|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Foto album
25.5.2012 21:56:36   
malaMravljica
Koncno sem se pripravila do tega, da dam razvit fotke od malega, ker imam vse na PC-ju in ce gre racunalnik, prakticno ostanem brez njegovih otroskih slik.

Imam itak xxl kolicino slik in sedaj iz te kolicine izbart ne prevec. Hmm... sedaj sem naredila prvi izbor in je za 2,5 leti prislo cca. 120 slik, torej malo manj kot 50/ leto v prvih dveh letih. Je to cisto prevec? Ker nocem, da bo album cist dolgocasen, obenem pa bi mu rada naredila lep spomin. Koliko slikc imajo po albumih vasi otroci, se vam kaj sanja?
To so sicer sam vsakodnevne slike, krst bo posebej, ko pac bo.
In se nekaj, dajate take slike razvijat v foto studio ali kar na avtomat v recimo DM? Kako je s kakovostjo teh slik v DM, je mozno, da z leti zbledijo, kot ce bi jih printala doma?



< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 26.5.2012 12:55:01 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: FOTO ALBUM
25.5.2012 22:09:53   
*bubi*
Jaz imam raje fotoknjige.

Če bi rada dala naredit v DM (ali podobno), pošlji preko interneta in bo narejeno na pravih mašinah. Potem pa prevzameš v poslovalnici.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: FOTO ALBUM
25.5.2012 22:14:18   
saska27
Zdravo :)

Dobra si, da si naredila tako ozek izbor. Meni to ne uspe in o številki naših razvitih fotografij raje ne govorim, ker jih imamo res ogromno. Mnogim se zdi, da pretiravam, ampak meni je vsako lepo pogledat ...
Sama osebno z DM nisem zadovoljna, enkrat so mi slike že ponovno razvijali, ker so zelo šparali pri barvi in kakovosti nasploh - vse so bile blede, temne, da o obrezanosti sploh ne govorim. In drugič tudi niso bile take, kot bi morale biti. So pa mi pred leti naredili lepo fotoknjigo.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: FOTO ALBUM
26.5.2012 8:27:47   
Najaa
Ja, res di dobra, da si sam 120 slik dobila za 2,5 let. Jaz sem dala enkrat razvijat za cca 2 leti 400 slik, res pa da sem jih še babicam nekaj stalala... Razvijat dajem v leclerc, kadar je akcija in sem zadovoljna s kvaliteto. Pa tudi kakšno fotoknjigo kdaj pri njih naredim.

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: FOTO ALBUM
26.5.2012 11:17:15   
Perunika
Ni težava v šparanju pri čemerkoli, res pa je, da imajo vsi, ki se grejo razvijanja fotografij na veliko (prek interneta) tavelike mašine (še na kemijo), ki marsikaj omogočajo, vendar pri taki hiperprodukciji nimajo časa delat korekcij (svetlo/temno, barvne korekcije...) in enostavno spustijo fotke čez take kot so jih dobili. Hec je v tem, da je treba digitalne fotke še obdelat in pripravit za printanje, kar pa znajo tisti, ki so se malce bolj poglobili v zadevo. Pa fajn je, da imaš prav nastavljen fotoaparat.

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: FOTO ALBUM
26.5.2012 13:01:48   
ajataja
Razvijam jaz slike pri enem našem osebnem prijatelju,ki ima fotografski studio pol pa jih naložim v album.Glede pretiravanja o številu slik pa ne bi kaj pametovala ker jaz jih 120 razvijem nekje na pol leta,tak da si kar sama izračunaj kolk jih pol dejansko pride na 2 leti user posted image ,čez par let jih bo pa fajn pogledat in se mi nič ne bo zdelo da jih imam preveč.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: FOTO ALBUM
26.5.2012 15:28:51   
malaMravljica
jooj, to sem se namatrala s selekcijo, ker od modrookega, bjodnastega, dolgosalega in mal skravzancka naredic selekcijo res ni lahko. In to imam sedaj ze na kljucu in pol vas berem, da sem naredila mali izbor, neee. Moj je rekel, da ne bom pretiravala, ker da nama so to lepe slike, drugim pa bo prevelika kolicina dolgocasna. No, sam imam pa res sam lepe, barve so tako mocne in slike res ciste, velikost slik pa cca od 1,2 do 2,0 MB, nekaj jih je pa okol 700 KB, je to se dovolj veliko za naredit lepo obicno sliko ven? Sem se pa odlocila, da grem razvijat v foto studio. Drugace pa so mi ga profi slikal v porodnisnici in tam so mi naredili take lepe slike, pa foto knjigo in nekaj so dali v okvir, pa enkrat sva se pol se sla profi slikat. In vsako leto na tocno dolocen datum se greva kar v foto studio slikat in damo tisto v okvir in ociju za darilo za ocetovski dan ,pol pa gledamo kako se jaz staram, mali pa raste user posted image  In te vsako letne profi slikce grejo  v en poseben album, ta je pa ze sedaj tok lep.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: FOTO ALBUM
26.5.2012 16:09:24   
saska27

IZVIRNO SPOROČILO: Perunika

Ni težava v šparanju pri čemerkoli, res pa je, da imajo vsi, ki se grejo razvijanja fotografij na veliko (prek interneta) tavelike mašine (še na kemijo), ki marsikaj omogočajo, vendar pri taki hiperprodukciji nimajo časa delat korekcij (svetlo/temno, barvne korekcije...) in enostavno spustijo fotke čez take kot so jih dobili. Hec je v tem, da je treba digitalne fotke še obdelat in pripravit za printanje, kar pa znajo tisti, ki so se malce bolj poglobili v zadevo. Pa fajn je, da imaš prav nastavljen fotoaparat.


Ja, je težava v šparanju oz. nastavitvah strojev. Če imam prav nastavljen fotoaparat in nato pred razvijanjem čisto vsako fotko pregledam in kaj popravim, kaj je potem treba korigirati? Če jih ne popravijo na boljše, jih tudi na slabše ni treba. Te njihove "korekcije" so samo šparanje in nič drugega.
Enkrat sem gledala oddajo o podjetju Cewe in njihovih mašinah - težko si je predstavljat, kakšna masovna produkcija je to, skoraj hujše kot tiskanje kakega visokonakladnega časnika. Res ni šans, da bi vsako fotko posebej korigirali. Pa jim tudi ne bi bilo treba - naj fotografije pustijo pri miru in imajo stroje prav nastavljene!


(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: FOTO ALBUM
26.5.2012 17:16:50   
kaboname
bom kar tule pristavila svoj piskarček.
Sama sem si pri fotografu izbrala poročni album in ne knjigo, slike bodo tudi na cd in sedaj bi sama rada oblikovala fotoknjigico za starše in predvsem knjigo za okoli kazat kaj menite kje bi si bilo najboljš to knjigo oz slike oblikovat in potem razvit.Te knjige sedaj ponunajo že marsikje (dm, mullerm hofer spar,.....) pa verjetno še kje in sedaj ne vem za kje naj se odločim????

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: FOTO ALBUM
28.5.2012 8:55:41   
Perunika
Ti lahko korigiraš kolikor hočeš doma, če nimaš skalibriranega monitorja, zaman. Kalibracija pomeni po domače, da so barve, ki jih vidiš na zaslonu, ustrezne tistim, ki so potem na fotkah.
kalbrator pa ni poceni. Tako da je za amaterje najbolje, da imajo en spodoben kompakten fotoaparat, nastavljen na tovarniške nastavitve in šlus. Bolj hočeš komplicirat, slabše je. Vsak dan imam opravka s strankami, ki vse vesele štimajo fotke doma (po možnosti v Picassi) in potem debelo gledajo, ko fotke niso take kot so jih videle na ekranu. Še boljše je pa pri izrezih, ker ne poznajo standardnih formatov in obrezujejo na iks formate, potem pa printaj. pa pride bel rob pa ne veš ali ga odrezat ali pustit.

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: FOTO ALBUM
28.5.2012 9:58:34   
saska27
Eh, karkoli bom napisala, bo spet neki nov pogoj. In vedno bo za slabe fotografije kriva stranka, ker je amater, nima v redu monitorja, prav nastavljenega fotoaparata, komplicira, preveč ali premalo korigira in čudno obrezuje. Ja, seveda.
Vem, kaj je kalibracija, in imam skalibriran monitor in spodoben kompakten fotoaparat, ne uporabljam Picasse, izreze nastavim oz. preverim v programu za razvijanje.

Moje nezadovoljstvo se nanaša samo na Cewe in moje izkušnje z njimi, zato njim pač že nekaj časa ne pošiljam. Marsikje sem spraševala, kdo jim razvija fotke, in se ob odgovoru Cewe zahvalila in odšla. Z drugimi "velerazvijalci" nimam izkušenj.
Našla sem podjetje, ki razvija samo, na svojem stroju, in sem zadovoljna, ker dobim fotke take, kot jih pošljem. Torej očitno je mogoče, da je modro nebo modro, zelena trava zelena, obrazi razpoznavni in na fotki ne manjka nič, kar ne sme manjkati.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: FOTO ALBUM
28.5.2012 12:27:37   
Perunika
Ne gre za pogoje, ampak za to, da je za malo denarja malo muzike oz., da se kvaliteta plača. Velja povsod in ne samo v fotografiji.
Moj mož ima pri roki vedno ta vic: ko je nekdo prišel v trgovino in rekel, da birad nekaj poceni in kvalitetnega. Pa mu je trgovec odvrnil: na desni so poceni izdelki na levi pa kvalitetni.

Obojega ne moreš imet, razen v zelo redkih primerih.
Če si pa našla nekoga, ki ti printa za par centov pa da so fotke spodobne, super. Me pa zanima, kdo je to.

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: FOTO ALBUM
28.5.2012 20:31:22   
saska27
user posted image No, saj sem vedela - novi pogoj je denar. In spet je za slabo kakovost kriva stranka, ker je nasedla na nizke cene in je iz slabih poslanih fotografij za malo denarja pričakovala čudež, potem pa debelo gleda. Pa se sploh nismo pogovarjali o tem, kje so najcenejši, ampak kje izdelajo lepe fotografije.
Če kakovost in nizka cena res ne gresta skupaj, naj v oglaševanje dodajo, da za 10 centov dobiš pač nekaj, za 20 pa super lepe fotografije. Večina jih skupaj oglašuje ugodno in kakovostno. Podobno sem že doživela (in pisala tu na RR) s sliko za torto - ko sem se pritožila, so mi napisali, da za lepo sliko bi morala plačati ful več, ker bi oni porabili ful več barve.

Če bi imela dober skener, bi lahko pokazala razliko v razvitih fotografijah. Bom poskusila kasneje, če bo šlo.

Za "mojega" razvijalca pa ne vem, če bi ga izdala - morda mu tako naraste promet, da bo začel šparati user posted image . Zdaj mi izdela zelo spodobne fotografije za 8 centov.

Pa še odgovor na vprašanje iz prvega vprašanja: po sedmih letih so fotografije take, kot so bile, niso nič zbledele.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: FOTO ALBUM
1.6.2012 19:40:40   
malaMravljica
Punce, hvala za vse nasvete, album pocasi nastaja. Fotke sem nesla v foto studio in placala 36 eur za mislim da nekaj vec kot 120 slikc, sem rekla, da bi rada lepe in se ene par slikc je bilo z rdecimi ockami in so mi to popravili. Sem super zadovoljna, barve so res take kot morajo bit.  Vem, cena ni najnizja, sam ce pomislim, da ne kofetkam po kaficih takoj prinesem ta znesek notri, za tak spomin sem se tudi rajsi odlocila za zihr varjanto, da cez par let slike ne zbledijo.
Morem pa dam nazaj vse cestitke, da sem dobra ker sem tok zreducirala st. fotk, se nekaj jih bom izbrala in dala se enkrat razvit user posted image  

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: FOTO ALBUM
1.6.2012 21:23:15   
takotako
JAz sem in v DM zadovoljna in Lecrec. Tudi fotoknjoga mi je v Dm kul.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Foto album
8.6.2012 18:24:49   
Paštetka
Jaz si slikice nalagam na računalnik in sproti popravljam oz. sama obdelam fotografije. Ko je kje akcija pa dam razviti. To, pomeni, 50% popusta. Prav tako za fotoknjige. Knjige si naredim, shranim in potem, ko je akcija dam razvijat.
Imamo 26 albumov s 300 fotografijami polnih (za 6,5 let). Za vsako leto posebej naredim potem še fotoknjigo ter posebej fotoknjigo za dopust.
Zadnji 2 leti nisem razvila nobene slike (pomanjkanja časa) tako, da sem dala naenkrat razviti 2.000 slik. user posted image vem zmešana sem. Ampak jaz obožujem fotografije obrazov, od blizu, vsaka grimasa, nasmeh mi je posebna in tako dobim, ko gledam slike še več detajlov v spominu.
Razvijam pa pri Digifotu. Odlična barva, ponudba...

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Foto album
10.6.2012 9:20:38   
malaMravljica
kar debatirajte, me res ne moti, saj sem dobila odgovore na vprasanje.

Perunika, ker vidim da si iz foha, mogoce ves to. Zakaj imam jaz probleme z nalaganjem slik na racunalnik? Na fotoaparatu so mi ostale, jih nisem dobit dol, potem sem menjala aparat in na koncu slikam najvec s telefonom. Slike pa prenasam na racunalnik z IfranView programom, sam ta mi jih prenese. Imam se Adobe Photoshop, ta mi slike najprej najde in jih ze prikaze, pol pa napise za neko napako in ne morem prenest na racunalnik. Kakasna ideja oz mi znas priporocit kaksen drug program. Se je pa to kar enkrat pojavilo, prej je vse ok delalo. Imas kaksno idejo. Se to, na tem fotoaparatu sem pol menjala kabel in sla na drug racunalnik, slk ne dobim dol.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Foto album
10.6.2012 16:36:11   
urshak
moj mož je naredil fotoknjigo Moje prvo leto, ki je debela skoraj 3 cm. Torej 120 fotk nikakor ni prevečuser posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Foto album
10.6.2012 19:54:37   
saska27

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz si slikice nalagam na računalnik in sproti popravljam oz. sama obdelam fotografije. Ko je kje akcija pa dam razviti. To, pomeni, 50% popusta. Prav tako za fotoknjige. Knjige si naredim, shranim in potem, ko je akcija dam razvijat.
Imamo 26 albumov s 300 fotografijami polnih (za 6,5 let). Za vsako leto posebej naredim potem še fotoknjigo ter posebej fotoknjigo za dopust.
Zadnji 2 leti nisem razvila nobene slike (pomanjkanja časa) tako, da sem dala naenkrat razviti 2.000 slik. user posted image vem zmešana sem. Ampak jaz obožujem fotografije obrazov, od blizu, vsaka grimasa, nasmeh mi je posebna in tako dobim, ko gledam slike še več detajlov v spominu.
Razvijam pa pri Digifotu. Odlična barva, ponudba...


Razen zadnjih dveh stavkov (nimam izkušenj) podpišem vsako črko. Podobna količina fotk za sedem let v podobnem številu albumu, le letošnjih še nimam vseh razvitih in od lani me čaka doma za kar nekaj albumov fotografij, a jih še nisem utegnila razporediti. Me veseli, da nisem edina zmešana, ki ima v vsakem albumu tudi po nekaj strani fotografij obrazov z različnimi grimasami user posted image .

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: FOTO ALBUM
11.6.2012 7:45:12   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: saska27
Vem, kaj je kalibracija, in imam skalibriran monitor ...

Tukaj se pa strinjam s Peruniko ... moj se ukvarja tudi z obdelovanjem fotografij in kalibracija monitorja ni samo to da si na zaslonu naštimaš barve, ki so ti ok ... tako ali tako so LDC monitorji, ki se jih sploh da skalibrirat dragi ko žafran, po drugi strani pa za kalibracijo potrebuješ tudi dodatno opremo (moj ji pravi pajkec), ki pa tudi ni prav poceni ... sem bila takrat ko sem ga spoznala podobno skeptična do teh zadev, kot ti Saska, potem mi je pa moj par stvari pokazal in razložil. Pa tudi imam en povsem soliden mali kompaktni fotoaparat, ampak če mi moj prej ne obdela fotk, ne bodo natisnjene nikoli prav preveč lepe.

(odgovor članu saska27)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Izbor TOP popoldanskih dejavnosti za otroke
Katera dejavnost bo najbolj ustrezala vašemu otroku, da bo lahko preživel popoldneve na zabaven, poučen in aktiven način...
ABC Šport: Migamo, igramo in fino se imamo...
photo
ABC Šport že 25 let ponuja pestre in netekmovalne vadbe za otroke od 1. do 16. leta. Programi so prilagojeni starosti in...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?