|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bi mogoče še katera vstrajala
30.8.2006 23:07:46   
Anonimen
Moj ded je grozn-kuj na bruhanje mi gre!Skozi je v službi,sej razumem,tak pač je ker jz ne delam in treba je skrbet za mene in otroka-AMPAK ZAKAJ hudiča nioli nič ne naredi če ga 1000krat ne prosim-odnesi smeti,poberi umazane cunje,pomij posodo,pejd z otrokom na sprehod,pejd se oprhat...Jaz ne morem več-100krat ga je treba za eno stvar prosit in še takrat ne naredi dokler se ne skregava,potem pa sem jaz tečna baba ki skozi nekaj guši in tečnari.Če pa jaz slučajno kaj ne naredim-če je perilo umazano al ni zlikano in to glih ono kaj bi on zdaj v tem trenutku mel gor te sem jaz lenoba ki nikoli nič ne naredi,cele dneve doma leži(a ne opazi da ga vsak dan doma počaka skuhano kosilo,porihtan otrok,itd)o grdih besedah da ne govorim,kaj šele o tem kak itak nič ne delam in od mene nič,samo kompliciram in tečnarim.Ko ga prosim da gre kam z otrokom-utrujen je,če pa ga kdo pokliče na kavo-takoj leti.Da ne govorim o tem da jaz nikoli ne grem nikamor,še za frizerja moram prosit da lahko vsaka 2 meseca grem,nikoli noče it nikamor z mano,jaz vedno z otrokom hodim po igriščih in sprehodih,...A ko pa je trebauser posted image te sem najbolša in najlepša,pol pa ko jaz seveda rečem da ne gre to tak enostavno in kak sploh lahko išče kaj takega ko vidi da ni med nami tak kot bi trebalo bit, te mi reče da sem zatežena baba ki sploh ne zna uživat,seveda je jezn na mene in gre spat v svojo sobo.Naslednji dan je isto.Že toliko krat sva o tem debatirala,reko je nebom več sej bo bolše.Normalno da ni.Nisem srečna,sploh ne.Sej vem da sem nora da to že 2 leti trpim,ampak trpim zaradi otroka ker ji nikjer nebo tak dobro kot zdaj tukaj ki sva. Sem se zdaj malo hotla nekomur potožit!HVALA
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
30.8.2006 23:17:04   
pety78
trpim zaradi otroka ker ji nikjer nebo tak dobro kot zdaj tukaj ki sva. Sem se zdaj malo hotla nekomur potožit!HVALA


Misliš, da je otroku dobro, če mama trpi? A res trpiš, ali si občasno le nezadovoljna, tako kot smo vse. user posted image  
Dobro razmisli in poišči pomoč, če želiš rešit družino.

Veliko sreče!

_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
30.8.2006 23:19:07   
Anonimen
zakaj pa misliš, da otroku ne bo drugje boljše?user posted image
jaz bi na tvojem mestu že zdavnaj zapustila tega deda, saj vem da ni lahko, ampak ne bo nikoli boljše. Poznam eno tako situacijo, ki se vleče že 10 let z istimi problemi in še zdaj ni ok. če ti nisi srečna potem otrok tudi ne bo!
upam, da se ti lepo iztečeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
30.8.2006 23:22:47   
KIRA
to so vsi dedci več ali manj isti. ne znajo cenit našega dela - samo zato ker smo me "doma" oni pa v službi. nekateri so malo bolj uvidevni in več pomagajo, nekateri pa malo manj.

sem že večkrat rekla oz. napisala na RR:

dejte jim nardit računico na dnevni bazi:
kolk stane 1 ura čiščenja,
pa 1 ura likanja
pa 1 ura varstva itd...
pa jim servirajte končno cifro. boste videle, da NE delajo dovolj, da bi bile me primerno plačane, če bi dobivale plačo za svoje delo v gospudinjstvu in z otroci. tud če vzamete v poštev samo 8 delovnih ur na dan, ki pa dejansko za mame ne obstajajo, ker smo non-stop v službi.

najlepši a žal tud najmanj cenjen poklic na svetu je biti mama.dokler moški ni prisliljen skrbeti sam zase in opravljat vseh teh opravil samostojno, brez pomoči drugih - jih ne bo znal pravino cenit. začet je treba že pri vzgoji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
30.8.2006 23:30:02   
pety78
Madonca, Kira, a maš kak cenik pri roki, da mi ne bo treba računat? Bom mojmu to pod nos pomolila. user posted image

Se pa strinjam z najlepšim in z moške strani najmanj cenjenim poklicem. Žal. user posted image  Vsaj naši sončki to cenijo in nas imajo radi, a ne? To je pa največ vredno.



_____________________________



(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 0:03:44   
Aleksandrin
Že na začetku sem videla rešitev za vajin problem... Ti pejd delat, da boš malo med ljudmi in tudi okolje zamenjaš, drugače padeš v tisto rutino in postaneš suhoparna gospodinja, si na dobri poti. Spoznala boš ljudi, šla boš na kakšen žurček, s prijateljicami v kino... Postani samostojna, dobila boš samozavestna in bo začel mož gledati nate čisto drugače. Kakšen krat bo ostal brez kosila, drugič te bo videl lepo urihtano za ven, boš videla, da mu bo dalo misliti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
31.8.2006 7:15:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aleksandrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 8:01:18   
srki
Tudi jaz sem mnenja, da pojdi ti v službo.

Mene vem, da bi samo skrb za dom, družino,... ubijalo. Verjetno je tako, da potem možje, ki pa delajo, pa od svojih žen zahtevajo nemogoče v tem stilu, saj si doma, imaš čas. In ravno zaradi tega, pa tudi če bi imel dec miljosnko plačo, ne bi bila doma.

Pa če ga moraš še 100000x opozarjat, spremenil po mojem da se ne bo. Poznam par, ki sta že skoraj 20 let skupaj, pa je še vedno isto. In ko mož npr. pusti nogavice sredi dnevne sobe, mu jih pač zbrca do kopalniceuser posted image . Eni so pač brezupni primeri.

Zaradi tega pa mislim da ne rabiš razmišljat, da bi šla narazen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 8:09:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Radha

In naletela verjetno spet na nekoga,ki bi mu bilo treba vse reči,pokazati...ker so več ali manj vsi moški taki.


Mislim.. Taksen izjave.. saj so vsi moski taki.. so res malce nepremisljene.. a se ti ne zdi?!

Nic nam ni potrebno vse pokazat, le da se nam vcasih ne zdi tolk pomembo tocno tisto.. kar se vam zdi pomembno.. Na kaksnih drugih podrocjih je treba pa zenskam vse s prstom pokazat.. !!!!!!!!!!!!!
In moski zato nimajo foruma, kjer bi se pritozevali nad tem, ker se nam to ne zdi kaksen hud problem.. Pac tko je..

Do tega nazadovoljstva, ki je tukaj opisan pa pride najveckrat zato, ker se partnerja ne poznata dovolj.. in imata otroke.. oziroma mislita ta de poznata.. in to zato, ker v fazi osvajanja ni nihce ravno taksen, kot je v resnici.. vsi imamo nekaj mask.. ce tole malo navezem na prejsnjo temo o maskah..
Tebi se je maska tega tipa zdela v redu.. zdaj pa si postala inventar v stanovanju in se obnasa do tebe rutinsko..
Zakaj pa dovolis da o tebi govori rgdo? OK.. ce se kdaj skregata.. takrat lahko kaj ven zleti.. ker takrat je clovek bolj ko ne v fazi nepristevnosti.. in itak nihce nic resno ne misli.. ampak ce pa to govori ze cist rutinsko.. potem ti ze mora biti to vsec, da zelis to prenasat. Ker drugega razloga ne najdem.. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 8:12:35   
tanikaa
Edino, kar me je res zbodlo v oči, je tisto s kopalnico in tuširanjemuser posted image  Da je "len" in kaj vse pričakuje od tebe, oz. kaj vse leži na tvojih ramenih, to ti verjamem. In napisanega okrog tega je že ogromno. Ampak osebna higiena...tega pa res ne razumem. Da se ne stušira sam od sebe, ampak ga moraš ti na to spomnitiuser posted image Tega si pač enostavno ne morem predstavljati.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
31.8.2006 8:12:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 8:25:18   
Marogica
SE strinjam z Radho, ki je napisala, da naj si nikoli ne pričakuje kaj od koga-sicer me tega ni naučila Sita, temveč enostavno življenjske izkušnje. Le tisti, ki pričakuje, je lahko razočaran. In nja gre to za partnerja ali pa kja drugega.

Tudi to, kaj je Tjazi napisal, je res. Dostikrat se zgodi, da se poročijo/živijo skupaj pari, imajo otroke,ki se sploh ne poznajo oz. se vidijo enostavno drugačne in si samo nekaj želijo od partnerja-odvisno kakšno filozofijo imajo v glavi. Ne pomislijo pa, da partner mogoče na enake stvari gleda drugače, ker je pač takšen tip ali je odrasel v takšnih razmerah, v katerih se določene stvari delajo drugače. In vse to se da ugotoviti že prej, če ljubljenega človeka ne gledaš samo skozi "roza" očala.

Kaj narediti? Človeka sprejeti, če so njegove "napake" sprejemljive ali pa oditi. Ne pa kritizirati ali ga spreminjati. Na to bi bilo treba razmišljati prej.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 8:42:23   
Anonimen
Jao.. to sem pa spregledal, da ga je treba spomnit, da se gre stusirat.. Je pa res lenuh..

Ampak si se kdja vprasala zakaj si ga vzela? Zakaj si naletela nanj?


Radha.. vec ali manj vsi moski.. ali pa vsi moski.. je skor isto.. user posted image user posted image  

Ne razumem pa tega, da se moski jezijo, ce ni skuhano ali pa zlikano, ali pa pospravljeno.. user posted image  To mi nikakor ni jasno!?
Ce ni skuhano.. pac vzames cokolesnik ali pa kaksne kosmice.. in reseno..
Likanje.. a ni tko, da si naj bi moski sam zlikal? Kako naj bo drugace zlikano tako kot si on zeli? Recimo jaz sem alergicen na kaksen rob.. Ce vidim kje rob.. sem zelo nesrecen v taksni obleki.. in zato si likam v vecini likam sam.. in ziher je v redu in ce ni .. se lahko jezim samo nase.. tko da ni panike.. ker nase se pa ne jezim rad.. user posted image user posted image  No ne likam vedno sam.. velikokrat pa..
Ce ni pospravljeno.. kaj se pa zamudis ce vrzes stvari v en kot.. in malo posesas.. 10 minut..

Ne vem kaj mate vsi tolk posla s temi bedastimi pospravljanji pa likanjem,. pa kuhanjem.. to se da tko poenostavit, da kar res ni.. vsi pol sobote porabijo za pospravljanje.. midva pa nikoli ne pospravljava v soboto.. raje petek zvecer eno urco.. in konc..
Poklicemo kaksne v soboto zjutraj, ce kam gremo.. ampak oni pospravljajo.. matr.. pospravljalo na lep soncen dan.. user posted image user posted image  Pa to deli,ko bo sneg padal.. pa toca.. pa viharji.. ne pa na lepo soncno soboto..

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 9:35:59   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Nic nam ni potrebno vse pokazat, le da se nam vcasih ne zdi tolk pomembo tocno tisto.. kar se vam zdi pomembno.. Na kaksnih drugih podrocjih je treba pa zenskam vse s prstom pokazat.. !!!!!!!!!!!!!

Do tega nazadovoljstva, ki je tukaj opisan pa pride najveckrat zato, ker se partnerja ne poznata dovolj.. in imata otroke.. oziroma mislita ta de poznata.. in to zato, ker v fazi osvajanja ni nihce ravno taksen, kot je v resnici.. vsi imamo nekaj mask.. ce tole malo navezem na prejsnjo temo o maskah..
Tebi se je maska tega tipa zdela v redu.. zdaj pa si postala inventar v stanovanju in se obnasa do tebe rutinsko..
Zakaj pa dovolis da o tebi govori rgdo? OK.. ce se kdaj skregata.. takrat lahko kaj ven zleti.. ker takrat je clovek bolj ko ne v fazi nepristevnosti.. in itak nihce nic resno ne misli.. ampak ce pa to govori ze cist rutinsko.. potem ti ze mora biti to vsec, da zelis to prenasat. Ker drugega razloga ne najdem.. user posted image


To je pa res za user posted image user posted image , še posebej prvi odstavek!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 9:39:10   
tanikaa
Se pridružujem Srkinemu mnenju in user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
31.8.2006 9:51:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 10:11:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy
Ne vem kaj mate vsi tolk posla s temi bedastimi pospravljanji pa likanjem,. pa kuhanjem.. to se da tko poenostavit, da kar res ni.. vsi pol sobote porabijo za pospravljanje.. midva pa nikoli ne pospravljava v soboto.. raje petek zvecer eno urco.. in konc..
Poklicemo kaksne v soboto zjutraj, ce kam gremo.. ampak oni pospravljajo.. matr.. pospravljalo na lep soncen dan.. user posted image user posted image  Pa to deli,ko bo sneg padal.. pa toca.. pa viharji.. ne pa na lepo soncno soboto..


S tem se ne bi mogla bolj strinjat. Saj ni še nihče umrl od malo prahu. Pri nas ga je na tone, če ga kdo rabi, ga lahko posodim user posted image user posted image . Pa vem, da se moja v.d. tašče vsakič, ko pride na obisk, pri sebi malo obregne ob našo nečistočo, isto tudi ena kolegica,... ampak mi smo tisti, ki živimo v tej "umazaniji". Ko smo vsi trije doma, preživimo čas raje skupaj, na kakšnem izletu ali sprehodu, se vsedemo za mizo in poklepetamo, gremo na kavico... Razumem, da nekdo čisti stanovanje, ker mu je pomembna vrednota, da živi v sterilnem okolju. A kaj, ko večina svoje stanovanje polira zato, da ne bo kakšen nedeljski gost dobil slabega vtisa. Drugi si morajo o nas misliti samo najboljše, a ne user posted image .

Anonimna, on je tak, kot je, spremenila ga ne boš. Ne vem, zakaj toliko žensk hoče moškega prevzgojiti. Vzgaja se lahko samo otroke, ker še nimajo izoblikovane osebnosti, in sebe, kolikor smo za to sploh pripravljeni. Drugih pač ne.
Problem je v temu, ker pričakuješ, da bo on spremenil svoj odnos do tebe (in gospodinjskih del). To se ne bo zgodilo, ker on ne vidi problema tam, kjer ga vidiš ti. Spremeniš lahko edino svoj odnos do njega. Pomembne so vama različne stvari in od tega koliko se te vajine vrednote razlikujejo oz. kako zelo so vama pomembne, bo odvisen tudi vajin odnos v prihodnosti.

Zase vem, da se zvečer veliko raje grem malo pocrkljat k možu, kot pa da bi pospravila krožnike z mize, vključila pomivalca in zlikala cel kup perila. Vse to lahko počaka na jutri, najin odnos pa ne.
Pa to ne pomeni, da se mora sedaj ženska moškemu podredit, biti popolna žena, ženska in gospodinja.
Včasih je fajn, da partnerja tudi poslušamo, ne samo slišimo. To velja seveda za obe strani.

Kje bo boljše otroku, pa ne moreš vedet. Če se starša neprestano kregata, potem to za otroka ni ravno spodbudno okolje. včasih je bolje tudi. če sta starša ločena in otrok živi v miru.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 10:11:30   
baguSka
user posted image user posted image  TJAAAZYYYY!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 10:38:10   
Gina
No, zdej ste pa že vse napisali, kar bi jaz. Mislim da pravzaprav radha in tjazy o enem in istem govorita, le da različno imenujeta, z obema se strinjam, pa seveda z ankico. Spreminjat koga - utopija. Sprejet da ima tvoj druge vrednote - in uživat v tistih, ki pa so tuid tebi fajn, se posvečat en drugemu - to je tisto, kar šteje.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 11:50:01   
Dragica
Ja večinoma se strinjam s teboj. (Sploh pa so sobote in nedelje za druženje)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 12:33:01   
piščanc
vsi moški niso enaki, tako kot vse ženske niso enake.

vsak pa zna točno to, kar ga naučijo starši in življenje - bodita zgled svojemu otroku

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Dragica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 12:45:05   
Anonimen
Vem da je težko kar tako oditi, a živeti z nekom, ki te zmerja, ki ni hvaležen za kosilo, ki ga dobi, ki mu frendi pomenijo več kot ti, ki se moraš sama sprehajati z otrokom, ki ga moraš prositi za vsako stvar...

ali je to life? za mene ni,

napisala si tudi, da NISI SREČNA...user posted image

Torej?????user posted image čakaš na????

(odgovor članu Dragica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 13:54:10   
Anonimen
Da se ne stušira sam od sebe, ampak ga moraš ti na to spomniti
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa


Žal se tudi to dogaja - izgovor preutrujenost, pri nama - halooo
(še ena anonimna)

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: bi mogoče še katera vstrajala
31.8.2006 13:59:13   
Anonimen
Ne razumem pa tega, da se moski jezijo, ce ni skuhano ali pa zlikano, ali pa pospravljeno.. To mi nikakor ni jasno!?
Ce ni skuhano.. pac vzames cokolesnik ali pa kaksne kosmice.. in reseno..
Likanje.. a ni tko, da si naj bi moski sam zlikal? Kako naj bo drugace zlikano tako kot si on zeli? Recimo jaz sem alergicen na kaksen rob.. Ce vidim kje rob.. sem zelo nesrecen v taksni obleki.. in zato si likam v vecini likam sam.. in ziher je v redu in ce ni .. se lahko jezim samo nase.. tko da ni panike.. ker nase se pa ne jezim rad.. No ne likam vedno sam.. velikokrat pa..
Ce ni pospravljeno.. kaj se pa zamudis ce vrzes stvari v en kot.. in malo posesas.. 10 minut..


Ko bi večina moških Tjazy razmišljala tako kot ti bi bla razmerja prav fina - no zgodilo se mi je da sem spoznala nekoga, ki mi ni pustil likati (in zdaj ga ne spustim iz rok) - in to mi da že precej dober vtis o njem - da zna poskrbeti sam zase! user posted image  za moške user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?