Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 1.9.2006 12:30:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 12:43:46
|
|
|
|
nuala
|
Kot Radi mi je najbolj všeč Neli. Mislim pa, da v praksi ljudje potem uporabljajo eno ime, redko kakšen oba. Sicer pa se meni zdi eno ime dovolj.
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 12:46:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je Neli najbolj všeč, čeprav so ta tri imena zadnje čase kar pogosta. Še celo Nelik je kar nekaj, menda. Dve imeni pa meni nista všeč.
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 12:54:41
|
|
|
|
ElaM
|
Jaz sem tud za Neli. Res lepo ime. pa tudi Brina je fajn. Od kombinacij mi je bolj všeč prva. Pri drugi se mi zdi, da preveč trdo zveni, mogoče zaradi 2 r-ejev.
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 13:07:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Osebno mi ni všeč, če ima otrok dva imena. Ne vem, zakaj, ampak res mi ni všeč. Kličejo ga pa potem tako ali tako po enem imenu, tako da je drugo pač kot nekakšen privesek. Drugače pa je tudi meni všeč ime Neli.
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 13:21:04
|
|
|
|
babylove
|
Meni sta všeč 2 imeni, ampak se mi zdi čudno zveneče, če ga kličeš po obeh. Tako bi jaz recimo dala otroku 2 imeni, ampak bi ga klicala samo po prvem. V bistvu po isti logiki kot da kdo otroku dolgo ime, pa ga nikoli ne uporabi, ker ga zmeraj kliče skrajšano (npr. Aleksandra - Sandra). Drugače pa mi je od tvojih predlogov najbolj všeč Sara Neli, ker gre lepo skupaj in tudi če uporabljaš obe imeni skupaj, ni predolgo.
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 13:41:47
|
|
|
|
piščanc
|
meni dva imena ni všeč, ne vem, se mi zdi, da se človek identificira z enim imenom in če imaš dva?? Ker Sara pomeni čisto drugo kot Brina. Neli je pa od svakinje psička? Od teh treh je meni najbolj šeč Brina.
|
|
[Brisano sporočilo] 1.9.2006 14:26:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 14:34:22
|
|
|
|
Marogica
|
Meni se zdita dve imeni ZOPET "in" in nič drugega. Je pa to stvar posameznika. Meni je najbolj všeč ime Brina.
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 14:57:06
|
|
|
|
Tejči
|
Meni dve imeni skup delujeta afnasto. Od naštetih mi je pa najbolj všeč Sara.
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 15:11:43
|
|
|
|
*alja*
|
Meni osebno se zdita dve imeni " odveč "! Brina je zelo lepo ime!
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 15:46:34
|
|
|
|
Jacqueline
|
Meni pa sta zelo všeč dve imeni!!! Če bi otroku dala dva imena, bi ju z namenom da uporabljamo oba vedno in vsepovsod. Moreta pa res pasat skupaj!!! Všeč sta mi imeni Brina in Neli, ampak se mi zdi, da se rahlo "trdo" slišita skupaj s Saro!!! Lp, Jackie
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 1.9.2006 20:53:19
|
|
|
|
ninocka
|
Nas ma dva imena, klicemo ga (trenutno) samo po prvem oz. po ljubkovalnem imenu. Kasneje, ko bo starejsi bomo videli, kaksne zelje bo imel, definitivno pa bo vedel, da sem zelo, zelo jezna nanj, ko se bom drla oba imena . Meni je tud najbolj vsec kombinacija sara neli oz. neli kot samo eno ime.
|
|
RE: Dve osebni imeni - fino ali odveč? 1.9.2006 20:56:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Če se rima, je prima. Samo zato ker je moderno, da sta dva, je pa bedarija.
|
|
|
|
RE: Dve osebni imeni - fino ali odveč? 1.9.2006 23:50:48
|
|
|
|
polona2
|
Meni je kul. Tudi midva planirava "dvojno" ime za . Če je tebi izbrano ime všeč, je to čisto dovolj, a ni tako?
|
|
|
|
RE: Dve osebni imeni - fino ali odveč? 2.9.2006 10:17:16
|
|
|
|
kada
|
Meni ni preveč všeč, če ima 2 imena. Od naštetih mi je seveda najbolj všeč ime Sara, ampak tudi Neli in Brina sta lepa.
|
|
RE: Dve osebni imeni - fino ali odveč? 2.9.2006 15:15:46
|
|
|
|
valči
|
Nikakor mi ni všeč,če ima otrok dve imeni,ker sem sama oseba z dvemi imeni.Nikoli me niso klicali po drugem,le učitelji v srednji šoli,pa vsi so me spraševali,kako to...Pa zamudno podpisovanje.Skratka nepraktična zadeva. Od izbranih imen mi je izredno všeč Brina.
|
|
|
|
RE: Dve osebni imeni - fino ali odveč? 2.9.2006 15:36:24
|
|
|
|
Gina
|
Nekateri otroci imajo dve imeni, vendar je v praksi meni osebno to strašno sitno. Pogosto imajo ti otroci dve dolgi imeni, da "pol ure" traja, da ga pokličeš. Pa še to je, da vsak človek pričakuje, da bo slišal eno ime, ti pa eno ime poveš in potem sledi še eno - ne vem, če si razumela zdaj, se ne prebere tako logično, kot sem mislila da se bo, ampak v praksi je meni nič fajn to. Ma ne vem, to je stvar okusa. Drugače je meni ime Brina ful všeč, edino numerološko ni ravno ugodno, zato ga jaz nisem dala svoji. Neli je tudi lepo ime.
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 3.9.2006 11:55:50
|
|
|
|
Jutra
|
Dati otroku dve imeni se mi zdi tako, kot mu želeti nadeti dve osebnosti, ker je ena premalo. Vsa tri imena, ki jih imaš izbrana, so mi všeč, kombinacija Sara Neli se mi pa totalno čudno sliši. Pri izbiri imena se mi zdi me drugim pomembno tudi to, da se tekoče izgovori skupaj s priimkom.
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 3.9.2006 17:41:26
|
|
|
|
meri
|
Ti napravi tako ,da bo tebi in tvojemu dragemu všeč in se ne oziraj na druga mnenja.Tudi moja hči bo dobila dva osebna imena in mi vsi govorijo ,da ni vredu,jaz pa bom naredila tako ,kot paše meni.Uporabljali bomo "first name" drugo pa je samo za dokumentacijo...
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 3.9.2006 18:06:18
|
|
|
|
Rosada
|
Sara je lepo ime.Paše tudi skupa z Neli.Tako da mislim da ni problem če ji daš oba imena skupa.
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 3.9.2006 18:15:38
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
mi bomo dali dva imena fantku In mi je všeč
|
|
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 6.9.2006 21:35:02
|
|
|
|
ZARA
|
Men je to od nekdaj všeč. Moja pupa ima 2 imena, vendar jo kličemo samo Zara. Drugače mi je pa Sara Neli luštna kombinacija, tud Sara Brina ni slabo. lp
|
|
RE: DVE OSEBNI IMENI- fino ali odveč? 8.9.2006 12:27:31
|
|
|
|
*tasika*
|
meni je to tudi ful všeč In midva bova najinemu otroku (ko ga bova imela ) dala dve imeni.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?