|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 13:29:37   
Anonimen
A se samo meni zdi, da se kar precej mamic že vnaprej boji teh "hudičevih" kapljic in jih sploh ne sprobajo, pa se že odločijo, da pa jih ne bodo dajale, ker baje povzročajo krče. user posted image

Pa tudi krčev se bojijo kot hudiča. Nič ne jejo...potem pa je otrok itak vse bolj občutljiv in se ta doba krčev samo podaljša, ker se črevesje ne more privaditi dolgo na normalno hrano.

Jaz ne razumem kak vse več mamic vnaprej pričakuje, da bodo pa njihovi spali cele noči...in če otrok že malo bolj zastoka, so takoj krivi krči ali pa AD3 kapljice in si že vnaprej kupujej kapljice proti krčem, po možnosti še preden se rodi otrok.

Druge se spet vnaprej bojijo nespanja...

Moje mnenje je, da je vsak otrok drugačen. Ene šraufa solata, druge pa palačinka. In to ne pomeni, da pa jaz zdaj ne bom ničesar jedla, kot berem, da se ene ful pazijo. Dajte probajte jesti vse, pa če ugotovite, da jih po določeni hrani šraufa se tistega izognite. Pa tudi ni nujno, da ga takrat šraufa oz. ima po tej hrani krče.

Kaj pa če ima dete samo slab dan, ga kaj drugega matra, mogoče polna luna...

Meni je 1x ginekolog rekel, bolj se vsega vnaprej bojiš, bolj poslušaš vse okrog (babice, tete, prijateljice), bolj bodo nastale težave. In res je tako. ČE misliš pozitivno, poslušaš sebe in otroka in ne toliko strokovnih revij, manj je težav. Kako v nosečnosti tako z dojenčkom.




  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 13:32:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh
Meni je 1x ginekolog rekel, bolj se vsega vnaprej bojiš, bolj poslušaš vse okrog (babice, tete, prijateljice), bolj bodo nastale težave. In res je tako. ČE misliš pozitivno, poslušaš sebe in otroka in ne toliko strokovnih revij, manj je težav. Kako v nosečnosti tako z dojenčkom.


Ja, to je pa čisto res. Čeprav sem jaz res preventivno že kar Oleovit D3 kupila ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 13:35:27   
Anonimen
se podpišemuser posted image


jem vse, do zdej sem opazla da edino po čokoladi jo ful zvija, pa čist zeleno kaka, pa še vseen si kdaj privoščim kak koščekuser posted image samo pretiravat ne smem ( ker sem pač sposobna celo tavelko zmazatuser posted image )
ostalo jem normalno.
kapljice isto, jo je res ful zvijalo po njih, pa jih nisem ukinla, samo ob drgačnem času sem jih žačela dajat in je okuser posted image

po zdravi kmečki pamet nekak delat, pa bouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 13:45:16   
Anonimen
jaz sem bila taka. user posted image
Pri drugem se bom poboljšala. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 13:49:42   
Dejča
Se zelo strinjam s tabo, Paštetka. V prvi nosečnosti sem jedla vse in tudi zdaj jem normalno. Če se bo pa kaj pokazalo, bomo pač ukinili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 13:55:53   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh
bolj se vsega vnaprej bojiš, bolj poslušaš vse okrog (babice, tete, prijateljice), bolj bodo nastale težave. In res je tako.


No, pri meni je pa ravno obratno. In bi bila zelo vesela, če bi mi nekdo, preden sem prvič rodila, prijazno povedal, da dojenčki niso ena sama radost, da je materinstvo včasih lahko ena hudo naporna stvar, da dojenčki lahko veliko jokajo, včasih ne spijo celi dan in še ponoči, da dojenje lahko zelooo boli...tko sem pa k stvari pristopla z zavestjo, da dojenčki samo jejo (pa še to na 3-4 ure) in spijo, vmes se pa z njimi crkljaš in uživaš.
No, pa sem bila kruto vržena na realna tla in skor fasala depresijo.

Pri tadrugi sem se pa psihično pripravla na 3 mesece norišnice in nespanja, pa glej ga zlomka, vse je steklo kot pesmica. Ker sem pričakovala najhujše, se mi malo joka ni zdelo tud omembe vredno, pa kakšna neprespana noč - nekaj normalnega, mal popestvaš in je.

Ogromno je odvisno od karakterja otroka, pa tud od karakterja mamice, kako sprejemaš vse to. Je pa pri tadrugem vse definitivno lažje prenest, ker točno veš, da kmalu mine.

Aja, glede hrane, sem pa tud jaz vse jedla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 14:22:14   
Naja31
Jaz sem nekako bolj kot Taška. Saj ne da nisem mislila, da bo potem vse super in krasno, ampak se preprosto sploh nisem obremenjevala z ničemer. Niti s porodom, niti s tem kakšno sploh je življenje z dojenčkom. In je bilo potem padec na realna tla zelo, zelo boleč. Od groooooooznega poroda, do grooooooznih prvih mesecev. Tako da sem se potem prav spraševala da ni bila  moja taktika popolnoma zgrešena. Če bi me vsaj malo skrbelo, da porod lahko boli, potem bi bila mogoče malo bolj pripravljena. Kaj pa vem. Na splošno sem zelo flegma človek, ki se ne sekira dokler problem dejansko ne nastopi, ampak tu sem pa popušila na celi črti.

Ko bo drugi prišel, bom vsaj vedela kaj lahko pričakujem.

Glede AD3 kapljic je pa tudi mene skrbelo, da ne bi imel krče. In sem mu zato dajala zelo, zelo postopoma. A ni to logično, da te skrbi, da ne bi dojenčku zavestno škodoval? In že preventivno narediš vse, da do tega sploh ne bi prišlo. Pa če so to kapljice ali pa krči zaradi mamine hrane.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 14:25:04   
Anonimen
Sja PK po moje ni mislila tako, da vse skupaj vzameš kot eno pravljico. Jaz sem bila pripravljena na nespanje do konca življenja, bi lahko rekla, pa smo potem prav fajn spali, že v porodnišnici po 6 ur.
To nima veze s tem, o čemer PK govori.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 14:28:29   
simona76
Ja, pri drugem je veliko lažje, nekako veš kaj te čaka. Pa tudi več izkušenj imaš in nisi toliko nervozen in paničen... tudi joka si malo navajen in je res vse bolj na easy. In sproščenost mamice čuti tudi dojenček. Vsaj jaz tako mislim (in izkušnje pri nas kažejo tako user posted image ).
AD3 sem dajala obema, s tem da sem pri sinu začela malo kasneje (pri 2 m), ker je imel krče, pri hčeri pa kot je P rekla in krčev ni user posted image . Seveda je potrebno probat in ne problema reševat če ga sploh še ni...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 14:29:22   
ZmajTolovaj
Ignorance is bliss ... vsaj včasih. user posted image  Jaz prej sploh nisem vedla za AD3, ko sem pa slišala za vse težave, krče itn., smo jih pa že nekaj časa jemali in je bilo vse OK. Sicer pa da ne bom preveč pametna - tudi sicer nimamo težav s krči, tako da ...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 14:39:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Ogromno je odvisno od karakterja otroka, pa tud od karakterja mamice, kako sprejemaš vse to.


Se strinjam. Pa tudi sicer z vsem ostalim od taške. Ene pač nimamo težav zaradi tega, ker bi komplicirale.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: AD3, krči, nespanje in še kaj
28.9.2007 16:11:21   
sončnica13
Se strinjam. Ko se je naš user posted image rodil ni blo nikjer za dobit D3 kaplic (recept so nm dli v porodnišnici), ker je bil rojen poleti in je bilo veliko sonca nisem šla po Oleovit ampak sem počakala do pregleda pri 6-ih tednih in takrat je dala P. recept za AD3 pa sem mu dajala in je bilo isto kot prej-krči so se pri njem pojavili pi  cca.4-ih tednih in so bili pisotni skoraj do 3-jega meseca, pa ni bili zarad AD3-ja. Jedla nisem edino svinjine pa  navdnega jogurta tud nisem smela, ker ga je ful napenjalo po njem. Drugače sem pa vse po malem jedla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...





slutnja

kdaj ste dojencke zaceli dajati "kravce past"

1m (40%)

2m (21%)

3m (15%)

4m (8%)

kasneje (5%)

nikoli (10%)


Število vseh glasov: 382

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!