|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in smrt v družini
8.7.2006 8:15:18   
smrček
Noseča sem dobrih 12t in namesto tega, da bi bila iz dneva v dan bolj vesela, je ravno obratno.
Moj stara mama je hudo bolna in včeraj  je nam zdravnik rekel, da se lahko "pripravimjo na vse".user posted image
Moj me vzpodbuja, da moram misliti na malo bitjece, ki ga nosim in se ne smem prepustiti žalosti. Meni gre kar na jok, ko pomislim na mojo staro mamouser posted image user posted image

Ali je imela katera podobne izkušnje in kako je vse skupaj premagovala. Se je mogoče katera  posvetila  svojim ginekologom, kako lahko tovrstni stres vpliva na zgodnjo nosečnost(do treh mesecev)?

Ja, v ponedeljek začnem hujšat. Jasno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in smrt v družini
8.7.2006 8:26:48   
Mateja82
Imala sem podoben primer, noseča sem bila štiri mesece, je umrl bljižni sordnik,  na dan pogreba pa so operirali mojo mamo, ker  so malo pred tem odkrili da ima raka. Uglavnem se je kar nekaj nabralo.user posted image
Čim manj misliti na te hude stvari, najbolj pomembno je življenje male pikice v tebi, katere življenje se šele začenja. Vedno misli na to in ubogaj svojega user posted image , sigurno ti bo stal ob strani. Sicer pa upam da bo tvoja stara mama okrevala  user posted image  Upam da sem ti vsaj malo pomagala.

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.7.2006 10:20:14   
Janeja
Smrčka, vem kaj preživljaš. Tudi moja stara mama je zelo boga. Pred mesecem so ji odrezali desno nogo, porušen ima imunski sistem in telo se ni sposobno samo zdraviti - vsak najmanjši prehlad je zanjo lahko usoden. user posted image   Iz bolnice so jo poslali domov, ker ji ne morejo več pomagat. Rekli so, naj gre vsaj umret domov. user posted image   Samo čakamo, ona pa se glede na napovedi kar dobro drži.

Vem da je zelo težko, sploh tebi. Ampak vseeno moraš v tem trenutku misliti predvsem nase in na svojo malo pikico, ki ima pred sabo še vse življenje. Zdaj sta ti in tvoj user posted image   najpomembnejša.
Močno držim pesti tudi za tvojo staro mamo. Upam, da bo premagala bolezen in spoznala svojega vnučka ali vnukinjo.

Obdaj se s pozitivnimi mislimi. user posted image

Jerneja

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.7.2006 10:42:02   
saraja
Smrček!

Jaz sem bila tudi v takšni situaciji! Bila sem noseča 12t, bolana je bila pa stara mama od mojega fanta, ki sem bila zelo navezana nanjo! Jaz sem zanosila v novembru, tako, da je ona vedela že za še nerojenega user posted image , vsaj to sem si mislila, da je bilo lepo! Potem je ravno na moj rojstni dan šla (v januarju)v bolnico na neko nedolžno operacijo, ki še zdaleč  ni potem tako izgledala! Vsi organi so ji odpovedovali, bili smo zelo šokirani! Dali so jo v komo za en mesec, potem so pa že nam nakazali, da se moramo pripraviti, ki pa sploh nismo hoteli verjeti, ker je ona drugače zelo vitalna, nikoli bolana in vedno delavna!
PA je bilo tako, kot so napovedovali!user posted image user posted image

Zame je bilo takrat zelo težko, ampak sem se zavedala: misli na dete, ki še ni rojeno in nanjo lahko vplivaš, stara mama pa je bolana, ki pa sploh ne moreš vplivati! Odloči se in premagala boš, čeprav s solzo v očeh!

Bodi pogumna

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.7.2006 11:07:30   
mala maja
jaz sem bla noseča 4m ko mi je umrla mami- kar iznenada jo je kap. Tisti dan ko je umrla sem zvedela da bomo imeli še eneega fantka(3jega) povedala sem ji pa 14 dni prej predno jo je kap ker sem imela en kup težav pa nisem hotla dajat lažnega upanja.

ne vem kako sem vse skupaj preneslauser posted image user posted image user posted image  sploh ne vem kje sem jemala energijo. Poleg tega sem morala še sama zrihtat vse za pogreb pa spet se mi je odvrtel film izpred enega leta nazaj ko je umru oči za rakom. Tko sem doživljala nosečnost in veselje, smrt mami in žalost, ter neskončno praznino ob zavedanju da sem izgubila oba starša, pa še za brata me je skrbelo ker je ostal sam star 23 let(res da ni bil mladoleten samo vseeno me je skrbelo zanj kako se bo znašel).

Ginekologi so me pa malo bolj spremljal takrat ker mi je nagajal že tako pritisk in takrat mi je čist podivjal. Bila sem celo v bolnici 2x po en dan na preiskavah. nekako sem morala odmislit žalost in se s tem sprijaznit. Prihaja pa pač sedaj vse za manao ker takrat spolh nisem dojemala kaj se dogaja.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  bodi močna in se ne prepusti zalosti.

Moj oči je rekel predno je umru ČAS JE DA SE UMAKNEM IN NAREDIM PROSTOR VNUČKU takrat noben ni vedel zakaj je to rekel in te besede so se mi zdele tako zelo nesmiselne in grde. Zakaj on?Zakaj? Narava ima svojo moč in preko nje ne moreš.

Želim ti da se vse dobro izteče.user posted image user posted image  pa da bo babica ozdravela

< Sporočilo je popravil mala maja -- 8.7.2006 11:10:09 >

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.7.2006 11:58:50   
CIPRESA
Smrček jaz sem imela podobno izkušnjo. Zadela me je kot strela v srce saj nobeden tega ni niti pričakoval. Ko sem bila v petem mesecu nosečnosti sta bratrancu v prometni nesreči umrla oba otroka (4 in 6 let stara), groza še danes se spomnim ko smo trepetali na kavču za deklico (fantek je umrl na kraju nesreče) in za dedka in babico ki sta ju peljala na izlet.  Na pogreb nisem šla ker bi bilo preveč zame saj sem padla skupaj že samo ob novici.
Nevem kaj naj ti rečem, vem da ti je hudo in nemoreš kar pozabit kaj se dogaja okoli tebe čeprav veš da moraš misliti najprej na svojega otroka, pa vendarle se je treba spravit k sebi toliko da otročku ne škoduješ. Pojdi do meje za katero veš da ti ne bo škodovalo, jaz naprimer sem vedela da prisotnost na pogrebu nebo čisto nič dobrega zame zato tudi nisem šla, razumeli so vsi. Moraš si dopovedati nekako da je sedaj najpomembnejši tvoj otrok in tvoje zdravje!!!

Pa srečno!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.7.2006 20:33:07   
mammy26
V 37. tednu sem izgubila babico, za katero mi je še leto dni potem vedno hudo. Tako, da te popolnoma razumem. Bodi močna, če je babica hudo bolna, se bo rešila trpljenja. Tako sem razmišljala jaz.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.7.2006 21:13:20   
smrček
Punce hvala vam, v vaših postih sem našla nekaj tolažbe in moči, da se spoprimem s situacijo.
Danes dopoldan sem bila pri stari mami v bolnici, čeprav se njej stanje slabša je meni vsaj za kakšen trenutek lažje, ker vem, da sem bila še maloprej ob njej. Zavedam se tega, da ji ne morem pomagati in da nebo nič bolje, če bom jokala  kot dež in s tem sama sebe mučila.

Jerneja tebi pošiljam še en velik user posted image

Bodiva močni in upajva na najboljše.

Ja, v ponedeljek začnem hujšat. Jasno?

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.7.2006 21:03:39   
majas
Oh joj pa tudi jaz nisem edina!!!
Sem v 22t in v nedeljo je umrla od moža babica...v četrek nas čaka najhujše... bila je tako dobra, sem jo res vzljubila ona p anas je nepričakovano zapustila...

Vsi mi svetujejo na samo na svojo pikico misliva...in tako tudi delava... zdaj še samo v četrek premagamo...

Kaj hočemo...nekateri najdražji nam odidejo, drugi pa prihajajo in tisti trenutek bomo spet najsrečnejše...

Smrček tudi ti premagaj vsaj malo žalost

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.7.2006 21:41:28   
Gina
Pravijo, da je včasih res tako, da ko en pride, drugi gre. Ko sem rodila prvega, je 3 mesece za tem umrl moj stari oče, ki mi je res veliko pomenil. Ko sem rodila drugič, je par mesecev za tem umrla moja mami. To je bil res težek čas zame.  Bila sem že vraževerna tretjič, hudo sem se bala za vse bližnje, prav fejst me je bilo strah, komu se bo kaj zgodilo. Res je umrla moja stara mama.
Eh pa to življenje. Vseskozi hoče nek davek ali kaj.

Drži se, punca. Ne glede na vse, se življenje nadaljuje. PObožaj bušija. Vse bo še ok.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.7.2006 22:15:16   
Eviii
no, pa nej te še jst potolažim, da nisi edina tega preživljala v nosečnosti. naj ti opišem svojo nosečnost, ki se je začela pred malo več kot enim letom.
z možem sva se najprej lani aprila odločila, da se bova poročila. nekaj dni po tem je možev bratranec naredil samomor. sva že hotela premakiniti poroko (planirana sredi junija), pa so naju prepričali, nej se kr poročiva. in res. 18. junija je blo nepozabno. postala sva mož in žena. par dni po poroki sva se odpravila k moževim staršem (in drugi družini), ki živi na švedskem (moj mož je namreč šved). in se odpraviva. na poroki je manjkala samo moževa babica, ki si je par tednov pred poroko zlomila kolk. in je bila v bolnici. seveda sva takoj v soboto (prispela sva v četrtek pozno ponoči) skočila v bolnico na obisk. s seboj sva vzela prenosni računalnik in slike od poroke. sva bila tam več kot dve uri (dokler ni postala utrujena) in ji kazala slike. res je uživala. in je rekla, da je pa zdej doživela vse, ko se je še njen najmlajši vnuk poročil. mož je potem ostal na švedskem čez poletje, jaz sem pa v četrtek letela nazaj domov, ker me je čakala služba. in v sredo zvečer nas kličejo iz bolnice, da je stara mama umrla. jst pa v jok ko nora. niti na pogreb nisem uspela it, ker je bil šele dober mesec pozneje. sva ji pa pripravila največje veselje, kar sva ji lahko. še danes mi ni žal za tisto soboto, pa čeprav še sumili nismo, da se bo tako končalo. bila je namreč še vitalna in se je sprehajala. zdravniki niso bili pesimistični in so razlagali, da bo kmalu šla domov. ko sem prišla domov, sem naredila test in ugotovila, da sem noseča. iz pekla v raj bi se reklo.
tu pa se ni končalo. slaba dva meseca kasneje smo izvedeli, da se življenje izteka sestrinemu fantu. mene je vrglo iz tira. bila sem v četrtem mesecu in sem kar cele dneve in noči prejokala. vse dokler moja sestra ni prišla en dan domov iz bolnice user posted image user posted image user posted image . takrat sem kar skupaj zlezla. pogreb je bil zame ena najhujših tretutkov v življenju. v njegovo čast smo našemu fantku dali ime dejan.
pa še ni bil konec... dober mesec kasneje so nas obvestili, da umira moj dedek, očetov oče. še en šok zame. sledil je pogreb. vsi so me prepričevali, naj ostanem doma. pa ne. sem trmarila in s starši in možem smo se odpravili na pot na koroško (doma smo iz obale). in glih se je začela zima gor počasi. sicer so mi ostali družinski člani stali ob strani, ampak pred mano je bila še ena grozna izkušnja.
torej, če pogledamo... lani sva se z možem poročila. zanosila sem. izgubila sva 4 družinske člane, ki jih še danes močno pogrešava.
rezultat tega obdobja? dan po prihodu domov iz dedijevega pogreba so me odpeljali v bolnico, kjer so en dan trepetali za moje življenje, skoraj en teden za dejanovega. odpovedovala mi je ledvica, v šestem mesecu nosečnosti. z veliko mero samodiscipline in mislijo na to, da imam dejana pod srcem sem se uspela pobrati in donositi zdravega, simpatičnega in zlata vrednega fantka.
nauk iz moje zgodbe? ne pretiravaj. babica te potrebuje. izkaži se s kako malenkostjo. obišči jo, kadar le moreš in se počutiš pripravljena za to. pripravi se na srečanja z njo. pridi vedno dobre volje, pa naj se sliši še tako zahtevna naloga. ko pa pride najhuje, ne pretiravaj. pomagajo naj ti vsi okoli. če se ne počutiš, ostani doma. meni je pomagalo, da sem se na pogrebih umaknila nekoliko v ozadje. vsaj nisem videla tistega najhujšega. seveda sem se prej ali slej morala sprijazniti z vsemi izgubami. kako sem uspela? ne vem. mogoče mi je dejan dal dodatno moč...
držim pesti za tvojo babico in upam, da ne bo trpela. in niti ti user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2006 11:05:16   
Anonimen
To so res hude situacije, ko ne veš, ali te bo podrlo od žalosti, ali si lahko kljub vsemu dovoliš biti srečen zaradi malega bitjeca v sebi, obenem pa te še gloda skrb, kako tvoj stres in žalost vplivata nanj.

Kljub vsemu pa jaz vedno pravim, da so vse te stvari naravne in da mora mali otroček tudi to čutiti s tabo. Nima smisla igrati nekih čustev, če jih v resnici ne čutiš. Jokajte, kričite, žalujte. Tudi to je del življenja in tudi to mora otroček čutiti z vami.

(odgovor članu Eviii)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.7.2006 11:51:00   
nikak
Smrček, drži se. Sama sem med prvo nosečnostjo izgubila babico. Toliko huje je bilo, ker sem bila močno vezana nanjo, bila je tisto moja prava mami. Zaradi krvavitev sem bila doma in kar naenkrat sem ostala sama v svojem svetu, mož se je domov iz službe vračal pozno popoldne. Padla sem v depresijo, težave sem imela celo nosečnost. Ni bilo nič kaj prijetno, nič lepo. Nobenega veselja ob čakanju na prihod prvega otročka, nobene sproščenosti, same grde misli... Po porodu se je stanje izredno izboljšalo.

Srečno tebi in tvojim bližnjim. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.7.2006 12:34:50   
malika
Ko je bila moja mama v 6 mesecu nosečnosti z menoj, se ji je ponesrečil in umrl oče (torej moj dedek).
Z mano je vse OK, edino cmerava sem user posted image  , ampak to je baje tudi zaradi tega ker sem ribica user posted image .

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu nikak)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.7.2006 12:51:01   
gaya

Sploh ne morem verjet koliko podobnih zgod se dogaja... Pa naj opišem še mojo. Lansko leto sem zanosila aprila. In potem sem 5 junija izvedela, da mi je urla moja stara mama, res da je bolehala za alzhajmerjevo boleznijo, ampak odšla je nepričakovano,.... bilo je hudo.... 6. junija sem zakrvavela jaz.... ni bila posledica žalosti, ampak noseča sem bila z dvojčki in izgubila sem enega od njiju,... po 14 dneh kalvarije sem po medicinski napaki izgubila še drugega,.... bilo je grozno, ampak sem se ob podpori moža postavila na noge,....
Januarja 2006 sem ponovno zanosila in v 10t je mojemu možu umrla babica, ponovno sem podoživela dogodke preteklega leta, veliko prejokala in izlila svojo bolečino na plan, ampak potem je bilo bolje. Skratka, bodi ob babici kadar pač čutiš da si ji lahko v oporo in tudi jaz sem se tolažila z mislijo, da v družini vedno nekdo gre in za njim pride nov član,.... tak je krog življenja....

Misli na lepe trenutke preživete z babico in na najsrečnajši trenutek, ki te čaka, tvoje dete boš lahko stisnila v objem,.....

Pa eno user posted image  za moč,.....

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.7.2006 22:19:50   
piscancek
vidim, da je vas veliko z žalostnimi zgodbami. Življenje se res rado poigra in ravno takrat, ko je najmanj primerno.
Tud men je umrla stara mama, stara komaj 69 let, jutri gremo na pogreb. tega dneva se bojim..........želim si da bi vse to sanjala.

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.7.2006 19:35:37   
Anonimen
Takšno izkušnjo je zelo težko deliti, saj smrt bližnjega vsakdo doživlja zelo individualno.

Moja izkušnja ni popolnoma primerljiva, ampak bom vseeno napisala.

Jutri mala Mič praznuje 1.rojstni dan, ena od mojih ljubih tet pa je že zelo na koncu s svojo boleznijo. Mogoče jo čaka še dan, teden, morda mesec, pravijo zdravniki.
Kljub takšnim okoliščinam se mi zdi vseeno prav, da se na nek način (brez velikega in pompoznega ) praznovanja veselim novega življenja, nove energije in radosti, ki jo otrok nosi. Morda imam zaradi tetine bolezni še dodaten razlog, da sem zadovoljna, da sem rodila zdravega otroka, ki me veseli.

Upam, da bo s tabo in tvojim otročkom vse dobro user posted image user posted image

(odgovor članu smrček)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
13.7.2006 14:31:00   
puri
Meni je umrl star ata en dan predno sem rodila. Mogoče je tudi to malo sprožilo porod, ker sem rodila 14 dni prej.

Drugače pa na otročka v tebi pomojem to ne vpliva toliko, vseeno pa se skušaj čim manj sekirati, čeprav vem, da je težkouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.10.2006 15:07:18   
majda12
Danes zjutraj sem prijela grozno novico,v prometni nesreči je ugasnilo življenje sesrinemu možu star je bil 38let. Otroka sta stara Anja12David15.   Jaz sem v34tednu in nemorem niti izliti vseh čustev niti se predat solzam,ker bi takoj zapadla v stanje iz katerega nebi bilo kaj dobrega.Torej ginekolog mi je odsvetoval odeležbe pogreba in tudi sedaj naj mirno sedim doma.Naj še kdo reče,da življenje ni kruto.user posted image user posted image   

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Voda za otroke.
пеперутка16

Mamice, koliko mesecev ste prekuhavale vodo za dojenčke?

6 (82%)

9 (0%)

12 (12%)

Več kot 12 mesecev. (6%)

Število vseh glasov: 17

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!