|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako začeti s čim drugim razen dojenjem
26.6.2006 22:04:49   
livia
Mi smo stari sicer šele 3 mesece, ampak bomo čez kak mesec dva začeli še s čim drugim razen dojenjem. Kako začeti?
Najprej se baje daje sokove. Se pravi, da naribam jabolko, korenček in stisnem sok in ji ponudim. Pred tem pa še podojim. Ali prav razmišljam? Čez koliko časa po sokcih začnem z pretlačeno hrano in kako se potem nadaljuje? Kdaj v bistvu obrok nadomesti dojenje?
Hvala za kakršne koli vaše izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako začeti s čim drugim razen dojenjem
26.6.2006 22:11:52   
Katja6
To s sokovi bo že držalo. Sicer pa naš pediater zagovarja popolno dojenje do dopolnjenega 6. meseca starosti. Itak bo otroček sam nakazal, kdaj ga bo začela zanimati tudi druga hrana, ko vas bo opazoval pri jedi, se zraven slinil in cmokal.

Pri prejšnji pediatrinji naj bi začeli nekje pri 4 mes in pol. Ni šlo tako zgodaj....smo se matral in še danes pri treh letih bolj piškavo  je.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.6.2006 22:22:40   
Anonimen
Za začetek lahko skuhaš kompot, jabolka. Od sadja so dobre tudi banane. Sama sem se orientirala kar po "trgovinskih" kašicah. Na njih piše, katere so primerne od 4. meseca naprej.

Začneš lahko tudi s kašicami, tudi na njih piše od 4.meseca naprej, večina se pripravlja z vodo.

Z jedmi začneš postopoma, poskusiš ca 1 nov okus na teden, da vidiš, če je kaj reakcije. Na začetku lahko dojenček poje zelo različno, od dveh treh žlic do celega Frutka, odvisno od otroka in njegovega (trenutnega) apetita.

Pediatri priporočajo polno dojenje do 6. meseca, predvsem zaradi možnih alergij.  Mi smo gosto hrano uvajali od 4.meseca, predvsem zato, da z dojenčkom nisem bila 24ur on-line. Celoten jedilnik goste hrane začne otrok jesti okrog 1 leta.
Sama jo pri dobrih 11 mesecih poleg hrane še vedno dojim. Dojiti nehaš, ko se odločiš, da več ne boš, ko zmanjka mleka ali pa ko se dojenček noče več.

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2006 18:26:31   
Anonimen
Jaz sem mu pri 3,5 mesecih dala zvečer v mleko par žličk riževih kosmičev, ker se mi je začel pogosto buditi in mu samo mleko ni bilo dovolj, ker je imel preskok v rasti.
Potem sem mu pa po 4.m. zvečer delala že goste riževe kašice raznih okusov, še prej pa smo sprobala seveda dopoldne te okuse. Jabolčni sok, nastrgano banano, kompot iz jabolka, korenček...

Jaz sem mu dala najprej probat okus in nato sem ga še dojila.

Mi smo sprobali samo korenčkov in jabolčni sok. Vsakega torej 3 dni, nato sem pa šla direkt na kuhan in pretlačen korenček, kuhano in pretlačeno jabolko, nastrgano banano, razne kašice...

Meni so rekli, da naj mu ne miksam  ampak samo pretlačim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2006 16:19:40   
kati*
mi smo začeli z jabolčnim sokcom (pač tako kot si napisala) pri 3,5m . Sicer menim, da je to precej od otroka odvisno, eni zavračajo žličko in drugo hrano eni (kot je naš) pa so prav veseli, ko vidijo žličko. Ravnaj se po občutku in če boš začela pred 5. mesecem daješ res manjše količine in razmak med različnimi/novimi okusi naj bo po tri dni. Kdaj daš je vseeno, najbolje takrat ko je sita, ker je to bolj spoznavanje in igra, kot pa hranjenje.

Po 6m pa že lahko začneta kaj bolj papat. Mi smo delali tako, da sem ga najprej malo nahranila in nato še podojila (obratno se pri nas ni obneslo, ker je bil preveč slabe volje, če sem mu vzela dojko). Konec 6m sva nadomestila 1 obrok skoraj v celoti in zdaj pri 9m se dojiva skoraj vsak dan le še zjutraj in pred spanjem (pa zadnje čase v tej vročini tud enkrat ponoči). Torej 1 mesec - 1 obrok (približno).

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.7.2006 21:02:18   
Anonimen
mi pa nismo nič s sokom začenjal. lepo sem skuhala kompot pretlačla skuhana jabolka vzla žlico in tamalo in ji ponudla prvo žličko. je bla kr navdušena in je že v prvo kr dost pomalcala---beri par žličk. pol pa podoj čez! stara je bla 4 mesce.

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2006 12:45:36   
Darči76
Mi smo stari 5 mesecev in ker se je ponoči začel zbujati na 2 uri (traja že 1 mesec), sem mu včeraj zvečer z vodo zmešala 2 žlički riževe kašice od Milupe - zelo tekoče. Ker se samo dojiva in flaške noče, sem mu dala kar po žlički.

Danes bom poskusila zmešati s svojim mlekom.

Me pa zanima kako ste vse tiste, ki ste tudi začenjale z dodatkom riževe kašice med mleko, to izvedle? Kako gosto ste pripravile? Koliko žličk naj poje?

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2006 13:28:26   
irena111
midva sva stara 4 mesece in ze par dni dobiva rizevo kasico v mleko in sicer pred spanjem. ker se ne dojiva mu v flasko z cucljem za kasice pripra vim 90ml mleka in dodam  4 cajne zlicke kasice. in mu je zelooo dobro.

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.7.2006 20:22:25   
tanyak
mi smo tudi stari 4 mesecev in jo zvečer najprej malo podojim, da gre tahujša lakota skozi, potem ji pa ponudim na žličko riževo kašico in jo z veseljem poje. če je še lačna jo dam še malo na prsi drugače pa gre ajat. smo poskusili tudi mlečno kašico korenček jabolko od milupe in sicer sem ji jo dala opoldne prav tako med dojenjem in jo je tudi pojedla, vendar ne da bi s tem nadomestili obrok amapak samo tko malo za okus.

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2006 9:41:58   
Darči76
Tanyak,
kako gosto narediš kašico? A jo delaš s svojim mlekom, adaptiranim ali z vodo?
In koliko žličk ji ponudiš?
Jaz sem včeraj poskusila po steklenički in seveda ni šlo, ker se samo dojiva. Tako redka pa tudi ni dpbra za hranjenje po žlički.... 

(odgovor članu tanyak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.7.2006 14:06:27   
tanyak
jaz dam tri jedilne žlice kašice in prevreto in mlačno vodo tako da je ravno prav gosto, ko sem nardila malo bolj tekočo je ni htela jest, tako da naredim primerno gosto, da lahko lepo jema z žličko. 

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.7.2006 14:23:20   
Seven*
Priporocala bi ti, da pocakas do 6 meseca. Meni se je pri prvem tudi mudilo, pa mi zdaj Ema, ki je bila izkljucno dojena skoraj do 8 meseca, dosti lepse je, kot mi je Jakob. Mislim, tudi zaradi alergij je za razmislit, sploh ce nimas nekih pametnih vzrokov za hitro uvajanje hrane.

Pri uvajanju se priporoca, da se zacne s cim, kar je cimbolj podobno materinnemu mleku. Mogoce mu kaj naredis ravno s svojim mlekom. Kaksna rizeva kasica mogoce. Tako bo prehod lazji in ga ne bo sraufalo.

Gospa sem.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.7.2006 11:13:28   
Darči76
Tanyak, a ti poje celo količino pripravljene kašice? 3 jedilne žlice? Jaz mu nisem dala več kot 5 malih žličk, vsak dan povečujem za 1 žličko, vendar se še naprej zbuja na 2-3 ure ponoči user posted image .
Pediatrinja je rekla, da če ga ne bom zdaj nehala ponoči dojit, ga bom dojila do 2 leta user posted image .....

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.7.2006 18:56:38   
Micy
Moja hana je stara 5 mesecev in že pridno je korenček krompirček, juhice, pa za malco ji dam frutka. Zjutraj k vstane dobi še mleko ob dvanajstih ji ddam pa krompirček , al pa juhico al pa kej tazga kar pač probam,potem pa mal mleka gor kokr ga pač mara. od 3 do 4 enkrat ji dam frutka, je tko pridna in ga ma full rada da popapca celga. Zvečer ji bom pa začela dajat riževo kašico, pa pravijo da je tudi baby gresek full dobr.

Moja je full pridna, kr rada je upam da bo tko tud naprej.

Ja pediatri pa ne zagovarjajo tega, naša zdravnica pravi da do 6 meseca nič drugega kot mleko.

lep dan

Love is in di er.

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Dostava
nada56

V katerem času vam najbolj ustreza dostava naročenih artiklov?

zjutraj (20%)

dopoldan (26%)

popoldan (34%)

zvečer (12%)

vseeno (8%)

Število vseh glasov: 166

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!