|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mali pretepač
8.6.2006 22:00:22   
babylove
Kako odvaditi otroka (17 mesecev), naj ne tepe drugih otrok?

Meni je prav nerodno. Greva na igrišče in če pride kdo do njega, ga kar klofne. Brez da bi prišlek sploh kaj naredil ali rekel user posted image . Torej ne gre za samoobrambo, ampak udari kar tako iz lepega (in sistematično!). Vsakič mu jasno povem, da tega ne sme; pogled v oči, strog glas in podobne variante iz knjig... Danes je moral tudi sedeti zraven mene in se ni smel več igrat. Pa je tulil kot zverina.

Sicer pa že od nekdaj zelo pogosto stiska zobke, kot da bi imel napad jeze, ampak kar tako iz nič. Če se npr. sam igra doma, pa kar stisne zobke in začne mahat z rokicami ter igrače na vse strani pomeče. Meni se to zdi vse bolj čudno, ali se še kakšen otrok tako obnaša?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
8.6.2006 22:10:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mali pretepač
9.6.2006 7:12:45   
skuštrana
Spodaj imaš dva linka s podobnimi primeri. Eden na Mon- u

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=610&t=610

drugi na ringaraji (brez pametnih odgovorov - žal)

http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=937550.
Mogoče ti pa kaj pomaga in mogoče še katera napiše kako reagirati v takšni situaciji.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2006 7:53:33   
diva 4
Jaz mislim ,da mu je treba dat jasno vedet ,da se to ne sme in da to boli.Vsekakor si naredila prav ,da je moral sedeti zraven tebe pa čeprav je zraven tulil.Če to počne tudi doma ga kaznuj tako ,da ga pošlješ v drugo sobo in mu rečeš naj premisli ,če je njegovo početje pravilno.Kadar zunaj udari otroka pa vztrajaj ,da se mu tudi opraviči.Je pa to kar dolgotrajen proces ,saj mora tudi sam pogruntat ,da če njega kdo udari ,da ni fajn občutek.Mogoče pa bo kdaj on naletel na podobnega "pretepača", ki ga bo vsekal nazajuser posted image .

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2006 13:31:35   
babylove
Diva4, a ti imaš otroke?

17m fantka naj pošiljam v sobo premišljat?????
In naj se opraviči? Še 'mama' prav ne reče, kako se bo le opravičil?

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2006 13:34:08   
Anonimen
No, jaz sem mojega poslala sedet na stopnice, pa je bil vsakič čez sekundo pri meni. user posted image

Babylove, ne se sekirat, to bo minilo samo od sebe. Sem jaz tudi vačsih na igrišču zraven njega stala, da ni koga kar tako mimo grede. Pa je kmalu pozabil na vse skupaj. Je pa neprijetno, to pa priznam.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2006 14:39:56   
Anonimen
moja mala(25m)je ista samo ena razlika je-ona vdari samo manjšega od sebe(kar je logično ker ve da nebo ih nazaj dobila)in meni je tudi včasih blo nerodno na igrišče hodit,ampak zdaj mam rešitev,ko pridemo tja jo opozorim da če bo vdarila gre domov,če vdari ji rečem da če še enkrat to naredi gre domov,in potem če res še enkrat vdari ji rečem da je sama izbrala da se nebo več tukaj igrala,pobašem jo in se z vreščečim otrokom odpravim domov.Ene tri tedne sem rabila da me je začela resno jemat,ampak zdaj se to ful retko dogaja(napade samo takrat ko ji kdo vzame kaj njenega)

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2006 22:37:07   
diva 4
babylove - ja imam 2 otroka.Pa oprosti če tvojega otroka primerjam s svojo hčerko ki je pri 16ih mesecih govorila v stavkih in štela do 5.Ja priznam moja napaka.Pa tudi razumela je veliko stvari, tudi pomen opravičiti se ,je osvojila zlo zgodaj.Še vedno pa vztrajam pri tem , da mu moraš na njemu primeren način dopovedati , da je njegovo ravnanje napačno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2006 14:06:13   
babylove
pri 16ih mesecih govorila v stavkih in štela do 5

Čestitke!

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2006 21:22:07   
skuštrana
Diva 4, kako ti je pa uspelo tvojo malčico naučit govorjenja v stavkih in štetja do 5 pri 16 mesecih? Men se zdi tole malo za lase privlečeno, no, ja...Mogoče imaš pa kakšno malo genijalko doma. Naša pri 17 mesecih izusti mama, tata, in še kakšno besedo, ki pa ni najbolj razumljiva..Štet do pet bo verjetno znala v prvem razredu osnovne šole, upam pa, da se bo govorjenja v stavku naučila prej..Ampak pri 16 meseci..vsaka ti čast!!!

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.6.2006 7:35:45   
diva 4
Saj ne bom več omenjala teh stvari ,ker je brez veze ,saj vidim ,da če je otrok zelo hiter v razvoju imate tu nekater komplese ,ki jih tudi hitro pokažete.Povem še samo to ,da je nisem učila nič na silo ampak sem samo sledila njenemu razvoju, kar mi je svetovala tudi ped. , ki spremlja njen razvoj.Imam pa še sina ,starega 1 leto ,ki pa ni niti približno tako hiter v razvoju pa to jemljem kot nekaj čisto normalnega.Tudi vzgojiteljice pravijo , da se Ana velikokrat dolgočasi v vrtcu in , da se mora katera izmed njih ,posebaj ukvarjat z njo, saj ima rada miselne igre(štiri v vrsto,človek ne jezi se).Aja še to ,vse našteto ni hvala ,so samo dejstva , saj je vsak otrok nekaj posebnega.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.6.2006 10:01:37   
galž
Kar se malih pretepačev tiče,naj omenim,da je naš najmlajši star štirinajst mesecev,pa da sestrico neskončno rad ugrizne,pocuka za kite ali celo udari. Druge otroke pusti pri miru,je pa res,da mu drugi otroci dajo mir. DIVA 4 jaz sem pa čisto tvojega mnenja, jaz malemu,ki zna reči le par besed,vedno razlagam da pretepati ni prav in mu namesto opravičila ukažem,da sestrico poboža ali objame ali kaj podobnega. Slej ko prej bo dojel kaj mu razlagam!!! Drugače je pa moja štiriletnica pri enaki starosti kot je trenutno bratec(14m) znala zapeti celo Kekčevo pesem,govorila je v stavkih,povedala je svoje ime,priimek in naslov!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
12.6.2006 10:06:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu galž)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2006 7:18:03   
skuštrana
Ne vem sicer kaj za vas pomeni tekoče govoriti, ampak za mene je tekoče govorjenje, da poznaš večino besed, da se lahko s sogovornikom pogovarjaš (ustvariš aktiven dialog ) ...Še vedno ne verjamem, da  16 mesečnik to zmore (pa hiter govorni razvoj gor ali dol). Sem pač takšne sorte, da dokler ne vidim na lastne oči ne verjamem. In pika. 

Neposredna povezava do sporočila: 14
14.6.2006 19:46:56   
babylove
(14m) znala zapeti celo Kekčevo pesem,govorila je v stavkih,povedala je svoje ime,priimek in naslov!

Tudi tvoji punčki čestitke!

(odgovor članu galž)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.6.2006 20:41:32   
ZARA
Blk, moja je pa stara 25 mes pa nič od naštetega ne zna...user posted image  A boš men tud čestitala? user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.6.2006 20:42:35   
ZARA
Jaooo, hotla sem začet z BL in ne Blk user posted image  Skjuz mi.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.6.2006 23:27:32   
babylove
Moj pa pri 17 m pretepe vse otroke na igrišču! Evo, s čim se lahko jaz pohvalim.

Aja, in polula se tam, kjer ga pač pritisne. Potem pa me pride poiskat in me (vznemirjen od ponosa) pelje pokazat lužico...

Ne res, meni se zdi znanstvena fantastika, da 14m otrok zrecitira pesem user posted image ?

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.6.2006 15:39:14   
Pilar
Ne res, meni se zdi znanstvena fantastika, da 14m otrok zrecitira pesem ?

Meni tud.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.6.2006 16:15:25   
Anonimen
Eni jih tudi pojejo user posted image  user posted image

Sem skoraj dol padla, ko sem slišala "Lisička je prav zvita zver...." od enga mulčka, ki je komaj hodil..... 

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
15.6.2006 16:41:07   
san
Moj mali je bil pri teh mesecih isti in to je trajalo dober mesec ali pa mogoče še malo dlej. Sploh mu nisem mogla dopovedat, da se to ne sme. Vedno sem ga takoj popokala stran, še prej se je moral opravičit (seveda sem se namesto njega jaz, ker on se ni hotel, pa se mi zdi, da tudi ni čisto razumel kaj to pomeni in kaj hočem od njega). Ma nič ni pomagal, pa sem se lahko še tako kregala nanj, ali pa mu na lep način dopovedovala. Potem pa je nekega dne kar izzvenelo, se je zgleda naveličal.

Glede hitrega napredka v govoru, pa imam tudi jaz tako frčafelo doma, ki je govorila kot navita v stavkih s čistim R že pred letom in pol. Ma, se je čisto kot en odrasel pogovarjala z mano (je bilo prav čudno na trenutke, ampak tako pač je). So se vsi ozirali za njo in je pediatrinja pri dveh letih rekla, da je za 4-5 let starega otroka razvita. Pri dveh je poznala vse črke abecede, pa je nismo učili. Ona je vprašala npr, katera je ta črka (npr. na cesti ko piše šola), pa sem ji povedala in si je zapomnila in potem je povsod kazala, glej črka o ali pa a... isto je bilo pri številkah in njej je bilo že pri dveh logično, npr. tam so trije avtomobili, ali pa glej 4 stoli... Tudi shodila je zgodaj, kar vstala je in šla. Pri vseh stvareh je bila zelo napredna. tako da diva4, jaz ti čisto verjamem in res tisti, ki tega ne vidijo, tudi težko verjamejo, ker sedaj pri drugem, je pa čist kontra. Do leta in pol sploh ni spregovoril, AMPAK UDARIT JE PA ZNALuser posted image . Pač otroci so si zelo različni. Je pa res, da sem se s hčerjo veliko pogovarjala, z malim, pa ni bilo več toliko časa.

Lp, s

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.7.2006 14:06:36   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Diva4, a ti imaš otroke?

17m fantka naj pošiljam v sobo premišljat?????
In naj se opraviči? Še 'mama' prav ne reče, kako se bo le opravičil?

naš je star leto in pol pa točno ve, kdaj ga dam 'na hladno' - če starejšo sestrico udari, mora stran od nje in to najbolje pali, osamitev, pa čeprav samo na drugo stran sobe, pa dosledna moram biti, če mu popuščam takoj ve.

opraviči pa se tako, da sestrico poboža

iz malega zraste veliko

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
18.7.2006 22:50:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
18.7.2006 22:52:55   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
18.7.2006 22:58:19   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?