|
Diabetes, part 2 2.7.2004 10:08:47
|
|
|
|
Medvedka
|
No, zdaj pa še drugi del... Sem bila v torek na kontroli... Tomažičeva ful prijazna, opravila "že" po uri in pol čakanja. Potem me je pa še poslala na stomatološko kliniko, ker baje gledajo nosečnicam z diabetesom zobe (kamen) in stanje dlesni (vnetja, krvavitve). Sem mislila, da bom tudi jaz imela kaj od tega, pa gre očitno le za eno študijo, ki so se jo tam izmislili. Seveda sem tam spet zapravila s čakanjem in pregledom najmanj uro, poleg tega me je še kar namučil, saj me je neštetokrat pičil z neko iglico okrog vsakega zoba, da je potem gledal, če dlesen kaj krvavi in kako močno krvavi... Halo!? Nazadnje je rekel, da bi bilo dobro, da grem k svojemu zobozdravniku, da mi naredi tisti zaščitni premaz proti kariesu, ker sem noseča. Zakaj mi ga ne bi mogel on, če sem že bila tako dobra, da sem prišla tja? Zakaj ne dajo nič v zameno? A smo mi kar dolžni sodelovati v njihovih glupih študijah samo zato, da lahko nekdo magistrira ali doktorira? Jaz bi rekla OK, če imam tudi jaz od tega koristi?! V glavnem, kar sem hotela najbolj povedati, je pa to, da sem seveda prišla v ambulanto k dr. Prasici (beri: Sketelj) ob kakih enih, pol dveh in seveda sem bila na vrsti skoraj zadnja, nekaj čez tretjo uro, ko bi očitno morala že končati svoj delavnik. No skratka, jaz pridem noter, vsa utrujena od čakanja, se usedem, dr. **** pa se začne brž kar nekaj zdirati name, češ, da ona ima te ambulante zadosti, da ona ne misli več tu delati, da to ni za nikamor (izgleda, da so imeli malo bolj gužvo), bla, bla, bla. Potem ji pokažem mnenje od tistih genetskih preiskav, na katerem piše, da LAHKO grem delati bodisi biopsijo horionskih celic ali amniocentezo, če želim. Vpraša, če bom torej šla na amniocentezo, pa ji rečem, da raje ne bi, če ni ravno res priporočljivo in da sem mislila, da bi prej delala nuhalno svetlino in če bi bilo tam kaj čudno videti (če bi šlo za tako napako kot zadnjič, po mojem plod niti ne bi preživel do 12.tedna, če pa že, bi se pa skoraj moralo videti kaj čudnega na nuhalni), bi pa kvečjemu šele nato šla na amniocentezo. Potem se je pa kar izlilo iz nje: Kaj?!????! Sam ne mi rečt, da mislite, da vam bom zdaj še nuhalno delala, ker vam je ne bom!!!!! Ker grem na dopust! Pa tud kdo drug vam je ne bo, ker je zdaj itak čas dopustov!!! Ste zanosili čisto ob napačnem času!!! Itd., itd. Verjemite, jaz sem bila čisto paf. Sem razmišljala, da bi ji kaj rekla, npr. v tem smislu, da se tudi v drugih poklicih dela marsikdaj preko 8 ur, da imajo delavci v proizvodnji še pa še nadur, ki jih jim niti ne plačajo, niti jih ne morejo porabiti. Da tudi jaz skoraj vsak dan preživim v službi dosti več časa, kot mi ga plačajo, pa se še nisem pritoževala. Pa kaj sem ji jaz za en gnoj, da lahko takole serje po meni?!? Navsezadnje imam tudi jaz diplomo v žepu, če misli, da je kaj več vredna. Pa tudi magisterij bi lahko imela, tako kot ga ima ona, če bi se mi le še zdelo ostati na faksu, saj sem imela priliko dobiti mesto mlade raziskovalke, če bi ga le hotela... V glavem, ker sem vedela, da se bom brž začela jokati, kakor hitro bom odprla usta, sem bila raje tiho in požrla vso to točo. Ko sem prišla ven, sem se seveda najprej zjokala, da se je dragi ful ustrašil, da je spet kaj narobe, potem pa je rekel, če ji on kaj reče. Pa sem rekla, da ni treba, saj bo verjetno potem še slabše. Skratka, ko mi je prišla narediti UZ, se je izgleda, nekoliko skulirala, morda pa celo zamislila in mi rekla, da naj pokličem na neko številko in se zmenim za nuhalno za drugi teden. Je celo pogledala, kdo dela drugi teden. Glede UZ mi ni nič rekla in sploh mi ni nič pokazala, vse dokler je nisem vprašala, če mi lahko pove, ali pa je zdaj vse OK. POtem je monitor obrnila proti meni in rekla, da se pač vidi zgodnjo morfologijo, vendar da iz tega ne more nič reči (če bi bilo kaj narobe). Šele ko je narekovala sestri, sem slišala, da je bil prisoten srčni utrip in da so bili prisotni gibi. In to je bilo to. Skratka, mislim, da je naše zdravstvo čisto v "****u"... Z redkimi izjemami... Kljub vsemu vam želim čim več dobre volje, pa čim manj opravka z belimi haljami! Medvedka
|
|
|