pelin
|
Samo vseeno bi lahko sli malo vec ven. Ko prideva iz vrtca sva bili ko je bilo bolj mraz zunaj kako urco, potem sva sli notri delat kosilo. Zdaj pa je odvisno od opravkov. Ker pridem bolj pozno domov, bi si zelela, da bi bila dopoldan vec zunaj. Med vikendom, pa gremo kar konkretno ven, tudi za cel dan ce nanese (odsteti moram opoldansko spanje). No, sedaj je pri tebi odvisno od opravkov, koliko si z otrokom zunaj!? Ja, v vtcu pa tako ni nobenih "opravkov" in bi bili lahko kar cele dopoldneve zunaj...posebej tisti v plenicah, katere bi pri minus 1 kar zunaj previli in nahranili, ko pa je tako zdravo in ah in oh pomembno biti zunaj več kot eno uro...Ja , vem malo sem zlobna, pa si ne morem pomagati...žal. Takšni kot ti Barni mi dvignejo pritisk, ker tako na ozko gledajo...Kot je že ena rekla, vsi starši pa tudi otroci, pa tudi niso zadovoljni s tem, da bi celo dopoldne viseli zunaj...Prav je da upoštevamo tudi to, da nekateri radi likovno ustvarjajo, poslušajo zgodbice, se igrajo v kotičkih, (knjižni, gospodinjski....)Pa ni bistvo le v tem , da to nekateri pač radi počnejo, temveč je za otrokov čim bolj celosten razvoj to tudi potrebno. Seveda, se da mnogo teh stvari početi tudi zunaj, vendar več v toplejših dneh kot zdaj. Temu primerno so potem v toplejših dneh pač več zunaj. Tudi vzgojitelji se moramo podobno kot učitelji držati nekih pravil in načrtovati dejavnosti v skladu s kurikulom. Verjetno ti je tudi všeč, Barni, če ti otrok prinese domov kakšen izdelek,risbico, pove obnovo kakšne zgodbice, ali zapoje kakšno pesem...No, če tebi ni do tega, je pa marsikomu drugemu precej... In tu so tudi razni nastopi in srečanja s starši, dedki, babicami... na katere se je treba kar dobro pripraviti in otroke kar precej časa učiti določene zadeve... Verjamem, da nekaterim kakšen dan zmanjka časa, da bi se odpravili ven vsaj za pol ure...Tudi meni se je že zgodilo...Pa se zaradi tega nimam za slabo vzgojiteljico...Je pa pač tako, da vsem nikoli ne moreš ustreči...se mi je namreč že večkrat tudi zgodilo, da mi je kakšen starš rekel, ko mi je oddal otroka:"Saj danes pa tako ne boste šli ven, a ne'...veste našega je včeraj bolelo uho..."No, po njegovem bi morala biti cela skupina zaradi njegovega otroka notri ...po tvojem, pa zaradi tvojega cela skupina dve uri zunaj.. ....No, pa bodi vesel, če si lahko... Seveda so tudi v vrtcih izjeme med vzgojiteljicami, ki svojih otrok ne bi niti enkrat peljale ven, če bi bilo po njihovem...toda to je skrajnost...podobno kot tvoja. Skratka, po moje si lahko zadovoljna, če jih pri vas, v tem letnem času peljejo vsak dan za eno uo ve...Pridne vzgojiteljice imate...če je tebi premalo, pa se odpovej kakšnemu opravku pa bo. Kruto ? Ne...življensko!
|