Anonimen
|
Sicer se to res zelo redko dogaja, menda, da bi otrok padel skupaj, ko ob joku ne bi zadihal, ampak se pa. Jaz sem enkrat med počitnicami delalal v vrtcu in tam je bil en fantek s takim problemom. Se spomnim, kako smo se ga bali, z otroci vred, ker NI SMEL pasti v nezavest, je bilo naročeno od zdravnikov. Ker menda to lahko preraste v epilepsijo. Zato so nekatere vzgojiteljice tudi uporabljale metodo "voda", ker so se preprosto ustrašile, in je delovalo. Se spomnim, ko so mu že med tem, ko je mali že lovil sapo in ni mogel zadihati,. kar zagrozile, vse panične, da ga boido nesle pod vodo, če ne bo zadihal, in je. Tako da ... jaz ne bi ravno tega z vodo prakticirala, ker se mi zdi grozno, ampak če enkrat že ni več druge izbire, potem človek proba tudi to. Čeprav v večini primerov pa ima menda otrok "vgrajeno varnostno zaklopko", ki omogoči, da zadiha, ko je treba. Kot nekakšen refleks. Pri nas se je že tudi parkrat zgodilo, da sem mislila, da ne bo zadihal, ampak še vedno potem je. Nisem pa nikoli pokazala panike pred njim, niti mu nisem potem, ko je končno zadihal, popustila. Ker kaj pa veš, mogoče podzavestno lahko to začne uporabljat kot orodje za dosego cilja. Saj ne, da bi takrat na to mislila, ampak če tako pomislim, bi bilo možno.
|