|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje nonstop
22.5.2006 18:20:35   
lenika
Imam dojenčka starega 10 dni in danes se že cel dan ponavlja ista zgodba. Začne jokat in išče joško, ko jo dobi, pije največ 5 minut, nato jo izpusti in zaspi. Poskušam ga zbudit, pa mi nikakor ne rata. Čez pet minut se sam zbudi in zopet joka ter zahteva joško in tako se zgodba ponavlja že v nedogled.

Kako naj ga pripravim, da bi za en obrok pojedel več in ne bi bil praktično nonstop priklopljen? Ali je to normalno in kdaj to mine? Ali je možno, da tako majhen že izsiljuje in hoče biti ves čas ob meni?

Prosim za odgovore, ker ne vem več kaj naj storim.
Hvala.

< Sporočilo je popravil Mič -- 22.5.2006 20:42:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DOJENJE NONSTOP
22.5.2006 18:29:17   
Anonimen
to je močen sesalni reflex. dej mu dudo.
a drgač pa lepo napreduje na teži?
k moja ni in mi je visela tko na joški po par ur pol sem ji pa flašo dala in je spila še pol deci po flaši, se prav pr men ni pojedla nič! zdej si črpam in dodajam da sploh vem kok poje

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DOJENJE NONSTOP
22.5.2006 19:19:28   
tinkamiška
Lenika

če se drugače lepo dojita in je samo danes tako, ima mogoče pač tak dan in se želi catkat...jst mu ne bi dala flaške, ker potem obstaja možnost, da se ne ob hotel več dojit.

Poskusi malo potrpert, vem, da je naporno, ampak včasih imajouser posted image kak slab dan in potem se crkljajo. Če pa bi se to dogajalo dalj časa se bi pa malo posvetovala pri pediatru ali pa mogoče na MON-u.

LP,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DOJENJE NONSTOP
22.5.2006 20:12:15   
Seven*
Glede na to, da je star 10 dni, se nima pravega ritma hranjenja niti spanja. Daj mu cas. Zelo dosti dojenckov se hrani na tak nacin. Cez dolocen cas (mesec, dva), pa si otrok naredi svoj ritem in se ga ponavadi drzi. Prvih par mesecev bos imela obcutek, da nonstop dojis. In najbrz tudi bos.. Pa bo minilo, bos videla. Poskusi ga malo pobozati po licku, malenkost bredramiti, da bo pil naprej.. 9 mesecev je bil priklopjen na stalno dostavo hrane in je potem pac tezko pricakovati, da nebi nonstop zahteval svoje "doze". user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DOJENJE NONSTOP
22.5.2006 20:14:42   
Reza
Jaz sem svoji Avi dala dudo. Problemov ni več.

_____________________________

29. decembra se je rodila naša Ava.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DOJENJE NONSTOP
22.5.2006 20:32:02   
tipka
Lahko res nima ritma, lahko pa da ti mleka nimaš, si prepričana, da ga imaš? Ker meni so se nabirale neke kaplje, sem mislila, da ga imam, a tehtanje pred in po in črpanje sta pokazala, da nisem imela več kot 5 oz. 10 ml mleka na podoj.

(odgovor članu Reza)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DOJENJE NONSTOP
22.5.2006 20:40:55   
Anonimen
Ja, dojenček je še tako majhen, da si je težko ustvaril "ritem" v teh dneh.

Mogoče da ga poskusiš odpeljati na svež zrak, zdaj, ko je že toplo (v senco, seveda). Morda to pomaga, da bo bolje spal & potem tudi bolje jedel, ko se zbudi. Poskusi se medtem tudi ti spočiti, če lahko kdo pazi nanj user posted image .

Pri naši mali Mič je to pomagalo, meni je pa tudi pasalo malo miru user posted image .

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje nonstop
22.5.2006 23:52:29   
Seven*
http://www.dojenje.net/vprasanja.htm#_4._NASVETI_ZA_1


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje nonstop
23.5.2006 8:10:30   
kati*

Moji predlogi glede na naše podobne izkušnje:
- vsekakor najprej počakaj do jutri, včasih so dnevi, ki niso podobni ničemur, a se kljub skrbem izkaže, da je šlo za dnevno muhico user posted image
- potem pa poskusi z dudiko (kot je že ena napisala, gre morda le za potrebo po sesanju). Glede na to, da sesa le 5 min in ti po "hranjenju" ne joka, se mi zdi to najbolj verjetna možnost. jaz bi rekla, če ne bo minilo v parih dneh (max tri dni) nikar ne vztrajaj več mesecev, ker boš popolnoma izčrpana, pa otrok se bo navadil na pogoste in manjše obroke. Otrok doi svoj ritem res kasneje, a ne pozabi, da lahko ti kar precej k temu ritmu prispevaš!!
- če tudi to ne pomaga, pa enkrat poskusi s flaško - morda mu kaj manjka pri obroku
- glede na to, da je že precej toplo, mu lahko posusiš dati malo vodike (po žličkicah), ker ne smeš izključiti da je žejen. Če namreč tako pogosto dojiš, imaš manj prednjega mleka, ki odžeja.

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje nonstop
23.5.2006 8:37:43   
lenika
Hvala za odgovore. Dude noče, smo že poskusili, drugače smo se pa danes ponoči dojili na 2-3 ure in sicer na vsaki dojki približno 10 minut, potem pa je zaspal. Kar se tiče mleka, mislim, da ga imam, ker otroček normalno lula in kaka, kar pravijo, da je pokazatelj tega, če imaš dovolj mleka. Sicer pa danes pride patronažna in se bomo verjetno (če je popek že čisto zaceljen) prvič kopali, pa jo bom vprašala.

Hvala še enkrat.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje nonstop
23.5.2006 8:51:45   
Seven*
Lenika. To je pa ze super ane? 2-3 ure za toliko starega otroka je cist ok.. Delaj po lastnem obcutku, otrocka pa ti naj patronazna stehta, da bos bolj pomirjena.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...




Nogomet.
пеперутка16

Za koga navijate na EURO 2024?