|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nuhalna svetlina
16.10.2009 18:20:01   
divans1
Punce, jst mam pa eno vprašanje. V sredo sem imela pregled in sem prvič videla mojo pikico, ki je velika 2 cm, pa tudi srček se je lepo videl. Čudovit občutek, ki se ga ne da opisati. Danes sem noseča točno 9 tednov, se pa nameravam v kratkem naročiti na NS, pa me zanima, a to ti naredijo samo UZ ( a je vaginalni ali že po trebuhu??), ali ti izmerijo to samo prek ultrazvoka? In ali izvid izveš takoj ali se to dobi po pošti?? Kakšen je običaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nuhalna svetlina
16.10.2009 18:23:22   
manna
Zmeri se z UZ prek trebuha, izvid dobiš takoj.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.10.2009 18:24:01   
tasa_m
Pozdravljena, najprej čestitam za user posted image .
Na NS naredi UZ preko trebuha, vse izmeri in pogleda preko ultrazvoka. Izvide izveš takoj, saj list z rezultati dobiš takoj, ko si konec.
Nama je vse še razložila, tako da sva pomirjena odšla iz ordinacije.

Lepo nosečnost ti želim..

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2009 18:43:50   
divans1
Najlepšđa hvala za odgovor!!! Lep večer...

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.10.2009 19:59:07   
carly
Men se čez trebuh ni dobro videlo, zato sem imela vaginalni uz, rezultate mi je razložil, na listu pa sem jih dobila šele po pošti.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
16.10.2009 20:48:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu carly)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.10.2009 9:16:35   
ljupka
Ja res men je včeraj kombinirala čez trebuh in vaginalno,ker imam že po naravi velik trebuhuser posted image user posted image user posted image ,ampak smo skombinirale,da je lahko vse videla in izmerila!
Mi je pa še svetovala,da naj grem po porodu na pregled za hormone,da je to bolezen ,ker imam tak trebuh in ,da se ga sama ne bom znebila!
No sedaj je samo to važno,da so moje dve pikice zdrave in uredu!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2009 16:00:13   
divans1
Mene pa še zanima, ali se ta pregled opravi z navadnim UZ imajo za to kakšno drugo boljšo napravo?

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2009 17:15:18   
ljupka
Jaz sem tudi mislila,da je druga naprava pa ni navaden UZ je!Mal sem bila kr razočarana,da sem mogla za tistih 10 min navadnega UZ plačat 70€,sam da mi je izmerla NS ,ki bi jo lahko tudi sicer izmerila,ko dela pregled!
Ampak takšen je sistem, zdravstvo spet na veliko služ,in seveda zdravniki si nabirajo nadure,ker naša to dela izven svojega delovnega časa!
No vsaj približno veš ,da je otrok zdrav!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2009 17:55:58   
Gwendolen
NS je plačljiva, ker je prostovoljna preiskava. Nihče nikogar ne sili, da jo opravi. To je prvi razlog, da je plačljiva. Drugi razlog je pa ta, da licence za opravljanje te preiskave ni mogoče kar tako dobiti. Ta sledi izobraževanju, prav tako pa je potrebno za izračun tveganja imeti poseben računalniški program, ki ga lahko kupijo samo ginekologi z licenco.

UZ je pa seveda takšen kot za vse ostalo, le zakaj bi bil kaj posebnega? Posebnost pri tem je specializiran ginekolog, ki zna natančno opraviti to preiskavo.

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2009 10:43:07   
endrina
Meni je NS meril vaginalno, ker se je bolje videlo in ker se baje takrat otroku lahko bolje približa. Je pa seveda tudi odvisno v kakšni legi je otrok in ali ga G bolje vidi z vaginalnim UZ ali pa preko trebuha.

Za opravo te meritve uporablja običajni UZ. Nato pa G rezultate meritev (meni je le-te opravil 3x pri enem pregledu) vnese v računalniški program, kamor vnese tudi podatke o tvoji starosti in trajanju nosečnosti. POl pa mu program računa verjetnost tveganja za Dawnov sindrom.

Jaz sem si istočasno dala narediti še dvojni hormonski test - kri se mora vzeti isti dan kot se dela NS, potem pa jo G skupaj z izvidom NS pošlje v laboratorij. Dejansko ti ta test za nekje 10% izboljša tončnost rezultata NS, pa prav tabelarno ti napišejo kakšen je riziko za Downov sindrom, Edwardov sindrom in Pateai sindrom (trisomy 13).

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?