|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj se lahko otroček odloči?
30.8.2006 7:27:17   
Anonimen
Takole je: šli smo narazen, baje zato, ker sva se preveč odtujila(?????). Za nama je sodišče in sporazum, da sem jaz skrbnica obeh otročkov, stiki neomejeni, o preživnini niti ne bi..., pa nisva bila poročena.

On me je s svojm obnašanjem pripravil do tega oz. speljal to tako, da sem v bistvu jaz zapustila njegovo stanovanje z obema otrokoma, kjer smo skupaj živeli, verjetno bi se mi tam zmešalo. Ja, sej vem, da sedaj to izgleda, kot da sem jaz odšla, pa oba veva, kaj in kako in da to ni res. Če bi tam ostala, bi me verjetno psihološko uničil, ker zanj letos nisem več obstajala, ignoriral me je na polni črti, se izogiball, nič govori, če sem se ga dotaknila, je ponorel. Nevem, kaj je vzrok: res odtujitev, druga ženska, droga...kdo bi vedel. 

Zdaj stiki so neomejeni, kot sem že napisala in večinoma je večjega vzel za vikend k sebi, malega pa do sedaj le 3x po cca 2 urici, ker itak še ni sposoben skrbeti zanj, tudi na CSD je to povedal. Na CSD je tudi rekel, da sem itak najbolj ljubeča mama obema otrokoma, zanimivo ne...

Je pa še takrat, ko smo bili skupaj rekel, da mu je večji zlezel pod kožo in da bo/bi njega vzel(!!!!!!) - ja, ta je pa najboljša, a ne...verjetno je res mislil, da mu bom otroka kar pustila.

In sedaj vprašanje: ker malemu (star cca 4 leta) perejo možgane na 100 in en način, mu kopujejo drage igrače in podobne reči, se bojim, da bodo naredili vse, da mi ga VZAMEJO. Namreč okoli tudi govorijo, da bi on enega vzel, pa da jaz ne pustim. Ja itak, da to ne bo šlo skozi, jaz sem dobila skrbništvo za oba otroka in ni je variante da popustim, pa če guznem.

Zanima me, kdaj PO ZAKONU se otrok recimo lahko SAM odloči, s kom in kje bo živel, če recimo pride do situacije, da bo treba na sodišče in podobno. Ker on bi itak samo enega vzel, ja, mlajši je pa od poštarja sin in jaz sem samo še prah...po 13-tih letih.

Meni so povedali, da je ni sodnice, ki bi dala bratce ali sestrice, posebej tako majhne narazen, razen če ne dokažejo, da mamica nima službe oz. vira dohodkov, je alkoholik ali narkomanka in podobno...

Ali se to lahko vseeno zgodi? Danes zjutraj, ko sem ga peljala v vrtec, je rekel, kaj pa, če bi bil malo pri tebi, pa malo pri očiju, ali pa dva dni pri tebi, pa dva dni pri očiju, pa sem ga vprašala, če mu to oči govori, pa je samo v tla pogledal... Naj povem, da ga ima mali res zelo rad, ampak za očija obstaja itak samo ta večji, tako se obnaša vseskozi, čeprav sta bila oba zaželena, načrtova in narejena iskreno iz ljubezni.

Kaj če malega res pripravijo do tega, d bo začel govoriti le o tem? Ker drugače, ko smo skupaj čez teden brez očija recimo, razen, če ne pride na obisk, ali pa ga slučajno pripelje iz vrtca, ga mali niti ne omenja.

Kako je torej s tem, ker sedaj sem res prestrašena in znova in znova presenečena, kaj bom še vse slišala, da govorijo njegovi okoli in kaj bo mali povedal. Kot da ni dovolj boleče vse skupaj...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj se lahko otroček odloči?
30.8.2006 7:32:02   
Anonimen
Po zakonu se lahko otrok sam odloči pri 10-ih letih.

Naj ti pa povem, da tudi nezaposlenost matere ni razlog, da se ji otroka odvzame. Razlogi za odvzem so brezdomstvo, alkoholizem, narkomanija, nasilje ali prostitucija. Česa drugega že ni.
Se je pa že zgodilo in se še dogaja, da je sodišče določilo enega otroka enemu staršu, drugega pa drugemu. Ampak to so zelo redki primeri, ki samo potrjujejo pravilo, da se vse otroke dodeli enemu staršu ali pa da imata oba starša skupno skrbništvo nad vsemi otroci.
Če sta bila tebi dodeljena oba otroka, takorekoč ni verjetnosti, da bi ti enega odvzeli, ne glede na to, kaj mu kupujejo in s čim mu perejo možgane. Tvoj bivši partner bi moral najprej dokazati, da si slaba mati, kar pa bi bilo težko, glede na to, da ti je sodišče dodelilo oba otroka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
30.8.2006 7:33:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2006 7:41:56   
Anonimen
RADHA: Takrat na CSDju je bila ona itak na partnerjevi strani, čisto paf od njegovih čarov. Da je on sedaj bogi, da bo ostal v 3-sobnem stanovanju z dvema avtoma. Toliko da veš, tale naš CSD. Za kozlat... 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
30.8.2006 7:54:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.8.2006 8:06:06   
Anonimen
Tale tvoj bivši misli ampak čisto samo nase, niti malo ne na svojega starejšega, še manj pa na mlajšega otroka. Kako so ljudje lahko tako kruti! In eni se imajo zraven še za dobre! Sočustvujem s teboj, samo to bi rada povedala. Res grozno, da se morajo ob takem šoku dogajati še take neumne, pritlehne stvari. Namesto da bi se butelj trudil, da bi vsaj malo pomagal otrokoma iz dreka, ki jima ga je zakuhal.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.8.2006 8:24:47   
Mina1
No, sem ga zdajle klicala v službo in ga LEPO vprašala o tem, pa rekla, da to ni v redu, da malemu to govori, pa itak, da je zanikal, da mali to sam govori, ja pri štirih letih je to zraslo na njegovi bučki, kajne...

Dej, dej. Tole ne bo nič dobro. Nevem, se bom potem trudila, da sitiki ne bodo več neomejeni ampak omejeni, ampak potem to spet ne bo dobro zame, bo spet obrnil proti meni, da preprečujem stike. Do sedaj je bilo tako, da če sem ga peljala jaz v vrtec, ga je šel on recimo iskati tam cca 3x, tudi 4x v tednu in zvečer pripeljal k nam domov, mlajši itak še ni v vrtcu. Sedaj s 1.9. pa gresta oba v novi vrtec, bližje meni, pa bo verjetno drugače, jih bom jaz peljala v vrtec peš in hodila iskati, ali pa bodo moji pomagali vmes. Jaz oz. midva sva bila za te neomejene stike prav zaradi tega, da bo v dobro obeh otrok, potem pa tole dobim. 

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.8.2006 8:25:46   
Mina1
No fino, pa nisem več anonimna. Pa saj ni važno, saj je vseeno. Itak mi hodi vse narobe...

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
30.8.2006 8:28:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.8.2006 9:26:53   
nejcko
Stvari se bodo umirile, boš videla. Sicer ne vem, koliko časa sta sedaj narazen, ampak bo tudi tvoj bivši začel "popuščati".
Prijateljica je imela podoben primer, le da je bil "v igri" le en otrok. Njen bivši se je ravno tako imel za super truper očeta (no, saj je res čisto fajn oče, ampak kaj ekstremno več pa ne) in na začetku sta se dogovorila za skrbništvo pol-pol. Pravzaprav stvar niti ni bila uradna, otrok pa se je pri treh letih vsake tri dni selil sem ter tja. Kakšni dve leti je zadeva funkcionirala, čeprav je otrok velikokrat jokal, si želel kak dan več preživeti pri mami (oče si je ustvaril novo družino),  zapletlo pa se je potem pri vpisu v šolo. Prijateljica je želela, da ima otrok en dom, da obiskuje šolo v domačem okolju, njen bivši pa, da bi stvari ostale nespremenjene, torej otrok 3 dni pri njem, tri dni pri materi, v šolo pa bi hodil nekje na srediuser posted image Finta  je bila tudi v tem, da je za otroka bolj skrbela njegova nova partnerka kot on sam, a se je vseeno začel potegovati na sodišču za polno skrbništvo. Otroka je psihologinja sicer vprašala, kje bi raje živel,  ampak je kljub vsemu prevladalo prijateljičino mnenje, da otrok rabi EN dom, varnost, domače okolje, ne pa da se seli sem ter tja kot kakšen brezdomček ter živi v bistvu dvojno življenje.

No, tip dosegel ni nič, pa tudi kri se mu je malo ohladila in zdaj živijo vsi v miru. Po moje se bo tudi tvojemu počasi kri ohladila, sploh če bo zaživel z novo partnerko ali si ustvaril novo družino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.8.2006 9:35:48   
Mina1
Po moje se bo tudi tvojemu počasi kri ohladila, sploh če bo zaživel z novo partnerko ali si ustvaril novo družino.

Ja, tole glede ustvarjanja nove družine, bi ga res rada videla, pa saj ni bil kos dani situaciji. Resno, tole bo še zanimivo. Je pa zelo zelo boleče zame, tudi za otročka. Mlajši je itak premali, večji pa točno ve kaj in kako, ampak se kar dobro drži in si po svoje tole razlaga.

Sedaj se veseli novega vrtca, odšteva dneve do petka, upam, da ne bo večje krizice, je zelo prilagodljiv in družaben, tudi mlajši gre v vrtec, da razbremenim babico, ker sedaj skupaj živimo in je tesno in stresno vse skupaj.

Delamo pa na tem, da se SKUPAJ preselimo v večje stanovanje tule blizu nas, ker druge možnosti niti nimam, nimamo. Za najem nimam, da bi obdržali obstoječe in kupili recimo garsonjero, pa obe z mami ne dobive skupaj toliko kredita, tako da vse odpade. Torej če tole naše prodamo in kupimo večje na kredit s hipoteko, bo nekako za las šlo. Sem tudi preklicala oba stanovanjska sklada, pa so mi ponujali Kamnik v parih letih ali pa takoj Maslenje pri Celju, kar pa ne pride v poštev, nikakor... 

Bomo videli, kako bo tole šlo. Hvala punce:)) In srčno upamn, da ne pripelje do tega, da bo treba kdaj v prihodnje hoditi po sodišču in se pregovarjati o tem, kje bo večji otrok živel, ne bom popustila niti pod razno. Tako se to ne dela, ne z mano, ne z otroci, pa saj to niso nove superge...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.8.2006 9:59:28   
tinatona
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tako se govori!!! Držim pesti, da se vam vse prav izide!!!

LP Tina

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.8.2006 10:09:20   
Anonimen
Mina, po moje bi se bilo pa vseeno najbolje zmenit za obiske, ne da so neomejeni. Za otrokovo dobro, mislim. Ker saj itak veš, da otroci rabijo en ritem, red. In če točno ve, katere dneve bo prišel oči in bo tam, je po moje za otroka najbolje.
Poskusi dopovedati na centru, da se ti otrok zdi zaradi vsega tega malo zmeden, kar ni nič čudnega, in da se ti zdi bolje za vse skupaj, da bi se lepo zmenili, katere dneve od kdaj do kdaj ima otroka očka. In za mlajšega in za starejšega. Se mi zdi tudi zate bolje tako, da si lahko organiziraš življenje. In če je bolje zate, je tudi za otroke.
Drži se.

(odgovor članu tinatona)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
30.8.2006 10:21:13   
Mina1
Splišni, tista tam na csdju je bila nekako na njegovi strani v smislu tega, da je zdaj on bogi, da živi sam v 3 sobnem stanovanju z dvemi avti in tako. Ma ne bom hodila v detajle, bilo je mučno tako zame kot zanj, s tem da je takrat še tašča klicala na csd in rekla, da se boji za večjega otroka(?????), češ...pa sem čisto ven padla, da če bi bil otrok v stiski zaradi najinega razhoda, ki je itak zrastel v partnerjivi buči, potem bi verjetno močil posteljo, hodila sem tedensko na individualne ure, pa so v vrcu rekli, da je vse bp in ok. Naj povem, da je glih spet močil posteljo, v prikolico, ko je bil tam z njim in taščo in to 4 ali 5 dni. To je zame stiska oz. gotovo mu je bilo z dano družbo neprijetno, pa ne mislim na partnerja, ampak na tole taščo, ki je veliko dreka zmešala in veliko škode povzročila s svojimi besedami in dejanji. Pa glede na to, da nisem več anonimna, ne bom o tem, kdo ima kakše alkoholne probleme. Kaj če bi šla jaz s tem na csd...če hočem biti žleht.

Hočem povedati, da tale CSD v skrajnem primeru, če se res recimo ne bova mogla zmeniti. S 1.9. bosta itak oba v novem vrtcu bližje našemu domu in gotovo ne bo hodil vsak dan ponj, mogoče 2x tedensko, kadar ima večji kao "atletiko" na stadionu, to sedaj nekaj prakticirata, toliko, da se mali zlaufa, ker je blazno energičen in živ.

Ma še sama nevem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.8.2006 10:26:50   
Anonimen
Ja, saj vem, kako je s telimi centri. Sem že od veliko strani slišala, pa tudi moja sestra ima podobne izkušnje z njimi kot ti. Poden.
Upam, da bo potem, ko se boste preslili bolje, da boste ujeli en nov, svoj ritem in duševni mir, ki ga gotovo vsi potrebujete.
Ampak jaz bi verjetno vseeno vztrajala pri tem, da bi se zmenila za dneve in ure obiskov. Se mi res zdi, da je to za otroka bolje.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
30.8.2006 10:38:29   
Tamauchica
Ok ne mislim nič negativnega ali pa da bi zdaj koga obsojala... toda skozi vse forume veje med vrsticami jeza do tvojega nekdanjega tipa. Mislim da ima tudi to kakšno piko na i pri stopnjevanju vsega tega kar pišeš. Zgodba ima vedno dve strani in najbrž bi bilo zanimivo slišati tudi njegovo. Totalno neumno se mi zdi to, ko si napisala da bi nekdo "ločeval" svoje otroke in enemu namenil vse, drugemu pa nič. Mislim da je skrajni čas da začneš normalno živet naprej in se sprijazniš pač s tem da sta šla narazen, ne pa da kuješ plane kako se bosta zdaj en proti drugemu rivala za otroke. Saj konec koncu oni niso nič krivi. Pa neglede na to kaj ti praviš tu in kaj pravi on, otrok sam dobro ve. Še več kot si lahko misliš. Bodi z njim, imejta se lepo in ne bodi vedno negativno nastrojena proti vsem stvarem. Najbolj pomembna stvar sedaj bi ti moralo biti druženje s tvojimi otroci, ne pa iskanje lukenj na katere boš lahko pritiskala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.8.2006 10:42:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mina1

No fino, pa nisem več anonimna. Pa saj ni važno, saj je vseeno. Itak mi hodi vse narobe...

Nič ti ne hodi narobe, vse je v tvojo korist in od otrok. Glavno, da je konec in da lahko lepše zaživiš. Veš koliko parov oz. žensk bi vztrajalo in živelo v laži leta in leta? Boš videla, najhuje je za tabo. Samo da vas še zdravje služi in bo vse ok.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
30.8.2006 10:50:41   
Mina1
Totalno neumno se mi zdi to, ko si napisala da bi nekdo "ločeval" svoje otroke in enemu namenil vse, drugemu pa nič.
- ja Tamauchica, to želi on in njegovi, je jasno in glasno povedal in to govorijo okoli.

Ja, in seveda da sem strta, prizadeta, v bistvu se nas je eleganto losal, ko so dali v notarski zapisnik datum, do katerega se moram izseliti, pa ste res mislili, da bom jaz šla in pustila enega ali pa celo oba otroka. Ja seveda.

Je pa vsekakor zanimivo slišati tudi takšno mnenje kot je tvoje in seveda da sva kriva oba za to, kar se je zgodilo. Moja verjetno največja napaka je ta, da sem se preveč in kot levinja posvetila obema otrokoma, pa mogoče njega malo zanemarila. No, sedaj pa imam a ne...pa saj ni važno.

NIVESS, hvala za tvoje besede.

(odgovor članu Tamauchica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.8.2006 11:25:42   
Mina1
.
toda skozi vse forume veje med vrsticami jeza do tvojega nekdanjega tipa.

ne, ne TAMAUCHICA, narobe si razumela. Problem je v tem, da ga jaz neizmerno pogrešam in ga imam še vedno zelo rada, ga ne morem preboleti, ga ne "prepoznam", ker se je tako zelo spremenil. Ampak to je žće druga zgodba.

In to, da skozi vse forume (ne bi vedela nič o tem, res ne sodelujem toliko) veje med vrsticami jeza do mojega nekdanjega tipa...jeza..ne nisem jezna, pač pa zelo žalostna in prizadeta.

In ja, treba je iti dalje in pozabiti, to pa se strinja s teboj. In tudi to imaš prav, da otroci niso prav nič krivi, samo naj se potem on obnaša temu primerno, ne pa da mu mamica pere možgane.

Pa itak, da je vseeno, ti si baje izredno srečna in zelo free (se da razbrati iz tvojih odgovorov, ko sodeluješ predvsem na forumu SPOLNOST), kajne, pa je to spet čisto nekaj drugega...

Neposredna povezava do sporočila: 19
30.8.2006 11:31:25   
živa
Draga Mina1,

te čisto razumem in sočustvujem s tabo. Se mi pa zdi, da če bi imel tvoj bivši tako zelo rad otroka (pa čeprav samo enega), bi ti pustil živeti v stanovanju in bi se on izselil. To, da sam ostane v stanovanju, ti pa si se morala izseliti (čeprav si šla sama, bi se pa na sodišču lahko drugače zmenila). Pa tudi en avto bi lahko odstopil, če smo že pri tem.

Tako da, ko bo naslednjič prišla do tebe kaka govorica o super in oh in sploh očku, ki obožuje svojega otroka, samo reci, da otrok nima kje normalno živeti, ker je tale očka sebično sam v trisobnem stanovanju in se vozi z dvema avtoma.

Drži se.

Lp,

živa

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.8.2006 11:40:20   
Mina1
Živa, da ne bo šlo to predeleč:

mali avto mi je dal na posodo, čeprav nikoli nevem, kdaj ga bo vzel, vsake toliko prijavi, da ga bo vzel. Z njim vozim otroka v vrtec.

In ja, baje mi ne pripada nič, ker nisva bila poročena, čeparv smo skupaj živeli več kot 4 leta in pol. Prijavljena sem bila še vedno doma z obema otrokoma, ker sem mislila, da se bova vmes poročila in da bom potem vse rihtala, pa ni bilo nič od tega, čeprav sva imela prstane poročne doma skoraj 4 leta, pa si je očitno premislil, na silo pa ne gre, kaj...

In ja in ko sem rekla, da se doma stiskamo, je prijavil, da kaj javkam, da naj pride večji k njemu živet, pa bo stvar rešena.

Ni kaj, je dober na besedah.

Punce hvala, tisto, kar me je zanimalo, sem nekako dobila odgovor na to.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.8.2006 11:43:34   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Tamauchica

Totalno neumno se mi zdi to, ko si napisala da bi nekdo "ločeval" svoje otroke in enemu namenil vse, drugemu pa nič.

Tamaučica, ne boš verjela, ampak na svetu živi ogromno takih ljudi. Takih, ki jim je samo en otrok pomemben, drugih pa niti pogleda ne. Žal.

Neposredna povezava do sporočila: 22
30.8.2006 12:04:42   
Anonimen
In ja, baje mi ne pripada nič, ker nisva bila poročena, čeparv smo skupaj živeli več kot 4 leta in pol. Prijavljena sem bila še vedno doma z obema otrokoma

Ne vem, če bo tole držalo. Daj, pozanimaj se. Ker vem, da ljudje dokazujejo na raznorazne načine, da so nekje dejansko živeli, čeprav tam niso bili prijavljeni. K nam, na časopis, hodijo npr. po potrdilo, da so časopis prejemali na določen naslov. To je očitno že en dokaz. Pa vsa druga pošta, ki je na tvoje ime ali ime otrok hodila na vaš nekdanji naslov. Pa tudi sosedje konec koncev lahko pričajo. Po moje se da.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
30.8.2006 13:49:30   
fricka
Jaz te pa razumem, Mina. Pred časom sva z mojim imela hudo krizo in sva se pogovarjala o ločitvi. Ne moreš verjet kakšna hudobija je lezla iz človeka, tudi on je hotel vzet otroka in vse kar imava. Tako sem bila prizadeta, da mi je bilo čist vseeno za vse materialne stvari, samo otroka pa nikoli ne dam nikomur. Vem, da je to možno. Pa se tudi midva nisva kregala zaradi novih ljubezni, ampak zaradi odtujenosti. Na srečo nama je uspelo z veliko dobre volje in pogovorom z zadjimi močmi rešiti situacijo. Pa še  skupni dopust nas je zopet zbližal. Zdaj sva že oba pozabila, da se je to sploh dogajalo.

Torej drži se, tudi on se bo umiril in spoznal, da s temi dejanji škodi otrokom. Ti pa skrbi zase in za njih, da si čim prej uredite svoje življenje. Morda bo pa spoznal koliko ste mu pomenili.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.8.2006 13:51:30   
fricka
Aja, skupno gospodinjstvo pa lahko dokazujeta tudi z izjavami prič. Res povprašaj pri odvetniku in se ne daj kar tako odgnati. Prav gotovo ni sam kupil oba avtomobila in stanovanje. Nekaj si pa sigurno prispevala zraven oz. k samemu gospodinjstvu!

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?