|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Posvet na socialni+par vprasanj...
18.7.2006 12:58:52   
Anonimen
Spodaj sem kopirala tekst, ki sem ga posredovala na CSD. Tako da grem ta petek k njim na posvet. Ne bom se šla anonimnice tu na RR, ker me večina tako ali tako že poznate in seveda vse moje večne probleme.Za vas imam še par vprašanj, prosim za nasvete:- kaj naj naredim vezano na moje starše - naj bom zaradi ljubega miru po tistih izpadih letos marca še v stikih z njimi, ali je bolje da živim naprej tako "kot sama hočem" in končno naredim nekaj zase....- partner je videl pošto za CSD, mi jo je odprl - ne ve zakaj se gre - je bolje da ostanem  tiho? Ve da grem tja zaradi "tašče", ne ve pa da grem tja da povem kaj se dogaja.....Osebno mislim da sem na dobri poti....Žal sem rabila precej časa da sem dojela da je res bolje oditi, kot pa se celo življenje mučiti....Ne razumite me narobe...Partner je samo govoril da se bova odselila, nič pa ni bil pripravljen narediti...jok mu ne pomaga.....Jaz pa ne želim da moja punčka odrašča v podobnih razmerah kot sem jaz......samo vpitje, dretje, nasilje.....ki se vidno stopnjuje. Pogovor s partnerjem je odveč.......ker me ne posluša in ponavlja napake (ne rečem da sem jaz brez napak), enostavno se ne znava (in nočeva) prilagajati drug drugemu, zato je bolje da greva vsak svojo pot......Premlada sem še da bi si "nakopala" še enega otroka (čeprav si ga močno želim) in bi trpela še bolj.Tako da vem da bom zmogla sama s punčko, ki mi pomeni vse na svetu. Hvala vam za vse nasvete......__________ Tassy - za tiste, ki ne veste kaj se je dogajalo, pa tole:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=853163&mpage=1

"Na vas se obracam, ker potrebujem pomoc oz.svetovanje. Sem mamica 2.letne puncke, zivimo s partnerjem v izvenzakonski skupnosti, pri njegovih starsih, v locenem stanovanju. Skoraj vsakodnevno sem delezna vmesavanja starih starsev v vzgojo otroka, grozenj da nisem dobra mama (da me bo tasca prijavila na socialno). To se vlece ze odkar puncka hodi v vrtec. Ne razumite me narobe, mislim da je pravilno da zelim sama vzgajati svojega otroka.Ze nekaj casa imava s partnerjem probleme - se ne razumeva, veckrat je nasilen do mene, vcasih celo pred otrokom. Pred casom je posredovala tudi policija in tudi pri vas obstaja zapisnik.Ze veckrat sem s puncko zelela oditi zaradi takih in drugacnih grozenj partnerja, pa mi zal se ni uspelo. V tem casu sem sla dvakrat k svojim starsem, vendar sem obakrat dozivela razocaranje, da so me dobesedno prisilili da moram nazaj k partnerju, nazadnje letos marca  je moja lastna mati pred otrokom izvajala nasilje.Partner je nazadnje imel napad razbijanja(sicer v lazji obliki, samo vseeno je naredil skodo) v nedeljo 09.julija 2006.V hisi kjer zivimo zivita se njegova starsa, ki pa tudi ne poznata drugega kot dretja en na drugega.Ne zelim da moj otrok odrasca v takih razmerah, kot sem jaz. Zelim oditi stran.To je samo kratek opis mojih tezav.Ze nekaj casa se odlocam, da vam zaupam svoje probleme, vendar nekako nisem zbrala poguma. Med drugim se bojim tudi partnerja."

< Sporočilo je popravil Tassy -- 18.7.2006 13:01:17 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Posvet na socialni+par vprasanj...
18.7.2006 13:10:04   
piščanc
srčno upam, da ti bodo na csd-ju lahko pomagali in da se vama obeta lepše življenje.

čeprav jaz mislim, da zase največ lahko narediš samo ti, drugi ne bodo veliko pomagali, pa čeprav so v taki službi da naj bi pomagali, mogoče se pa motim

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.7.2006 13:20:20   
koala
Ojoj Tassy si pa res v godlji.
Kar dlake mi grejo po konci, ko berem to tvojo kalvarijo.
Ne vem od kod prihajaš, mogoče pa imate kje v bližini varno hišo ali kak materinski dom, vem da v MB obstaja oboje, mogoče pa se obrneš še k njim po pomoč, ker jo resnično potrebuješ, ti in tvoja deklica.

Želim ti veliko veliko sreče in moči, da skupaj z tvojo pupiko premagata to težko pot in zaživita srečno življenje, ker imaš prav, otrok si zasluži, da odraste v mirnem in harmoničnem okolju.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.7.2006 13:23:23   
Anonimen
ti kr pejt na posvet in bodi moča. poišči vsako možnost da čimprej spokaš, če prav v najem al pa varno hišo če nimaš trenutno za najem. uspelo ti bo!!! user posted image user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.7.2006 13:28:40   
BLAŽIKA
Tassy zakaj ne poiščeš varne hiše? Tam ti bo veliko lažje in še pomoč ti bodo nudili. Zato pa obstajajo te varne hiše da zaščitiš sebe in otroka. To kar pa sem prečitala pa me je prav šokiralo.

Želim da z otrokom čimprej najdeta svoj mir in si uredita lepo življenje.

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.7.2006 13:33:28   
soncece24
Tassy, upam, da tokrak zares zbereš moč in oddideš... ZA VEDNO! Saj sama veš, da je to najboljše za vse, sploh pa za tvojo malo princesko, ki se vedno bolj zaveda kaj se pri vas doma dogaja. Želim ti vso srečo sveta in da ti tokrat uspe zares!

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.7.2006 13:43:58   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Tassy
še v stikih z njimi, ali je bolje da živim naprej tako "kot sama hočem"

Stike ohrani IN živi naprejo kot sama hočeš.

Partner je samo govoril da se bova odselila,

Oditi na svoje so sanje marsikatere dužine. Mnogi gredo lahko. Mnogi ne morejo, ker ne zmorejo finančno. Ali je enostavno vezan na svojo mamo in noče pa veš najbolje sama, zato se odloči po svojem vedenju.

Premlada sem še da bi si "nakopala" še enega otroka

Vedno boš premlada. Vsak je premlad, kadar bi si otroka nakopal. Dokler čutiš imeti še enega otroka, kot si ga nakopati, ni ne čas ne partnersko odnos primeren za tako odločitev.

Med drugim se bojim tudi partnerja.

Ta trditev se mi ne zdi ravno enaka s kakšno drugo mamico, ki se partnerja dejansko boji. Kolikor vem te je enkrat udaril. Kolikor vem si ga ti, enkrat kasneje udarila. Takrat te ni nazaj. Mislim, da bi lahko pisala, da se ga bojiš, če bi te takrat udaril nazaj in še kdaj. Pa kolikor vem, ni.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 18.7.2006 13:51:50 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.7.2006 13:46:45   
mojca*
tassy, ne poznam te, te pa občudujem....bravo, da si zbrala pogum in se odločila narediti ta korak! mnogo jih je, ki trpijo podobno kot ti, pa ne naredijo nič, ker ne morejo zbrati poguma.
držim ti pesti, da se ti vse super razplete.
glede vprašanja, kaj narediti s starši; jaz ne bi iskala stikov. če bi jih oni, lahko, ampak pod mojimi pogoji-pred otrokom se bi obnašali tako kot se meni zdi da je prav. pa seveda bi te stike karseda omejila....
želim vama končno eno lepo umirjeno življenje....user posted image
kam pa pravzaprav greš s tamalo?
če karkoli rabiš, nas je veliko, ki smo tu....
lp,
mojca

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.7.2006 13:50:44   
srki
Tassy, srčno upam in si želim, da bo te more enkrat konec zate, predvsem pa za punčko. Smilita se mi obe, posebno še mala punčka, ki ni kriva ničesar. Ne razumem tega, kako je lahko neka mati tako kruta do svoje lastne hčerke (tvoja mati)?

Bodi močna, zaradi tvoje punčke, podpiram te v tem, da si se odločila iti stran. Duševni mir je najbolje, kar se lahko zgodi in tvoje srce in duša sta ranjeni. Ko boš sama s punčko zaživela polno življenje, se ti bodo rane zacelile.

Srečno user posted image user posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.7.2006 14:07:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Ta trditev se mi ne zdi ravno enaka s kakšno drugo mamico, ki se partnerja dejansko boji. Kolikor vem te je enkrat udaril. Kolikor vem si ga ti, enkrat kasneje udarila. Takrat te ni nazaj. Mislim, da bi lahko pisala, da se ga bojiš, če bi te takrat udaril nazaj in še kdaj. Pa kolikor vem, ni.

Ni me samo enkrat udaril. In takrat ko sem ga jaz - ga nisem fejst "kresnila" - sem ga v bistvu bolj pobožala. Takrat sem želela da občuti bolečino - čeprav čist majhno ob mojem "udarcu". Ker pa vem da s "kresanjem" in udarci nikamor ne prideš, sem se odločila da končam.
Pa tudi z grožnjami ne.
Zdaj me ne bolijo več  toliko "udarci" ali grožnje, bolj me boli v notranjosti.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.7.2006 15:56:46   
karmy
Tassy, obcudujem te...druge bi samo trpele celo zivljenje in nic naredile.... ce je socialna delavka dovolj pametna ti bo predlagala eno izmed varnih his, in se cimprej odseli...jaz ne bi z nobenim stike obdrzala....

drzim pesti...da ti bo uspelo ...tebi in tvoji hcerki zaziveti novo zivljenje brez tega sranja....user posted image user posted image user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.7.2006 16:20:34   
hariba
Tasy najprej iskrene čestitke, ker želiš presekati gordijski vozelj in se rešiti iz začaranega kroga nasilja. Saj statistike govore, da večina žensk, ki je odraščala v nasilju, ima nasilne partnerje. V skrajnem primeru se lahko umakneš tudi v varno hišo ali pa pokličeš SOS telefon 080 1155, kjer boš tudi dobila precej koristnih informacij. Če želiš kakšen nasvet ali pomoč kolikor je pač v moji moči mi piši zasebno. Delam na področju sociale. Tebi in tvojemu otroku pa želim čim lepšo prihodnost. Zaslužita si jo! Držim pesti za vaju.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.7.2006 16:24:54   
hariba
Sos telefon je namenjen ženskam in otrokom žrtvam nasilja. Med delavniki deluje od 12-22h ob sobotah, nedeljah in praznikh pa od 18-22h. Pokličete lahko vse, ki ste ali ste bile v preteklosti žrtve kakršnegakoli psihičnega, fizičnega ali spolnega nasilja. Sem to pozabila prej napisat.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.7.2006 17:55:41   
Anonimen
user posted image

(odgovor članu hariba)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
18.7.2006 19:26:43   
Anonimen
Tassy, v varno hišo, poišči brezplačno pravno pomoč in poskrbi za vaju dve!
Srečno!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
18.7.2006 20:39:05   
Anonimen

kaj naj naredim vezano na moje starše - naj bom zaradi ljubega miru po tistih izpadih letos marca še v stikih z njimi, ali je bolje da živim naprej tako "kot sama hočem" in končno naredim nekaj zase....

Stike kar ohrani. Družina je samo ena, tudi če je "slaba". Ne vem, kakšni izpadi so se dogajali, ampak smo zaradi ljubega miru biti tiho ni treba biti. Kakšna pa je sedaj situacija?

partner je videl pošto za CSD, mi jo je odprl - ne ve zakaj se gre - je bolje da ostanem  tiho? Ve da grem tja zaradi "tašče", ne ve pa da grem tja da povem kaj se dogaja.....

Sama bi šla najprej na CSD, potem bi ga prestavila pred dejstva. Če se do sedaj vaše družinsko življenje ni spremenilo tako, kot ste se dogovarjali, se bo tudi sedaj zelo zelo težko. Ti naredi kot si se odločila narediti.

Osebno mislim da sem na dobri poti....

Enako. In spelji do konca. Ne samo enkrat it na CSD in pokazat partnerju, da LAHKO nekaj narediš. Ne. Naredi. vztrajaj. Do konca. Brez poti nazaj, če si se odločila to storiti. Če si samo 99% prepričana, da to želiš, to ni to. Bodi popolnoma prepričana in naredi

Drži se user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
18.7.2006 22:58:54   
tins
Pozdravljena!
Kot prvo: zdiš se mi zelo pogumna! Da si spregledala, da bolje ne bo nikoli in začela delati na tem, da bo imela tvoja hčer lepo življenje.
Kot so že ostale napisale: pojdi v materinski dom! Tam, z mamicami v podobnih situacijah boš hitro dobila motivacijo in voljo, da se boš spet postavila pokonci!
Drži se!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.7.2006 7:37:43   
Anonimen
Samo toliko: jaz sem bila sicer na CSDju glede stikov in preživnine, pa ti povem iz prve roke, da sem imela občutek oz. je bilo točno tako, da se je gospa postavila v bran mojega in nisem imela nekega občutka, da želi recimo pomagati obema, ali pa predvsem meni zaradi tega in onega.

No nevem, tudi ko so mi svetovali, naj mojega prijavim na CSD za psihološko maltretiranje, so potem taisti rekli, da je CSD glede tega zelo "slab" in verjetno ne bi nič dosegla, tako da...

Jaz na CSD sploh ne bi hodila oz. vsaj v mojem primeru ne bi šla več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
19.7.2006 9:04:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Jaz na CSD sploh ne bi hodila oz. vsaj v mojem primeru ne bi šla več.

Zakaj ne? Kaj se ti je (oz.vama z otrokom ) zgodilo? Povej, mogoče lahko kako pomagamo.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
19.7.2006 13:13:39   
mama54
[/quote]

Zakaj ne? Kaj se ti je (oz.vama z otrokom ) zgodilo? Povej, mogoče lahko kako pomagamo.....
[/quote]

Sigurno so jo obravnavali kot,da si je sama kriva za vse.Partner pa je tisti kateri je žrtev.To se dogaja marsikateri mamici katera se obrne po pomoč na CSD. 

< Sporočilo je popravil mama54 -- 19.7.2006 13:14:53 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.7.2006 13:17:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mama54
Sigurno so jo obravnavali kot,da si je sama kriva za vse.Partner pa je tisti kateri je žrtev.To se dogaja marsikateri mamici katera se obrne po pomoč na CSD. 

Samo zakaj? Če sta ona in otrok žrtev? user posted image
Že tako nas partner obtožuje da smo si krive za vse, pa potem še socialna? user posted image user posted image  Ne morem verjeti.....upam da se bo še javila anonimna in spregovorila o problemu.

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
19.7.2006 13:29:33   
Anonimen
Še otroka ti lahko vzamejo in njenu dodelijo, ker on ima stanovanje, ti pa ne. Poznam primere, takšne kot je anonimna opisala tudi. Žal, ta csd je za user posted image

anonimna2

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
19.7.2006 13:48:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Še otroka ti lahko vzamejo in njenu dodelijo, ker on ima stanovanje, ti pa ne. Poznam primere, takšne kot je anonimna opisala tudi. Žal, ta csd je za user posted image
anonimna2

????????? user posted image user posted image  Men ni nič več jasno......

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
19.7.2006 13:52:43   
Anonimen
Bravo MAMA54, točno tako je bilo. Da če sem jaz vedno tako zgovorna, on pa revež zaprt kot školjka in da od kje se on njej zdi znan, se je kar topila, pa da zdaj bo on bogi, ker bo sam ostal v 3 sobnem stanovanju z dvemi avti in da od kje sem našla znesek 35.000 sit za otroka in podobno. Ja na tržnici so mi branjevke povedale ... za zjokat.

Bilo je tako mučno, in nič se nismo zmenili, tako da naju je naročila še 1x in takrat sem se palč brzdala in gledala skozi okno, on pa je strelal take, da sem bila še jaz paf. Da ga je moti moja zgovornost, to mi je povedal na CSDju in to povedal po 13-tih letih. Pa še kaj bi lahko rekla, pa ne bom, ne smem, ne upam...

Skratka, never ever na CSD, resno mislim, počutila sem se čisto izrabljeno in ponižano, bila je totalno na njegovi strani. Pa on je tisti, ki je hotel vzeti le enega otroka in on je tisti, ki se je odtujil in gledal par mesecev skozi mene...

(odgovor članu mama54)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
19.7.2006 13:57:08   
hariba
Ja žal še zmeraj marsikje na csd delajo socialne delavke, ki so tam le zaradi plače, stranke pa ji predstavljajo zgolj številke.A se stvari premikajo nabolje, jaz zlasti vidim velik premik v tem, da imajo večji csd že zagovornike otrok in socialne delavce, ki se ukvrjajo zgolj z družinskim nasiljem.Je pa tako kot v vsaki instituciji nekateri so dobri drugi slabi, enako velja za učitelje, zdravnike, policaje... Ne trudijo in ne zavzamejo se vsi enako. So pa mlade socialke v večini kar razgledane in izobražene na svojem področju. So pa žal nekateri majnši csd ji še zmeraj republika zase. Če niste bile zadovoljne s svojo socialno delavko, se imate pravico pritožit direktorici oziroma direktorju. Za več info mi lahko pišete zasebno..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?