|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne vem, kaj naj :((((
4.7.2006 22:04:27   
Anonimen
Stvar je taka:

Še pred zaključkom porodniške sem šla delat, ker so me tako prosili, ker so se začeli dopusti in jim je šlo na tesno. Porodniško sem seveda prekinila user posted image
No, vendar v dobri veri, da pomagam in bo kakšen tolarček več, sem pač požrla tistih par dni, ko bi lahko še uživala na sončku.

Potem se je pa začelo. Najprej nisem dobila regresa. Kličem na upravo in pravijo da ŠELE OKTOBRA!!!! Do sedaj je bil vedno junija. Naj povem, da sem jim lanski dopust pustila v celoti, ker sem bila na bolniški. Odločbo za letošnjega sem pa dobila.
Potem so šle punce na dopust in bi morala delat po cele dneve. Halooo, jaz imam majhnega otroka doma in sem brez varstva, ter brez denarja za vrtec. Saj tisto svojo izmeno lahko oddelam, samo cel dan user posted image  Odgovor je bil: "Saj imamo vsi otroke"!  - pa  ne delamo take panike-

Čisto sem iz sebe in sploh ne vem, na koga se lahko obrnem. Namesto, da bi mi nadrejena priskrbela študentke, uživa na dopustu. Jaz pa sem na robu živčnega zloma in mi ne preostane drugega, kot da sem cel dan tam.

Odpovedi ne morem dati, ker si tega tudi pod razno ne morem privoščiti. Pametne službe zaenkrat ni na vidiku. Ko hočem poklicat za kakšno zamenjavo se mi nihče od višjih ne javi, ...
Ravnajo z mano kot s cunjo, jaz pa tavam na robu obupa user posted image user posted image
A mi katera ve dati kakšen nasvet oz. kakšne so sploh moje pravice.

Naj še povem, da je diretkot en p.... saj je sodelavki, ko ji je dal odpoved svetoval, naj se ne igra z njim, ker v nasprotnem primeru se bosta pogovarjala na sodišču. Seveda on, k je pol denarja si to lahko privošči.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne vem, kaj naj :((((
4.7.2006 22:16:05   
Anonimen
Naredi, kar imaš za naredit in pejt ob štirih domov (ali kadar se konča uradni delovnik).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.7.2006 22:30:10   
tipajaz
Popolnoma te razumem, podobno sem doživljala v prejšnji službi.
Potlej je šla  firma v stečaj.  Sem še vedno tako neumna, da bi šla nazaj, me ni nič izučilo. Še vedno se mi zdi, bolje to kot biti na zavodu.
Danes sem npr. slišala, da se nas je na en razpis prijavilo 56, družboslovcev je enostavno preveč.

Upam, da boš našla začasno varuško, da se bodo zadeve umirile in da ti bo uspelo zamenjati službo.

Eno pikopoko zate  user posted image ,
drži se!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.7.2006 0:53:31   
jupiter
Sem bla tudi pred leti v isti kaši, pa sem se komaj odlepla in šla od tam......
Potem sem bla eno celo leto na zavodu, seveda brez kakršnega koli nadomestila.
No, zdej mam v redu službo vključno z najboljšim šefom na svetu.....
Če razmišljam danes o tem, je res, da je blo mal (predvsem psihične) krize tisto leto brez dela (mam tud mulce), ampak HVALA BOGU ali komurkoli že za pogum tistega dne, ko sem jih poslala v ............., ker če jih nebi, bi bla še danes tam, delala cele dneve in vse vikende za piškavih malo več kot 100.000. Kar slabo mi rata, ko se spomnim teh ljudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.7.2006 0:57:49   
jupiter
Glede tvojih pravic si pa na netu preglej zakone, v zakonu o delovnih razmerjih maš že skoraj vse kar rabiš.

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.7.2006 2:21:18   
Anonimen
Za prekinitev porodniškega dopusta si morala verjetno podpisati kakšen poseben dokument, kajne? Dobro si preberi, kaj si takrat podpisala.
Ne glede na to, da si prekinila porodniški dopust, ti še vedno pripada zakonska pravica do polovičnega delovnega časa do otrokovega tretjega leta starosti, česar ti delodajalec ne sme zavrniti. Oddaj vlogo za to in če karkoli ne bi štimalo, pač pokličeš inšpekcijo. Velja zakon, da v primeru takšne prijave (kršitve) ni treba tebi dokazovati, kaj je delodajalec dejansko naredil narobe, ampak mora delodajalec dokazati, da ni n aredil tistega, kar mu ti v prijavi očitaš. Pa še odpustiti te ne sme zaradi tega.

Jaz bi v tvojem primeru naredila to, kar sem ti napisala. Oddala bi vlogo za polovični delovni čas. Odločbe se praviloma ne čaka kaj dolgo. Dokler je ne bi dobila, bi pa delala po 8 ur. Če bi šef zahteval nadure, bi mu prav lepo pojasnila, da jih od mene, kot od matere otroka, mlajšega od treh let, ne sme zahtevati brez mojega pisnega privoljenja, ki pa ga jaz seveda ne bi dala. In v tem primeru tudi nestrinjanje z delom nadur ne sme biti odpovedni razlog. Če pa potrebuje podjetje več delovne sile za potrebe delovanja, pa si mora najti nove delavce. Tebe ne sme siliti v nadure, preostalih pa ne sme poklicati z dopusta.

Ali naj torej dela sam ali pa naj si je** ma***.

Pa delaj na tem, da si najdeš novo službo. Resno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.7.2006 8:24:50   
Anonimen
Tudi sama sem v podobni situaciji. Po porodniški
je služba zame postala totalna mora. Če imaš majhnega
otroka do treh let ne smeš delat nadur. Jaz jih ne delam
in se tudi ne oziram na sodelavce, ki me morda postrani
gledajo.
Ena rešitev, ki je sicer kratkoročna je ta, da greš v bolniško
in vsaj začasno malo rešiš problem. Sicer jaz v vseh svojih
desetih letih delovne dobe nisem bila dneva v bolniški in
sem vedno malo čudno gledala kako nekateri kar tako
ostajajo doma brez razloga. Sedaj pa so me razmere
pripeljale tako daleč, da v tem podjetju ne vidim prihodnosti
in grem brez slabe vesti v bolniško.
Malo ostani doma, si odpočij in v tem času tudi išči novo
službo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?