|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj je ljubezen?
20.7.2006 9:33:21   
dvojcek33
Zadnje čase sem bolj zmeden, pa mi razložite kako bi opisali vašo ljubezen do partnerja, kaj čutite ?  Kako bi to opisali z besedami.
Jaz sem se pred 14leti zaljubu v svojo ženo in sem še danes zatrepan.  Ko jo vidim mi je toplo pri srcu , rad se jo dotikam, objemam,poljubljam, jo pelem pogosto ven, poskušam maksimalno se ukvarjat z otroci.... Sem zgleda bolj take sorte.  Žena pa pravi da tista začetna zaljubljenost z leti mine in da ostane drugačna ljubezen do partnerja.
Vesel bom vaših izjav na to temo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj je ljubezen?
20.7.2006 9:40:34   
Anonimen
Če boš kdaj frej, sporoči, resno msilim.

(odgovor članu dvojcek33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.7.2006 9:43:32   
Mala Vita
Draga anonimna. Če njegova žena to zna cenit, verjetno nikoli ne bo več frejuser posted image
Ja, zaljubljenost lahko mine oz.v dobri zvezi sčasova odkrivaš druge vrednote.

Lp

< Sporočilo je popravil Mala Vita -- 20.7.2006 9:47:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.7.2006 9:44:59   
cukerček
Ti si pa res ena romantična duša- pohvalno
Pri nekaterih, mogoče tista začetna zaljubljenost z leti res mine, kar pa še ne pomeni, da se imata partnerja kaj manj rada. Mislim, da je odvisno tudi od tega kako se razumeta in kakšna karakterja sta. Ko pa bi naj ta začetna zaljublnost minila, sta partnerja tako navezana eden na drugega, da si ne znata več predstavljat življenja eden brez drugega.

Poznam pa par, ki je skupaj še od 6 razreda, to je od 12 leta, sedaj sta stara 36 let in se vidi da sta še sedaj noro zaljubljena eden v drugega. Ko jih vidim, ne moram verjet, kako lepo se razumeta, v teh 8 letih kar jih poznam, se nista še nikoli niti grdo pogledala, kaj šele skregala. Cel čas se dotikata eden drugega, dobesedno si dopolnjujeta stavke in mislim, da celo dihata eden za drugega. Veliko ljudi jima zavida.

Iz lastnih iskušenj ti kaj dosti ne moram povedat, ker sem trenutno sama.

Naši spomini so edini raj iz katerega nas ne more nihče pregnati...

Neposredna povezava do sporočila: 4
20.7.2006 9:49:23   
cukerček
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

meni tudiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.7.2006 9:51:53   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: cukerček

meni tudiuser posted image

Jest tud user posted image user posted image

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.7.2006 10:09:09   
Bubamaraa
  glede moje ljubezni do mojega partnerja; ja res je kakor pravi tvoja žena, zaljubljenost je minila.......samo ne me sedaj narobe razumet.....sedaj ga obožujem, ljubim, spoštujem, cenim itd.......pa se z veseljem zvečer stisnem k njemu in da skupaj obujava spomine in tudi oba sva mišljenja, da je zaljubljenost minila......samo te druge vrline, ki so sedaj so veliko bolj pomembne kot pa zaljubljenost.....

< Sporočilo je popravil Romana25 -- 20.7.2006 10:10:23 >

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.7.2006 10:13:03   
Anonimen
Jaz sem pa še vedno zaljubljena v svojega partnerja. Skupaj sva pa 4 leta.

(odgovor članu Bubamaraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.7.2006 10:15:48   
emaa
Tu dam tvoji ženi prav, zaljubljenost res mine, ker takrat ne vidimo nobenih napak, vse je popolno. Ljubezen pa je sprejemanje partnerja z vsemi napakami in dobrimi stranmi, vsaj zame. In po 11 letih tiste nore zaljubljenosti ni več, je pa zato ljubezen. In ne predstavljam si biti brez njega, všeč mi je, ko pride domov me objame, poljubi, hoče bit z mano. Jaz pa z njim, rada mu namenim drobne pozornosti, druženje, pogovor, občutek, da me sprejema tako kot sem, me ne želi spremeniti. Ne vem kako bi to povedala, je moj najboljši prijatelj, ljubimec , lepo mi je z njim, pa tudi če samo sediva na kavču in sva tiho.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
20.7.2006 10:25:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
20.7.2006 10:27:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.7.2006 10:28:13   
cukerček
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Aja pa še to, zaljubljenost je stanje, ljubezen pa je čustvo

se podpišem

Neposredna povezava do sporočila: 12
20.7.2006 10:30:02   
srki
Odvisno od človeka. Eni so lahko celo življenje zaljubljeni, eni ne.

Midva sva skupaj skoraj deset let, pa lahko rečem, da je tista zaljubljenost minila, zdaj so druge vrednoste bolj pomembne.

Romana25 je lepo napisala in da se ne bi ponavljala, se kar pod njen post podpišem.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.7.2006 10:37:27   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: dvojcek33
zaljubljenost z leti mine

Zaljubljenost še nikoli ni bila ljubezen. Če preskočim razlago lahko mirno rečem, da zaljubljenost je bolezen, ki izhaja iz čistega egoizma.

Zato tudi toliko problemov, ko zaljubljenost mine. Zato se največja zaljubljenost tako hitro lahko sprevrže v največje sovraštvo.

Če pa je bila zraven tudi ljubezen, potem problemov po končani zaljubljenosti ni in partnerja ostaneta skupaj.

Ljubezen je ravno tisto, nekaj drugega. Ko imaš rad svojega partnerja skupaj z njegovimi napakami. Morda te kakšna stvar jezi, vendar ko sediš in o tem razmišljaš, o partnerjevi "napaki", ti je vseeno toplo pri srcu.

Če pa ti ob razmišljanju o njegovi "napaki" postane vroče in postaneš nemiren, to ni več napaka ampak resen problem. Morda niti ne njegov. Je pa problem.

Neposredna povezava do sporočila: 14
20.7.2006 10:46:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dvojcek33
Jaz sem se pred 14leti zaljubu v svojo ženo in sem še danes zatrepan.  Ko jo vidim mi je toplo pri srcu , rad se jo dotikam, objemam,poljubljam, jo pelem pogosto ven, poskušam maksimalno se ukvarjat z otroci....

user posted image user posted image user posted image  Zate....
Jaz sem zelo romantična dušica, ki na ljubezen tudi gleda tako da rada preživljam čas z ljubljeno osebico, nežnosti, crkljanja,...vse kar spada zdraven....pa na otročka tudi ne smemo pozabiti....da uživamo vsi trije skupaj....
Izletki,....

Mogoče res tista prva zaljubljenost mine, ostanejo pa spoštovanje, razumevanje.....

je pa res da odvisno kako oba gledata na zaljubljenost...

Neposredna povezava do sporočila: 15
20.7.2006 10:48:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: emamair
Ne vem kako bi to povedala, je moj najboljši prijatelj, ljubimec , lepo mi je z njim, pa tudi če samo sediva na kavču in sva tiho.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Emamair to je pa tak lepo slišattttt....user posted image  Srečno še naprej z dvema pikicama, ki bosta dopolnili to srečo!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
20.7.2006 10:49:07   
Anonimen
Meni je mož najboljši prijatelj. Zaljubljenost je pa minila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
20.7.2006 11:27:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Ljubezen je ravno tisto, nekaj drugega. parKo imaš rad svojega partnerja skupaj z njegovimi napakami. Morda te kakšna stvar jezi, vendar ko sediš in o tem razmišljaš, o partnerjevi "napaki", ti je vseeno toplo pri srcu.

Če pa ti ob razmišljanju o njegovi "napaki" postane vroče in postaneš nemiren, to ni več napaka ampak resen problem. Morda niti ne njegov. Je pa problem.

Se strinjam s tvojim razmišljanjem......se podpišem pod tvoj odgovor.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
20.7.2006 12:33:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Aja pa še to, zaljubljenost je stanje, ljubezen pa je čustvo

Ravno obratni je..

Zaljubljenost je custvo.. in prej ko mine.. bolje je za odnos..
Ce zadenes na lotu.. si navdusen.. to je custvo.. in to je kriticno.. ker nam pove, za nas problem, da je denar gospodar.. nismo mi gospodarji denarju.
Vedno ko se pojavi neko custvo.. je tukaj samo zato, da nam kaze nas problem..

Ljubezen pa je prej stanje kot custvo.. ampak tudi stanje ni.. V bistvu ni to nic.. dejansko na koncu ne obstaja niti ljubezen.. pa ne zato ker ne bi obstajala ampak ko sprejmes sebe.. takrat se ljubis.. in takrat ni vec nic drugega kot ljubezen. torej je tudi ljubezen nesmisel.

Jaz pojma nimam.. kaj bi to bila ljubezen.. vem pa kaj ni.. in ziher je 100% res, da ljubezen ne more obstajati, ce je prisoten kaksen pogoj.. torej, ce imas partnerja rad.. dokler se obnasa tako kot mi to zelimo, ko t nam je vsec.. je prisoten pogoj..
Je pa tudi res, da ce ljubis drugega.. ne delas nekaj, kar ves, da partnerju ni vsec..
Ampak ce je oboje res.. potem lahko vsaj eden od obeh partnerjev vedno goljufa.. kar pomeni, da nikoli ne mores vedeti ali med dvema je ljubezen.. ali je ni.. lahko pa se obcasno stestirata.. in potem se vidi..
Dvojckova zena.. kar dobr testira dvojcka.. in dvojcek pade skor na vsakem testu.. tko da je ljubezen med vama res pod vprasajem..
To da jo cerkljas ne pomeni nic.. to je lahko preprosto tvoj karakter, ki lahko nekatere zenske prej moti,. kot ugaja..
Nekaj se jih je javilo, da se javi, ko bos frai.. to je zato, ker verjetno zivijo cisto nasprotje.. ampak, ce gres pa v drugo skrajnost.. je pa spet isto.. Isti problem..samo iz druge strani.. in obicajno se mu rece navezanost..
Nekateri svojo navezanost in odvisnost kazejo tako, da svoje zenske razvajajo.. drugi pa tako, da jih maltretirajo.. Oboje je isto.. in ne vem kaj je vecji problem..

In kaj bos ti zdej naredil? Tukaj zbral odgovore, ki ti pasejo in jih pokazal zeni in rekel, da imas ti prav, ker se jih nekaj strinja s teboj?

Vsak clovek je svoj svet.. cisto svoj.. edinstven in svoboden.. in mogoce je ljubezen to, da drugemu dovolis vstopiti v svoj svet.. in ti si potem kot gost v tem svetu, kar pomeni, da nimas pravice v tem njegovem svetu (se vedno je njegov) nicesar spreminjati.. in nicesar jemati.. lahko samo sprejemas..
Tudi ce ti drugemu odpres vrata svojega sveta.. ta drugi lahko le sprejema..
In tista prava ljzubezen pa bi mogoce bila zdruzitev teh dveh svetov.. da postane eden.. ampak po mojem tole na Zemlji trenutno se ni v praksi.. ker ne vem zakaj.. ampak ko nam je dovoljeno vstopiti v svet drugega.. imamo neverjetno magnetno zeljo, da bi vsaj nekaj stvari spremenili.. in njegov svet oblikovali po nasem.. samo to ne bo slo.. Nikoli to ne bo slo.. To je izven vseh fizikalnih in kozmicnih zakonov..

Torej dvojcek.. nehi jamrat.. in sprejmi njen svet.. ali pa ga zapusti, ce mislis, da je prevec razlicen od tvojega.. in ce mislis, da ne mores biti gost v njem.. Nikar ne bodi pohlepen po tem, da bi kdaj bil gospodar njenega sveta..

Svet sicer je preprost.. to je nekaj najbolj preprostega.. ampak tole, da smo gosti v svetovih drugih, pa ta trenutek ni tko simpl.. ker je potrebno najprej marsikaj spremenit.. na sebi.. da smo sposobni sprejemati, ne da bi jemali.

Neposredna povezava do sporočila: 19
20.7.2006 12:36:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Zaljubljenost še nikoli ni bila ljubezen. Če preskočim razlago lahko mirno rečem, da zaljubljenost je bolezen, ki izhaja iz čistega egoizma.

S tem se pa strinjam..

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
20.7.2006 12:53:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

To da jo cerkljas ne pomeni nic.. to je lahko preprosto tvoj karakter, ki lahko nekatere zenske prej moti,. kot ugaja..
Nekaj se jih je javilo, da se javi, ko bos frai.. to je zato, ker verjetno zivijo cisto nasprotje..Nekateri svojo navezanost in odvisnost kazejo tako, da svoje zenske razvajajo.. drugi pa tako, da jih maltretirajo.. Oboje je isto.. in ne vem kaj je vecji problem..

Meni pa crkljanje veliko pomeni, tako da odvisno kako vsak posameznik dojema pojem "ljubezen"

Zame ni navezanost to da nekoga maltretiraš, to je zame podlost in posesivnost.

Vsak clovek je svoj svet.. cisto svoj.. edinstven in svoboden.. in mogoce je ljubezen to, da drugemu dovolis vstopiti v svoj svet..

Ljubiti pomeni prevzeti najvecje tveganje.
To pomeni poloziti svojo prihodnost in sreco v roke drugega.
To pomeni dovoliti si,
da zaupas brez pridrzkov.
To pomeni, da sprejmes ranljivost.
Zato te ljubim.
(Helen Thompson)

Tudi ce ti drugemu odpres vrata svojega sveta.. ta drugi lahko le sprejema..
In tista prava ljzubezen pa bi mogoce bila zdruzitev teh dveh svetov.. da postane eden.. ampak po mojem tole na Zemlji trenutno se ni v praksi.. ker ne vem zakaj.. ampak ko nam je dovoljeno vstopiti v svet drugega.. imamo neverjetno magnetno zeljo, da bi vsaj nekaj stvari spremenili.. in njegov svet oblikovali po nasem.. samo to ne bo slo.. Nikoli to ne bo slo.. To je izven vseh fizikalnih in kozmicnih zakonov..

Če je osebici, ki daje dovolj samo sprejemanje, prejemanje - ok - jaz sem taka da rada dajem in prejemam user posted image  tako da bi bila egoist če ne bi dajala user posted image . Sem taka kot sem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
20.7.2006 13:08:04   
Anonimen
pišem anonimno, ker me tole boli v duši, pa se ne želim zagovarjat in poslušat vseh mogočih kritik na ta račun. živim svoje žvijenje in si želim ljubezni. tiste taprave. obupno si je želim. še vedno iščem, čeprav sem poročena in imam 2 otroka.

ne morem rečt, da partnerja ljubim. za kaj takega me je prevečkrat razočaral, predvsem v zadnjih letih - med nosečnostjo, po porodu, ko sva si urejala dom.... prevečkrat sem imela občutek, da me pušča na cedilu. da sem prepuščena sama sebi.

imam ga pa rada, tudi zato ker sva že veliko hudega prestala skupaj, pa tud potrebujem ga. moža sem si izbrala bolj z glavo kot s srcem. želela sem si stalne veze, stalnega partnerja, nekoga ki skrbi zame, nekaoga s komer bom lahko imela otroke in družino, pač stvari, ki sem si jih želela. ki jih nisem imela prej - ki so mi v življenju manjkale. od moža sem vse to dobila, tudi on od mene, pa vseeno nekaj manjka. tisti ogenj. tisto ščemenje v trebuhu. mravljinci ko te poboža.....

od moža nisem prejela tiste podpore, ki bi jo potrebovala. ko sem ga najbolj rabila, sem bila sama. ni vsega kriv on sam, tudi na meni je krivda. ampak vseeno bi se moral bolj piotruditi, če bi me res ljubil. najbrž me ima tudi on samo rad. tudi on ni več želel biti sam, tako sva pristala skupaj.....že začetek najine zveze je bil napačen. je pa bolje kot nič. je pa bolje kot samevat in ne živet.

sem se pa že  večkrat zaljubila ali pa vsaj zagledala v koga drugega.. ampak me ponavadi hitro mine. razen 1x. ampak to je pa taka bolj seksualna veza, tud rada ga imam, pa vseeno mislim da ga ne ljubim resnično. ne morem si pa biti sigurna, ker ga premalo krat vidim. včasih si domišljam da ga ljubim, neprenehoma mislim nanj - kljub 2 malima otrokoma, ki ju vsak dan oskrbujem doma. pogrešam ga. komaj čakam da ga ponovno vidim. lani se je poročil. par let za mano. sedaj sva oba poročena. oba varava partnerja, le da moj ve za to. ve, da mi pri njem nekaj manjka in me pusti na miru. včasih smo vsi 3 skup, raje pa sem z ljubimcem sama. da sem samo njegova. da je on samo moj. je to ljubezen? ali je samo spolnost. ali pa sva samo zelo dobra prijatelja, ki se o vsem pogovorita, pa tudi spita skupaj? ne vem. vem, da ni tisto tapravo. ni dovolj goreče, čerpav me boli, da ga ni ob meni.

sem pa pred leti enega fanta tako ljubila, da sem bla slepa za vse drugo. žilvjenje bi dala zanj. nikoli ga ne bom pozabila. delček mene ga še vedno ljubi in me srce boli, ko se spomnim nanj. on je bil moja luna in moje sonce. ampak je bila nesrečna ljubezen. ne da me ni maral, ampak ni me maral dovolj. zanj sem pač bila samo ene vrste prijateljica, mogoče me je tud namerno izkoriščal.ne vem. nikoli nisva hodila ali kaj takega, tako da spolnost ni imela pri tem nič. takrat sem si naskrivaj prisegla, da me noben več ne bo tako prizadel, da nobenemu ne bom dovolila, da tako dela z mano.. čeprav še vedno iščem tako ljubezen kot sem jo čutila takrat, vem da je ne bom našla, ker je ne morem. ker sem starejša in ker sem že preveč slabega doživela, da bi komu tako zaupala,  se predala, tako slepo verjela..... še nikoli pa nisem doživela, da bi kdo tako ali podobno čutil zame. še nikoli. to je najbolj žalostno. tudi pri ljubimcu si nisem sigurna, kaj so njegovi motivi. če me res ima rad, če me res pogreša - kot pravi, ali pa je samo seks za vsem tem. ali pa rabi samo ventil, malo spremembe vsake toliko. preveč sva si podobna. mislim, da ima enake motive kot jaz. rad me ima, mi je rekel. ampak rad ima tudi ženo. tudi to mi je rekel. in vem da bi se odločil zanjo, če bi se moral. tega ni rekel, to čutim. tudi jaz bi se najbrž za moža, ker je oče mojih otrok in nenavsezadnje deliva življenje eden z drugim. je to ljubezen. kje najti odgovore???? notri v sebi težko, ker sem zmedena, po drugi strani pa točno vem da ni.... kje najti pravo ljubezen????? pri možu? pri otrocih? pri ljubimcu - ker reskirata vse, da sta lahko nekaj trenutkov skupaj? ali pa je ljubezen vse to. pa vsakič drugačna.....

LP

Neposredna povezava do sporočila: 22
20.7.2006 13:12:09   
lu155
mislim da ljubezen res lahko mine...ampak potem se rodi nova ljubezen in tej pravimo spoštovanje.

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.7.2006 13:34:05   
tehnofil
pa vseeno nekaj manjka. tisti ogenj. tisto ščemenje v trebuhu. mravljinci ko te poboža.....

To sigurno ni ljubezen. To je bolj adrenalin kot kakšna ljubezen.
Ljubezen zraste iz tistega, kar od partnerja praviš, da nisi dobila. Prave podpore, razumevanja....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.7.2006 13:57:40   
Anonimen
Zame je ljubezen tudi to - da ti v kriznih trenutkih ljubljena oseba stoji ob strani, te vzpodbuja, opogumlja, se izjoče na tvoji rami in ti(jaz) na njegovi.....
.....da sta drug drugemu v podporo......oporo....

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?