|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TESTI
11.7.2006 10:46:09   
Špelček
Pozdravljene punce!
Mogoče je kje že to povedano, ampak nisem našla.... ne zamerit... user posted image

Trenutno sem na klomifenu (2. ciklus) in imam še eno škatlico. Ginekolog mi je rekel, da če ne bo ratalo naj se oglasim pri njemu, da bomo šli na nadaljne raziskave. Kaj to pomeni? Kakšne teste ste ve mele (tiste ki ste imele primer podoben mojemu) user posted image  Vem, da govorite o HSGju, laparoskopiji.... 

Nisem glih preveč optimistična da mi bo klomifen pomagal in pričakujem jeseni, da bom šla "v to"....in bi rada samo vedela, kaj lahko pričakujem.

Ths
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TESTI
11.7.2006 12:31:21   
pot
Špelček s HSG - jem ti preverijo, če so jajcevodi prehodni kot bi morali biti.
Pri laparoskopiji pa ti odpravijo vse nepravilnosti, ki so, če sploh so. (če se ne motim)

(odgovor članu Špelček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2006 12:50:52   
Anonimen
Špelček!

A Klomifen ti je dal tvoj splošni ginekolog, brez, da bi vedel, zakaj ne moreš zanosit?
Ali ti je naredil ultrazvok okrog 22. dne v ciklusu, da bi videl, če je do ovulacije prišlo in ti v istem času pregledal tudi kri in prisotnost hormonov?
Ti je dal Klomifen zato, ker lastnih ovulacij nimaš, imaš PCO ali pa imaš nereden ciklus?

Je sploh naredil kakšno preiskavo preden ti je dal Klomifen?

Ker to mi je tako čudno, da ti ginekolog da tablete, brez, da bi vedel kaj je s tabo narobe... ker tako se pač ne dela in se ne bi smelo delati.

Preden ti je dal Klomifen bi mogla skozi eno malo morje "testov": klasičen ginekološki pregled in odvzem brisa, preiskava krvi pri obeh, on da spermiogram (lahko, da ješ Klomifen popolnoma brez veze, če on ni "zdrav"), HSG (slikanje maternice in jajcevodov, da se pogleda, če vse normalno funkcionira in je prehodno), ultrazvok tvojih jajčnikov pred in po morebitni ovulaciji (ob tem merjenje bazalne temperature), hormonska preiskava, da se ugotovi prisotnost/odsotnost ovulacije...
In šele potem dobiš Klomifen, če je zate to zdravilo sploh primerno. Klomifen niso nedolžni bombončki, lahko pride do resnih komplikacij (hiperstimulacija jajčnikov).

A partner je šel na spermiogram?

(odgovor članu pot)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2006 14:52:59   
Špelček
Hvala za odgovore! user posted image

Ja, imam policistične jajčnike in zelo neredno menstruacijo. Bris je ok. Me je pregledal z UZ in rekel, da bomo probal s klomifenom. Nič me pa ni naročil na vmesni UZ... user posted image  Tud men to ni všeč in bi rada vedla, če sploh reagiram... Sm klicala da bi rada UZ, pa mi je sestra rekla, da če mi ni on nič rekel, da ni potrebno...lahko pa samoplačniško...   

Drugače pa je šel moj na spermiogram in je z njim vse ok!

Kam pa se gre na hormonsko preiskavo? Lahko k splošnemu zdravniku?   

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2006 21:57:34   
Anonimen
za hormonsko preiskavo ti vzamejo kri tudi tam, kamor hodiš k ginekologu, on ti da napotnico...
Pa on je tvoj splošni ginekolog ali hodita na kliniko ali v ambulanto za neplodnost?

(odgovor članu Špelček)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.7.2006 14:53:03   
Špelček
Aha, hvala! Ga bom prosila.
V kliniko za neplodnost sva šla le za spermiogram, drugače mi je pa dal klomifen moj splošni ginekolog!  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.7.2006 16:44:48   
pina-1
POZDRAVLJENA,

Jaz sem pred tremi leti ravno tako, brez večjih testov dobila klomifen ( tudi meni so rekli da imam policistične jajčnike oz. da sploh ne pride do ovulacije), ki mi ni kaj dosti pomagal. Na koncu sem imela  laparoskopijo in en mesec po posegu sem zanosila in imam pupiko staro tri leta. Se odločamo za še enega user posted image  pa me najverjetneje čaka isti potek. Upam da brez klomifena in da grem takoj na laparoskopijo, ker mi ti hormoni niso kaj prida pasali.

želim ti čimprej pozitiven test.

(odgovor članu Špelček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.7.2006 16:44:14   
Špelček
Hvala vsem za odgovore!
Uživajte!!

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Vprasanje za mamice -

kako pogosto gredo vasi mozje/partnerji zvecer na pijaco s prijatelji?

pogosteje kot 1x tedensko (16%)

1x na teden (13%)

1x na mesec (18%)

redkeje (52%)

Število vseh glasov: 395

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!