|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po diplomi na zavod
26.6.2006 19:18:30   
m_m
Ojla

Jaz bom v kratkem diplomirala, kooončno, in ne vem kako točno poteka prijava na ZZZS.

Se pravi, da grem s tistim potrdilom s faksa o opravljenem zagovoru na Zavod in se prijavim, kot iskalka zaposlitve user posted image  

Kje dobim delovno knjižico? Neki pildek sem dobila, da vpišem noter leto porodniške, a to na zavodu naredijo?

Pa iskala bi zaposlitev na območju začasnega bivališča, a tu kaj komplicirajo? Rabim, zraven potrdila z UE kje sem prijavljena, še kaj?

Kako je z zavarovanjem? Do zdaj sem bila, kot študentka, zavarovana po očetu. Če potrdim še pred zagovorom, mi menda velja še 3 m. Kje se pa potem ureja zavarovanje (če slučajno ne dobim službe)?

Koliko časa sem lahko prijavljena na zavodu, pri prvem iskanju zaposlitve?

A ta potrdila o poslani pošti kaj pomagajo? Poslala sem že nekaj prošenj na razne razpise, ampak vse bo treba dopolnit s potrdilom o izobrazbi.

A dobim kakšno denarno nadomestilo za časa brezposelnosti, razen otroškega dod. od socialne ali zavoda?

lp user posted image

< Sporočilo je popravil m_m -- 26.6.2006 19:21:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po diplomi na zavod
26.6.2006 22:06:01   
mia-2
S potrdilom o diplomiranju greš na upravno enoto in dvigneš delavsko knjigo, nato greš na zavod za zaposlovanje kjer te vpišejo kot iskalca zaposlitve in nato greš s tistim listkom na CSD kjer tu uredijo to denarno nadomestilo.Jest živim sama z otročkom in dobim ok. 76.000sit.Kako pa to da si ga nisi zrihtala že prej?Jest ga prejemam že od aprila.Sem aprila dobila in star. dodatek in socialno pomoč.Tisto kar pa pošiljaš pa daj s povratnico da vidiš da so prejeli.Mislim da porodniško vpišejo na CSD-ju.Od kje si pa ta listek dobila?Jest ga pa še nimam.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.6.2006 22:59:59   
tinatona
Samo to, ker ostalo so ti že druge povedale. Porodniško ti vpišejo na ZPIZu.

LP

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.6.2006 23:39:41   
Anonimen
Ko se prijaviš na RZZ, moraš tako ali tako predložiti osebni identifikacijski dokument (osebno izkaznico ali potni list) na vpogled (lahko si tudi fotokopirajo), tako, da dodatna potrdila o stalnem bivališlu z Upravne enote niso potrebna.
Iskanje zaposlitve s pomočjo RZZ ni omejeno na območje tvojega bivanja (stalnega ali začasnega), ampak samo na Slovenijo. Če ti RZZ pošlje napotnico za razgovor v Murski Soboti, ti pa si npr. iz Kopra, razdalja ni razlog za zavrnitev zaposlitve. Če pa to vseeno narediš, je to lahko (ne pa nujno) razlog za izbris iz evidence aktivnih iskalcev zaposlitve, torej iz RZZ. Na RZZ pa si lahko prijavljena neomejen čas, ob izpolnjevanju pogojev, seveda.
Kar se OZZ (Obveznega Zdravstvenega Zavarovanja) tiče, se kot brezposelna oseba prijaviš na pristojni enoti ZZZS (Zavoda za Zdravstveno Zavarovanje Slovenije) v tvojem kraju. Poleg izpolnjene vloge, ki jo dobiš tam, moraš prinesti še fotokopijo osebnega dokumenta in potrdilo o prijavi na RZZ, ponekod pa zahtevajo tudi potrdilo o premoženjskem stanju in katastrskem dohodku (to mi ni bilo nikoli popolnoma jasno). Zadeva je brezplačna in zavarovanje ti velja od naslednjega delovnega dne dalje.
Če predhodno nisi bila nikoli zaposlena, potem ti od RZZ ne pripada nobeno denarno nadomestilo. Zaprosiš lahko samo za DSP na CSD, če ustrezaš kriterijem in če ne presegaš cenzusa.

(odgovor članu m_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2006 9:20:56   
KIRA
knjižico ti "naredijo" na zavodu (jaz sem jo doibla tam, ne na upravni enoti, ampak tega je že dalj časa)  - oz. vpišejo tvoje podatke, ter podatke o tvoji izobrazbi itd.. s sabo moraš seveda prinesti dokazila. potem te bojo "naročili" k tvoji svetovalki, ona ti pa podrobneje razloži vse detajle. kar lepo jo vprašaj vse, kar si tu  napisala. saj zato so pa tu.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2006 12:08:37   
m_m
O hvala, za tele odgovore user posted image  Če v ponedeljek diplomiran, grem v sredo na pohod za urejanje vseh teh papirejv. Ste mi kar pomagale user posted image  HVALA

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?