Gina
|
KO sem bila otrok, smo vedno hodili vsi nagi po stanovanju. Stanovali smo tako, da nihče ni mogle gledati skozi okna, tako da smo celo po balkonu špancirali nagi. Nam se to ni zdelo nič čudnega. Tudi v kopalnici smo hodili not in ven, tudi če se je kdo kopal, umival... Kot kaka "primitivna" ljudstva. Ampak vam povem, meni se ni zdelo to nič primitivnega, niti ni nihče medtem razmišljal kaj opolzkega. Niti pri 16. letih ne, ko si v najbolj trapastih letih. NIkogar ni bilo sram, vsi smo se poznali. Hodili smo tudi na nudistično plažo. Meni se to ni zdelo posiljevanje, prej najbolj naravna stvar. Meni je posiljevanje to, da sem primorana biti v mokrih kopalkah. Vendar je dejstvo, da mi na oblečeni plaži ne paše biti naga - ljudje so drugačni, zakompleksani večinoma, tam te gledajo objekt, čisto prevečkrat. V naši družini zdaj ne hodimo nagi, ker je mojemu nerodno - ni bil navajen česa takega (kaj češ, "primitivna" skrivaška zahodnjaška kultura). V gatah pa vedno. Še vedno hodimo ven in not po kopalnici in iz kopalnice nagi. Res mi je čudno, zakaj se ljudje pred člani svoje družine skrivajo in kako jim sploh pride na misel, da je njihovo telo grdo ali še huje, da jim pride na misel, da bi kdo to goloto povezoval s seksom - to lahko počne le nekdo, ki redko vidi nago telo. Ne štekam pač, saj je to zaprt krog svojcev. Tudi na nudistični te nihče ne gleda - ker pač folk ni take sorte. Tja hodijo ljudje, ki na nagoto ne gledajo kot na nekaj grešnega, zato se ne opazujejo v smisu seksualnih potreb, kot to počno na oblečenih plažah. Aja, jaz seksala pred otrokom ne bi, ker mi je to nekaj zasebnega. Seks je stvar, ki jo mora otrok sam odkriti in to takrat, ko ga te potrebe zagrabijo, seveda ko je čas za to.
|