|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uspavanje dveh otrok
27.6.2006 8:13:13   
Anonimen
mene pa zanima kako speljete večerni ritual in uspavanje dveh mulcev..sploh če spita v isti sobi in če je starostna razlika majhna..tm 2 leti napimer. kaj pa če ste same brez pomoči partnerja?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uspavanje dveh otrok
27.6.2006 8:16:32   
ma-ja
Joj, težko. Zdaj sta mal starejša in ni problema, samo zvečer jih težko spravim spat. Ko sta bila pa manjša, sama skor nisem zmogla. Če sem ta malo dojila, je starejši hotel še kup stvari, tako da je bilo včasih za zjokat. V tem pa res nisem bila uspešna in varianta dati v posteljo in ugasniti luč pri nas ni nikoli delovala.
Za tolažbo - to obdobje hitro mine!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2006 8:24:33   
Pajaca
Enostavno! Lažji kot prej ko je bila samo Pajacka.

Ob 6 imamo večerjo, potem umivanje in kopanje, najprej tamalga zrihtam, Pajacka vmes umiva zobe, tamal gre v postlo in čaka Pajacko. Medtem ko se Pajacka kopa jaz pomijem posodo po večerji, vmes Pajacek kliče. Pol pa en dva tri Pajacko v plenico. Pol mamo pa pol ure branja knigic v sobi, Pajacek rata tečen, gresta vsak v svojo postlo, jaz povem pravlico in grem ven, pol pa v pol ure je čista tišina. Aja pa vedno morta it skup spat, se prov čakata.

Pa ja pr nas je tako da dost prej zaspita če je samo en doma kot če sva oba. Najprej če mene ni doma, kaj vem kakšno moč ma moj???

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2006 8:51:19   
Anonimen
pajaca dej mi sam povej kok je bil pajacek tar k si ga k pajacki preslila v sobo?

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2006 8:54:38   
Jana4
Pri meni je kar pestro še posebej zdaj ko je vroče.
Tudi pri nas je večerja ob 6 potem pa gremo še malo ven do približno sedmih potem sledi tuširanje ena za drugo ali pa se vse tri skopajo v peneči kopeli, medtem pripravim mleko saj se kljub temu da so skoraj tri leta stare še zmeraj rade pocrkljajo z stekleničko mleka user posted image .
Potem pa v pojstlo, spijo na enem jogiju mere 140 x 200 se vležejo vsaka na svoj komc sledi cartanje lubčkanje in potem lahko noč,igrajo pa jim otroške uspavanke.
To je približno ura 8 in 10 min.
Potem pa se začnejo pogovarjat kaj so vse doživele čez dan, in iz sobe se sliši smeh pa hihitanje pa kreganje skratka pestro saj je treba iti kar nekajkrat v sobo in rečt - punce zdaj pa dovolj spat bo trebauser posted image . Včasih taki heci trajajo tudi do pol desete zvečer in takrat sem pa res že huda k user posted image

You're Unique, Just Like Everyone Else....

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2006 9:01:02   
Seven*
Glede na to, da imam razliko 15 mesecev takega podviga niti ne poizkusam.

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2006 10:07:21   
Pajaca
Dobre 3m, prej je bil pri nama, pa je blo sam še slabš k je mogla it sama v sobo spat.... zdej pa že 1m nobene panike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2006 22:23:01   
violinski
Tudi jaz se pridružujem Pajacinem mnenju - ta velika (2 leti in pol) zdej lažje zaspi, ker gre malo kasneje kot tamali (11 mesecev) v sobo. Običajno dokler njo spravimo, je on že koma.

Tamalega ob pol osmih stuširamo, povečerja - takrat je ponavadi že ful crknjen, umijemo zobke, medtem tavelika večerja, čeprav ji v tej vročini večerja ne paše in raje popije kak hektoliter vode ali poje kvečjemu kakšno sadje, potem ga nesem v posteljo, tudi njega nafilam z vodo, poležem in že skoraj spi.

Potem se lotimo nje - ali gre takrat šele pod tuš, ali pa večerja, v pižamici se še malo povalja po naju na kavču in si zmisli še vse mogoče, kaj bi počela, vendar v teku pol ure, odkar smo zrihtali njega, odpravimo proti postelji tudi njo. Obvezno ga gre pošpegat, če že spi, spleza na svojo posteljo, dobi dva poljubčka za lahko noč, flašo vode na poličko pri postelji in adijo. Aja, pa nočno lučko ima, ki je prej ni imela. Kaj pa vem, se mi zdi, da bolj mirno spi, ker on pa rabi za spanje čisto trdo temo, kot jo je tudi ona, ko je bila tako majhna.

Tamauček je šel k njej v sobo, ko je bil star 6m in se je ponoči dojil samo še enkrat proti jutru, tisto dojenje sem opravila dvakrat, enkrat sem mu namesto tega nesla čaj, enkrat mu ga je nesel mož, naslednjo noč se ni več zbudil za dojenje/pitje do zjutraj.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2006 22:28:13   
Pajaca
Pri nas tamal še je ponoči in tamala se tud še zbudi kdaj, pa se tadrug zarad joka nikoli ne zbudi, očitno imata tko trden spanec.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2006 8:13:33   
puncica
Tud pri nas je s tem uspavanjem cela štala hvala bogu, sva večinoma oba doma, tako da moj dragi uspava taveliko, jaz pa tamalga, no hvala bogu imamo tamalga mal bol pridnga in on se skopa, lepo ma priklopi na joško za uspavanje al pa cartanje, tako za kakšne 15 min, če vidim da ni lačn, hitr še kupček podreva, potem pa ga dam v postlco, tam si frajer najde prst ki ga sesa naprej user posted image , lepo v miru zaspi in tako je zdejle že skor cel teden. Ta velika pa je drug problem, ker ona bi pa zvečer vse risanke ki jih imamo na računalniku pogledala, pa vse knjigice prebrala pa slišala še pravlico o mamici, o nodiju, o opici marti, o atiju, o dojenčku,.... Skratka naša domišlija nima meja in potem si morš sproti zmišljevat, pozim pa pomlad je pa rulala pravlica o snežaku user posted image

No če pa sem sama je postopek podoben, tako da najprej dam tamalga spat, pa taveliki vmes naštimam risanko, ko je tamal priden v postlci, pa počas spravim še taveliko spat, tako da nekako gre. Čeprav prej ko naš tamal še ni vedel za prstek je bila kriza, ker se je ful drl, pa sem ga mogla nosit, potem sem ga pa kar na roko dala in šla upsavat taveliko, tamalček je bil priden in tud zaspal, tavelika pa tud ob poslušanju miljon pravljic. Hvala bogu sem do zdaj sama uspavala samo 2×

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.7.2006 22:26:15   
Pupica
Pr nas je pa tako. Gal ponavadi eno rundo pred nočnim spanjem, spi ravno nekje do 19h. Do takrat Tia poje, umije zobe in skoči pod tuš in v pižamo. Če je očka doma, potem samo poje z mano, in še to bl pozno.Ostalo uštimata onadva(Če jesta onadva potem se zavleeeeče predolgo).
Gal se potem ob 19h zbudi in gre na jošk, se mal tko crkljava, potem pa kopanje, pižama, in spet na jošk da se ornk napapca in da zaspi.To je nekje ob pol 21.
Potem grem k Tii, ki se vmes v svoji sobici še igra, ali kaj rišeta z očijem, gledata knjigice, poslušata pesmice in pravljice(zdej mamo končno Cd z MP3 predvajalnikom, tko da skoz kej zanimivga laufa.
No potem se pol ure še skupej kej zabavamo, beremo, igramo, rišemo.Ob 21 pa gre spat. To pomen, lupčkja za lahko noč, navijeva ninico, ugasneva lučko in greva ven.Potem pa ma še kakšne 5 minut samogovore in pevske vaje, potem pa omagauser posted image
Zjutri pa je ravno obratno.Prvi se zbudi Gal. Se podojiva, potem preoblečeva, jaz se grem uredit, potem pa čakamo, čakamo, čakamo da se še princeza zbudi, ker je zaspanček, in spi do 9h. Nato še Tia na stranišče, zobe umit in obleč, potem gremo pa na zajtrk.
Čeprov ponavad je tako, če je očka doma, potem on skrbi za princezo, jaz za Gala. Dons sva se mi2 z Galom cel dan crkljala, ker je bil tak zaspanček, jedel je čist počas, nč ni brcal in rogovil ko je jedel, skratka užitek. tia in očka pa sta se potepala vzuni, cel asfalt porisala, user posted image zvečer pojedla, se uštimala, pol sta pa pršla men "nagajat" k sem Gala kopala v čebričku in je Tii to ultra zanimiv. Včeri je imel pa očka Gala, ker se je v banjici kopal, pa sva medve prišle mal "ponagajat"user posted image

Si pa res ne predstavljam, kako bi bilo, če bi bila Tia tako radovedna kot prvih 14 dni, k mi je skoraj na glavi sedela, in dol gledala, da je bila ja bližje dogajanju.user posted image user posted image

Aja res pa je, da Tia spi v svoji sobi, gal pa zaenkrat še pri nama, ker se mi ne da hodit ponoč v drugo sobo ga iskat za dojit. Mi je tako bl pri rokiuser posted image In verjetno bi se Tia zbujala, če bi spal pri njej, zato ker jaz včasih kaj pozabim v njeni sobi, in samo vrata odprem, čist potih, in se že zbudiuser posted image Tko da to pa res ne vme kako bi skompenzirala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   PUNCICA..uspavanje dveh otrok
4.7.2006 9:44:43   
Anonimen
punčica zakva pa ma tamau prst? a dude noče? prsta ga boš zlo težko odvadla, deformira se mu lahko prst pa še čeljust! duda je manj škodljiva k je mehkejša pa pol mu jo v končni fazi lahko vzameš prsta mu pa ne moreš!!!

< Sporočilo je popravil LARA -- 4.7.2006 9:49:40 >

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PUNCICA..uspavanje dveh otrok
4.7.2006 14:36:02   
puncica
Lara dude noče ne take ne drugačne, jo tako ven izstreli, tako da smo se že sprijaznil bo pa imel prst tud moj brat ga je imel pa brat od mojga pa nima noben deformirane čeljusti pa zob, pa tud odvadl so se ga hitr.

Dudo pa itak sovražim, ker jo tavelika hoče imet nonstop v ustih, pa čeprav jo je imela kot mala ful mal, zdej ko je pa v vrtcu pa bi jo ona nonstop imela, pa ni šans da bi se odvadla, jo je vrgla že v cekret pa v smeti, pa ne vem kam še vse, pa se spet spomne da hoče dudo in jo gre iskat in to v smeti in v cekret materuser posted image Tako da ne vem če bomo dobl to bitko, pa še dere se ko zmešana če je ne dobi lahko tud po 2 uri. Zaenkrat tako čist ok funkcionira pa naj ima prst sem rekla da se ne bom več sekirala, da bi mu ga pa nonstop ven vlekla pa tud ne gre. 

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?