|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes, part 2
24.6.2004 12:09:33   
Medvedka
Lep pozdrav vsem!

Sem nas prestavila na prvo stran...

Katja, upam, da je šlo z zagovorom kar najbolje in da se boste imeli skrajno lepo na zasluženem dopustu!
Evo, pa en šopek vrtnic za diplomo:

Alja, upam, da ti bom odgovorila na vprašanja, čeprav zdaj pred sabo nimam tistega, kar si napisala. Daj, zmenimo se, da se srečujemo kar tukaj, ker sicer bo težko se menit.
Torej, veš, jaz kdaj čutim nizek KS, še pogosteje se mi zdi, da pa ne. Jaz sem sposobna čisto enostavno hoditi okrog s cukrom 2,0mmol/l. Se mi je celo že zgodilo (to še preden sem dobila črpalko), da sem prišla domov z avtom in si pomerila cuker in z grozo ugotovila, da sem se okrog vozila s samo 2mmol cukra.
Kakorkoli že, zadnje čase se mi pa pogosto dogaja, da se mi zdi, da imam nizek cuker, pa si pogledam in imam 7mmol. Tega pa sploh ne štekam, ker sicer niam visokih cukrov. OK, kdaj, ko si ne določim prav OH, ker poskusim pač kako živilo, ki ga seveda ni v razpredelnicah, mi gre sladkor tudi do 11mmol/l. No, če se da, si dodajam popravke že ko gre čez 8mmol.

Resnično upam, da dobiš črpalko, ker jo res rabiš. Tudi jaz bom zelo vesela, ko bom izvedela za vajino srečno novico ( )! Upam, da čim prej.

Lističe mi predpisuje kar Tomažičeva, ki zraven sicer vedno jamra, da jo bodo na ZZZS linčali. Vendar zraven potem zmeraj doda, da je to pač samokontrola.

Poznam tisti občutek, ko ti povedo, da ni v redu... Ni mi sicer jasno, kako je možno, da si prišla do 2 mesecev, pa niso že prej ugotovili, da gledajo prazno gestacijsko vrečko?! Pri meni je Sketljeva že v 7 tednu videla srček in hkrati tudi, da ni vse čisto OK.

Upam, da sem ti na vse odgovorila, če ti nisem, me pa prosim še enkrat vprašaj...

Skratka, upam, da se nam vsem skupaj vse dobro izteče...

Lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes, part 2
24.6.2004 12:23:10   
mala maja
hojla Medvedka.
jaz glih sem notri v to temo ne spadam, pa vendar imam okoli sebe tri zelo hude diabetike.

Oprosti moram komentirati kakšna SVNJ...... je to z listki. Ma pa saj gre za zdravje ne pa za afnarijo. tudi pri nas imamo probleme z listki.
Ti zdravnica reče meri si na teč, pa pred zajtrkom, pred in po kosilu, pa pred in po večerji pa pred spanjem. če zračunaš je to 6 liskov na dan in pol ti jih pa da na recept toliko da če zračunaš ti pripadajo trije na dan.
PACKI, ja pa črpalke tud, jest sploh ne razumem da so tolk drage, pol se pa še kvarijo in ne delujejo prav.

No medvedka oprosti da sem se tukej norti umešala samo vidim da nismo edini ki se ubadamo s tem težavam.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes, part 2
25.6.2004 13:04:20   
Katja*
Ojla vsem!

DIPLOMIRALA SEM! Z 9!!! Sploh ni bilo tako težko, kot me je bilo strah! Je res, da če pol leta in več študiraš o eni stvari, si res pravi strokovnjak.

Zdaj sem na počitnicah (tudi tukaj imamo računalnik - moževa poklicna deformacija) in uživamo. Trudim se, da bi uredila cuker, ki je zadnje tedne katastrofa!

Vse lepo vsem! Medvedka pobožaj trebušček...
Se slišimo, ko bom doma...

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes, part 2
25.6.2004 22:22:29   
Medvedka
Katja, čestitke!!!
Zdaj pa res uživajte, pa možeku reci, da naj bo čim manj za računalnikom, saj ste vendar na dopustu!!!

Mala Maja, ne vem, zakaj misliš, da ne spadaš v to debato?! Smo vsakega veseli. Ne vem pa čisto, kaj si mislila s tem, ko si napisala, da imaš okrog sebe tri diabetike... Torej ti nisi sladkorček, se pa očitno dosti spoznaš na vse to, ali kako?
Povej nam no kaj o sebi.

Ajsha, pocrkljaj še malce zame malo Lucijo!

Lepo se imejte vse!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes, part 2
29.6.2004 10:00:59   
Kinokija
Madonca, komaj sproti sledim tele naše diabetičarke

Čestitke za diplomo Way to go!

Medvedka, hvala za informacije, kako se kaj držiš tele dneve težkega vremena? Cukr po obrokih normalen?

Pri nas bo treba še kar malo počakati na Bila pri G. pa je rekla, da je treba do oktobrske kontrole pri diabetologu biti priden Ker imam namreč D. tip 1 šele pol leta, pa da se vidi, kako se samokontroliram z min. številom lističev Na zadnji oz. edini kotroli Hba1c, to je 2 meseca po odkritju je bil 7,6 %, tako da...

Vas pa skoz berem in se učim skozi vaše izkušnje.

Lp K.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes, part 2
2.7.2004 9:27:49   
Medvedka
Oh, Alja, sem pa le mislila, da boš dobila črpalko...
Veste, česa ne razumem - zakaj smo me, kao odrasle diabetičarke - manj vredne od otrok in mladostnikov, ki so komaj (!) nekaj let za nami??? A mi pa nimamo pravice, da bi zdravo in kakovostno živele, s cukri, čim bližji normalnim? Smo me krive, da smo se rodile nekaj let prezgodaj in smo zato obsojene na injekcije, pa ča nam z njimi uspeva kolikor toliko, al pa ne?
Kdaj se nas bodo usmilili in tudi nam omogočili zdravljenje z insulinsko črpalko? (Jaz jo sicer zdaj res imam, vendar le za leto dni. Je sicer možno oddati prošnjo za podaljšanje, na podlagi katere ti potem odobrijo še za 1 leto ali pa ne. Ravno zadnjič je rekla Tomažičeva, da bo ena morala zdaj po 4-ih letih vrniti črpalko, saj ji ne bodo več podaljšali, ker je nosečnost itd. za njo. Baje je ful zaskrbljena in si sploh ne predstavlja, kako bo zdaj urejala z injekcijami. Tomažičeva ji je rekla, da pač tako, kot jo je prej...)

In pa, navsezadnje, a je mladi ženski, ki ima ful probleme s cukri, kljub vsem naprezanjem (Alja, verjamem, da delaš kolikor le moreš vse v tem smislu), treba morda prav žrtvovati eno pikico in upati, da bo pikica kljub takim cukrom zdržala v trebuhu vsaj 2 meseca, da bo bodoča mamica končno dobila črpalko? In da bo z naslednjo pikico potem končno imela srečo???
Pa, kakšno zdravstvo se to grejo?
Po mojem drugje v Evropi, da ne rečem ZDA, tega ni... V ZDA vem, da imajo črpalko tudi moški, torej?...

Punce, vsem skupaj želim čim boljše cukre!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes, part 2
2.7.2004 10:08:47   
Medvedka
No, zdaj pa še drugi del...

Sem bila v torek na kontroli... Tomažičeva ful prijazna, opravila "že" po uri in pol čakanja.

Potem me je pa še poslala na stomatološko kliniko, ker baje gledajo nosečnicam z diabetesom zobe (kamen) in stanje dlesni (vnetja, krvavitve). Sem mislila, da bom tudi jaz imela kaj od tega, pa gre očitno le za eno študijo, ki so se jo tam izmislili. Seveda sem tam spet zapravila s čakanjem in pregledom najmanj uro, poleg tega me je še kar namučil, saj me je neštetokrat pičil z neko iglico okrog vsakega zoba, da je potem gledal, če dlesen kaj krvavi in kako močno krvavi... Halo!?
Nazadnje je rekel, da bi bilo dobro, da grem k svojemu zobozdravniku, da mi naredi tisti zaščitni premaz proti kariesu, ker sem noseča. Zakaj mi ga ne bi mogel on, če sem že bila tako dobra, da sem prišla tja? Zakaj ne dajo nič v zameno? A smo mi kar dolžni sodelovati v njihovih glupih študijah samo zato, da lahko nekdo magistrira ali doktorira? Jaz bi rekla OK, če imam tudi jaz od tega koristi?!

V glavnem, kar sem hotela najbolj povedati, je pa to, da sem seveda prišla v ambulanto k dr. Prasici (beri: Sketelj) ob kakih enih, pol dveh in seveda sem bila na vrsti skoraj zadnja, nekaj čez tretjo uro, ko bi očitno morala že končati svoj delavnik.
No skratka, jaz pridem noter, vsa utrujena od čakanja, se usedem, dr. **** pa se začne brž kar nekaj zdirati name, češ, da ona ima te ambulante zadosti, da ona ne misli več tu delati, da to ni za nikamor (izgleda, da so imeli malo bolj gužvo), bla, bla, bla. Potem ji pokažem mnenje od tistih genetskih preiskav, na katerem piše, da LAHKO grem delati bodisi biopsijo horionskih celic ali amniocentezo, če želim. Vpraša, če bom torej šla na amniocentezo, pa ji rečem, da raje ne bi, če ni ravno res priporočljivo in da sem mislila, da bi prej delala nuhalno svetlino in če bi bilo tam kaj čudno videti (če bi šlo za tako napako kot zadnjič, po mojem plod niti ne bi preživel do 12.tedna, če pa že, bi se pa skoraj moralo videti kaj čudnega na nuhalni), bi pa kvečjemu šele nato šla na amniocentezo. Potem se je pa kar izlilo iz nje: Kaj?!????! Sam ne mi rečt, da mislite, da vam bom zdaj še nuhalno delala, ker vam je ne bom!!!!! Ker grem na dopust! Pa tud kdo drug vam je ne bo, ker je zdaj itak čas dopustov!!!
Ste zanosili čisto ob napačnem času!!!

Itd., itd.

Verjemite, jaz sem bila čisto paf. Sem razmišljala, da bi ji kaj rekla, npr. v tem smislu, da se tudi v drugih poklicih dela marsikdaj preko 8 ur, da imajo delavci v proizvodnji še pa še nadur, ki jih jim niti ne plačajo, niti jih ne morejo porabiti. Da tudi jaz skoraj vsak dan preživim v službi dosti več časa, kot mi ga plačajo, pa se še nisem pritoževala.
Pa kaj sem ji jaz za en gnoj, da lahko takole serje po meni?!?
Navsezadnje imam tudi jaz diplomo v žepu, če misli, da je kaj več vredna. Pa tudi magisterij bi lahko imela, tako kot ga ima ona, če bi se mi le še zdelo ostati na faksu, saj sem imela priliko dobiti mesto mlade raziskovalke, če bi ga le hotela...

V glavem, ker sem vedela, da se bom brž začela jokati, kakor hitro bom odprla usta, sem bila raje tiho in požrla vso to točo.

Ko sem prišla ven, sem se seveda najprej zjokala, da se je dragi ful ustrašil, da je spet kaj narobe, potem pa je rekel, če ji on kaj reče. Pa sem rekla, da ni treba, saj bo verjetno potem še slabše.

Skratka, ko mi je prišla narediti UZ, se je izgleda, nekoliko skulirala, morda pa celo zamislila in mi rekla, da naj pokličem na neko številko in se zmenim za nuhalno za drugi teden. Je celo pogledala, kdo dela drugi teden.
Glede UZ mi ni nič rekla in sploh mi ni nič pokazala, vse dokler je nisem vprašala, če mi lahko pove, ali pa je zdaj vse OK. POtem je monitor obrnila proti meni in rekla, da se pač vidi zgodnjo morfologijo, vendar da iz tega ne more nič reči (če bi bilo kaj narobe). Šele ko je narekovala sestri, sem slišala, da je bil prisoten srčni utrip in da so bili prisotni gibi.

In to je bilo to.

Skratka, mislim, da je naše zdravstvo čisto v "****u"... Z redkimi izjemami...

Kljub vsemu vam želim čim več dobre volje, pa čim manj opravka z belimi haljami!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes, part 2
2.7.2004 10:45:55   
Kinokija
O, Bog pomagi, kak dan si imela. Veš kaj, takega odnosa ti pa ni treba tolerirati. Navsezadnje je tudi ona čisto navadna uslužbenka, ki ima najbrž tudi nadrejene- Zakaj je pa ne zamenjaš?

Pregled za zobe ? No comment.

Kaj več napišem drugi, ko bom imela več časa.

Skrbi zase in za svojo pikico.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diabetes, part 2
2.7.2004 11:13:38   
mala maja
hojla no pa se vam bom javila!

upam da mi ne boste zamerile če as slučajno pomešam med samo ker vas bolj malo poznam in me malo bega.

veš medvetka tole s tvojo zdravnico pa presega vse meje. Pa sej si človek z boleznijo ki jo je treba jemat resno in upoštevati tvoje želje. meni grejo kar kocine pokonci. Kako se lahko tako obnaša.
Upam da sta se zmenili lepo in prav in da boš pod 100% kontrolo. pa bobožaj buhija in

Alja ti čakaš na odobritev črpalke. Veš grdo od zdravnikov da jo dobijo samo otroci in ne tudi odrasli, vsekakor bi jo nujno morale dobiti tudi nosečke in tiste ki se trudijo za zanositev. Saj ni vse da sldkor uravnaš čimbolj med nosečnosto, dobro je da je že prej precej uravnan. To so eni packi in upam da ti bo ratalo.

Ne vem zakaj ne dajo tudi možnosti da jo lahko kupiš z nekaj doplačila. Še aparatek za merjenej ti komj dajo.

No kar se tič moje zgodbe je pa tako. Prav veliko nebi rada o tem govorila ker je pregrozni in ne želim da bis emamica in očka spotnala kako o njih pšem. Lahko samo to povem da ima sorodnik od moža dav fab+nta z diabetesom in obadva ga imata tip2(se pravi je bil pridoblejn z infekcijsko okužbo). Ta mali je zbolel komaj pri 11 mesecih in taktrat so ga komaj rešili ker niso vedeli za kaj se gre. Ne morem opisati ur ki smo jih doma za mizo premolili da bi bil zdrav in da bi preživel. Ko smo zvedeli je bila ure 8 zvečer. celo noč smo jokali in kar kamen se mi je od srca zvalil ko so poklicali da je z nim vse O.K.
No fantek ima sedaj črpalko katera pa se se jim je kar nekajkrat pokvarial in fanek je padel v komo. Imam pa tudi bratca s sladkorno.
No pri nas ima tašča sladkorno in je pol leta na inzulinu, sama pa imam tudi sum najo. vendar jaz imam težavo di imam premalo sladkorja se pravi inmami HIPO)če se ne motim). zadnjič sem imela eno uro po kosilu in obilnemu kosu torte po kosilu sladkorje v krvi 3.1.
Saj vem boste rekle da ni nič amak mene zdravnica že dal časa spremlja. Po telesu se mi zelo radi delajo turi kar pa je tudi eden od zankobv sladkorne bolezni. je pa tudi tako da sem včasih tako utrujena da ne morem nič in ko pojem žličko sladkorja ali par piškotov je vse v najlepšem redu. No zdravnica moje tašče in mene je bila tako prijazna da napiše še malo listkov zame na recept, tako da se tudi jaz 3 do 4 na teden zmerm. No do sedaj je bil še kar(venadr ne vedno. nikoli previsok vedno prenizek).

No sedaj sem se razpisala. Tako upam da niste jezne.

Želim vam čim manj težav s sladkorčkom in najlepše želje pa lepo se imejte.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Diabetes, part 2
2.7.2004 23:53:57   
Anonimen
ojla!
tole sem našla, če kateri prav pride/jo zanima.
http://med.over.net/mojmalcek/revija-07-01/sladkorna_bolezen.htm
lp,:fis:

(odgovor članu Medvedka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Diabetes, part 2
4.7.2004 10:58:17   
Medvedka
Ribica, sem na hitro pogledala ta članek in so se mi kar dlake naježile, ko sem videla, da ga je napisala dr. ****.
Saj ne rečem, najbrž je strokovno kar usposobljena, vendar to mislim, da ni vse kar naj bi imel dober zdravnik. Če že delajo z ljudmi, bi se najprej morali naučiti dela z ljudmi, še prej kot stroke. Bo treba na medicinsko fakulteto predlegati en osnovni predmet o ravnanju z ljudmi / pacienti, ki se bo vlekel od prvega pa do šestega letnika.

Vseeno obljubim, ribica, da bom prebrala tisti članek.
Ko bom malce boljše volje...

Pa še to, glede črpalke...
ZAKAJ ODRASLE OSEBE NIMAMO PRAVICE DO ZDRAVEGA IN KVALITETNEGA ŽIVLJENJA?
Meni to ne gre v glavo, saj imamo pred seboj še 50 (upam) in več let življenja... A smo zato, ker smo se rodili par let prepozno, obsojeni na vse možne pozne zaplete diabetesa?
Sicer pa, če bi morda malce bolj dolgoročno pogledali, bi najbrž celo ugotovili, da se bolj splača plačevati diabetikom zdravljenje s črpalko, saj bi le-to zagotovo totalno zmanjšalo tveganje za pozne zaplete. Ne vem sicer najbolje, vendar si mislim, da kakšna dializa vsak drugi dan stane še kaj več kot ta naša črpalka...
Pa zdravljenje retinopatije, pa nevropatije, pa diabetične noge in kaj vem, kaj še vse.

Kaj mislite, drage moje?

PS: Kot vidite, sem še vedno kar nastrojena...

Uživajte kljub vsemu!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Diabetes, part 2
5.7.2004 8:18:20   
mala maja
pravkar sem prebrala članek.

Pa če to ni res sem pa tud mal čudna.
ta zdravnica v članku navaja čišto nekj drugega kar pa potlje sama dela. če bi se držala njenega članka bi bile vse nosečnice ki jo obiskujejo 50% bolj oskrbljene in počutile bi se "človek" in ne ena tam ki ima na žalost sladkorno bolezen in je morm zdej pa jaz pregledat.

Za znoret. Veš medvedkica ne pusti se da te bo spravila ob živce. Ti lepo sama misli na najboljše pa boš videla vse bo O.K.
Mogoče te bo celo ta ista zdravnica naslednjič lepo sperjela in se ti posvetila.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Diabetes, part 2
6.7.2004 16:28:50   
Medvedka
Veš, mala maja, zelo malo je verjetno, da bi se zgodilo to, kar si napisala, namreč, da me bo lepo sprejela. Do sedaj je bil z njo edini svetel trenutek (ki je trajal točno tri sekunde) prejšnjič, ko mi je rekla (seveda, šele potem, ko sem jo vprašala, če pa je sedaj vse OK, ker me je že ful skrbelo, ker nič ne reče, kadar gleda Uz, pa še stran od tebe obrne monitor), da je mali prav simpatičen. Takrat nisem mogla verjeti svojim ušesom.
Drugače veš, pa je to en gnoj od zdravnice, ki nima popolnoma nobenega občutka za ljudi in za to, kako se z njimi dela, kako se jim pove vesele novice in še bolj, kako se jim pove slabe novice...
Namreč, ko sem bila prejšnjič noseča (decembra sem zanosila prvič), mi je v 10. tednu meni nič tebi nič čisto enostavno povedala, da ne najde utripa, da je plod odmrl in da naj pridem čez tri dni na čiščenje maternice. To je rekla približno v takem tonu, kot da bi mi v trgovini npr. rekla, da nimajo več kruha in da naj grem kam drugam ponj. Pa še v trgovini bi se bolj sekirali...
Potem, ko je videla, kako sem prizadeta, je rekla le še to, da naj se nič ne sekiram, saj sem še mlada... (27let!) Pa, da to ni nič takega, da se pač zgodi.
In to je bilo to.

No, toliko o tem.

Mala maja, to s tvojo žlahto pa mi ni čisto jasno. Kako ima lahko otrok diabetes tip2? Saj potem najbrž niti ne bi bil na insulinu?
Mislim, da se od staršev lahko podeduje nagnjenost k temu, da je zate večja verjetnost, da zboliš, če pridejo skupaj ravno pravi nesrečni dogodki. Jaz imam teto, ki ima diabetes in sem ziher, da sem po očetu podedovala nagnjenje. Se še prav dobro spomnim, da sem kakšen mesec pred tem, ko sem zbolela, imela neke vrste trebušno gripo, čez nekaj časa mi je pa to ven udarilo. Jaz si še vedno mislim, da če ravno takrat ne bi staknila tistega virusa ali karkoli že, bi morda bila še danes čisto OK.
Tudi zdravniki pravijo, da mora vedno priti en dejavnik ravno ob pravem času, ki potem povzroči, da se ti bolezen razvije.

Kar se pa tvojega sladkorja tiče... Glede na to, da si ga merila po obroku, je res precej nizek. Koliko ga imaš pa potem na tešče? Ta je namreč bolj realen. Koliko časa po obroku pa si meriš sladkor? Mislim, da bi ga morala imeti kako uro in pol po obroku tam nekje med 6 in 8 mmol/l približno.
Koliko časa pa že opažaš take nizke sladkorje?
Če se jaz malce spomnim nazaj, sem pred tem, ko sem zares zbolela, pogosto čutila tiste znake za hipoglikemijo (sem bila ful lačna, roke so se mi tresle...), le da takrat nisem vedela, kaj to pomeni.
Saj te ne mislim strašiti, ampak po mojem bi bilo dobro, če greš na en res dober pregled, fajn bi bilo, če bi te zdravnica napotila h kakšnemu diabetologu.
Veš, če ti odkrijejo sladkorno bolezen dovolj zgodaj (ko ti trebušna slinavka še dela, tebi pa očitno dela, saj sicer ne bi mogla imeti nizkih sladkorjev), je zdravljenje dosti lažje. Morda celo samo z dieto ali s tabletami.
Je pa tudi možno, da spadaš med tiste, ki imajo kronično znižan nivo sladkorja v krvi... Ne vem sicer, kaj to pomeni dolgoročno, drugače pa ti priporočam, da vedno ko kam greš, imaš s sabo kaj za pojesti ali pa kakšne Vitergine v žepu.

Eh, naj bo dosti tega mojega pisanja.

Mala maja, napiši kaj, kaj si ti misliš o vsem tem.
Sicer pa se lepo imej!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Diabetes, part 2
7.7.2004 8:39:26   
mala maja
hojla!

joj medvedkica, kar streslo me je ko sem tvoj post prebrala. Pa to je res Kura od Kure tale tvoja zdravnica. A ni nobene druge ki bi lahko k njej hodila?
Veš kaj da ti tako hladno pove da ti je umru otročiček , je to en gn.... A nima čisto nič človešlega v sebi.
Ti vsekakor obdrži pozitivne misli in bo vse lepo in prav. V karerm tednu si? Iz kod si?

Veš kar se tiče unih dveh mojih žlahtnikov imata obadva pridobljeno sladkorno po rojstvu in če so meni to prav razložili je to sladkorna tip 2, tip 1 pa je če jo imaš od rojstva ne glede na to kdaj izbruhne. baje se dato ugotovit. Ja obadva fantka sta imela plučnico, ko so izvedeli. Prav tako moja tašča.

Kar pa se tiče mene pa mojega sladkorja, jaz hodim k zdravnici za diabetike in me ima vedno pod kontrolo. Sladkor pa si ponavadi merim vedno eno uro po kosilu.So mi razložili da je takrat najbolj primerno.

Ja sem pa si zadnjič tudi na tešč merila , pa sem mela čisto normalnega 3.4. je pa res da se mi veliko vrti in da je dobro če pojem kaj sladkega. Mogoče kakšen bonbon ali popijem bolj sladko kavo. je takoj bolje. ne vem bomo videli kako se bo izkazalo, trenutno ni še velika panika ampak me samo spremljajo. Veš tudi moja stara mama in ata, ter mami imajo povečan sladkor in si ga uravnavajo s tabletami. Jaz pa imam zgleda res preniskega. je pa res da imam tudi vsako leto po dveali tri gnojne angine in to je velik pokazatelj da je nekaj narobe s sladkorjem v krvi.

No dokler bo šlo bo še kar, je pa verjetno res da je bolj ukrepat prej predno bo prepozno. No dorsti nakladanja o meni.

Povejte še ostale kaj.

LP mala maja

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Diabetes, part 2
7.7.2004 9:25:53   
mala maja
HOJLA!

Alja moram komentirati. če bi dobro prebrala , bi idela da lepo piše da je diabetes tipa 1 prirojena napaka, diabetes tipa 2 pa ne in izbruhne po raznih infekcijskih boleznih. Veliko diabetikov tipa 2 uporablja inzolin. Lahko ti povem da imata obadva otroka tip 2, kar je bilo trečeno s strani zdravnikov. če je katera spramljala pred slabim letom neko oddajo o sladkorčkih je bil prav ta fantek v njej. tudi tam je bila lepa primerjava narejen med njemu ki ima tip 2 in punco ki ima tip 1. Naj povem da ima tudi moja tašča tip 2 in je že šol leta na inzulinskih inekcijah.

No pa ne bom se kregala, ker jaz defenitivno vem veliko manj o tem kot ve same ki resnično živite s tem.
Naj vam povem da vas prav občudujem.:rozica::rozica::rozica:
Bodite take kot ste in ne pustite da vam kakšna taka kura kot je medvedkina zdravnica ukrade pot do normalnega življenja.

Lepo se imejte pa se beremo.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Diabetes, part 2
7.7.2004 11:07:23   
Kinokija
Mala Maja

Tip 1 je sladkorna bolezen, 100% odvisna od insulina. Problem je v tem, ker trebušna slinavka popolnoma nič ne dela oz. je NAENKRAT odpovedala. Kot da bi vzel vtikač od računalnika iz vtičnice. Vzrok je v tistih famoznih beta celicah trebušne slinavke, ki jih pohapsa naš imunski sistem, ki ga pa resnično sproži nek virus, stres... Diabetes je v pri tipu 1 v nas samih od rojstva naprej, odvisno pa je, kdaj se bo pojavil. Pri enih pri pol leta, pri drugih pri 27 letih...

Pri TIPU 2 pa trebušna slinavka postopoma odpoveduje, ne deluje več pravilno. Kot da bi računalnik postopoma feclal podatke. Windowsi odpovedujejo. Zato je problem, npr. če si predebel, nepravilna prehrana.., ker če je sistem overloaded, vse deluje še bolj počasi in nepravilno. Očitno tudi pri tebi prihaja do "fecljanja podatkov" trebušne slinavke, z zdravim življenjem boš to verjamem maksimalno probala uredit, poženi ene par "antivirusnih programov", vrži dol podatke, ki so nepotrebni in upaj na najboljše. S tem mislim seveda dieto, prehrano, aktivnost. K s tem razbremeniš trebušno slinavko, da se propadanje le te upočasni.

Upam, da sem ti razložila razlike glede tipa bolezni, in v čem je bistvo razlikovanja med tipom 1 in tipom 2 in zakaj pri enem tablete, pri drugem insulin...

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Diabetes, part 2
7.7.2004 11:44:56   
mala maja
Tip 2

-je najpogostejša oblika sladkorne bolezni: ima jo približno 90 % vseh diabetikov osnova je verjetno genetska
-ne gre za pomanjkanje inzulina, pač pa za odpor proti njegovemu delovanju (lahko ga je celo preveč)
-odpornost na inzulin se s starostjo povečuje (če je za to dedna osnova); hiperglikemija je sprva zmerna, nato se povečuje
-pri zdravljenju zadoščajo dieta in antidiabetične tablete, sočasno je treba zdraviti tudi težave, ki se pojavljajo vzporedno (zvečan krvni sladkor, zvečane maščobe v krvi, zvečan krvni tlak) oziroma zmanjšati telesno težo, če je ta prevelika, ter opustiti kajenje;
-z leti lahko bolniki dosežejo tako visoke vrednosti glukoze v krvi, da je potrebno zdravljenje z ;)inzulinskimi injekcijami ;)
-tako k nastanku kot k slabšanju bolezni pripomorejo neustrezne življenjske okoliščine (neprimerna prehrana, prevelika telesna teža, premalo gibanja, stres)

Čeprav lepo piše da se tudi tip 2 urevnava z inzulinom ko dijeta več ne pomaga imate verjetno prav. Vendar naj povem da so obeh fantkih poskusili z dijeto, ta velik je bil s pomočjo bioenergetika že po 4 inekcijah na dan potlej skoraj pol leta brez.
Se pravi da imajo res vsi diabetes tipa 2. Sicer pa je to berzvezno razpravljanje in prerekanje. Se vam opravičujem da sem vam zatežila. SORRRYYY.

Kako ste pa ve zvedele za sladkorno, če ni skrivnost in če lahko malo napišete, ker me res zanima.
Pa hvala, ker ste tako prijazne in se pogovarjate z mano, kajti res ne spadam sem notri. Naj pa vam povem da vas res občudujem in ste prave borke.:bravo::bravo:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Diabetes, part 2
7.7.2004 14:02:37   
mala maja
Hojjla!

Ajla ti si bila pa res čisto na koncu z močmi. kako to da pri tako visoki vrednosti niso posumili na sladkorno bolezen. A ko bi pa v komo padla bi bli pa vse O.K. za zdravnico.
Prav je da si jo zamenjala, kajti taki tudi jaz nebi več zaupala.
Ne vem pa zakaj ne odobrijo vsem ki imajo diabetes tip 1 črpalk. To je ena packarija.
No pa res lepo se imejte in uživajte.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Diabetes, part 2
9.7.2004 21:07:16   
Medvedka
Da še jaz nekaj dodam...

Mala maja, ko sprašuješ, kje smo me izvedele za diabetes... Od sebe, pa od zdravnikov.
Ko sem jaz zdolela, sem bila v 6.razredu, znaki so bili isti kot pri Alji, bila sem 1 mesec na Pediatrični, da so mi uredili doze insulinov in da so mene in starše naučili živeti s sladkorno. To se pravi, dajanje injekcij, merjennje sladkorjev na urinu, v krvi in spreminjanje doz insulina glede na rezultate meritev sladkorja.
Mislim, da smo vsi diabetiki tipa 1 pravi dohtarji, vsaj glede sladkorne, če ne še česa drugega. Saj drugega ti itak ne ostane. Razen, če se ti fučka za vse in ti je vseeno kako dolgo in kako kvalitetno boš živel...

Kar jaz vem glede sladkorne tipa 2, je to v glavnem posledica nezdravega življenja (nepravilno prehranjevanje, prenizka telesna aktivnost, debelost...).
Čisto možno je, da se pri takih ljudeh res zmanjša občutljivost na insulin, saj ga mora telo izločati v nenormalno velikih količinah, če se nepravilno prehranjuješ, pa premalo giblješ.
Jaz bi sicer sklepala, da pa trebušna slinavka najbrž tudi po vseh letih tako intenzivnega delovanja, tudi opeša, zato začne izločati manj insulina. To se seveda pozna v naraščanju krvnega sladkorja.
Če zadeva ni tako huda, lahko ljudje spravijo sladkor na normalno vrednostjo že z dieto in več gibanja, sicer si pomagajo še s tabletami. Če je zadeva še hujša (trebušna slinavka ima vsega dost), pa se morajo tudi diabetiki tipa 2 zdraviti z insulinom. Je tudi res, da če nekaj časa pomaga samo dieta, ni nujno, da bo pri tem tudi ostalo. Če začne enkrat trebušna slinavka slabeti, se verjetno stanje kvečjemu slabša - pri enih hitreje, pri drugih počasneje.

Glede sladkorne tipa 1 pa... Sladkorne tipa 1, kar jaz vem, ne podeduješ. Podeduješ kvečjemu nagnjenje, da lahko zboliš. Poznam tudi enega fanta, pri katerem v celi žlahti ni nikogar s sladkorno, on pa je zbolel, takrat kot jaz. moji starši nimajo sladkorne bolezni, ima pa jo teta po očetovi strani. Če sem torej nagnjenje podedovala po očetovi strani, bi jo lahko imel tudi on, pa je nima. Teta ima dve odrasli hčerki, a nobena nima sladkorne.

Pa še nekaj... Če odkrijejo sladkorno tipa 1 dovolj zgodaj, ko trebušna slinavka začne narobe delati, in začnejo brž zdraviti, je terapija z insulinom lahko celo samo začasna, potem pa se stvari vrnejo na normalne tire. O tem sva tavno zadnjič govorili z diabetologinjo - je rekla, da eni bolniki zdržijo potem zelo dolgo brez injekcij.

V glavnem, tega je še pa še.
Gre res za zelo različne variante sladkorne, zdravljenja itd.

Lepo se imejte!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Diabetes, part 2
20.10.2008 20:14:55   
paty1411
Pozdravljne! jst sm rodila 22.5. 2008user posted image  V 28. tednu so odkrili da mam sladkorno. Tomažičeva mi je dala inzulin in me poslala v porodnišnico, da se ga naučim uporabljati. Tam sm ostala tri tedne. Komaj se mi je urovnalo. Tok da so že mislili da na skrivaj jem čokolade. No na koncu sm mela novorapid pred zajtrkom 42 pred kosilom 10 pred pop.malco 10 pred večerjo 16 pred spanjem insulatard 8. Deset dni pred porodom sm spet ostala v porodnišnici. Sketljeva je rekla da sm od daleč in tud otrok je bil malo večji tok da so sprožli 14dni prej. No končno sm dobila svojo stručko. Rodil se je Timoteiuser posted image . Naslednji dan so rekli da ima srčno napako. Men je pa sladkorna ostala (dieta)user posted image

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......