Teja N
|
Naš Timotej gre jeseni ven iz svoje skupine k malo starejšim otrokom, ker je sedaj najstarejši. Skupaj z njim gre le en fantek, ki pa se precej nasilno obnaša. Star je malo manj kot tri leta. Timotej pogosto potoži, da ga je udaril, no, saj ga ni samo ta fantek, se otroci pač zravsajo v vrtcu, to je čisto normalno. Ampak ta fantek se mi zdi precej bolj "aktiven", kar se tega tiče. Kadarkoli Timoteja pripeljemo ali pridemo iskat, na ves glas kriči, se kar zaganja v ljudi,...Celo mojega moža je enkrat čisto iznenada udaril, ne da bi mu mož sploh kaj rekel na primer. Če se Timetotej vozi s kaki motorjem (poganjačem), se on s svojim zanalašč zaleti vanj. Mislim, da nima samo Timoteja na piki, ampak se na splošno tako obnaša. Saj jaz nočem krivit njega samega, mogoče mu preprosto doma nihče ni razložil, da se to ne dela. Timoteja vedno učimo, da se ne sme tepst, da je to grdo itd. in zadnjič je prijavil, da bo šel ta fantek v zapor, ker je očija udaril in se bo tam jokal... Sedaj ne vem, kaj naj storim. Jutri imam informativni sestanek z vzgojiteljicami glede nove razporeditve otrok. Niti ne vem, ali bom z njimi sama ali bo tudi kaka druga mamica, npr. od tega fantka. Zadeva je zelo delikatna, ali bi človek kaj omenil in komu, ter ali bi to sploh kaj spremenilo. Saj na razporeditev nimam nobenega vpliva, strah me pa je tudi, da bi si nakopala kako nejevoljo vzgojiteljic ali fantkove mamice. Čisto možno je, da bo v novi skupini kdo še hujši, še posebej, ker bo zdaj Timotej novinec, ampak srčno upam, da ne. Kaj bi ve storile na mojem mestu? Teja