|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kisli refluks
26.10.2008 19:05:14   
Simonček
Povejte mi - je značilno, da bi imel dojenček lahko kisli refluks:
- poliva po vsakem obroku poliva sesirjeno zgoščeno rumenkasto sluzasto mleko
- neprestano si tišči rokice v usta
- prijema se za okico in glavo
- slini se kot še nikoli
- občasno joče po obroku in tišči rokice v usta, ko ga dvignem zelo rigne in pobruha nekaj vsebine
- včasih zajoče med spanjem

Moja P mi je sicer povedala, da z njim ni nič narobe, jaz bi ga pa vseeno dala pregledat. Kako ji dopovedati, da napiše napotnico? Kakšen je sploh postopek celotne zadeve - kam v bolnišnico, kateri so postopki spremljanja...kako dolgo... - ali preiskave izvajajo samo v Lj?


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kisli refluks
26.10.2008 19:39:12   
babyboooom
Hi, jst mam tud doma polivančka, stara je 6 tednov. začel se je pri kakšnih 3 tednih. če zbruha takoj je lep mlek, če pa čez kakšno uro ali več je pa k sesirjen kefir k res smrdi. k P gremo prvič šele v sredo, ampak patronažna prav, da to ni nč hudga, da sam višek zbruha, ker se lepo redi (ob rojstvu 50, 3570, zdej slabih 60 pa dobrih 5000), tko da če ne bruha v loku (kar so men opisal da zgleda tko, da če jo ti držiš pobruha pa unga zraven) je hudo pa pejte takoj po pomoč ker je to neki v zvezi z preosko požiralno potjo, kar operirajo. GROZN! Jst za svojo k podirave kupčka kr luže po tleh brišem, pa ne paničarm.

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kisli refluks
26.10.2008 19:41:19   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: babyboooom

Jst za svojo k podirave kupčka kr luže po tleh brišem, pa ne paničarm.


Samo za test enkrat z višine polij eno žlico mleka, pa boš videla, da je ravno toliko kot otrok zbruha user posted image  Vidi se veliko, pa ni.

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kisli refluks
26.10.2008 19:53:51   
Tisana
GERB - gastroezofagealno refluksno bolezen ugotavljajo s testom, ki se imenuje PH metrija. Pomeni pa, da otroku skozi nos vstavijo cevko vse do požiralnika. To storijo v budnem stanju otroka, nato na rentgenu preverijo, ali je cevka pravilno vstavljena, jo popravljajo po potrebi in potem ima otrok to cevko v požiralniku 24 ur, naprava, ki je vezana na to cevko in ki jo ti nosiš pri sebi, pa meri kislost, pri tem pa beležiš, kdaj otrok jé, kdaj je pokonci, kdaj leži, kdaj kihne, kolca... Ob tem otroku zvežejo roke, tako da mu jih privežejo za bedra, da si ne bi namerno ali pa nenamerno potegnil cevke iz nosa. Jaz sem naši rokice odvezala, takoj ko se je navadila na cevko - čez čas jih ne moti več, in potem sem pač bedela nad njo vsako tisočinko sekunde, da ne bi z roko zahaklala za cevko. Itak je pa to vezanje rok bolj ali manj brezpredmetno, če otrok že suvereno dviguje nogice user posted image  Tako so pregled opravili na pediatrični kliniki v Ljubljani in sicer na gastroenterološkem oddelku. Ali ga opravljajo še kje drugje, pa ne vem.  Znake oz. situacije, ki jih opažaš pri otroku, je bilo definitivno opaziti tudi pri naši (in je še kdaj), le da je bilo to intenzivnejše, kot pa lahko sklepam iz tvojega pisanja.  Tudi mi smo imeli problem dobiti napotnico, dokler nisva s partnerjem "udarila z roko po mizi" in zahtevala, da naju začne resno jemati. Poleg tega smo bili takrat tudi na bioresonanci, kjer so nam rekli, da ima pupa alergijo na KM. Seveda se nam je P smejala, a napotnico je potem, ko sva to odločno zahtevala, tudi napisala. Predvsem je bil po mojem problem v tem, da je pupa ves čas zelo lepo pridobivala na teži. No, pa ima kljub temu uradno potrjeno alergijo na KM in GERB. Sedaj pije controloc. Ko boš dobila napotnico, pokliči na pediatrično. Potrebuješ gastroenterologa. Napotnico bo potrebno dostaviti na pediatrično, da vam bodo določili datum za preiskave. Celotne preiskave so pri nas trajale 4 dni, s tem da sva prenočili v bolnici le eno noč - takrat, ko so opravljali PH metrijo. Sicer sva prišli zjutraj in popoldan, ko so bile preiskave tistega dne zaključene, odšle domov. Upam, da sem ti odgovorila na tvoja vprašanja. Sicer pa itak še kakšen odgovor od drugih mamic. Držim pesti za tvojega otročka   

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kisli refluks
26.10.2008 21:26:48   
Simonček
Tisana...najlepša ti hvala za ves opis. Jaz srčno upam, da ni z njim nič narobe - vsaj to si dopovedujem... ampak sem pa cela panična... Povej mi samo ali  ti je vmes med spanjem kaj zajokala - on malenkost zajoka in spi naprej. Pa tudi prste mi liže kot da bi se najrajši pojedel. Ali je vaša bruhala tudi ponoči? Kdaj pa se je pri vas vse skupaj začelo - pri katerem mescu?

< Sporočilo je popravil Simonček -- 26.10.2008 21:31:00 >

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kisli refluks
27.10.2008 5:55:50   
Tisana
Pri nas je že kot zelo majhna polivala. Potem je bilo nekoliko boljše glede polivanja, pa se je spet poslabšalo. Bi na pamet govorila, če bi govorila o starosti. Se je pa vse to odvijalo že pred njenimi 5 meseci starosti (mislim na bolje pa spet slabše). Ponoči je polivala samo kot čisto majhna, ko še tudi nismo imeli dvignjenega vzglavja. Potem pa še kvečjemu zato, ker se je zelo premetavala. Aja, to pa se je znala ful premetavat. Takrat, ko še ni bila sposobna se obrnit na trebuh npr., sem imela občutek, da jo je cela posteljica polna, tako je bilo slišati, ko je tako opletala z glavico, rokami in nogami. Kar se tiče jokanja ponoči, to traja pri nas še danes. Še vedno se zbujamo po cca 6x na noč, ko samo želi, da se jo dvigne v pokončen položaj, ali pa bi pila vodo. Ponoči hoče non-stop tudi dudo, čeprav jo čez dan zavrača. Aja, ko ni dobivala zadostne količine zdravil, smo se v eni noči zbudili celo cca 30x (beri: midva nisva nič spala user posted image ). Prej, ko je bila še manjša, je tudi tako pogosto zajokala in spala naprej. Sedaj pa večinoma ne neha jokati, dokler jo postaviš v vertikalo. Pogosto se ji spahuje. In pri 10 mesecih še vedno poliva (tudi po GH), vendar pa je tega polivanja manj.  Pa še to: naša spije zelo velike količine vode. Po mojem zato, ker si s tem spira oz. redči kislino. Seveda po vodi spet poliva. In to je potem tak začaran krog.     

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kisli refluks
27.10.2008 8:13:29   
Simonček
Tisana...koliko imate eni starši potrpljenja...čestitam!
Jaz pa sem tako panična...pa mi nihče ne verjame, da je kaj narobe...

Je pa drugače aktivna, vesela punčka?

< Sporočilo je popravil Simonček -- 27.10.2008 8:15:01 >

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kisli refluks
27.10.2008 10:15:15   
simona2
Simonček, pri nas je popolnoma tako kot opisuješ ti in so mi tudi vsi govorili, da ni nič narobe, da paničarim, pa je pehametrija pokazala čisto drugače in smo sedaj na ranitalu. Je pa naša zelo potrpežljiv in priden otrok in vesela ter živahna. Včasih se sprašujem ali je morda po hranjenju tako naspidirana zaradi tega ker jo boli. Pri nas je problem, da sedaj malo pridobiva na teži. Prvi mesec 1100, drgi okoli 700-800 in sedaj tretji ne vem če bomo skupaj spravili 600 in to me grozno skrbi. je samo dojena saj noče nobenega dodatka in nič, jaz pa imam manj mleka, ker ona manj je. Če te kaj bolj konkretno zanima mi piši ZS.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kisli refluks
27.10.2008 17:38:10   
Simonček
Simona2, pa je sedaj z zdravilom ranital kaj boljše?

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kisli refluks
27.10.2008 18:10:43   
simona2
Saj pravim, da  ni nobenega bistvenega zboljšanja (morda to da je ponehal kašelj in zamašen nosek), predvsem kar se tiče glede hranjenja. Na nek način se mi zdi da je še slabše, saj ful ful zavrača dojenje in jaz sem že čisto izčrpana.


_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kisli refluks
27.10.2008 18:40:16   
Simonček
Praviš, da tudi kašlja. Je kašljala že cel čas ali samo po obroku ali kdaj? Tudi ponoči kašlja?
Oprosti, da toliko sprašujem, ampak želim izvedeti vse podrobnosti in lse ti najlepše zahvaljujem, da si se odzvala na vsa moja zanimanja.
Povej mi še, simona2, ali jo prisiliš, da se doji? Mojega spravim na dojko, malo pije, nato pa se odstavi, me gleda in se mi smeji, vtika rokice v usta. Jezik drži ven in dela kot kak mali pesek...si predstavljaš? 

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kisli refluks
27.10.2008 20:15:33   
Tisana
Je pa drugače aktivna, vesela punčka?
 Naša je ful aktivna in zelo nasmejana punca. Zna biti pa tudi zelo hudo. Včasih imamo po kakšne dva tedna nerganja skupaj. 
Včasih se sprašujem ali je morda po hranjenju tako naspidirana zaradi tega ker jo boli.
 Tudi mi to opažamo. Pa ne samo po hranjenju. Nasploh je izredno živahen otrok, kar malo pretirano, in že večkrat sva se s partnerjem pogovarjala o tem, da je to mogoče način, kako nekako odmisli bolečino. Ker takrat, ko je treba biti pri miru, je takoj vse narobe. Zaspati je ful problem, med spanjem se zbuja, med hranjenjem se zvija,... v glavnem - bistvo je: ne mirovati. Zato se tudi ne mara voziti v vozičku in v avtu. Sploh je pa cela katastrofa, če se jo položi v ležeč položaj na hrbet (npr. za previjanje). Od kar se zna obrniti na trebuh, imamo ful bitke, da ji zamenjamo plenico. Že ko jo hočem položiti na hrbet, začne jokati. 
koliko imate eni starši potrpljenja
 Verjemi, tudi nam je pogosto težko in tudi potrpljenja kdaj pa kdaj zmanjka. To je čisto normalno, sploh še zato, ker se ob vsem tem počutiva tako nemočna, predvsem pa sva izčrpana od neprespanih noči, nošenja in animiranja. Je pa definitivno največje darilo, ko se tako stisne k meni, me poliže po licu, se mi nasmeji,... user posted image  Pravi mamin cukr user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kisli refluks
28.10.2008 8:56:48   
jolly123
Uf bolj tole berem bolj se mi dozdeva, da mogoče pri našem ni diagnoza krči ampak refluks user posted image
star je en mesec in nonstop bi nekaj sesljal, roke si kar tlači v usta ves živčen, čeprav je ravnokar pojedel toliko da več ne bi mogel. Če ga odložimo jok, včasih bi bil samo na rokah, včasih niti to ne paše. Občasno malo poliva, bruha v loku nikoli ne. Ne me vprašat kolikorat na noč vstanemo, ker se on zvija in spušča take glasove kot da bo lih kar počil user posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kisli refluks
28.10.2008 9:00:39   
jolly123
Tisana kaj so pa vam rekli koliko časa bo to trajalo? Si ne predstavljam Še 10 mesecev. user posted image

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kisli refluks
28.10.2008 9:13:30   
simona2
Simonček, pri nas je bil kašelj najbolj izrazit po obroku, včasih pa tudi kasneje, saj ji je očitno kislina oziroma vsebina, ki se je vračala dražila sluznico. Aja glede dojenja pa jo moram skoraj vedno prisiliti. imam trike z dudo, da ji dam najprej dudo pa ji jo vzamem in hitro zamenjam z bradavico... Sredi dohjenja pa je skoraj obvezno jok, potem podiranje kupčka in če je sreča jo še enkrat pristavim in takrat sem najbolj srečna. Sedaj je staknila še virozo z vročino in želočnimi težavami in se sploh noče dojit (mogoče minutko, dve)user posted image . Sploh ne vem več kje se me drži glava. vse drugo zanemarjam, ključno s ta starejšo user posted image  in se 100% posvečam malčici - drugače ne gre.

< Sporočilo je popravil simona2 -- 28.10.2008 9:17:00 >


_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kisli refluks
28.10.2008 9:27:47   
Tisana
Tisana kaj so pa vam rekli koliko časa bo to trajalo? Si ne predstavljam Še 10 mesecev.
 Nam so sicer rekli, da večinoma izzveni z GH, samo pri nas ni. Je pa definitivno bolje. Samo, je imela nekaj časa premalo zdravila, pa je bilo res hudo - samo vertikala. Še flašo je pila v vertikali.  V bolnici je bil z nama en fantek, star 1,5 leta in je imel še vedno močan refluks. Sicer ni nikoli polival ali bruhal, so mu pa izmerili s PH metrijo.  Pa še to, da ne bo pomote: samo polivanje še ne pomeni, da ima otrok GERB. In obratno: če ima otrok GERB, sploh ni nujno, da poliva ali bruha, ali pa so te količine še vedno dovolj majhne, da normalno pridobiva na teži. Velikokrat pa so tudi starši izredno vztrajni in potrpežljivi in pripravljeni otroku ponuditi hrano vsak trenutek, samo da bo kaj pojedel in da bo ostalo v njem. Zato, to je pač moje mnenje, da ne bo pomote, sam napredek na teži ne more biti edino merilo, ali je potrebno zaradi polivanja otroka poslati na preiskave, ali ne. No, pri nas se je že izkazalo tako.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kisli refluks
30.10.2008 18:39:13   
ČebelicaMaja
bom kar skopirala iz sosednje teme...sem ta post našla kasneje pa še mala mi končno spi v naročju in težko tipkam...

mi smo bli danes napoteni na gastro oddelek zaradi krčev, polivanja, polnega noska in nepridobivanja na teži- v 1m se je zredila samo 200g-stari pa smo 2 meseca.

datum so nam dali 18.11., ker na napotnici ni pisalo nujno- samo je vedno huje s krči in kislino in ne vem, če ne bom šla v pon. še po tisti nujno h P, sedaj me pa zanima, kako gastro pregled poteka pri 2 mesečnikih- nekaj so mi omenjali phmetrijo- ko sem P debelo pogledala (nisem vedela, da je tako hudo z miško) pa mi je naštela grozne posledice na nevrološkem in misičnem razvoju, pa omenila kronično vnetje požiralnikauser posted image  , če se zadeve ne uredi- tko, da sem modro molčala, sedaj pa po netu brskam za info. in vam bom za vsak odg. zelo hvaležna.


_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kisli refluks
30.10.2008 19:08:33   
Tisana
sedaj me pa zanima, kako gastro pregled poteka pri 2 mesečnikih- nekaj so mi omenjali phmetrijo-
 Malo zaskrolaj navzgor in je večji del odgovora že tu user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kisli refluks
30.10.2008 19:53:15   
ČebelicaMaja
...sej mene samo zanima, ali je isto pri 2 mesečnikih, ki še ne jejo GH- kot sem zgoraj prebrala je govora o 8 do 10 mesečnikih...user posted image

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kisli refluks
30.10.2008 19:59:58   
Tisana
PH metrija poteka enako - ni nič odvisna od starosti otroka.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko misliš, da ne boš več prespala noči ......
Ko se ti zdi, da ne veš več, kdo si, ko se nočeš videti v ogledalu. Ti si oseba, ki jo bom iskal, ko bom nekaj dosegel, ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?