barvi...ful luškano.

Moram vas še vprašat, tiste, ki kupujete cunjice, katero velikost kupujete?
Jaz, kupujem št. 62, ker se mi zdi, da potem, ko doma operem in vržem v sušilca se še dodatno skrči, tako da 50 ali 56 ne kupujem, razen par pajackov, za prve dni, ker itak v 14-ih dneh prerastejo.

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 763
1.9.2006 13:29:51   
LUNA06
Hej!

Še eno urco in pol, potem pa odhajam na bolniško, verjetno za en teden.Se moram v pondelk še dogovort z G.

tatam upam, da bo tvoj zdravnik malo bolj uvideven in ti napiše bolniško.Tud jst ne vem kaj majo do tega da tkole težijo.

ZojaB nimam pojma za dudo, je nism odpirala, kako pa veš iz česa je?
A že veš za spol, ko si že kupla cunce?
Jaz kupujem največ v velikosti 68, ker se mi zdi, da bom čisto majhne od koga dubla, pa tud prerastejo res hitro.Sem pa tud sama kupla dve stvarci v nežno zeleni barvi, mi je ful ušeč.
Nad H&M v Celju pa tud nism navdušena, nimajo velike izbire, pa tud cene niso ugodne.
Sama sm si kupla dvoje hlače v Kepici, sm dala celo rpemoženje, ampak so pa kul.

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 764
1.9.2006 16:51:52   
Barbid
Drage moje .........

junija sem se umaknila iz "portala", ker sem bila na nuhalni in sem imela porazne rezultate : NS 3.3. Jok in šok za nepozabit.

Nato sem čakala na poseg amniocinteze, katero sem imel 3.8.

Moja ginekologinja mi je vse čas stala ob strani in mi govorila, da so velikokrat lažno pozitivni rezultati nuhalne, pa se sedeva potem izkaže da je vse ok in da je otrok kromosomsko zdrav.
Ne moram vam opisati kakšno trplenje je to, ko čakaš na izvide.
No, končno sem po 4 tednih, točno 31.8 dobila izvid amniocinteze.
Normalen kariotip 46 kromosomov XX.

Danes sem imela še UZ- morfologijo in moja punčka je za svojo starost normalno velika in razvita, ter brez kakršne koli kromosomske napake.

Ves čas sem spremljala vse vaše članke in ko takole prebiram vse to, vam lahko povem, da včasih le ni tako kot se sprva zdi in da je vsaka nosečnica nekaj posebnega in pravzaprav ni nobene formule po kateri bi se lahko ravnal.

Jaz sem se od začetka do zdaj zdredila 7 kg, trebuh imam bolj majhen, kot bi imela neko žogico za rokomet, nosim bolj spodaj, vsi so mi govorili da bo fantek, mozolje imam po hrbtu in po obrazu, še v puberteti jih nisem imela toliko, pišete da je to značilno za fantke.... kaj pa vem, jaz imam punčko.

Imela sem izbrano ime samo za fantka, zdaj pa ko veva da bo punčka je na vrsti očka, da pove,  kako bo dal ime svoji hčerkici.

Drage moje punce, ne glejte na to, koliko pojeste  najbolj važno je, da se dobro počutite in  da ste  zdrave.

Če ste ve ok, bo tudi z otrokom vse vredu.

Ni formule, ki se bi je morale držati v nosečnosti, vsaka zase je unikat.

Luna: moj datum poroda je 9.1.07.

Tako, zdaj smo na polovici.

Veselilo me je, da sem bila lahko ves čas z vami, upam da je katera od vas iz Ljubljane, morda se bomo na koncu koncev še spoznale.

Obljubim pa vam, da se bom sedaj redno javljala, seveda če me še sprejmete medse.

Pozdravček Barbi in ........ (ime hčerkice) pa jutri......

Bay

Neposredna povezava do sporočila: 765
1.9.2006 17:37:47   
metka_zone
Živjo! Kako kaj v tem lepem sončnem vremenuuser posted image  ? Jaz že cel dan počivam in se sončim. Z mojim sva se odločla, da letos ne greva na morje, ker so pri user posted image  odkrili okvaro obeh kolkov, pa ga bova dala operirat in si ne morva morja privoščit...vendar si pa lahko kaj drugegauser posted image  in to poštenouser posted image  !!!!
Drugače pa sem še kar pridna pri kilogramih, ker se nič ne redim, ampak trebuh imam pa vseeno user posted image , hi, hi, hi,...

PIKECPOKEC- Ja sem iz Laškega, grozno fajn je pa še to, da je bil moj prvi termin poroda takrat kot je tvoj. Hja, lahko pa da se bo tamal premislil in počakal na tisti datum, hi, hi, hi...A veš če nas je slučajno več Laščank, ki imamo januarja rok? To bo župan vesel, mogoče bo pa kaj prispevaluser posted image ....Hecam se! Aja, v torek si mogla biti zjutraj pri Leljakovi, ker jaz sem bila okrog enajstih, pa je bila vsaj enkrat prazna čakalnica...

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 766
1.9.2006 18:54:38   
tatam
Pa le ni vse skup tako grozno kot je včeraj kazalo.Moja zdravnica mi je dala bolniški list za ta mesec,ostalo gre na komisijo.Ampak za nosečnice baje ne komplicirajo...
Morfologijo imam v ponedeljek,tako da bom le dočakala,da bom vidla svoja pikeca.Upam,da bo vse o.k.
Zanima me,če katera pije te Magnesol tablete?Se dobijo za kupit ali na recept?
Bom si jih kar sama predpisala,če me že dr.včeraj ni hotel poslušat,saj je včasih res zelo boleče...

Neposredna povezava do sporočila: 767
1.9.2006 19:03:31   
adriana_m
Barbid, ko sem brala tvoj post, sem se zjokala do srca. Ne znam si predstavljati kako mora biti to hudo, ampak sem začutila tvojo bolečino. Upam, da bo s tvojim dojenčkom vse najlepše in bo zdrav kot dren. Isto si želim seveda za svojega in za vse ki se bodo še rodili.

Vse kar si napisala se mi zdi zelo realno in resnično. Jaz se nič kaj ne obremenjujem več zaradi kil, mi je a strašno upadel apetit, povečala pa se mi je energija. Pojem komaj kaj (proti prej), vendar pazim, da dobim dovolj mineralov in vitaminov. Izgleda sem dosegla kritično maso in se je vse umirilo.

Komisija je odločila, da me v septembru pošlje nazaj delat in tako se moja 3-mesečna bolniška končuje. Po svoje bo težko, ker sem se odvadila 8 ur sedeti, po drugi plati pa bo pozitivna sprememba, ker se mi bo spet dogajalo in ne bom samo premlevala neke stvari po 1000x. Brezdelje prinese tudi veliko negativnih stvari, zato se kar veselim dela. No, upam, da bo brez komplikacij.

Sedaj pa moram nehat, dobim obisk.

pa-pa user posted image

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 768
1.9.2006 19:53:54   
LUNA06
Hej hoj!

Moj user posted image   me je za dans zapustu, je šel na nek moški večer, komaj 10 minut ga ni, pa ga že pogrešam, jutri pa gre za ceu dan...šmrk.

Barbid tako sem vesela, da si spet z nami.Sej veš da sem ceu čas držala pesti zate, čeprav priznam da tega včasih ne znam povedat s pravimi besedami.Čestitke zate in za tvojo punčko.Veš s tem zadnjim si skoraj neki posebnega, ko pa imamo skoraj vse ostale (zaenkrat) fantke.Tuki jaz sem iz LJ (no vsaj rodila bom tam), drugače sem iz okolice.In glede na to da imava PDP kar blizu, je res možno da se spoznava.

(odgovor članu adriana_m)
Neposredna povezava do sporočila: 769
1.9.2006 22:09:09   
bucka01
ojla!
Barbid tudi jaz se zelo veselimuser posted image  s tabo glede dobrih rezultatov ker verjemi mi da vem kako je to če imaš  bolnega otroka z downovim sindromom ker ima moj lubi brata ki je tako bolan pa čeprav je zelo samostojen ter komunikativen so starši za vedno zaznamovani z tem.
Zato sem prav vesela da je z deklico vse v redu.
Adrijana_m zakaj so pa tebe dali nazaj delat a to bi ti rada šla? al maš kakšnega blesavega dohtarja da ti noče potrdila napisat.A pa se dobro počutiš?
Jaz ziher nebi zdržala zdej da me da nazaj delat. No zdej grem pa spat.
Lahko noč!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 770
2.9.2006 11:42:33   
Barbid
Živjo

Takole, moj dragi je zbral ime za punčko:  LANA

Če bi bil fantek bi bil Tilen. Jaz sem zbirala in navijala za fantka, on za punčko

In tako je pri nama že 5 let odkar ga poznam; vedno ima moj dragi prav.

Tudi če se včasih ne strinjam z njim, se na koncu izkaže, da sem bila jaz v zmoti.ž

Sicer pa, važno je, da bo zdrava.

Verjetno ste že kar precej nakupovale in se pozanimale o vseh stvareh, kar zadevajo porodniške in prijave na socialno.

Jaz nisem o tem čisto nič informirana, ker sem čakala, na izvide.

Upam, da bo katera o vas kaj pisala ali pa mi sporočila, kdaj je treba prijavit porodniško, socialno....   al.... kaj vem...., kaj je potrebno......
In kdaj se začne obiskovati materinska šola.....   ?????

En kup vprašanj, a...

Jaz samo upam, da bomo vse me, srečno pripeljale tele najše "pikce in pikice"  na svet, da tudi oni  zagledajo sonček. user posted image

Luna: kje imaš ginekologinjo, v ljubljanski porodnišnici ali kje v svojem kraju ?

Moja Lana že tako brca po trebuščku, saj je zanjo že čas kosila. Popoldne pa naju bo očka peljal malo na sprehod.

Prirčen pozdravček
Barbi & Lana

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 771
2.9.2006 17:25:04   
zojaB
Čaw  user posted image

Kolk je prijetno danes zunaj, bi ful lenarila, pa mam tolk dela. Imam polno hišo delavcev, intenzivno delamo hiško, čeprav se bojim, da nem ne bo uspelo vse narest do poroda  user posted image

Barbid, vesela sem, da se je vse dobro končalo zate, ne morem si zamisliti, koliko trpljenja in obupa si preživela,želim  ti da bodo naslednji meseci bolj brezskrbni in veseli.user posted image  
Aja pa še to, če bom imela punčko bo ravno tako Lana, fuuul mi je lepo ime.

LUNA06, silikonska duda je malo trša in prozorna, iz lateksa pa je mehkejša in rjavkaste barve.
Za spol še ne vem, ker naš pikec noče in noče pokazat, upam, da naslednji teden zvem, ker sem že tko nestrpna, cunjice pa kupujem v nežno pastelnih barvah-belo, zeleno, rumeno...
V Kepici pa jaz še nisem bla nikol, to je v hali A v BTC če se prav spomnim??
Pa imajo kakšne lepe hlače? Jaz bi fil rada kakšno lušno tuniko za zdele... pa nikjer ne najdem.

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 772
3.9.2006 11:09:09   
Claudia
Ojla!

A še vse spite? Jst že 2 uri pridno likamuser posted image .

Ful sm vesela zate Barbid, da je vse ok. Moram priznat, da ima tvoj dragi res dober okus glede imen. Meni je Lana tud zelo všeč. Samo meni ne pride v poštev, ker bo fantekuser posted image

Kar se tiče socialne in porodniške pa je tako:
Najprej rabiš potrdilo o PDP, ki ga dobiš pri ginekologu. 60 dni pred PDP greš na center za socialno delo, kjer dobiš obrazce za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta. Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta se s potrdilom ginekologa oglasiš pri svojem delodajalcu. Samostojne podjetnice morajo obvestiti pristojni organ za registracijo samostojne dejavnosti v 15 dneh po priznanju pravice.

Očetovski dopust:
Oče ima pravico do očetovskega dopusta v trajanju 90 koledarskih dni, pri čemer mora prvih 15 dni dopusta izrabiti do dopolnjenega 6. meseca otrokove starosti. 75 dni pa lahko izrabi najdlje do 3. leta otrokove starosti.

30 dni pred predvidenim nastopom očetovskega dopusta ali 60 dni pred PDP gre oče na center za socialno delo, kjer je mati uveljavljala pravico do porodniškega dopusta. Na vlogi za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta morate označiti, da uveljavljate plačani in neplačani očetovski dopust, sicer slednjega kasneje ne morete  uveljavljati. Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom očetovskega dopusta obvestite delodajaca o nameri izrabe dopusta.
Ker se pravica do očetovskega dopusta pridobi šele po rojstvu otroka, morate o rojstvu otroka obvestiti center za socialno delo in predložiti obvestilo o rojstvu otroka oz. rojstni list otroka. Če živite v zunajzakonski skupnosti, pa morate predložiti zapisnik o priznanju očetovstva.

Upam, da sem kaj pomagala.

Lep nedeljski dan vam želimuser posted image !

(odgovor članu zojaB)
Neposredna povezava do sporočila: 773
3.9.2006 17:49:04   
metka_zone
BOOOLIIII!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image  Mene bo pobral, tko trpim......

A IMA KATERA NASVET????? TRTICO mi bo ven vrglo, sploh ne morem več sedet, ker se tako grozno težko vstanem, da joooj.....user posted image

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 774
4.9.2006 9:18:07   
LUNA06
Matejci – 1.1.
anckabancka - 1.1.
Jesse - 6.1.
karolina* - 8.1.
TanjaS – 8.1.
laky - 8.1.
loja + 8.1.
Barbid - 9.1.user posted image
asandra1 - 10.1.
cat - 10.1.
kkatka - 12.1.
pikica27 - 14.1.
Teja K. - 14.1.
zojaB - 15.1.
rdarci - 15.1.
bučkica - 16.1.
bianka - 16.1.
Adelina - 16.1.
polhek76 - 19.1.
zvezdica5 - 20.1.
jerry - 20.1.
Jasnika - 22.1.
bucka01 - 22.1.
tanja24 - 23.1.
onina - 23.1.user posted image
lencika27 - 24.1.
solzica - 26.1.
pikecpokec - 26.1.user posted image
Cacka02 - 27.1.
jagoda80 - 27.1.
polona25 - 27.1
Aja32 - 27.1.
lokvanj - 28.1.
tatam - 29.1.-dvojčka

Evo pa mamo končno še eno punčko....

Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?