Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Spontani splav zaradi rentgena? 23.6.2006 11:17:17
|
|
|
|
asso
|
Pozdravljena, svetujem ti, da ne iščeš odgovora na Zakaj?, ker ga sigurno ne boš našla. Stvari se pač dogajajo, ker je očitno tako usoda in za nekaj se ti je to zgodilo (lahko gre prav za nekaj dobrega...). Dvomim, da je temu botroval rentgen, saj se dogaja veliko splavov, vendra verjamem, da dokler nas samih to ne doleti si ne moremo predstavljat, da je to tako pogosto. Če boš malo pobrskala z iskalnikom po forumu boš ugotovila, da je veliki % splavov. Poskusi "pozabiti" na ta dogodek in zaživi življenje v novi luči...
|
|
RE: Spontani splav zaradi rentgena? 23.6.2006 11:21:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz tudi mislim, da zaradi rentgena ne moreš splaviti. Rentgen je za nosečnice prepovedan zaradi možnih okvar ploda, zaradi sevanja. Da bi pa splavila zaradi tega, pa po mojem ne. V tvojem primeru, če bi jaz ugotovila, da sem šla na rentgen, pa da sem bila noseča, bi bila najbrž v končni fazi srečna (no, to sicer ni glih najboljša beseda), da bi prišlo do SS.
|
|
|
|
RE: Spontani splav zaradi rentgena? 23.6.2006 11:26:06
|
|
|
|
beti 1
|
Izpostavljenost rentgenskim žarkom je samo eden od res mnogih dejavnikov, ki lahko povzročijo odmrtje ploda in s tem splav. Ravno v prvih tednih je zarodek na te škodljive dejavnike najbolj občutljiv. Lahko da je sevanje, ki si ga prejela ob slikanju noge kaj pripomoglo k temu, da se je zarodek prenehal razvijati, lahko pa ni igralo nobene vloge in so bile vmes druge stvari. Če bi sedaj rada zanosila se poskusi dogovoriti, da imaš RTG v prvem delu ciklusa se pravi vsaj 14 dni pred pričakovano M. Če imaš ciklus na 28 dni je idealno med 7 in 12 dnem. Do takrat bi ti tes že moral pokazati +, če boš pa ravno po M boš pa vedela da možnosti, da si že praktično ni. Normalno je, da iščeš vzrok za splav, vendar je praktično nemogoče z gotovostjo reči oziroma dokazati, kaj je bil resničen vzrok. veliko sreče
|
|
|
|
RE: Spontani splav zaradi rentgena? 23.6.2006 11:31:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Dejstvo je, da se nosečnicam rentgen močno odsvetuje (ne vem, če je prepovedan). Pri ponovni nosečnosti se ga izogni. Kaj je bil vzrok ss, pa ne moreš vedeti. Lahko je bil rentgen, lahko je bilo kaj drugega. Ne misli več na to, ker ti ne bo nič koristilo. Če si noseča, misli raje lepe misli
|
|
|
|
RE: Spontani splav zaradi rentgena? 23.6.2006 11:52:59
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz bi rekla da je več kot možno, da je to razlog. ne svarijo zastonj pred rentgenom! hkrati je pata dogodek dobro svarilo drugim mamicam, da ne bodo tako neodgovorne in ob sumu na nosečnost šle na rentgen. tvoj G je pa nesposoben - zakaj te ni poslal na krvne preiskave, če ni bil siguren???
|
|
|
|
RE: Spontani splav zaradi rentgena? 23.6.2006 19:07:33
|
|
|
|
Anonimen
|
na krvne preiskave me ni poslal.pregledal me je in opravila sem test nosečnosti.zagotovil mi je da je profesinolac v svojem delu in da sem lahko prepričana da nisem noseča.ko pa sem mu to kasneje očitala pa je rekel da on sigurno ni tako rekel.vse skupaj je lepo zanikal.hvala za odgovore.lp
|
|
|
| Stran: [1] |
AdminSe ob nakupu igrač ozirate na znamko?da (
18%)
ne (
33%)
odvisno od vrste igrače (
35%)
odvisno od cene (
13%)
Število vseh glasov: 296Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!