|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pranje las - še kakšen brezupen primer?
29.6.2006 22:22:32   
Jančika_
Eh, zdaj mi pa že resnično zmanjkuje idej in poguma. S pranjem las pri našem 2-letniku je cela štala že od začetka. V vsem tem času se ni drl točno ENKRATuser posted image . Takrat sva ga od same sreče slikalauser posted image .

Na srečo je to moževo opravilo, meni bi se že zmešalo od hudegauser posted image , on pa ima debelejšo kožo in se sploh ne sekira. Poskusila sva praktično vse, kar svetujete na forumu, dodala nekaj lastnih idej - pa ne pomaga nič. NIČ. Pranje redkeje, pogosteje, pa da on pere glavo meni (to je bilo tako dretje, da se verjetno še zdaj govori o nas po bloku), drug šampon, ščitnik (ki ga strašno rad nosi na suho in se gleda v ogledalo, pri umivanju las pa povzroči še hujše dretje).... Kopanje samo po sebi pa sploh ni problem.

In to je takšno obupno in obupano dretje, kot da ga dajeva iz kože, res. Jok, kričanje, hlipanje; neha se pa v trenutku, ko nase dobi kopalni plašček. Danes mu je mož šamponiral glavo, mali je pa vmes poskusil zlesti iz bane, tako da ga je umival, medtem ko je malemu ena noga visela čez rob, iz nosa pa mu tekel taaaaak smrkeljuser posted image .

Kot rečeno, preizkusili smo že vse nasvete, zato me samo zanima, če je še kdo od vas imel tako zateglega otroka, pa se je potem zadeva čudežno uredila???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pranje las - še kakšen brezupen primer?
29.6.2006 22:24:16   
Seven*
Imamo podobno tezavo. user posted image Nobenih idej..

Gospa sem.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.6.2006 22:27:58   
NinaŠ
Pri nas je nekoliko bolje, odkar ga, kot dojenčka poležem na moja kolena (stegna)- jaz se vsedem na rob banje in tako perem lase. Seveda pa kup animacije in pesmic še vedno ne sme manjkati. (zdaj je panika, če ga pošpricam po ušesih user posted image )

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.6.2006 22:31:22   
al1*
Vse kar lahko rečem v tolažbo je, da mine. Naš se je tudi drl, da je verjetno vsa ulica vedela, kdaj mu peremo glavo. In tudi nam niso pomagale prav nobene finete. Če smo se šli kopat v bazen, ga ni prav nič motilo, da je imel glavo čisto pod vodo, ko je skal z roba bazena. Še isti večer se je pri pranju glave drl kot zverinauser posted image . Dokler ni nekega dne se odločil, da pa gre celo brez dretja. Seveda smo ga takrat blazno hvalili in vsem povedali, kako je pogumen.user posted image

lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.6.2006 22:35:51   
Magi*
pri nas je enako. in tudi pri nas ima mož čez to častno opravilo. nam je zmanjkalo idej. edino okna zapremo, pa četudi je peklensko vroče, da nas sosedje ne bi na CSD prijavliuser posted image

PS: izven banje zelo rada pokaže kako si "jaske miva" (beri: laske umiva) tako, da ji je koncept docela poznan...

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.6.2006 22:45:59   
Jančika_
Hvala za tolažbo, mi je kar malo odleglo - saj ni lepo, da je tudi drugje tako, ampak pomaga pauser posted image .

Ja, okno tudi pri nas raje zapremo in tudi Vasja izven bane vsakemu ponosno pokaže, kako si umiva laseuser posted image . Falot...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.6.2006 22:58:55   
lelaval
Mi je znano. user posted image (od starejše hčere) In verjetno me čaka še enkrat. user posted image  (od mlajše - že kaže vse znake, ki vodijo do nemogočega dretja user posted image ).
Jaz sem moji rekla, da ji bom postrigla laske, če si jih ne bo pustila prat. Parkrat sem to rekla, enkrat vzela škarje v roke (tiste velike -šiviljske, ki pa jih ni bilo potrebno  uporabit) in je videla, da mislim resno. Je pač potrpela - sem rekla, da naj očke zapre, se prime za nosek in je bilo hitro mimo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.6.2006 23:20:50   
Urška*
Ojla!

Naj se še jaz javim. Našega tudi hoče pobrat, ko je na vrsti pranje glave. No, pri nas morma kar oba bit zraven , ko mu perema glavo, ker en sam to ne sfolga. user posted image

Upam da bo kmalu boljše.user posted image

Moje srce je zorelo z vsakim dnem,
ko je v mojem trebuhu zorelo dete.
Devet mesecev traja,da dozorita tako mati
kot otrok.
(Kim Vallone)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.6.2006 6:25:51   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: al1*

Vse kar lahko rečem v tolažbo je, da mine. Naš se je tudi drl, da je verjetno vsa ulica vedela, kdaj mu peremo glavo. In tudi nam niso pomagale prav nobene finete. Če smo se šli kopat v bazen, ga ni prav nič motilo, da je imel glavo čisto pod vodo, ko je skal z roba bazena. Še isti večer se je pri pranju glave drl kot zverinauser posted image . Dokler ni nekega dne se odločil, da pa gre celo brez dretja. Seveda smo ga takrat blazno hvalili in vsem povedali, kako je pogumen.user posted image

Pri nas je bilo isto. Res ne vem, zakaj je to tako. Mi smo dali še kakšne druge faze skozi: torej pranje glave z dretjem, tuširanje z dretjem(kopanje ne)..
Nam je pomagalo to-na koncu ko smo že vse izprobali: Ko sem v banji natočila vodo, sem ga nekako pripravila, da se je vlegel na mojo roko tako, da je imel glavo nad vodo. TOrej sem mu že prej našamponirala glavo, nato ga položila na roko in mu v vodi, v kateri se je kopal, splahnila glavo. Šele nato sem ga umila v isti vodi in namilila. Je funkcioniralo, čeprav se je prav živčno smejal in ni prav vedel, ali se naj joče ali smeji-kljub prigovarjanju, obljubam...
Jančika, je pa res samo faza, tako, da bo minilo. Drugega na žalost ne vem.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2006 6:29:29   
srki
Pri nas je isti šmoren. Dere se kot bi ga iz kože dajal, zganja histerijo, leze ven in banje (enkrat bi mi kmalu še padel po tleh), probamo to, uno, tretje, edino enkrat je bil mir, ko ga je moja stara mama polila po laseh oz. nama pomagala, še celo sam je to zahteval, da ga mora babica polit, ampak to je bilo samo enkrat. Tako da mni je tudi že vse to muka. Dec pa lepo elegantno leži na kavču in hladno gleda TV, meni se pa rola. Njenu se pa ravček smili. Mater. Drugače pa tudi pri nas samo kopanje ni problem, samo umivanje glave. Se tolažim, da bo minilo. Upam.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2006 7:03:09   
jasnika
tud pr nas je bil to vedno problem, dokler hčera ni šla enkrat k frizerki in nagnila glavo lepo nazaj in je bilo ok

doma pa perema tako, dam ji stol pred umivalnik se vsede, da glavo nazaj in jo nonstop hvalim kako je pridna in pogumna, in ji nič ne gre voda v očke in je to to

poskusite tako

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.6.2006 7:31:36   
KIRA
naša ima rada dež. pa sem ji razložila, da je tuš kot kakšen tošpel dežek v kopalnici. sicer nad spiranjem glave še vedno ni navdušena, ampak vsaj ne cvili. ji je težko dopovedat, da če gleda gor, voda zadaj dol teče.
kadar se pa sama poliva, pa ni problema. je mokra kot miš, pa voda ji gre v učke in usta, pa se smeje.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.6.2006 8:07:56   
Blink1
No, pri nas sicer ni idealno, ampak ni pa hudega drenja. Začeli pa sva tako, da sem si jaz umivala lase poleg nje v bani. Potem sem dala njej šampon na rokico in ji rekla, da naj si umije laske. In je nekaj čohala.

Glavico ji mimogrede zmočim medtem ko se igra, da sploh ne ve oz. me nekaj odganja ampak mi ne posveča pretirane pozornosti. Šampon pa speremo na hitro...s tušem...da sploh ne ve kaj jo čaka. Potem nekaj jamra, ko ji obrišemo očke je vse OK. Zdaj se to itak ponavlja skoraj vsak dan, ker je prešvicana ko šususer posted image

Upam, da se bo Vasja hitro navadil. Sicer pa so mastni lasje moderni.user posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.6.2006 8:14:19   
Anonimen
Evo tudi pri nas je cel hudič pri pranju las.Ko je bil majnši tam pri enem letu še ni nič kazalo na histerijo,sedaj pa,samo da omeniš,da gremo pod tuš,se že dere:ne gave ne gave!!!!!!!Samo,kaj ko je potrebno,Narest se,kot,da ne slišiš in na brzake,pa res na brzino našamponirat in splaknit.Jaz mu dam čisto majhno krpico v roko,naj si prekrije oči in obraz pa jo kmalu dobim v glavo.user posted image
Še pol ure po kopanju hlipa in godrnja,da kaj smo mu naredili.
V tem obdobju je pranje še hitrejše,ker smo ga ostrigli.
Se spomnim sosedove punce,ko j bila majhna.Pol Pirana je vedelo,da se kopa in da ji perejo glavo.Take nemogoče krike je spuščala,da še dobro,da niso staršem socijalno za vrat poslali.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.6.2006 8:21:44   
žanai
Ojla!

Naša bučka je stara 8 mesecev in se je na začetku vedno drla ko sem ji jaz prala glavo, pri možu pa ne. user posted image  Potem sem pa ugotovila, v čem je bila fora.

On ji je laske umival NEŽNO in POČASI, med igro... tako da še sama ni vedela kaj se dogaja oz. je ni motilo med igranjem v kadi. Pa vedno je pazil, da ji ni voda tekla v oči (je sproti obrisal).

Najprej ji je v sedečem položaju laske zmočil z mokro krpico, jih počasi in nežno našamponiral in potem spet počasi spral z mokro krpico... ker se tako težko dobro izpere, je pač treba postopek kar nekajkrat ponoviti, a gre... na koncu kopanja pa imamo navado, da našo bučko še malo poležemo, da lahkjo fino pobrca, takrat pa jo je z eno roko držal, z drugo pa še malo nežno in počasi splahnil laske, če je na njih slučajno ostalo še kaj šampona... včasih se temu malo upira, ampak je gotovo v nekaj sekundah, tako da nam ne dela problemov!  user posted image user posted image user posted image  
Gre pa to še lažje, če ji on pere laske, jaz pa mu asistiram oz. se igram z bučko in jo zamotim.

In to je to! Vsaj pri naši je vžgalo... meni pa se je vedno mudilo in sem hitela (še posebej, ker se je drla sem hotela, da je hitro mimo).

Ne vem, če bo pri starejših otrocih delovalo, ker že vejo, v čem je fora... mogoče, če bi nekaj časa vztrajali pri takem načinu umivanja, bi kmalu uvideli, da to ni kak bav-bav.  Za probat je.

Pa srečno!

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.6.2006 8:24:55   
Anonimen
Pri nas je med drugim zaleglo tudi to, kot je opisala Marogica, le da se je Tibor sam ulegel, da so se zmočile lase v banji in potem še enkrat za splaknit. Včasih sem  mu umila kar na hitro s tušem, da se teklo direktno čez obraz, prav curek sem mu usmerila v obraz in se zraven smejala, pa je nekaj časa lovil sapo, potem pa se je še sam smejal. Sicer ni točno vedel, a bi se in ali je res kaj smešno, ampak potem se pa je.user posted image  Potem sem mu večkrat dala tudi tuš v roke, da se je sam šprical po obrazu.
Moja sestra pa je otrokom dala take male brisačke, kot kuhinjske, da so si jih držalio čez oči. Nekaj časa pa sta z možem otrokoma prala glave tako, da je mož otroka držal v rokah leže nad banjo, ona pa jima je umila lase.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
30.6.2006 8:34:43   
c7
Še ena v klubu. Samo pri nas je že mimo. Pri sinku je moralo iti počasi in zelo pazljivo. Smo razlagali, pa vmes počivali (lase peremo vedno tako, da se kopamo, ne tuširamo), v glavnem si moral imeti ogromno potrpežljivosti, in je vedno bilo malo boljše.

Ta mala pa - še hujša. Dretje,... Ko sem jo hotela dati v ležeči položaj, je skočila pokonci, pa se pakirala ven iz banje,... In potem smo dali tuš, kar počez, saj o tem, da bi gledala nazaj tudi ni bilo govora. Potem je komaj prišla do zraka, pa smo ji zopet govorili, da se naj uleže, pa voda teče nazaj, ne v očke,.... In to tako nekaj časa. Potem sem začela tudi jaz iti v banjo, pa sem jo zelo močno prijela, da se je počutila varno. In sva umivali. Pa vedno smo poudarili, da je zelo pogumna, da ne joka. Potem pa je kar čez noč postala zelo poguma, in več ne jokamo.  Mogoče je veliko pripomogel tudi zgled po starejšem bratcu, ki se je vedno smejal, ko smo umivali lase, in ji govoril, da to nič ni.

Na srečo, imam jeklene živce, in smo tudi to preživeli.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.6.2006 10:09:43   
tejčica
Tudi naša pupa se je pri umivanju las tako drla, da je cel blok vedel kdaj si umivamo lase. Poskušali smo tisoč in en način umivanja, pa ni nič pomagalo. Potem pa se je kar naenkrat odločila, da je to prav fino. user posted image  Ne vem zakaj, ne vem kako, enostavno jo je minilo. Med pranjem las pa stoji in glavo nagne nazaj, tako da se učke niti ne zmočijo. Dovoli pa samo meni, da ji umijem lase. Če ji jih hoče moj, je spet dretje. Tudi pri vas bo siguno minilo.

(odgovor članu c7)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.6.2006 11:14:26   
vesnica
naša tudi stoji pa glavo nagne nazaj pa mal se prime za ploščice pa istočasno joka pa se smeje pa kriči ne v učke ne v ušesa joooooj kdaj bo konc, pol je pa še huj panika ko je treba glavo sušit, ma precej dolge laske tko, da ji zdej v  tej vročini sam konice mal da ne kaplja od njih. Stara je 5 let pa se že zdej sprašuje kdo se je sploh spomnu, da je treba glavo umivat, sploh pa še šampon pa pol še subrino gor dat a ni dost če sed sam z vodo mal zmoč.

lp

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.6.2006 11:28:11   
mala maja
ja pri nas tud ista pesem. sploh pri tavelkem ki je star celih 9 let pa se še vedno joka.

Ker sem imela kopanje nekaj časa jez čes pa se je mali tako jokal kot bi ga klali je enkrat not v kopalnico prilaufal možek ker je mislil da ga tepemuser posted image user posted image user posted image . res je da sem bila takrat čist na koncu z živci.

Priznam zadnjič mi je pa poču film in sem ga dvakrat  udarla  po nagi ritiuser posted image user posted image  id takrat je vsaj tiho čeprav rogovili po banji.

Pomoč pri tako starem ??? Je verjetno ni. se pa tolažim da nisem edinauser posted image  in da verjetno sosedje vejo kaj mu derlamo keer zgleda da imajo vsi enake težave.user posted image

(odgovor članu vesnica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.6.2006 12:19:25   
Jančika_
Prava epidemija, zgledauser posted image . Vidim pa, da vsaj večinoma nekoč mine in ni hudič, da ne bo pri nas tudi.

Tisto ležanje vznak v bani pri nas žal čisto odpade - že ko je bil mini, je trpel ko Kristus, dokler sva ga kopala v banjici. Šele ko smo pri dveh mesecih prešaltali na čebriček, se je unesel, a nikoli noče držati glave nazaj in bohnedaj, da ga poskusim nagniti... Brisačka čez oči ali ščitnik tudi ne zaležeta prav ničuser posted image . Čeprav mu pri ščitniku dejansko ne priteče niti kaplja v oči, se dere ko žival.

Danes sva ga vpisala v knjižnico in smo si izposodili knjigico o higieni - mogoče bo pa to kaj pomagalouser posted image .

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.6.2006 12:24:56   
ZARA
Jst se tud pofočkam...ampak je k sreči (zahvalila bi se še Bogu) to že "past tense"... kričanje, vpitje, oba sva jo držala, ker ji en sam enostavno ni mogel umiti glave...no zdaj je pa končno doumela, da to tako je...in je mir!

lp 

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.6.2006 12:27:13   
Naja31
Ja, pri nas je isto.
Star je 15 mesecev, pri umivanju las se tako dere, kot da ga trpinčimo.
Pa sva kupila ščitnik. Jaz vsa happy da smo našli rešitev, sem ga iskala po celi LJ in potem mu ga zvečer dam gor. Je čist ponorel, še preden smo sploh prišli do banje,da se je potem še celo kopanje drl, pa potem sploh nismo las prali.

Ko ga dam v banjo, je čist zadovoljen, saj po novem rad čofota. Prej se je tudi pri vsakem kopanju drl. No, ko mu pa začnem močiti lase, se začne dreti in neha šele ko ga ven vzamem. Histerijo pa doživi pri spiranju las.

Ko mu umivava lase (obvezno morava biti oba zraven) smo potem vsi trije premočeni. En mu lase umiva, drugi ga drži ker Marko hoče pobegniti. To je zdaj postala travma za vse 3 , ne samo za juniorja.

Ne vem rešitve user posted image
Čakamo, da mine

Lp, Naja

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.6.2006 12:40:59   
Suzi*
Tudi pri nas je jok in dretje. user posted image
Jaz mu laske najprej zmočim z eno gobico, takrat samo občasno malo stoka, ko mu šamponiram, začne že bolj protestirat. Panika je pa bila vedno, ko sem odprla tuš, da bi mu lase sprala. To je blo tako dretje, da se je kar tresel in kar dihat skor nehal. user posted image  Zdaj je malo bolje, če mu res počasi zmočim in šamponiram laske, pa če se najprej malo igra z vodo ki teče iz tuša, potem pa mu samo na hirto sperem laske, ga kar polijem po glavi. Takrat se dere, hlasta za zrakom, hoče se vstat, ampak ko po petih sekundah ugasnem tuš in mu obrišem obraz je v v trenutku dobro in se naprej igra v banji. user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.6.2006 12:55:26   
BarbaraE
Ufa, naša skoraj 15 mesečnica pa zaenkrat še ne dela problemov, čeprav se je zadnjič v banji nekaj začela pritoževat, ko sem ji polila laske, da bi ji sprala šampon. Sva jo pa zdaj v tej vročini kar zunaj v bazenčku skopala pa potme je šla še z mano pod tuš - da smo zares dobro sprali šampon. Pod tušem se pa ni nič pritoževala. Le mene po ramenih liže. user posted image  

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?