|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obupana zaradi imena
6.7.2006 14:30:48   
Anonimen
Najin fantek je star 10 mesecev. Ker se glede imena nekako nisva mogla odločiti pred porodom, saj sva izbiro vedno le odlagala, sem naslednji dan, ko je v porodnišnico prišla matičarka, dala sinu eno od imen, ki sva jih imela v ožjem izboru, pri tem sva sodelovala oba. Na začetku mi mož ni še nič rekel. sčasoma pa sem opazila, da zelo redko pokliče sina po imenu, stopnjevalo se je do te stopnje, da ga sploh ne kliče več po imenu. Ima ga rad, veliko se z njim ukvarja. Zato me to še bolj prizadene. Pred časom pa mi je zaupal, da mu to ime ni in ni všeč. Poskusila sem, da bi se navadil, ampak se še do zdaj ni mogel. Pravi, da bi spremenila ime, vendar me skrbi, kako bi reagirali sosedje, znanci, prijatelji. Konec koncev je to res neobičajno. Ne da se mi vsekemu posebej razlagati, da ima zdaj pa drugo ime. Mislim, da marsikdo ne bi razumel. Pomislila sem tudi na to, da bi mu dodali še emo ime, ampak mož ni zato, rad bi, da ima le eno ime. Meni osebno je tako hudo, saj se mi zdi, da bomo v svoji okolici zaznamovani zaradi tega za zmeraj. Prosim, napišite mi svoje mnenje o tem. Ali poznate še kakšen tak primer ali sem edina s to težavo? Kaj naj rečem ljudem, ki ga poznajo in ga kličejo s prvotnim imenom? Hvala vam za vašo pomoč.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obupana zaradi imena
6.7.2006 14:39:22   
baguSka
Seveda so taki primeri. Kot so se navadli na to ime, se bojo tudi na drugega. Bojo že pozabli. Sicer se mi čudno zdi, da je fotr tok časa rabu, da je povedu, da mu ni všeč, pa tudi ti nisi povedala, če se s tem strinjaš. Če ga želita oba spremenit, potem ukrepajta čimprej, ne glede na to, kaj pravijo drugi. Verjemi, da se pozabi, če se pač obremenjuješ z drugimi.. Ne vem pa, kako to vpliva na otročka, ampak pomoje nebi smel bit panike, glede na to, da je še tako majhen.. Ali pač!?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2006 14:47:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

vendar me skrbi, kako bi reagirali sosedje, znanci, prijatelji.

Nic pa te ne skrbi, kako bo reagiral tvoj moz.. ce ostane tko?! Pol bos pa ob kaksni drugi priloznosti napisala, da iams rada moza user posted image user posted image  
Le kdo ti bo verjel, ce pa imas raje vse druge.. sosede, zlahto, prijatle..

Kaj vse bi clovek naredil za druge.. in kako malo zase.. Cudno a ne? user posted image

Ko bos dojela, da drugim ne rabis polagat racunoc za taksne odlocitve, ti tole sploh ne bo vec problem..

Zdaj pa hitr spremen ime, da se ne bo kdo norca delal iz tebe..

Si ze?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2006 14:49:17   
Anonimen
In kako to mislis, da drugi ne bi razumeli? Eni si spreminjajo imena tudi zaradi numerologije.. in ce to nekaj idiotov ne razume.. bos zdaj zaradi njih zabremzal, nekaj kar zelis narediti?

Pa kaj ti je?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2006 14:54:09   
KIRA
pa za moža najdi kak vzdevek, pa naj otroka kliče tako. saj ne bo nič narobe.
naša punči je viktorija, midva jo pa kličeva bjbi, ker pač je najin bejbi. pa se nobenmu ne zdi čudno, pa tudi ona ni zmedena - ve, da misliva njo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2006 14:56:10   
Mina1
Ne bodi žalostna, v končni fazi je to vajin najlepši sonček in tako.

Če vaju res tako zelo moti dano ime, ga pač zamenjajta (mislim, da se to lahko uredi na Mačkovi), za sosede in prijatelje pa res ni tako važno oz. jaz se ne bi preveč sekirala, ker itak je to vajina stvar.

Če bosta malčku ime zamenjala, potem to sorita čimpreje, ker vsak otroček se začne odzivati na dano ime, ostalim pa pač razložita, da sta si premislila in to je to. Jaz niti ne bi razlagala nič kaj in kako.

Pa ne se sekirat, verjetno vama je bilo dano ime takrat všeč, zato si ne jemati k srcu.  

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2006 15:52:55   
Anonimen
Jaz bi pa rada vedela kako ime sta mu dala? Saj ni skrivnost, kajne, če ga že vsi prijatelji, znanci, sorodniki poznajo...

Če ti ime ni všeč, ga ZAMENJAJ. Tako kot je rekel Tjazy, najprej je mož in ti, potem šele ostala rodbina. Ima res pametne zamisli tale Tjazy, mu je treba priznati, kljub temu da je moški... user posted image  Tjazy, joke, sej veš da je a ne..

Skratka zamenjaj ime, pa bo mir. Komu mar. Sta se pač premislila. A veš kaj sem jaz naredila, joj a lahko povem da me ne boste pljuvali..

Pred 18 meseci sem rodila sina in mu dala partnerjev priimek za njim še moj. Torej otrok z dvemi priimki, čisto normalno. Potem pa mi ta priimek njegov ni bil več všeč, otroka so klicali samo z partnerjevim priimkom, celo mene so klicali kar s partnerjevim  priimkom npr. pri zdravniku, ki mi pa ni všeč, dala sem ga le zato, da ima otrok očetov priimek.

Da skrajšam. Junija sem rodila punčko in ji dala najprej moj, šele potem partnerjev priimek. Me prav briga kaj bodo ljudje rekli. Zdaj ima sin drugačen priimek, hčerka pa obrnjenega, kar je hecno če pogledaš. V planu imam morda kdaj zamenjat sinov priimek a mož ni zato, torej...jaz sem pač naredila po svoje...Ti pa tudi zamenjaj ime, pa je user posted image

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2006 17:41:38   
mika
Če vama ime res ni všeč DOBRO premislita, kako ga bosta imenovala. Da ne bo mož čez nekaj časa spet jamral, da mu ime ni všeč.

za druge, pa vama naj bo vseeno kaj mislijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.7.2006 18:00:12   
CatJa
Ne morem ti svetovat konkretno kaj narediti v vajinem primeru, vem pa, da bi se meni sprememba imena zdela kot da sem otroku zamenjala identiteto. Kar mu dejansko jo. Danes Jan, jutri pa ..... Matic user posted image
Za okolico se je težko ne sekirat, pa vendar vsi 'prebolijo', bi se pa vprašala kaj je možu, da lastnega sina ne more klicat po imenu. Pa če je ime še talo čudno, grozno al karkoli pač že.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.7.2006 21:00:13   
fionaP
Niste ne prvi ne zadnji. Tudi pred več kot 50 leti se je dogajalo... moja tašča ima na osebni eno ime, že od malega pa jo kličejo s popolnoma drugačnim imenom. Pa zaradi tega ni bila ne ona ne njena družina zaznamovana v okolici...
Vsem ki vedo za to razliko v imenih, se zdi to kvečjemu zanimivo in celo simpatično.

Če se tako zelo bojiš reakcije okolice, izberi podobno zveneče ime.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.7.2006 21:03:23   
Anonimen
Zakaj točno se obremenjuješ z okolico, meni tudi ni jasno. Spremeniš ime, pa je.

Še manj pa razumem, kako da se dva človeka v 9 mesecih ne moreta sporazumeti za eno ubogo ime.

(odgovor članu fionaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.7.2006 21:09:27   
Anonimen
To je pa res čudno. Če sta oba to ime imela v ožjem izboru ...
Kaj pa vem, če vaju to res tako grozno teži in moti, pa spremenita ime. Čeprav jaz ta  tak primer še nisem slišala. Ampak živemu človeku se vse zgodi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.7.2006 21:09:56   
kapica
Ja , to se meni tudi zdi cudno da sta tako dolgo rabila, da sta prisla do zakljucka da vama ime ni vsec user posted image .

Ce je res tako hudo in se ne moreta navadit, potem ga seveda zamenjajta. Raje sedaj, kot pa se leta cakati. Za okolico pa se ne sekirat , bojo verjetno prej pozabli kot vidva.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.7.2006 21:56:00   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Za okolico se je težko ne sekirat, pa vendar vsi 'prebolijo', bi se pa vprašala kaj je možu, da lastnega sina ne more klicat po imenu. Pa če je ime še talo čudno, grozno al karkoli pač že.

Se strinjam. Resnično mi ni jasno, kako ne more svojega otroka poklicat po imenu. A sem jaz tolk čudna ali kaj, ampak meni se zdi, da se ti ime priljubi z otrokom, pa če je še tako čudno. Pri nas smo imeli enega majhnega Francija. Ko sem prvič slišala, da mu je dandanes tako ime, se mi je zdelo čudno. Ampak fantek je bil tako prisrčen, da si ga moral imeti rad.

Zakaj ti je ap pomembno, kaj okolica misli? A misliš, da te bodo imeli kaj bolj radi, če boš popolna? Njih itak briga samo njihov lasten svet, s tvojim se bodo ukvarjali samo toliko časa, dokler boš zabavna. Torej je vseeno, kaj si mislijo, a ne. Tudi če si mislijo vse najslabše o tebi, od tega ne more biti odvisna tvoja sreča. Če pa je, potem imaš pa velik problem, ki nima vzroka v družbi, ampak v tebi sami.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.7.2006 22:29:13   
Marogica
Anonimna, mislim, da ni nič takega, če bi sedaj otroku spremenila ime. Vsaj meni se ne zdi, ker ne bi bila ne prva ne zadnja. Tudi moja mama je imela v rojstnem listu eno, klicali pa so jo vedno po drugem imenu. Uradno spremenit si ga je dala šele, ko je bila stara 33 let.
Pogovorita se z možem, katero ime vama je OBEMA všeč in to naredita. Sedaj je otroček še mali in se bo ga navadil dosti lažje. In ne misliti, da s tem otroku spreminjaš identiteto. Absolutno ne. Ime je ime, karakter je pa karakter. Samo poglej si določena imena otrok uporabnic RR-ja, pa se vprašaj, če je možno te "zloženke" črk(beri imena) povezati z normalnim karakterjem malih otročkov. Vse prej kot to. Ponavadi dajemo imena otrokom zato, ker so nam všeč, saj ga izberemo še preden se je rodil in njegovega karakterja ne poznamo. Torej je to z imenom in identiteto en veliki larifari.
Kar se pa tiče okolice, te pa naj ne skrbi, kaj bodo drugi mislili. Ljudje si VEDNO kaj mislijo in ravno to, kar si oni želijo misliti o tem in ne to, kakor ponavadi je. Torej si že sedaj eni mogoče mislijo"joj, kakšno ime", drugi si pa bodo kasneje mislili, " joj, zakaj pa sta ta dva ime otroku spremenila".
Mislim, pa da je pomembno to, da ste vsi v družini zadovoljni z imenom, ki ga ima vajin otrok.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.7.2006 9:02:09   
Mateja82
Najboljše da  ime  spremenita. Na druge pa se ne ozirajta, se  bojo že navadli, sicer je pa to čist vajina stvar.
Sicer se mi pa zdi malo čudno, da sta imela to ime v ožjem izboru, pri katerem sta sodelovala oba tud tvoj mož. A prej pa ni vedel da mu ni všeč?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.7.2006 9:15:28   
Anonimen
No, zato je pa dobro prej premislit, kako bo otroku ime, ne pa kar nekaj sklobasat skupaj, pe je ime user posted image  samo da je moderno, neobičajno in da izstopa user posted image

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
7.7.2006 14:30:46   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Prosim, napišite mi svoje mnenje o tem.

Če nimamo problemov si jih pa naredimo.

Če nimamo dovolj velikih pa iz neumnosti naredimo velik problem.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 7.7.2006 14:31:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?