malika
|
Mehurčica je dala spodaj tako fino idejo s recepti, tako da jih bom še sama nekaj dodala nekaj in če se najde še katera, boma naredile tako tapravo našo kuharsko knjigico za naše srčke-zastonj! Bom pa bolj kratka, ker tako veste, da je treba pretlačit, prekuhat itd PIŠČANČJA JUHA piščančje kosti 1 korenček 1 por ali čebula ščepec petršilja, rožmarina,limonin sok Piščančje kosti dve uri kuhaj , nato odstrani kosti in posnemi vso peno. Dodaj vse ostale sestavine in kuhaj dokler zelenjava ne postane mehka. Pretlači. CVETAČA S SIROM enaki količini masla in moke(npr. 1 žlička,2 žl,...) 125 ml mleka nastrgan sir muškatni orešček 3-4 cvetačne cvetove timijan na maslu segrej moko, dodaj mleko. Ko se zgosti, dodaj sir in mešaj dokler se ne stopi. Skuhaj cvetačo in jo pretlači,vmešaj v sirovo omako, dodaj timijan in m.orešček. Cvetačo lahko nadomestiš tudi s ohrovtom ali brokolijem. ZELENJAVA S PIŠČANCEM IN RIŽEM 1 žlička olivnega olja 1 čebula ali por 4 žlice rjavega riža 1 piščančje bedro pest nakoščke narezanega stročjega fižola 1 korenček 1 majhen krompir 250 ml vode Na olju prepraži por ali čebulo, dodaj riž in prilij 250 ml vode. Na riž položi bedro in ga obloži s sesekljano zelenjavo.Kuhaj tako dolgo, dokler riž in meso nista povsem kuhana. Odstrani kost in vse jed pretlači. ENOLONČNICA IZ LEČE 2 tanki rezini šunke 4 žlice leče 2 korenčka 1 krompir 500 ml piščančje juhe peteršilj,timijan, lovorov list Šunko nareži na koščke in prepraži, odlij vso maščobo. Vse sestavine nato skupaj duši 40 min. Odstrani lovorjev list in pretlači. SADNI POSLADEK 6 posušenih marelic ali ena sveža kuhano jabolko banana navadni jogurt Suhe marelice, čez noč namakaj v vodi in nato skuhaj. Zmešaj enake količine marelic jabolka in banane v gladko zmes. Vmešaj enako količino jogurta. ZELENJAVNE KOMBINACIJE jajčevec in krompir korenje in zelena korenje in cvetača grah in paradižnik krompir in zelena špinača in por stročji fižol in bučke brstični ohrovt in zelena solata Enake količine kombinacij duši do mehkega. V mešalec nalij toliko piščančje juhe, da prekrije rezilo, nato dodaj kuhano zelenjavo, ščepec petršilja-lahko tudi vodno krešo. Upam, da bo kateri kaj všeč in da bo katera še sama kaj dodala. Lp
|