|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko so zunaj?
3.3.2010 7:32:19   
barni
Zanima me ali vam ustreza kolicina casa, ki ga vasi otroci prezivijo v vrtcu zunaj?

Nasi so po mojem mnenju cisto premalo zunaj, samo dopoldan kako urco, pa se to ni nujno da vsak dan...bi si zelo zelela, da bi bili vec zunaj, vsaj na ograjenem delu vrtca ce ze ne grejo na sprehod. Se mi zdi, da je veliko bolje, da so zunaj na svezen zraku, kot notri v igralnici. Vem da imajo nek program, samo bi ga lahko malo prilagodili tudi na dejavnosti izven igralnice.

Kako pa je pri vas v vrtcih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko so zunaj?
3.3.2010 7:47:21   
**Tinkara78**
Že od vsega začetka vsak dan. Tudi če sneži, dežuje, je mrzlo, zmerno piha. Moramo pa starši poskrbeti za primerno obleko.

Na sprehode po mestu pa hodijo nekje od 3,5 leta naprej. So premagovali take razdalje, da nisem mogla verjeti.

Časovno bi rekla, da vsak dan vsaj eno uro in več. Zdaj pa že grejo ven tudi popoldne in zunaj pričakajo starše.
Naši dve vzgojiteljici sta zlati.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 3.3.2010 7:48:57 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.3.2010 7:49:43   
ledenaa
barni za vsako starostno skupino so omejitve glede biti zunaj.
recimo za naše  2-letnike ne smejo iti zunaj če je minus 4 . Itd.... meni je čisto uredu,ker smo itak potem cel popoldan še zunaj

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.3.2010 7:49:53   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Zanima me ali vam ustreza kolicina casa, ki ga vasi otroci prezivijo v vrtcu zunaj?

Nasi so po mojem mnenju cisto premalo zunaj, samo dopoldan kako urco, pa se to ni nujno da vsak dan...bi si zelo zelela, da bi bili vec zunaj, vsaj na ograjenem delu vrtca ce ze ne grejo na sprehod. Se mi zdi, da je veliko bolje, da so zunaj na svezen zraku, kot notri v igralnici. Vem da imajo nek program, samo bi ga lahko malo prilagodili tudi na dejavnosti izven igralnice.

Kako pa je pri vas v vrtcih?

Naš ni v vrtcu, pa me vseeno ravno to najbolj skrbi , ker gre letos septembra v vrtec. Zdaj pri nonotih je dejansko cele dneve zunaj in ko je notri je ves nesrečen user posted image . Ne vem, kaj ti svetovati? Ostali starši kaj pravijo? Mogoče bi stopili do vzgojiteljice?

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.3.2010 8:24:17   
Ribica **
Letos zelo nezadovoljni, kar se tega tice. V ponedeljek, ko je bilo tudi v LJ res lepo, soncno in toplo, so bili cel dan noter, ker so imeli "delo". user posted image  Vceraj so bili menda na igriscu, ki je itak eno samo blato. Na sprehod jih peljejo morda 1x na mesec, ce ze, so na blatnem igriscu. So pa najstarejsa skupina.

Tu pri nas v Siski pa gledam otroke, pa grejo ta najmanjsi oz. tam do dve leti nekje, skoraj vsak dan na sprehod, pa imajo lepo in urejeno (novo) igrisce. Ne vidim logike, res ne. Edino da so v teh vrtcih tu vzgojiteljice bolj dejavne kot pri tamalem od fanta.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.3.2010 8:28:23   
kristinaj
naši v jaslih gredo vsak dan ven. mali ki je v prvi skupini jih oblečejo in spusijo v ograjen atrij, velika, ki je v naslednji skupini pa gredo na sprehode.. če ravno močno piha in dežuje ne gredo ven, sedaj ko bodo začela lepa vremena pa bodo vsak dan zunaj.

zjutraj imajo program in potem pred kosilom gredo ven..

in če je lepo še z mano popoldne.. mislim,da dve uri na dan je čisto dovolj...

zanima me... koliko časa jih pa ti imaš zunaj????

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.3.2010 8:31:13   
Anonimen
Nas je v skupini 2-4leta.Ven gredo vsak dan.Vceraj in v ponedeljek so nas ze zunaj popoldan pricakali.Tudi na sprehode hodijo. Glede tega sem res zadovoljna.

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2010 10:57:02   
x_srečka_x
Dopoldne gredo vsak dan na sprehod, tudi če malo dežuje. Popoldne so pa zunaj na igrišču.
Meni je to dovolj saj smo zunaj še, ko pridemo domov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2010 11:15:32   
Naja31
Zunaj vsak dan od malice do kosila (cca. 10h do 12h). Če vreme to dopušča. To je pri starejšemu.

Pri mlajšemu pa so na začetku res bolj malo ven hodili, ker se mi zdi, da se vzgojiteljice niso najbolj znašle, ampak zdaj pa hodijo ven. Ne ravno vsak dan, ampak večkrat kot prej.
Saj če računaš zajtrke, malice, kosila, spanje, niti ne ostane ne vem koliko ur, da so zunaj.

Meni se zdi to ok.
Itak smo vsak popoldan zunaj, če je vreme ok. Zdaj ko so dnevi daljši pa sploh.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2010 11:39:24   
barni
No saj to me je presentilo, ko majo dopoldan tako natrpano.

Tam med 8-9 zajtrk, potem neke dejavnosti, pa potem ze malica in potem spet malo prosto in potem ze kosilo malo pred 12 uro. Potem spijo in ker eni spijo dalj, so posledicno vsi notri. Redko se je zgodilo, da so bili zunaj ko jo pridem okoli 15:40 iskat. Je v skupini 2-4.

Morda bi lahko malico pojedli zunaj? Ne vem. Ko je bila v varstvu pri babi, je bila zjutraj takoj po zajtrku ze zunaj in do opoldanskega spanja je bila zunaj. VEm, da je drugace, ker je tam sama, v vrtcu pa cela skupina.

Samo vseeno bi lahko sli malo vec ven. Ko prideva iz vrtca sva bili ko je bilo bolj mraz zunaj kako urco, potem sva sli notri delat kosilo. Zdaj pa je odvisno od opravkov. Ker pridem bolj pozno domov, bi si zelela, da bi bila dopoldan vec zunaj. Med vikendom, pa gremo kar konkretno ven, tudi za cel dan ce nanese (odsteti moram opoldansko spanje).

Meni veliko pomeni, da smo zunaj. In zdaj bi bil cas ko je lahko, v soli res ne bo mogla biti.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.3.2010 13:51:51   
kristinaj
zdi se mi, da so čisto dovolj zunaj. tebi je všeč,da so zunaj, kaj pa otroku? tudi njim paše tako zunaj na igralih kot noter in ustvarjat, risat, rezat, lepit, pravljice poslušat, pet...

tvoja je v skupini 2-4, ampak tisti od 4 ima drugačne interese kot tisti pri 2 letih in je treba vsem ugoditi...

moja sta mali v skupini 1-2 in velika v skupini 2-3 in je čisto dovolj če gredo tamali v atrij s porivalcami, žogami in dojenčki + vozički, ta velika pa gredo že na sprehode in na igrala...

potolaži se, da bodo lepa vremena, manj bodo oblečeni, ker tudi traja jih oblečt vseh 14...  in bodo več zunaj, če se le da bodo zunaj, se morajo pa tudi kakšno pesmico naučiti. :=)))..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.3.2010 13:52:02   
melanija
Moj sin je v jaslih in prve dva mes. vrtca, res niso veliko hodili ven zaradi uvajanja, so pa jih spustile v ograjen atrij. Sedaj pa že veselo hodijo na sprehode, ko to dopušča vreme, tudi ob 15 h popoldne so že zunaj, ko ga pridem iskat. Spat grejo malo pred 12 uro in po 14 uri začnejo vstajat in če je lepo vreme jih vse prebudijo okrog 14,30 in grejo ven. Nam tako ustreza in ostali starši so tudi zadovoljni.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.3.2010 18:54:40   
Gina
Kako naj pa bodo več kot urco, dve zunaj? Od 8.00-9.00 jedo, potem delajo po kurikulumu, odvisno od starosti, ampak vsaj za dve področji se mi zdi da morajo vsak dan naredit (to je kot dve uri pouka, samo da manj časa traja vsaka, ampak vsebine morajo predelat, cilje doseči, vsaj naj bi jih - resnica pa je, da jih marsikje ne, samo ven hodijo ali pa se samo prosto igrajo, kar ni prav), potem gredo ven in potem je kosilo. Vmes moraš upoštevat, da se ti otroci obuvajo, oblačijo, umivajo, lulajo, kakajo in urejajo približno polovico vsega časa, kar ni isto kot pri babici, ki ima enega samega, pa še tistega sama zrihta, tu se morajo malo pa tudi še sami zraven zrihtat. Od 12.00 do 15.00 spijo in malicajo. Torej fizično je nemogoče biti zunaj več kot urco do dve na dan max.

Pri našem vrtcu je njihov dan približno tak, kot sem zgoraj napisala in toliko hodijo ven in meni je ok, ker so moji otroci tudi popoldne ogromno zunaj.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.3.2010 21:35:18   
pelin
Samo vseeno bi lahko sli malo vec ven. Ko prideva iz vrtca sva bili ko je bilo bolj mraz zunaj kako urco, potem sva sli notri delat kosilo. Zdaj pa je odvisno od opravkov. Ker pridem bolj pozno domov, bi si zelela, da bi bila dopoldan vec zunaj. Med vikendom, pa gremo kar konkretno ven, tudi za cel dan ce nanese (odsteti moram opoldansko spanje).

No, sedaj je pri tebi odvisno od opravkov, koliko si z otrokom zunaj!? Ja, v vtcu pa tako ni nobenih "opravkov" in bi bili lahko kar cele dopoldneve zunaj...posebej tisti v plenicah, katere bi pri minus 1 kar zunaj previli in nahranili, ko pa je tako zdravo in ah in oh pomembno biti zunaj več kot eno uro...Ja , vem malo sem zlobna, pa si ne morem pomagati...žal.  Takšni kot ti Barni mi dvignejo pritisk, ker tako na ozko gledajo...Kot je že ena rekla, vsi starši pa tudi otroci, pa tudi niso zadovoljni s tem, da bi celo dopoldne viseli zunaj...Prav  je da upoštevamo tudi to, da nekateri radi likovno ustvarjajo, poslušajo zgodbice, se igrajo v kotičkih,  (knjižni, gospodinjski....)Pa ni  bistvo le v tem , da to nekateri pač radi počnejo, temveč je za otrokov čim bolj celosten razvoj  to tudi potrebno. Seveda, se da mnogo teh stvari početi tudi zunaj, vendar več v  toplejših dneh kot zdaj. Temu primerno so potem v toplejših dneh pač več zunaj. Tudi vzgojitelji se moramo podobno kot učitelji držati nekih pravil in načrtovati dejavnosti v skladu s kurikulom. Verjetno ti je tudi všeč, Barni, če ti otrok prinese domov kakšen izdelek,risbico, pove obnovo kakšne zgodbice, ali zapoje kakšno pesem...No, če tebi ni do tega, je pa marsikomu drugemu precej... In tu so tudi razni nastopi in srečanja s starši, dedki, babicami... na katere se je treba kar dobro pripraviti in otroke kar precej časa učiti določene zadeve... Verjamem, da nekaterim kakšen dan  zmanjka časa, da bi se odpravili ven vsaj za pol ure...Tudi meni se je že zgodilo...Pa se zaradi tega nimam za slabo vzgojiteljico...Je pa pač tako, da  vsem nikoli ne moreš ustreči...se mi je namreč že večkrat tudi zgodilo, da mi je kakšen starš rekel, ko mi je oddal otroka:"Saj danes pa tako ne boste šli ven, a ne'...veste našega je včeraj bolelo uho..."No, po njegovem bi morala biti cela skupina zaradi  njegovega otroka notri ...po tvojem, pa zaradi tvojega cela skupina dve uri zunaj..user posted image ....No, pa bodi vesel, če si lahko... Seveda so tudi v vrtcih izjeme med vzgojiteljicami, ki svojih otrok ne bi niti enkrat peljale ven, če bi bilo po njihovem...toda to je skrajnost...podobno kot tvoja. Skratka, po moje si lahko zadovoljna, če jih pri vas, v tem letnem času peljejo vsak dan za eno uo ve...Pridne vzgojiteljice imate...če je tebi premalo, pa se odpovej kakšnemu opravku pa bo. Kruto ? Ne...življensko!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.3.2010 21:40:33   
Anonimen

Samo vseeno bi lahko sli malo vec ven. Ko prideva iz vrtca sva bili ko je bilo bolj mraz zunaj kako urco, potem sva sli notri delat kosilo. Zdaj pa je odvisno od opravkov.

Organiziraj se drugače, če se že mrgodiš nad vrtcem,da so premalo zunaj. Pusti si prosto popoldne in bodi zunaj z otrokom toliko, da bo po tvoje dovolj.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 6.3.2010 21:41:19 >

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
8.3.2010 14:40:04   
barni
miljonarka, sori ce sem ti stopila na zulj.

Lej tko k je teb ok, da so bolj notri, je men ok, da so bolj zunaj. In kaj imajo opravki popoldan s prezivljanjem DOPOLDANSKEGA casa otroka, ko je svetlo in je dan?

Sicer sem pa samo vprasala, kako je to drugje in ce je drugim tut ok, da so bolj notri. Ce sem ti s tem dvignila pritisk...uh...
Drgac pa ja, kljub temu kar si napisala mi je vseeno bolj fajn, da so vec zunaj kot notri, pa kljub temu lahko ostane cas za ustvarjanje. No k sreci se dan daljsa in smo lahko popoldan dalj zunaj.

Kot sem rekla, enim je vsec tko, enim drugace. Morda sem samo pozabila dodati, da sprasujem za starost od 2 leti naprej.

Upam, da se ti je pritisk vmes ze umiril user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.3.2010 17:52:32   
Anonimen

Meni user posted image   

A si z gugalnice padla user posted image user posted image user posted image ?

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
9.3.2010 0:44:34   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Meni user posted image   

A si z gugalnice padla user posted image user posted image user posted image ?

ne, če prištejem še en slavni post na drugi temi, z blue tornadotauser posted image

sicer pa barni: če je tebi toliko, da je tvoj otrok zunaj, prilagodi svoje dejavnosti temu.

če si do 15.40 v službi, daj mali malico po poti, kak piškot pa idi z njo ven, skenslaj opravke in kolegice in se ji posveti tiste dve uri, kolikor bosta zunaj. pa idi potem skuhat neko večerjo.

ampak najlažje je težiti vzgojiteljicam, da ne opravljajo tvojega dela.

sicer pa: moj je v skupini 2 do 4 in so čisto dovolj zunaj.  bi bili ziher več, če bi se ne tako dolgo oblačili in slačili, ker se jih večina še ne zna popolnoma urediti samih....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.3.2010 0:46:24   
rija

In kaj imajo opravki popoldan s prezivljanjem DOPOLDANSKEGA casa otroka, ko je svetlo in je dan?

samo da te potolažim...otrok je lahko zunaj tudi v temi, sploh pozimi, ko je hitro temačno.

nič mu ne bo škodilo. potem bi morali finci recimo vsi pokrepati.....pa so samo malo bolj depresivni in malo več ga cukajouser posted image

...vox populi...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.3.2010 7:21:10   
lilka
Po mojem so pri nas tudi premalo,  ne v tem koliko časa, ampak kolikokrat na teden, je pa to odvisno od vzgojiteljice, sej na faksu učijo, da moraš z otroki ven, razen, če koli letijo, ene hodijo, ene ne, jaz imam raje da je zunaj, kot da mi nek izdelek prinese, je pa kar težko časovno, opravit program in pol toliko otrok oblečt in slečt, to mi je tudi jasno, samo jaz sem pristaš tega, da so čim več zunaj...en čas sploh niso šli, pa smo mamice začele spraševat, a ste bli kaj zunaj, zdej pa že kar grejo....,

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.3.2010 7:33:22   
barni
lilka, evo to sem hotla povedat. Ocitno nisem znala prav napisat!

Ne da morajo biti preko dopoldneva 5 ur zunaj. Samo da bi bili veckrat zunaj kot notri.

Sicer pa, kot sem ze napisala, vsak po svoje. In prav nic ne tezim vzgojiteljicam, ker jim nisem se nikoli nic rekla, in sem drgac super zadovolna z njima.

In ja seveda opravljata moje delo, ko varujeta otroka, ker ga jaz ne morem, ker sem v sluzbi. Zato pa sta tam. Tudi sama sem imela priloznost delat v vzgojni ustanovi z otroci, zato mi to podrocje ni cisto tuje.

Rija, hvala za nasvete glede tega, kako smo lahko popoldan in zvecer zunaj. Bom poskusila upostevati in sporocim, ce mi je uspelo nategniti dan se za kako uro dljeuser posted image !

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.3.2010 13:25:36   
rija

Rija, hvala za nasvete glede tega, kako smo lahko popoldan in zvecer zunaj.

ni problema. se mi je zdelo, da jih potrebuješ user posted image

...vox populi...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.3.2010 20:14:15   
mika

Morda bi lahko malico pojedli zunaj? Ne vem. Ko je bila v varstvu pri babi, je bila zjutraj takoj po zajtrku ze zunaj in do opoldanskega spanja je bila zunaj. VEm, da je drugace, ker je tam sama, v vrtcu pa cela skupina.

So ti punce napisale, da vzgojiteljice morajo sledit  programu. In babi drugega programa, kot biti zunaj najbrž nima. To je zanjo najlažje. Tudi za vzgojiteljice bi bilo.
Boš videla koliko koristnih in zanimivih stvari se bo otrok skozi igro naučil v vrtcu (notri), kar mu bo v veliko veselje, tebi pa tud.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.3.2010 13:13:00   
barni
Mika,

mi je ze. Meni je vrtec drugace zakon! Toliko napredka bi tezko v tako kratkem casu dosegla doma.

Vseeno bi rada, da so vec zunaj. Morda bodo zdaj, ko bo lepse vreme. Vem da imajo program, sem malo iz tega foha.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.3.2010 10:36:15   
neisha80
Naši so vsak dan zunaj,vsaj 20 min.razen, ko so res ekstremni vremenski pogoji.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?