|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 14:39:45   
Anonimen
Torej spoštovane formurašice, formuraši,

Zadeva je naslednja. Živimo izven meja Slovenije, dosti blizu nas pa prav tako živi slovenska družina z šestmesečnim dojenčkom.
V čem je težava. saj mogoče je ni, ampak z možem se vedno več pogovarjava o temu otroku. naj povem, da je fantek miren, nikoli ne joka, skratka kamor ga položijo tam leži brez pritoževanja. Že od samega rojstva so ga imeli ves čas v ležalniku na hrbtu in revček ima čisto ploščato glavo zadaj. Kar je pa najhuje, ko ga položiš na hrbet ali pa trebušček, se ne bo prevalil, enostavno bo ležal, kakor ga boš položil. Sedet brez podpore ne more, če mu daš kakšno ropotuljico v roke, je ne potrese.

Skratka, možu sem rekla, da bi jima svetovala, da naj gresta do pediatra (problem je v tem, da tukaj so pediatri specialisti, kar pomeni, da rabiš napotnico), ampak mož pravi, da naj se ne vmešujem, to je njihov problem, da ne smem njihovega otroka primerjat z našim, ki ni bil sekunde pri miru, od devetega meseca naprej že hodi.

Naj pa povem, da sta vedno užaljena, ko se pogovarjamo o otrocih in jaz povem, da naš je pa takrat že delal to in ono...

Nočem nič slabega, samo diplomatsko pot do zdravnika.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 14:51:36   
BarbaraO
Kaj pa kakšna patronažna sestra? Menda ja hodi naokoli in lahko vidi otroka. Tudi pri mojih sorodnikih so imeli podoben primer, ko otrok ni napredoval, ker so ga imeli vedno v postelji ali stajici in se nihče ni ukvarjal z njim. Zdaj sicer ne vem, kako je s tisto punčko, vem pa, da je takrat pediater nekako ukrepal.

Tvoja dilema, vmešati se ali ne, je res lahko velika, ampak, meni bi se tudi otrok smilil, če bi videla, da ga zapostavljajo nevedni starši (najbrž se jim zdi čisto normalno, da je otrok tako 'priden' in ga kar pustijo - bolje, da čim kasneje shodi, da ga ne bo treba loviti naokoli). Poskusi koga v pediatriji opozoriti na situacijo, pa naj pridejo na dom preverit.

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 14:59:13   
KIRA
mislim, da imaš po svoje prav. če se starši ne zavedajo problema, so tu druge institucije. recimo socialne službe - pri nas preverja CSD, kako je z otroci, če kaj ne štima - treba pa dat prijavo (kolkor vem, hodijo tudi domov na oglede). Morda imajo kako svetovalko tam, ki bi se s starši pogovorila in jih napotila k pediatru. Morda je otrok zaostal - po tvojem opisu sodeč ne reagira na okolico in se tudi ne zaveda sam sebe  - čeprav je še majhen, bi se do neke mere moral vsaj "ogalašati". Nisem strokovnjak in ti zato ne vem povedati, ali je otrok normalen ali ne - čudno se mi pa zdi, da starši tako na "lahek" način gledajo na to in se še jezijo, ker jim probaš pomagat. morda te ne razumejo in mislijo, da jim želiš pamet solit?? user posted image mislim, da bi jim morala rečt, da te samo skrbi za dobro otroka. vprašaj jih če si oni ne želijo za dete najboljše? vsak sariš bi moral za svojega otroka želeti samo najboljše in se truditi po najboljših močeh.

< Sporočilo je popravil KIRA -- 6.7.2006 15:00:41 >

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 15:03:06   
Anonimen
če bi bilo z otrokom karkoli hudo narobe,bi že pediatrinja videla,saj so že bili večkrat pri njej,ne ,na rednih pregledih

(odgovor članu BarbaraO)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 15:13:08   
TVN
Kočljiva zadeva, res. Poskušaj se še pogovorit s temi starši in jim preprosto povedat, da te iskreno skrbi. Če presojaš, da vendarle ni vse o.k., bi jaz ukrepala. Saj vendar ne moreš preprosto gledat, če nekdo ne skrbi ustrezno za svojega otroka. Jaz bi zadevo omenila kakšni socialni službi....

_____________________________

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 15:29:00   
Seven*
Marsikateri pediater marsikaj spregleda, ker vidi otroka 10 minut. Poglejte si temo na Novorojencek o razvoju otroka..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 16:14:39   
Anonimen
naj povem, da patronažna služba v takem pomenu, kakor v Sloveniji tukaj ne obstaja. Velika prepreka je tudi jezik. Greš k zdravniku z bornim znanjem francoščine, mogoče ne poveš vse pravilno, tujec si, čakalnica je pa polna.......

Skratka, hvala vam na odgovorih, zaenkrat se ne bom vmešavala, bom prebrala še kakšno temo na temo razvoj otroka, verjetno v pogovoru opozorila na kakšno stvar.
skrajni ukrep je pa socialna služba, ampak upam, da mi pa kaj takega ne bo treba.

l.p.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 21:55:04   
natalia
ubožček...user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 22:01:03   
CatJa
Če ni očitnih znakov zanemarjanja, se jaz ne bi vmešavala. Če je otrok zdrav, je ni sile, ki bi ga (v primerni starosti) obdržala pri miru. Lahko da ima res kakšno motnjo v razvoju in se njegova starša pač o tem nočeta pogovarjat z drugimi. Čudno, ampak možno.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
6.7.2006 22:21:52   
BLAŽIKA
Ti odsvetujem da kaj rečeš, tudi jaz sem hotela samo dobro pa mi je bilo v hipu žal da sem sploh kaj rekla(reakcija staršev).user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
8.7.2006 11:20:45   
Anonimen
Praviš, da ima dojenček zadaj že čisto ploščato glavo user posted image . Čudno, moja pupa ogromno preleži in prespi, pa ima zelo lepo glavico, sploh pa glave nima nikoli čisto naravnost kadar spi na hrbtu, ampak vedno obrnjeno v  stran.
Tako, da jaz mislim, da ploščata glava ni od ležanja. Mislim, da je dojenček enostavno mirne sorte, ker brez skrbi, dojenlek joka, kadar mu kaj ne paše.

(odgovor članu BLAŽIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ne želim se vmešavat, ampak......
8.7.2006 11:47:42   
CERT
ja je res dilema. ampak mislim da če bi bilo kaj narobe bi sigurno pediatrinja to opazila. lahko je res kaj narobe z otrokom in starši to vedo pa o tem nočejo govoriti( nočejo da bi drugi vtikali nosu kamor ni treba), ker take stvari so hude za družino. na socialno pauser posted image ..... da ne boš povzročila kakšne nepopravljive škode družni. tudi vsi otroci si niso enaki ( jaz kot dojenček sem bila kot da me ni, nič jokala, samo spala; moja brat in sestra po drugi strani prava razgrajača ni bilo ure miru). ne vem je težko kaj rečuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Imena za fante
Tinca79

Katero ime Vam je bolj všeč?

Robin (46%)

Roben (9%)

Aron (46%)


Število vseh glasov: 290

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!