Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 11.7.2006 16:28:33
|
|
|
|
total
|
Na rok sm šla na pregled v bolnišnico in noter ostala ker sm bila že mal odprta,čez dan se ni nič dogajalo,ponoči me je mal špikalo in mal sm mela rjavi izcedek.Zjutraj na viziti me je zdravnik od spodaj pregledal in sm bila odprta že 7 cm,popadkov nobenih.Šla v porodno,pritisk zrastel na 180,totalni šok,ker treba rodit men pa nič,tako da sm se mal umirila šla še lulat in v roku 3 urah sm že dojila mojega sončka.
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 11.7.2006 16:53:09
|
|
|
|
Mavrična zvezdica
|
En mesec pred rokom (točno) sem študirala do pribl. 00.30, nato sem šla spat. Ob 2.45 sem se zbudila, ker sem bila vsa mokra - kot bi se populal, le da vode nisem mogla zadržat (odtekla mi je voda). Poklicala sem v porodnišnico in so rekli, naj se pridem pokazat in odpeljala sva se v Kranj. Sprva tudi babica ni vedela ali bi me poslala v porodno ali na oddelek, nazadnje pa so se le odločile za porodno. Do 8.00 nisem čutila nič, nato pa zahlo zbadanje na 2 min. Ob 10.38 se je rodil Benjamin. Sedaj je star 2 leti 9 mesecev in 14 dni in trenutno plava v bazenčki pod balkonom. Lp, Barbara
|
|
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 11.7.2006 17:02:59
|
|
|
|
coca
|
3 dni po roku me je začelo zvečer okoli 23ih boleti kot pri menstruaciji. Popadki so bili na 10 min. To je trajalo do 04 zjutraj, ko sem se odločila, da grem v porodnišnico. Nato pa pregled, klistir in potem čakanje. Popadki niso bili ne vem kako hudi, ampak se niso jačali, tako, da se je ob 6:30 babaca odločila, da grem v porodno. Porodničar mi je predrl mehur, odtekla je voda, naštimali so mi umetne popadke, ki so šopali kot hudič, ampak to je trajalo le slabo uro in smo rodili princesko, ki sedajle sladko spi. Prvič pa sem imela 1,5 dan pred porodom popadke, nato pa ko mi je ponoči okoli 3:30 odtekla voda (občutek je kot da ti tam spodaj odpade en čep in se ti vlije topla tekočina). Ostalo pa je bilo po istem principu, le da sem prišla v porodnišnico ob 04, rodila pa 9:45, prvič pa prišla ob 04, rodila pa ob 7:51. Pa srečno in nič se bat!
|
|
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 11.7.2006 17:34:40
|
|
|
|
beti 1
|
Prvič sem imela neredne popadke že celo noč pred odhodom v porodnišnico (8 dni pred rokom), ker so se zjutraj umirili sem šla najprej vseh 10 štukov v bloku peš po štengah, čez par ur pa še na polurni sprehod, no potem so bli očasi tako pogosti, da sem šla okol pol enih v porodnišnico in malo po sedmi zvečer rodila brez kakšnih umetnih popadkov,... V drugo sva pa zadevo sprovocirala z 2 tedna pred rokom, sem bla že 3 tedne pred tem skoraj na poti v porodnišnico iz istega razloga. No po kakšnih 2 urah so me zbudili blagi popadki, če bi pridno počivala, kot se za tako uro (2 zjutraj) spodobi bi se vse umirilo, no jaz sem se šla po luknjasti cesti peljat v porodnišnico, tam so me še malo poslal hodit in mi potem predrli mehur, ker ne oni ne jaz nismo bili zadovoljni z polžjim odvijanjem zadev so mi potem dali umetne popadke in mi priznali eno uro matranja. Rodila sem pa malo pred pol eno. Tko da ne vem kako izgleda če ti odteče voda, še manj pa kako izgleda čakanje na rok ali še čez. Lep porod in veliko crkljanja
|
|
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 11.7.2006 18:51:44
|
|
|
|
*goldfish*
|
Jaz pa sem lepo v 32 tednu šla na pregled in G mi kot iz topa pove, ja punca ti pa imaš popadke. Seveda sem cel čas čutila, da me tišči v trebuhu in mi je koža okrog trebuha tesna, pa trd trebuh (tako sem jaz čutila) . Takoj so me poslali v bolnico in mi dali en kup injekcij in neke obliže proti popadkom ter ležanje, ležanje in ležanje. No in pri 37 tednih nosečnosti sem lepo doma gledala TV do zgodaj zjutraj in nakar me okoli 3 zjutraj prebudi tiščanje na WC. In ko sem vstala in naredila korak (komaj sem še držala da se ne bi polulala in bolelo me je kot da ne bi že 3 dni lulala in bi tolk pol mehur imela ) in že se mi je vlilo nekaj toplega po nogah. Panika, jaz sama doma, moj pa 300 km oddaljen od mene v službi. Kličem rešilca in mi rečejo se kar sami znajdite , potem me moj že kliče, da prihajata njegova mama in svak. Svojih popadkov nisem imela dovolj močnih in so mi dali umetne, ki pa so zares boleli in ob 10.59 sva z dragim imela v rokah najinega sineka. Kar korajžno...
|
|
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 11.7.2006 21:02:56
|
|
|
|
sminc
|
Meni se je pa že teden dni prej začel počasi luščiti čepek. Zgledalo je kot da bi umel bel tok a izcedek je bil v obliki in na otip kot koščki želatine. 8 dni pred rokom mi je ponoč ob 4 odtekla voda, ob pol 6 sva z mojim že bila v porodnišnici. Tam so me pregledali dali na ctg, odprta bila 3 cm. Poslali so me v porodno, se prej na klistir, bolelo kot pri menzi, popadki na 4 min. neki cez pol8 sem dobila prvi odmerek EA, meke ti rečem. Nic bolelo. Cez eno uro je popustilo, trpela 15 minut, zahtevala novo dozo... So me pregledali in rekli:"Nič ne bo, zdaj bomo pritiskali, ena mi je pritisnila na trebuh in Jakob je bil zunaj. Lep in spočit, takoj je sel na zizo in panckal.
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 11.7.2006 21:22:31
|
|
|
|
CIPRESA
|
Jaz sem pa čakala, pa čakala najprej do prvega postavljenega roka, potem do drugega postavljenega roka ker s taprvim ni blo nič no in ko tudi s tadrugim ni blo nič so me poslali v porodnišnico. Tam so mi povedali da sem brezupen primer da sem popolnoma zacementirana tam spodaj in da bo najprej potrebna preindukcija da se MV vsaj malo omehča in začne odpirati. Tako sem ležala najprej 2 dni v porodnišnici spodaj v porodni s tabletami v riti da bi se kaj začelo, ko so videli da ni nič so me za vikend poslali domov in v ponedeljek spet na preindukcijo s tabletami. Tudi v ponedeljek ni bilo nič in tako so me poslali na UZ da vidijo kako je z , tam so pa ugotovili da nemoremo več čakati ker je bila plodovnica mlečna in jo je bilo le še za vzorec. Torej so mi v torek (15 dni po prvem PDP-ju) dali umetne popadke kljub temu da sem bila še totalno zaprta saj se je mudilo tamalga spravit na svet, ker se mu notri ni dobro godilo. No in po 13 urah sem objela mojo malo srečo- ŽIGA!!!!
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 12.7.2006 6:52:32
|
|
|
|
pearl
|
V katerem delu trebuha ste začutile popadke? Mene včasih zelo močno zgrabi v dimljah, da se premaknit ne morem, verjetno je pritisk, saj bi naj bilo žarišče popadkov v zgornjem delu trebuha.
|
|
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 12.7.2006 8:09:13
|
|
|
|
SaaS
|
Pri prvem mi je odtekla voda zvečer v postelji, rodila sem naslednji dan ob treh popoldne, dolg porod. Pri drugem pa se je začelo s popadki. Že v soboto sem čutila neko šraufanje v trebuhu. Sem najprej mislila, da je prebava. Kar nekaj dni me je zvilo ene trikrat na dan, ko sem šele dojela, da so to pravzaprav že popadki. S četrtka na petek ponoči so se začeli na tri ure in potem je šlo zelo hitro. V petek zvečer sem rodila.
|
|
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 12.7.2006 8:26:15
|
|
|
|
Maxica
|
8 dni pred rokom se mi je obilno povečal bel, sluzast izcedek, ki je vztrajal dva, tri dni. Seveda je bil to čep, pa nisem vedela, da to tako izgleda. Nakar so se mi dan pred porodom začeli neredni popadki, najprej ponoči, pa potem čez dan umirili, nato pa pod večer, tri dni pred rokom, začeli konstanto pojavljati, najprej na 20 minut, nato na 10, ko so bili pa na 5, sem se šla pa v porodnišnico pokazat, kjer so ugotovili, da sem že 3 cm odprta. Upam, da bo tudi v drugo podobno.
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 12.7.2006 9:08:18
|
|
|
|
Blink1
|
Jaz sem čakala 13 dni po roku. Začelo se je z nerednimi in zelo malo bolečimi popadki, ponoči sem pač nekaj začutila, kar ni bilo običajno . Ker sem bila odločene že enkrat rodit, sem kar zbudila dragega in sva šla v porodnišnico. Naslednji dan bi itak morala na sproženje poroda, pa sva šla. Občutki...kaj pa vem...mešanica veselja, strahu...ni bilo panike (govorim o sebi, ne o dragem ) To je bilo to...v porodnišnici 2 cm odprta . Po predrtju vode se je začelo bolj intenzivno...Končala v dobrih treh urah. Želim ti, da bo čimprej za tabo in bom kmalu svojo štručko držala v naročju. Potem res pozabiš na vse Ah...pa se že spet jočem
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 12.7.2006 10:19:35
|
|
|
|
piščanc
|
pri nas nič filmskega, najhuje je bilo, ker nisem vedela a je to to, ali ne? a gremo v porodnišnico a ne? prvič sem se čudno počutila in trebuh mi je otrdeval, ampak tko čudno, v bistvu sploh še niso bili popadki, ampak ker nisem vedela sem šal v porodnišnico, tam so me vprašali a hočem rodit. pa sem rekla da raje ostanem v porodnišnici, ker najhuje mi je bilo tisto a bo a ne bo. a je vse OK... drugič sem šla v porodnišnico, ker me je ponoči malo pikalo in spet enaka zgodba včeraj sem ravno gledala JAG, ko sta dve kao rodili in sva se z možem samo smejala - porod v treh minutah, ja itak.
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 12.7.2006 10:28:33
|
|
|
|
jasnika
|
jaz pa sem 4 dan čez rok začela krvavet in šla v porodnišnico in naslednje jutro rodila mogoče me bo odtek vode kje presenetil v tej nosečnosti
|
|
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 12.7.2006 11:07:26
|
|
|
|
kati*
|
bila sem na rednem pregledu v porodnišnici in mi sporočijo, da sem dovolj daleč, da naj grem kar v porodno - šok, saj sem prišla le na pregled .
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 12.7.2006 11:20:49
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Bilo je ponoči, noseča 37 tednov, ko se po slonje začnem v postelji obračat in mi je nekaj steklo med nogami. Nisem vedela ali je to to. Pa sem zbudila moža in on je rekel da tudi on ne ve in da naj se sama odločim ali je treba rodit ali ne. In se obrne in zaspi. Jaz pa študiram in študiram, ko me začne fuul šraufat. Vsake nekaj minut sem šla na WC in "srala kot že dolgo ne" ( ja, ne morem pač lepše povedat). Pol sem pa deca vseeno vrgla iz postelje in sva pač šla ponoči v porodnišnico. Da bi pač vedela na čem sem. Skozi vas so ravnokar delali novo cesto in tako sem se rukala in guncala, da sem še popadke dobila. In ob 8.35 sem povila najino deklico. JAz vsa srečna v solzah, dec totalno izstradan mislil samo na sendvič
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 12.7.2006 23:08:50
|
|
|
|
Nattka
|
En dan pred rokom zjutraj ob 6.40 prvi boleči popadki na 7 minut, pa nisem vedela, če je to to in sem takoj gledala na uro, pa se je začelo dogajat na 5 minut, bolelo kot . Pokličem mojega, pridrvi nazaj domov (je šel ravno v službo pol ure preden se je meni začelo dogajati). Med popadki sem se še tuširala....itd. Ob 8.30 oddrviva v Postojno 180 km/h, me pošibajo kar v porodno brez klistiranja, sem hotla še EA, komaj sem zdržala še to, k so bli popadki že med vožnjo na 3 minute. Ko je EA prijela je blo po full dobr, nč več ni bolel in smo rodili ob 11.24.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.7.2006 23:33:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.7.2006 23:36:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 13.7.2006 6:59:19
|
|
|
|
TONČI.
|
Na rok sem imela pregled v porodnišnici. Bila odprta 2 cm, vse ok in poslali so me domav. Ponovni pregled naj bi imela čez 2 dni pri svoji. Ker je ni bilo sem se sama z avtom odpravila v Lj na kontrolo. Tu so mi pa rekli da sem 4 cm odprta in da imam popadke. Jaz jih nisem četila. Poslali so me rodit. Jaz sem pa njim rekla, da kako rodit če morem it pa še v trgovino po ozimnico ( pesa, repa). Spomnim se tistega čudnega pogleda, kako me je debel pogledala. No uglavnem sem šla v porodno, so mi predrl mehur ( bolel ko s....), da so se mi začeli popadki stopnjevat. No čez 4 ure sem pa že crkljala piška.
|
|
|
|
RE: Porod - kako se je začelo... 13.7.2006 7:04:57
|
|
|
|
TONČI.
|
Pearl, mene je enako zvijal v dimljah že pri 5m. To ni nič narobe. To je menda zato ker se ti kite al vezi raztegujejo. Ni pa prijetno ko te zagrabi. Boli lahko tudi po pol dneva tako da ne moreš noge premaknit.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?