|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj tako različno razmišljava?
13.7.2006 16:30:46   
Anonimen
Z mojim user posted image že kar nekaj časa (kakšno leto in pol) razmišljava o user posted image .. če bi bilo po moje, bi ga že imela.. ampak ker normalno hočem, da se s tem oba strinjava, upoštevam tudi njegovo mnenje. najprej je govoril, da naj še mal počakam, da dokončam faks. no, potem sva se nekako zmenila, da spomladi neham jemati KT. no, pomlad je prišla in minila. sedaj je julij, jaz pa še vedno jemljem KT. faks bom sedajle zaključila, tko da to ni več ovira. sedaj je problem moja služba oz. to da je nimam.. si je nekako zapičil v glavo, da bi blo ful fajn če bi jo mela, da bi blo mal več denarja.. (naj povem še to, da je denarja več kot dovolj, sam on si ful dela probleme s tem, ker misli, da otrok rabi ful denarja-za obleke, plenice....)

no,sedaj sva začela še graditi.. in moje misli so skos pri user posted image  in pri user posted image , razmišljam o tem kako bo, kaj bomo vse počeli, kam bomo šli.... on pa razmišlja samo o gradnji.... kadar se pogovarjava o tem, vedno reče, da naj počakam do jeseni.. pa oba vema, da tud takrat še ne bom imela službe...

včasih sem čist obupana.. ne vem zakaj je tako.. vem, da ga je ful strah, če bo to vse šlo,.. vem da dvomi... ampak včasih.. ne vem.. včasih sem res žalostna in jezna, včasih jokam...

vem,da enkrat obm mela user posted image , pa tud mudi se nama nikamor-vse to vem.. sam želja je še vedno tukaj..

ne mine dan, da ga nebi mal vprašala kaj zdej misli-kdaj bo "pravi" čas, kdaj bom nehala jemat KT...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj tako različno razmišljava?
13.7.2006 16:39:01   
Anonimen
Iz mojega stališča ti povem samo to, da ti zavidam, ker ima tako razmišljanje....dandanes sama vidiš koliko konfliktov je s starši, taščami itd.
Najprej na svoje, verjemi, da ti hoče samo dobro, saj če ne bi hotel prihodnosti, ne bi prišel s takimi idejami na dan, zato ti svetujem, da uberta eno srednjo pot, za katero se bosta oba z zadovoljstvom trudilauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.7.2006 17:17:45   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
ne mine dan, da ga nebi mal vprašala

Se mi zdi, da kar v redu furata in sem prepričan, da bosta še naprej. Nič kar si zapisala mi ne deluje čudno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.7.2006 17:33:23   
cukerček
Ker sta dva različna človeka z različnim razmišljanjem, kar ni slabo. Vendar ne pritiskaj preveč na njega z željo po otroku. Po eni strani ima prav in bolje je, da najprej zaživita na svojem in si nato ustvarita družinico. Mogoče oziroma iz tega kar sem prebrala sem nekako razbrala da on še pač ni pripravljen na otroka. Ženske pač to željo po otročku prej dobimo kot moški. Počakaj še malo in uživaj v tem , kar si ta trenutek ustvarjata-vajin, samo vajin domek, v tem je tudi dosti lepega in prav tako razlog za veselje. Ko pa bo napočil čas, ko bosta oba pripravljena pa boš tudi ti mamica in takrat boš lahko počela vse te stvari z otrokom o katerih že sedaj razmišljaš.

daj času čas..

Naši spomini so edini raj iz katerega nas ne more nihče pregnati...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.7.2006 17:46:09   
niki5
Občutek imam, da je bolj ziheraš in da ko bosta stvri uredila, bo tudi on pripravljen na otroka.

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.7.2006 18:58:12   
abi
Pregovor "najprej štalca potem pa kravca" povsem drži. (govorim iz lastnih izkušenj).
Graditi, imeti majhnega otroka in povsem tem še sobivati z taščo in tastom ni najbolj posrečena zadeva !Najprej si ustvarita domek zaživita najprej lastno družinsko življenje potem vključita  [sm=duda.gif" border=0> . Mislim da fant razmišlja povsem pravilno. Verjemi da bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif] in čas  porod. dopusta čisto nekaj drugega če imaš tegobe gradnje.......za seboj . Pa saj ne bosta najbrž sto let gradila. Čas hitro mine, tudi za  pride pravi čas.
Srečno

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.7.2006 19:01:36   
abi
Pa za hudiča, kaj je s temi smiley-i nič mi ne prime???!!
V glavnem sem hotela povedat naslednje:

Pregovor "najprej štalca potem pa kravca" povsem drži. (govorim iz lastnih izkušenj).
Graditi, imeti majhnega otroka in povsem tem še sobivati z taščo in tastom ni najbolj posrečena zadeva !
Najprej si ustvarita domek zaživita najprej lastno družinsko življenje potem vključita otročka .
Mislim da fant razmišlja povsem pravilno.
Verjemi da bo nosečnost in čas porod. dopusta, čisto nekaj drugega če imaš tegobe gradnje.......za seboj . Pa saj ne bosta najbrž sto let gradila. Čas hitro mine, tudi za malčka pride pravi čas.
Srečno

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.7.2006 9:33:20   
Naja31
Jaz bi samo dodala, da res počakaj, da bosta oba za user posted image .
Nikakor ne naredi tega, da bos zanosila v upanju, da se bo že premisli.
Tudi on se mora počutiti pripravljenega, tako kot ti.

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.7.2006 9:35:06   
piščanc
pri nama je bilo obratno, on je imel večjo željo kot jaz. pa sem bila zelo vesela, da mi ni s tem skoz utrujal in je počakal, da sem se sama odločila kdaj je pravi čas. vedela sem, da si on želi user posted image  in da je nanj pripravljen, ko pa je meni kliknilo, sva pa začela.

ne ženi si toliko k srcu in obremenjuj se s tem, prišel bo dan. tudi on mora biti pripravljen in če želi najprej štalco, potem pa kravco, malo počakaj.

pa še to - ni nujno, da je najprej štalca, midva sva imela najprej otroka, potem svoje stanovanje in šele nato sem šla jaz v službo - še enkrat bi naredila enako, ker sem imela veliko časa za otroka, denarja pa z eno dobro plačo ni primanjkovalo, pa še babico za pomoč

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.7.2006 9:40:19   
baguSka
Cist vredu je tko kot je. Obdrzi svojo zeljo se naprej in bogpomagi ne prtiski vsak dan na njega (kako bi se pa ti pocutla, ce bi te tud on vsak dan neki buzeriru).. dost ce ves in verjames v to, da se ti bo zelja en dan izpolnila, do takrat pa lepo pocakaj in se veseli z njim drugih stvari in tega, da si delate lep domek, da boste potem srecni skupaj... Veseli se z njim in potem se bo se on veselil s tabo!!!!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.7.2006 11:17:07   
smrka
Pa enostavno nehaj pit tablete, saj je to tvoje telo, delaj tako kot ti srce pravi. In kdo je rekel da bos takoj zanosila ko bosta hopsala naprimer prvic z zeljo da bi naredila otroka..... O punca, vcasih je treba hopsat mal veckrat da se "prime". Men je g. rekel da 3 mesce po prenehanju KT lahko zanosis... tko da..... nevem, jest bi na tvojem mestu nehala pit tablete to pa svojmu povej.

Ajd drz se

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.7.2006 11:27:49   
baguSka
Pa enostavno nehaj pit tablete, saj je to tvoje telo

To je itak 1x1!!! Tabletke ze tko skodujejo telesu!!! Jaz recimo se danes (ze skoraj stiri let po prenehanju jemanja tabletk) nimam urejenega ciklusa!!! To itak naredi cimprej in to svojmu povej, potem pa 'pazita' dokler zelja ne bo obojestranska. ;)

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.7.2006 11:56:25   
kapica
Joj, ne anonimna, to vsekakor ne naredit. Nehat jemat tablete, brez da bi se z njim temeljito pogovorila. Pa da zacnes sedaj jamrat joj kaksen je ciklus, pa to skodi mojemu telesu. A sedaj tolko let te pa to ni motlo.
Ne res, tega ne narest, ni lepo, zamera bo velika.

Pri nama je bilo tudi tako kot je ze ena rekla, da je moj dragi hotel, jaz pa sem hotela se pocakat. In sicer iz enakih razlogov kot caka tvoj moz. Da koncas solo, da si uredita dom in da dobis sluzbo. Tako imas neko zavarovano prihodnost. Pa ce imata se cas kar se starosti tice, potem vama to priporocam.
Mene je skoz motlo ce me je moz  na to nagovarjal, sem imela obcutek kot da me v nekaj sili, potem bom pa tako jaz  tista ko bom mogla za vse skrbet. Tako da ne ga silit in ne ga vsak dan na to ogovarjat.
Potem bo pa to samo od sebe prislo. Meni se je kar tako en dan posvetlo, da bi pa bil mogoce cas. Pa se kr nekaj casa prej nisva o tem vec pogovarjala.

Tako da daj mu cas in prostor da zadiha, ne ga dusit!

Veliko srece user posted image user posted image user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.7.2006 12:02:35   
Babaloo
Glede na to, da si šele končala faks, še najbrž nisi toliko stara, da bi ti že biološka ura tiktakala.
Zakaj si ne bi prvo uredila svojega doma?
Veš, ni enostavno graditi in še zraven skrbeti za malega dojenčka. To ti povem iz lastnih izkušenj. Ti bi razmišljala samo o dojenču, se sekirala, ker bi tvoj hodil v službo, zraven pa popoldan še gradil in nikoli ga ne bi bilo ob tebi!
Tudi pri gradnji se lahko zelo zasekiraš, potem pa še doma kaki problemi in......
Moraš se zavedati, da boš v takem primeru veliko sama in bo skrb za otroka bolj na tvojih plečih!
Praviš, da denar sedaj ni problem.
Očitno tvoj toliko zaluži, da še tebi ni potrebno iskati službe.
Brez zamere, ampak malo se čudim, da si končala faks, pa nimaš neke želje, da bi si našla službo!
Kot so rekli že ostali: Prvo štalca, pol pa kravca.
Počakaj še malo, saj ne gori voda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.7.2006 13:43:40   
Anonimen
nobena pa ni prebrala, da si ona ŽELIIIIIII otroka, torej noče čakati

(odgovor članu Babaloo)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
14.7.2006 13:46:20   
marcela
Tudi jaz se strinjam s svojimi predhodnicami, da njegovo mnenje ni zgrešeno. Sicer ne vem koliko on zasluži, predvidevam sicer, da dobro, toda verjemi res gre ogromno denarja za otroške potrebščine, to šele  takrat vidiš, ko imaš že otroka. Stalno nekaj rabijo otroci. Patudi gradnja bo hitreje napredovala, dokler bosta še brez otrok, saj je tudi gradbeni materiala zelo drag. Ko bosta dogradila bosta imela tudi več časa, da se posvetita otroku. Midva sva še gradila pri rojstvu prvega otroka in kar naenkrat se je možnost investiranja v hišo zmajnšala, pa sem bila že tudi jaz zaposlena. Pa še ves čas sem bila sama z dojenčkom. Ne pravim pa, da morata imeti tudi fasado predno zanosiš, a kak del pa se mi zdi kar pametno. Pa tudi službo bi bilo fino začet iskat. Verjemi, da boš tudi ti imela boljši občutek, če boš finančno neodvisna in ti ne bo treba reci njemu za vsak tolar, ki ga boš potrebovala. 

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.7.2006 14:32:14   
Teja N
Pri nama je bilo isto. Jaz sem umirala od želje po otroku, on pa še ni bil pripravljen. Če bi takrat bilo po moje, bi prvega imela dve leti prej.

Ampak on je bil še študent in je le honorarno kaj zaslužil.

Tako sve si tudi midva najprej uredila domek - sicer v hiši njegovih strašev, ampak je bilo po najino. In povem ti, da je vredno počakat. Bolj ko boš pritiskala in vsak dan "težila", manjša bo njegova želja in bolj bo nejevoljen. Spoštuj njegovo mišljenje in poskusi se zadržat, par mesecev mu ne reči nič, sigurno ti bo hvaležen in si bo oddahnil. Saj, če veš, da si tudi on želi imeti s teboj otročka, ne bo nič hudega še malo počakat, da bo tudi on pripravljen in da bosta imela vse poštimano tako kot je treba - finance in odnose. Tako bo tudi z večjim veseljem spremljal tvojo nosečnost in lepše sprejel novega člana družinice.

Meni je bilo tudi takrat hudo, zato te razumem, sploh mi ni bilo jasno, kako naj ga pregovorim, dokler nisem pogruntala, da to ni moja naloga in da mora sam priti do tega.

Sedaj mi ni žal, da sva malo počakala, prvega otročička sem rodila pri 28h, drugega pri 30h in nam čisto nič ne fali.

Lp,
Tejauser posted image

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.7.2006 19:45:42   
Gina
Jaz pa razumem to, da si nekdo tako zelo želi otroka. Jaz sem si prvega zelo želela. Tako zelo, da je kar bolelo ob misli, da ga še ne bom imela. Najbrž si večina te tako hude želje ne more predstavljat. Ampak to je v tebi, ne moreš se temu upret. To je tako huda potreba, kot jesti in piti. Jaz nisem imela otroka prej iz nekega drugega razloga - nisem imela partnerja, ki bi mu zaupala, da bo ok oče. Pa mi je žal, da nisem imela prvega otrkoa prej. Zanosila sem pri 24. letih.

Mene bi to, da je mojemu partnerju najprej vse ostalo, potem pa otrok, totalno odbijalo. Meni je otrok vrednota. Veliiiiiiko večja vrednota kot materialna varnost. Vedno sem vedela, da bom materialno nekako skozi prišla, vedno sem se znašla, vedno sem sama skrbela zase. Od partnerja nisem pričakovala, da mi bo zrihtal hišo ali ne vem kaj. Zaradi tega ga ne bi mogla pol toliko cenit, kot če bi se z mano veselil otroka, če bi razumel to, da si ga jaz tako želim. Očitno vas velika večina meni, da je materialna varnost v današnjih časih več vredna, kot imeti otroka takrat, ko se čutiš mentalno in psihično zrel zanj. Meni pa se zdi daleč bolj pomembno, da imaš otroka takrat, ko imaš zanj željo in energijo. Saj pravim, jaz mislim, da ne glede na vse, kar bi tak človek storil zame, da če se ne bi mogel odločiti za otroka v roku leta, dveh, da bi ga jaz skoraj 100% zapustila. Izgubil bi moje zaupanje. Menila bi, da je preveč usmerjen sam nase in na svoje potrebe. Tukaj pa mene mine. Ampak.....to je moja vrednota.user posted image

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.7.2006 20:27:00   
Lana25
Mene pa zanima kako v takšnem primeru najti kompromis, ko si eden želi otroka, drugi pa hiško, ker srednje poti v tem primeru ni, ker ne morš imet pol otroka in pol hiše, ali eno ali drugo. Vedno se potem eden mora odpovedati svoji želji in jo potisniti v ozadje ali jo pa izbrisati in temu je potem lahko hudo. Lahko si misliš, okej to je človek, ki ga ljubim zato mu bom izpolnil njegovo željo, da bo on srečen, bom pa jaz popustila. Ampak zanima me do kod potiskati svoje želje v ozadje in izpolnjevati partnerjeve? Sprašujem zato, ker sem naredila kot ji svetujete, nisem silila nekoga v to, da bi imela družino, upoštevala sem njegove želje, pa tudi glede drugih stvari sem se trudila biti kompromisna, če je npr. hoto it ven brez mene, nisem delala scen, pa sva se na koncu kljub temu razšla. Kolegice niso tako "popuščala" in se prilagajale, danes imajo družine in so srečne. Ena vem, da je rekla, da bo prenehala jemat tabletke, on pa, če ni za to, pa naj kopuje kondome. Pa mu niti malo to ni bilo všeč, je nekaj jamral, ampak kondomov pa vseeno ni šel kupit. Pa tudi drugače se mi zdi, da so včasih kar stroge do svojih dragih, od brata punca je hudo zapovedovalen in zahteven tip, vse bi moralo bit po njenem, pa sta vseeno skupaj. Po tem kar vidim okrog sebe, se mi zdi, da bolj ko "udarjaš po mizi", težiš, ne popuščaš, zapoveduješ, jočeš, če že treba in zahtevaš svoje, da več dosežeš pri moških, v nasprotnem primeru sami le redko pridejo do kakšnih idej o družini. Ne narobe razumet, ampak takšna je pač moja izkušnja, da lepše ko z njimi ravnaš, prej gre vse adijo. Ampak za to, da si takšen, kot je na primer bratova punca moraš bit karakter, jaz pa to nisem. Kar štiri moje znanke so imele  dojenčke prej kot so si njihovi dragi to želeli, pa se nobeden ni zaradi tega razšel. Je pa tudi res, da so se eni bolj, drugi pa malo manj vzživeli v vlogo očeta.

Moj nasvet torej je, naredi tako kot ti misliš, da je prav. Če misliš, da je tako prav, upoštevaj nasvete in malo zatri svojo željo, ali pa vstrajaj, pa boš vidla kam vaju bo to pripeljalo.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.7.2006 20:57:13   
ircica
Razumem močno željo po otroku. Vendar me lahko mirno obtožiš pomanjkanje empatije, ko dekletu, ki je komajda diplomiralo in še nikdar ni bilo zaposleno, pripisuješ željo po otroku, enako močno kot potreba po hrani in vodi.
Menim, da ni prav, da je otrok spočet zaradi maminega izsiljevanja, ker si ga je TAKO želela. Imeti otroka bi morala biti odločitev dveh partnerjev, ki se strinjata o veselju in razdelitvi odgovornosti, ko bo otrok rojen. Če otroka izsiliš (npr. s prenehanjem jemanja KT) od partnerja, ki se zaveda, da še ni dovolj zrel za otroka, pa se lahko pripraviš tudi na morebitno reakcijo v stilu "Ti si ga želela, ti ga imej." Ne podpiram take reakcije, se mi pa zdi logična posledica takšnega vedenja z obeh strani. Sodeč po pogostosti pritožb čez partnerje na tem forumu, tudi ni tako redka.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.7.2006 21:25:29   
KIRA
anonimna, če bosta tako nadaljevala, bosta stara 50 in še več, preden bosta imela otroke.
pravega časa za otroke imet ni - ga tudi ne more bit. od vsakega posameznika je odvisno, kdaj je dovolj zrel in pripravljen za tako odgovornost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.7.2006 21:35:13   
Micy
Oj

No da vam povem jest svojo zgodbo.

Stara sm 20 let mam sredno šolo, sem brez službe(zaenkrat)
in v posteljici mirno spančka najina 5 mesečna punčka.
Jaz sem si full želela otroka, tudi moj dragi je nekja časa odlašal in rekel da ne šše, potem pa sem ga vprašala kdaj bi on mel pa je reku da ko bom končala sredno šolo in to se je uresničilo na maturi ki je bila junija sem bila jaz že cel mesec nosečka.

On ima hvala bogu dobro službo zato se nisva bala imeti otročka, na svojem še nisva  se pa kmalu obeta tudi to.

zdaj pa če vam lahko povem moje mnenje ne me napadat.Moje razmišljane je tako.
na faks se jest lahko upišem drugo leto ko bo šla moja pikica v vrtec. Službo tud lahko dobiš če le hočeš delat,pa ne me zdej narobe razumet, za stalno službo je dones itak treba ne vem kaj nardit, tko da v prvo ne gre vse. Materijalne dobrine si lahko zmeram privoščiš, stanovanje pač nardiš al ga kupiš al prodaš al kar koli,,,,blabalabla hočem pa vam povedat da otročka pa ne moreš met kr tko čez noč. Jest vem da sva se pravilno odločila. Aja pa še neki moj je hotel da rodim preden grem v službo ker danes imejo tudi delodajalci svoje zahteve, (kot naprimer 3 leti ne smeš zanosit)in še marsikaj.

Poznam veliko punc,ki so dale vse na kariero, na stanovanja na avte in še na podobne stvari, pa danes pri svoji27 28 30tih ne morejo zanosit. Žalostno ampak tko je.
Za dojenčka pa ne rabiš met miljonov, ker otrok ni strošek vsaj zame ne, pa sem brezposelna.

Tko tebi pa lahk rečem samo to:
ODLOČITA SE SKUPAJ, NE TI SAMA.

Pa lepo se mejte.

Micy

Love is in di er.

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.7.2006 5:49:06   
Anonimen
Njemu več pomeni materialna varnost, tebi pa otrok. Tukaj je ves "catch". Tukaj morata najti kompromis.
Dodala bi pa samo to, da otrok sicer je strošek, ni pa tako zelo velik strošek. Če bi bil, potem si jaz ne bi mogla privoščiti dveh otrok. Pa s partnerjem nobeden od naju nima končane niti srednje šole, nobeden od naju nima stalne zaposlitve za nedoločen čas, živiva pa v svinjsko dragem najemu. Vseeno nihče ni lačen, žejen, bos in na cesti. Otrok potrebuje materino mleko, ki je zastonj, ali pa 6 škatel adaptiranega na mesec, kar ne stane več kakor 15.000 SIT. Potrebuje en jumbo paket plenic za 4.000 SIT. In potrebuje nekaj oblekic mesečno, ki stanejo 10.000 SIT. Ostale drobnjarije, kot so kremice, kopeli in dude, stanejo 5.000 SIT mesečno. Govorim seveda samo o materialnih stvareh. Otrok do enega leta potrebuje 34.000 SIT mesečno. Začetni stroški (posteljica, voziček, hojica in podobno) ne presežejo 100.000 SIT, če kupiš nove stvari srednjega razreda. Pa še na obroke jih lahko vzameš. Kasneje potrebuješ zanj vrtec ali varuško (v kolikor ni starih staršev) in pri dveh rednih službah si hitro na več kakor 50.000 SIT mesečno. Se pa znebiš stroškov plenic in mleka. V šoli pa plačaš okrog 20.000 SIT za prehrano in okrog 5.000 SIT za ostale traparije, enkrat letno pa ga pošlješ še na letovanje in zimovanje, kar je vsaka runda najmanj 30.000 SIT. Na začetku leta mu kupiš knjige in ostale potrebščine za cca. 50.000 SIT. In ker je spet vse na obroke, te šoloobvezen otrok stane 10.-15.000 SIT mesečno + hrana doma (večinoma je z ostalimi, torej ni dodatnih stroškov) in obleke (vsak mesec za 10.000 SIT je več kakor dovolj).
Zneski se mi ne zdijo tako visoki, da bi moral za to, da imaš otroka, najprej poskrbeti za hišo, fakulteto, dve redni službi in nekaj privarčevanih milijonov. Tisto, kar otrok potrebuje veliko prej kakor večino zgoraj naštetega, je ljubezen staršev. To lahko dobi samo tako, da je bil zaželjen od obeh. Drugače bo hitro opazil razliko (mama ga ima raje kot oče), pa tudi videl bo krhanje odnosa med staršema (prisilila si me, da ga imava). To je negativen vpliv. In potrebuje čas. To, da si oba starša vzameta čas zanj. Oče si ga ne bo, če ga ne ljubi 100%-no. Mama pa si ga ne bo mogla, ker ga bo podnevi oddala v varstvo, da bo šla lahko delat, da bo zaslužila denar, da bo odplačala kredit za hišo. Če tega ne bo počela, se bo prepirala s partnerjem, češ da dela samo on in da plačuje samo on, ostali pa uživajo. In to spet vodi v sranje.
Za otroka se morata odločiti oba. Poskusita najti kompromis.

(odgovor članu Micy)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
15.7.2006 9:15:53   
Anonimen
Odločitev o otroku je stvar obeh partnerjev, oba morata biti za. Kdaj je za to primeren trenutek, je stvar vsakega od obeh posameznikov, eni "željo" po otroku začutijo prej, drugi kasneje.

Kakršnokoli siljenje partnerja se mi zdi popolnoma neprimerno in nepotrebno.

Lepo potrpežljivo poleg hiše gradita tudi vajin odnos in ko bo ta dovolj močan, se vama bo "zgodil" tudi otrok, ki ga bosta želela oba.

Srečno! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
15.7.2006 12:07:21   
niki5
Iz lastne izkušnje ti povem.. jaz sem si drugega otroka želela prej, moj pa si je želel da bi bile stvari urejene. In mene je tudi to ubijalo, obenem pa bi mi bilo grozno imei otroka s človekom, ki še ni pripravljen oz. ne da zelene luči, čeprav sem vedela, da če bi tako naneslo, da bi ga imela, bi ga bil on vesel in bi se navafil na novo situcijo. Jaz sem pa take vsrte oseba, ki si želim, da je moj partner enako navdušen nad mislijo kot jaz sama in ne da je v dvomih. Nikoli si ne bi želela izsiliti svojega partnerja, da imava otroka, ker je zame to pomembna stvar za katero se ne odločiš čez noč in predvsem OBA vpletena morata biti ZA in sprejeti odgovornost.

Jaz sem počakala, da je bil pripravljen in sva oba zelo lepo doživljala nosečnost in pričakovanje otroka, da o rojstvu ne govorim in sedaj, ki je že 20 mesecev star. Sem vesela, da sem ga počakala. Nič nisem zmudila.

Ob vsem tem kar si napisala se meni zdi, da te ima rad in da si želi v pravem trenutku imeti s teboj otroka. Lahko pa se motim.. Ti najbolj veš.. Otrok je odgovornost, potrebuje oba 100%.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?