Anonimen
|
Najin fantek je star 10 mesecev. Ker se glede imena nekako nisva mogla odločiti pred porodom, saj sva izbiro vedno le odlagala, sem naslednji dan, ko je v porodnišnico prišla matičarka, dala sinu eno od imen, ki sva jih imela v ožjem izboru, pri tem sva sodelovala oba. Na začetku mi mož ni še nič rekel. sčasoma pa sem opazila, da zelo redko pokliče sina po imenu, stopnjevalo se je do te stopnje, da ga sploh ne kliče več po imenu. Ima ga rad, veliko se z njim ukvarja. Zato me to še bolj prizadene. Pred časom pa mi je zaupal, da mu to ime ni in ni všeč. Poskusila sem, da bi se navadil, ampak se še do zdaj ni mogel. Pravi, da bi spremenila ime, vendar me skrbi, kako bi reagirali sosedje, znanci, prijatelji. Konec koncev je to res neobičajno. Ne da se mi vsekemu posebej razlagati, da ima zdaj pa drugo ime. Mislim, da marsikdo ne bi razumel. Pomislila sem tudi na to, da bi mu dodali še emo ime, ampak mož ni zato, rad bi, da ima le eno ime. Meni osebno je tako hudo, saj se mi zdi, da bomo v svoji okolici zaznamovani zaradi tega za zmeraj. Prosim, napišite mi svoje mnenje o tem. Ali poznate še kakšen tak primer ali sem edina s to težavo? Kaj naj rečem ljudem, ki ga poznajo in ga kličejo s prvotnim imenom? Hvala vam za vašo pomoč.
|