|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mame in rekracija
16.3.2009 10:15:38   
saskija
Po tretji porodniški in vrnitvi v službo mi zelo slabo uspeva lastna rekracija.

Zmankuje mi časa.user posted image

Dnevno hodim na sprehode ampak z otroci, občasno grem na Pohorje, zdaj bom začela s popoldanskim tekom, zvečer tu pa tam potelovadim (trebušnjaki)... to pa je tudi vse.

Kako si ve planirate čas za rekreacijo???

Povejte, kdaj, kaj, kako... morda bo kakšna rešitev tudi zame dobra!

Lep začetek tedna

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mame in rekracija
16.3.2009 10:39:37   
BUŠICA
pri 3 otrocih ti manjka rekreacije? jaz jo imam dovolj že z enim..
drugače je zame rekreacija še hišna opravila, če zraven še tečeš..user posted image   

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.3.2009 10:50:07   
nuala
Jaz zjutraj vstanem ob 5.30 in grem na enourni hiter sprehod s psi.
Čez vikend pa delam na parceli ( sekanje grmovja, zlaganje kamna v terase,... )
Kadar se otroka vozita s kolesi jaz pač tekam za njima.

Pa vseeno zadnje čase ( po 35. ) opažam, da bi bilo treba it na fitnes....

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.3.2009 11:39:04   
Anonimen
jst zaenkrat še sam gledam tamle un hrib, k ga mam pred nosomuser posted image in si mislim da bi blo fajn si vzet zjutri pa zvečer pol ure in zlest gor, pa nazaj doluser posted image sam kdaj bo pa do realizacije pršlo.....user posted image

sej vozičkam, pa s tamalima je dost dela, ne morm rečt da ne migam...sam to ni to....je drgač, če si prov vzameš un cajt...od tega je korist....

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.3.2009 11:44:54   
saskija
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

drugače je zame rekreacija še hišna opravila, če zraven še tečeš..user posted image   

zame je rekreacija sprostitev telesa in duha, kar pa za hišna opravila ne morem rečtuser posted image user posted image

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.3.2009 11:48:51   
t5t6
Jaz hodim na aerobiko 2X na teden in to vedno, nikoli je ne izpustim, ker jo enostavno potrebujem. Prejšnja leta sem hodila na fitnes pa je bilo tako, da je vedno kaj prišlo v mes, vedno sem dala prednost otrokom in možu in potem nisem šla 2x na teden, tako, da sem pogruntala, da se morem vpisat nekam kjer je urnik točno določen. Imam pa srečo, da je naša aerobika taka, da ima tudi varstvo za otroke in to mi je res super. Imamo jo v telovadnici vrtca ob 7h zvečer, otroke pazi študentka vzgojiteljske in moja dva vedno komaj čakata, da gremo na telovadbo. Med weekendi pa ogromno hodimo po okolških hribčkih in delamo na parceli, tako, da nam rekreacije res ne manjka. Ko sta otroka bila še v vozičku sem hodila na zelo dolge sprehode hitra hoja po par kilometrov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.3.2009 12:47:31   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

J Imam pa srečo, da je naša aerobika taka, da ima tudi varstvo za otroke in to mi je res super. Imamo jo v telovadnici vrtca ob 7h zvečer, otroke pazi študentka vzgojiteljske

Tole je pa super! Ko bi vsaj našim ponudnikom rekreacije tukaj na gorenjskem to prebilo - da mamice potrebujejo varstvo

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.3.2009 13:10:04   
ronja
Kako si ve planirate čas za rekreacijo???

Zvečer, ko otroci zaspijo. Priznam, da se mi dostikrat ne da it ob 21h it plavat. Ampak vseeno vedno germ in nikoli mi ni žal. Pa rolanje in kolo kot prevoz kamorkoli, kjer je do 20 km v eno smer, pa se tudi pozna (recimo v službo, v knjižnico, v trgovino). Zdaj sem sicer na porodniški, pa bom pač gurala z rolerji še voziček zraven.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.3.2009 13:25:27   
t5t6
Saj lahko sama daš pobudo za kaj takege, pri nas so zdaj vsi, ki vidijo ta sistem ful navdušeni. Ena mamica, ki je trenerka aerobike in njen sin obiskuje ta vrtec je rekla, da bo to poskusno naredila in se je res obneslo. Sedaj je s tem štartala tudi v enem fitnes centru. Večina vrtcev  in šol oddaja svoje telovadnice za aerobiko potem je samo na tem, da se starši zorganizirate in zrihtate varstvo, če tega nima v ponudbi trener.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.3.2009 20:39:01   
Rivi
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

J Imam pa srečo, da je naša aerobika taka, da ima tudi varstvo za otroke in to mi je res super. Imamo jo v telovadnici vrtca ob 7h zvečer, otroke pazi študentka vzgojiteljske

Tole je pa super! Ko bi vsaj našim ponudnikom rekreacije tukaj na gorenjskem to prebilo - da mamice potrebujejo varstvo

V Lj sta en ali dva fitnesa, ki imata organizirano brezplačno varstvo za otroke.

Saskija.....mogoče ti bo lažje zdaj, ko bodo večeri daljši in boš lahko šla zvečer tečt..(ko otroci zaspijo)? Začni enkrat, dvakrat na teden...če bi lahko takrat kdo pazil tamale.....?

Mia - 20.08.2007
Miino mesto

Neposredna povezava do sporočila: 10
17.3.2009 20:47:25   
Zala01
Rivi kaj mogoče veš,  katera 2 fitnessa sta to z varstvom-bi mi prišlo ful prav, ker sem z mojim sinkom večinoma sama, pa ga res nimam kje pustit. Lahko tudi na ZS, da ne bi bilo kakšne reklame. Thx

(odgovor članu Rivi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.3.2009 2:32:33   
Kerensa*
Eden je fitnes center Panter.

http://www.panter-klub.si/glava/strani/Varstvo%20za%20otroke.html

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.3.2009 9:46:43   
Zala01
Kerensa* hvala. Lep dan.user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.3.2009 13:18:03   
Čupka
Imam tri otroke. Včasih sem si planirala rekreacijo precej drugače. Potem si jo nekaj časa sploh nisem. Sedaj pa takole.
Joga - 1 x tedensko tečaj, 2 - 3 krat tedensko vadim doma - ponavadi pozno zvečer, ko vsi spijo. Discipline da bi vstala zjutraj toliko prej, še nimam.
1 krat tedensko hodiva skupaj z možem na eno special varianto rekreacije, ki je v bistvu tudi najin hobi.
2 krat tedensko tečem. Običajno 1 krat tedensko med vikendom - zjutraj, pred zajtrkom in 1 krat tedensko zvečer, ko je najmlajši otrok že v postelji.
To je to.

Je pa res, da rabiš kar nekaj volje zato. Sploh zato, ker je včasih pravi logistični podvig, da vse spelješ. Ampak, če res hočeš, se da. Predvsem pa se obrestuje čisto vsak trenutek, ki ga investiraš vase, v svoje počujte in posledično v svoje zdravje, seveda.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.3.2009 17:33:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

No, no, to pa ni res. V Megacentru imajo organizirano telovadbo in varstvo za otroke. Tamali gre na telovadbo, jaz pa na fitnes. In če podaljšam, mi ga zastonj čuvajo dokler hočem. No, pravzaprav do 21 ure. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
19.3.2009 18:28:50   
saskija
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

Imam tri otroke. Včasih sem si planirala rekreacijo precej drugače. Potem si jo nekaj časa sploh nisem. Sedaj pa takole.
Joga - 1 x tedensko tečaj, 2 - 3 krat tedensko vadim doma - ponavadi pozno zvečer, ko vsi spijo. Discipline da bi vstala zjutraj toliko prej, še nimam.
1 krat tedensko hodiva skupaj z možem na eno special varianto rekreacije, ki je v bistvu tudi najin hobi.
2 krat tedensko tečem. Običajno 1 krat tedensko med vikendom - zjutraj, pred zajtrkom in 1 krat tedensko zvečer, ko je najmlajši otrok že v postelji.
To je to.

Je pa res, da rabiš kar nekaj volje zato. Sploh zato, ker je včasih pravi logistični podvig, da vse spelješ. Ampak, če res hočeš, se da. Predvsem pa se obrestuje čisto vsak trenutek, ki ga investiraš vase, v svoje počujte in posledično v svoje zdravje, seveda.

čupka koliko pa so stari tvoji otroci?

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.3.2009 12:51:32   
Čupka
12, 8 in 4. In ne, ne pustiva jih same doma, ko greva skupaj na rekreacijo user posted image , če si imela slučajno to v mislih.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.3.2009 15:16:44   
angel_rebelde
Vsako nedeljo imam trening odbojke, vsaj 1 x na mesec tekmo, to je vse skupno na mesec 5 x prostega časa, oziroma rekracija. Ostalo pa, rolanje, kolesarjenje, in to kar z malim. Jaz na rolarje, malega na kolo. To še sedaj ni možno, ker še je malček mrzlo, v toplih dnevih vsekakor. 

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.3.2009 6:01:51   
Primoza
Mi imamo rekreacijo kar skupaj, večinoma gre za vzpone po gorah in športno plezanje. V precejšnji meri pa sva opustila gorsko kolesarjenje, ker je slabo izvedljivo z otroci.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.3.2009 17:48:04   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

to ni niti približno isto...
jaz ponavadi doma telovadim,če si malo časa vzamem,drugače pa nekje dvakrat mesečno greva z mojim skupaj na fittnes,ker da grem sama itak ni časa....se pa potem res 100 posto boljše počutim...

< Sporočilo je popravil Saraya -- 21.3.2009 17:52:37 >

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.3.2009 11:16:19   
ronja
to ni niti približno isto...

Se podpišem! Predvsem psihično če čisto drugo: po rekreaciji si prijetno utrujen, po gospodinjstvu in tekanju za malimi, pa si zvečer dostirkat samo utrujenuser posted image . Pa tudi fizično je drugače: poglej, koliko športnic ima kako kilo viška - no, zdaj pa poglej še koliko mam s 3 otroki ima kako kilo viška... Vidiš razliko?

Se pa da združit, to je pa res, ampak psihično pa tista urca, ko se ukvarjaš samo izključno s svojim telesom in pustiš svoje misli na pašo, prav sede. Ni ti treba imeti oči na pecljih, ni ti treba nikogar nosit, ni ti treba vaje prekinit že 100tič,...

Kar se združevanja tiče pa sem zaenkrat probala naslednje, še kakšne ideje dobrodošle:
- tek in rolanje ob vozičku, lažji pohodi z vozičkom,
- sprehodi po naravi (kjer ni potk za voziček) z otrokom v slingu
- kolesarjenje z otrokom na kolesu
- vaje za roke na gugalnici - lahko delaš zelo podobno kot v fitnesu, samo če imaš še enega otročička obešenega v slingu, potem je malo težje, ker ne moreš več imet lepo zravnane hrbtenice, ker mora bit vmes prostor še za dojenčka)
- ples z dojenčkom/malčkom v rokah
- vaje za noge z dojenčkom na nogah (z rokami ga lahko držiš, dokler se še sam ne more)
- metanje malčka v zrak (in seveda ujemanjeuser posted image )

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.3.2009 22:34:28   
Detece
Z naslednjim mesecem, 4 mesece po porodu, se vračam na skupinsko intenzivno vadbo. Sem je zelo potrebna (+14kg:user posted image ) in komaj čakam. To bo 2krat na teden po 1 uro zvečer, ko user posted image  že panča. Nekaj je za začetek.
In takšna vadba je najbolj učinkovita. To kar doma sam vadiš ni nikoli tako intenzivno in nikoli z tašno voljo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.3.2009 12:24:50   
saskija
ronja strinjam s s teboj- sling je zlata vreden, z njim in otrokom sem  prehodila navzdol in navzgor, pa še obe roki sem imala prosti za ostala dva otroka.user posted image user posted image user posted image  nobene primerjave z kenguruji in ostalo šaro.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.3.2009 8:33:45   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: Detece

Z naslednjim mesecem, 4 mesece po porodu, se vračam na skupinsko intenzivno vadbo. Sem je zelo potrebna (+14kg:user posted image ) in komaj čakam. To bo 2krat na teden po 1 uro zvečer, ko user posted image  že panča. Nekaj je za začetek.
In takšna vadba je najbolj učinkovita. To kar doma sam vadiš ni nikoli tako intenzivno in nikoli z tašno voljo.

In zdaj ko se je ura prestavila moj mali še ne ajča takrat ko bi jaz morala že od doma. Brez zizike pa ne zaspi.user posted image user posted image
Nisem o tem razmišljala. Upam, da bo čim prej možno.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razlika v letih med otroci
chips

Kolikšno razliko v letih imate oz. bi želeli imeti med otrokim?

1,5-2 (35%)

2-4 (43%)

4-6 (16%)

več (6%)

Število vseh glasov: 286

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!