Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 21:21:21
|
|
|
|
tajtaja
|
Zanima me, a je med vami kdo, ki je samostojni podjetnik in ima otroka v vrtcu. Mi smo namreč letos dobili odločbo, ki po novem ne zajema samo bruto plač, prispevkov s.p., njegovega dobička ampak se upošteva podjetnikov prihodek, ki te ne glede na prikazane dohodke vrže v določen razred. Nas je tako naprimer iz 2.pl. razr. vrglo v 8. in me je skoraj kap. Pa delam jaz na banki, in sva imela tri otroke. Na spomlad smo dobili še dvojčka, sem dala za ponovni preračun, pa so nam odgovorili, da se ne upošteva št. družinskih članov ampak le prihodek. Pa me je skoraj ponovno kap. Mož posluje z minimalnim dobičkom, saj je s.p. komaj dve leti, prihodki so pa veliki, ker je v trg. branži in prodaja stvari, ki so drage(kopalniška oprema, bela tehnika), ne upoštevajo pa se odhodki, se pravi vse, kar gre ven(plače, plačila rač. dobaviteljem, davki, stroški,...) Pa kje je tu zdrava pamet?
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:00:30
|
|
|
|
al1*
|
Ja, ni zdrave pameti. Tudi mi zaradi istega razloga pademo v 8. razred.
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:20:25
|
|
|
|
babylove
|
Joj, a res? To je pa res zelo čudno.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:31:25
|
|
|
|
darjakb
|
To sploh ni realno....pa ja ne smejo gledat prihodkov.....saj imaš lahko 150 miljonov prihodkov, na drugi stani več odhodkov in izgubo....pa ti kar vse prihodke vzamejo za osnovo če sem prav razumela kam le gre naša država? LP, Darja
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:36:22
|
|
|
|
rija
|
Iz takih in podobnih razlogov je bolje ne biti sp.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:41:40
|
|
|
|
tajtaja
|
Sva že razmišljala, če bi bilo smiselno ustanoviti d.o.o.??? Nekateri pa so mi predlagali tudi ločitev(uradno)! Pa mi to nekako ne leži!
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:41:42
|
|
|
|
Marogica
|
To je meni novo. Upošteva se dobiček, ne pa prihodki, saj prihodek nima veze s tem, kar tebi ostane. To je moja kurja logika, sem tudi s.p. in imam dva otroka v vrtcu. Smo pa nekje v sredini, kar se tiče plačevanja vrtca. Se bom pa v ponedeljek pozanimala.....
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:44:13
|
|
|
|
tajtaja
|
V novembru 2005 je bil sprejet člen 4.a, (v zakonu, ki obravnava to področje) ki obravnava s.p. in kmete, so se pa za to spremembo najbolj zavzemali župani.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:44:31
|
|
|
|
Alina_alin
|
Kaj pa če je d.o.o. - je ista situacija?
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:45:12
|
|
|
|
rija
|
Po moje je doo bolj smiselen.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:45:39
|
|
|
|
Marogica
|
Člen katerega zakona? Če je tako, pa bomo d.o.o "delali"......
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:46:30
|
|
|
|
rija
|
Ne, ker na doo si plačo določiš sam ali pa tvoj direktor, pri sp pa ti višino prispevkov določi durs na podlagi tvojega poslovanja. Se pravi, da na doo lahko dobivaš najnižji od, na sp pa je odvisno od prometa.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:48:35
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija Ne, ker na doo si plačo določiš sam ali pa tvoj direktor, pri sp pa ti višino prispevkov določi durs na podlagi tvojega poslovanja. Se pravi, da na doo lahko dobivaš najnižji od, na sp pa je odvisno od prometa. Ne, rija, to pa se motiš. Tudi pri sp imaš lahko prikazan najnižji OD, višji je samo v primeru, le imajo zaposleni več, kot pa je najnižji, takrat ti ga avtomatično zvišajo.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:51:13
|
|
|
|
tajtaja
|
Zgleda, da ni jasno! Pri s.p. nima veze višina prispevkov, saj so v odločbi lepo napisali, da na podlagi zasluženega pademo v 2. pl. razred, vendar ker prihodki podjetnika presegajo 1oo mio sit, avtomatično pademo v 8. plačilni razred.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:52:23
|
|
|
|
rija
|
Potem pa mi povej, če se berem tako butasto, da bi si dala 490.000 bruto plače Toliko jo je namreč meni določil durs, na podlagi bilance. Pa že prej sem imela nekje 260.000 bruto Minimalca nisem videla od prvega leta poslovanja. Meni bi tudi bolj pasalo, da ne dajem takšnih prispevkov državi. Itak od tega, razen zdaj malo boljše porodniške, nimam nič.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:52:57
|
|
|
|
tajtaja
|
Ker realno smo tu nekje, kajti tudi pri otroškem dodatku smo v 2. razredu.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:54:35
|
|
|
|
rija
|
No, zdaj pa mi povejte, koliko je najnižji otroški. Jaz ga dobivam 3800 sit, pa so me klicali na zagovor, ker baje nisem dala dobrih podatkov za od Kaj za vraga mi bodo še 500 tolarjev odtrgali
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:56:31
|
|
|
|
tajtaja
|
Zdaj govoriva o dveh različnih stvareh. Tudi moj mož ima bruto okrog 300.000, pa ne ker bi mu Durs določil, ampak tako želi sam. Če bi se upoštevalo to, se pravi prispevki, dobiček, moja plača ... prav. Ampak prihodek?!
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:56:39
|
|
|
|
Marogica
|
RIja, jaz sem si skoz plačevala "minimalca", dokler moje zaposleni niso presegle tega, takrat so pa tudi meni zvišali. Resno.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 22:58:22
|
|
|
|
rija
|
Ne vem, moje zaposlene so itak vedno na minimalcu Sicer pa je MS država zase. To sem na žalost že večkrat ugotovila. Zakoni pri nas in recimo v LJ se popolnoma razlikujejo.
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 23:00:00
|
|
|
|
rija
|
Tajtaja, meni je ta prihodek tudi bedast, ker vsakdo, ki ima končana dva razreda srednje ekonomske šole ve, da dobiček in prihodek nista enaka. Tile v državi pa ne vem. So si te doktorate in magisterije kupili?
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 23:03:40
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija No, zdaj pa mi povejte, koliko je najnižji otroški. Jaz ga dobivam 3800 sit, pa so me klicali na zagovor, ker baje nisem dala dobrih podatkov za od Kaj za vraga mi bodo še 500 tolarjev odtrgali KAj so čisto zmešani? saj si se paket plenic ne moreš privoščiti. Midva sva za Bora tudi dobivala nekje okrog 3400 ali 3300, da mi je šlo kar na smeh takrat. Sem najprej mislila, da so kakšno nulo pzabili
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 25.8.2006 23:12:01
|
|
|
|
tajtaja
|
Kaj ni nikogar več, bi si izmenjali izkušnje!?
|
|
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 26.8.2006 11:27:35
|
|
|
|
tajtaja
|
Še kje kakšen samostojni podjetnik z podobnimi problemi?
|
|
RE: s.p.-ji in plačilo vrtca 26.8.2006 11:48:06
|
|
|
|
KIKI*
|
še čakamo odločbo
|
Najbolj brane vsebine v rubriki BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?