|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Od kje ta črnogledost?
22.6.2006 14:47:21   
Anonimen
Vedno znova se sprašujem, zakaj so starejši ljudje tako črnogledi?
Zakaj je tako težko na svar pogledati pozitivno? Zakaj je potrebno vedno pomisliti na najslabše, kar se ti lahko pripeti?
Najbrž bo odgovor na ta vprašanja njihovo težko življenje, ki je mnoge od njih gdo zaznamovalo ali pa zgolj dejstvo, da ljudje z leti postanejo zagrenjeni in okrog sebe vidijo le slabe stvari. Ne vem. Pa vendar mi ne dajo miru babičine besede izpred parih ur:

Prišla je pogledat kaj počnem in mi prinesla skodelico jagod, pa še šopek gozdnih mi je pomolila pod nos user posted image
Prisrčno ne? Pa smo malo klepetale kako je vroče, pa kako težko prenaša vročino itd. Rekla sem, kako bi blo fino, da bi mela zunaj bazen in bi se zdele vrgla vanj, v isti sapi pa vzkliknila kako noro bo drugo leto, ko bo moj mali user posted image  star eno leto in mu bom na travco postavila bazenček, pa se bova namakala in igrala...
Zraven sem navdušeno ploskala in že imela polno glavo načrtov, ko babica reče: veš draga moja, ne smeš se tako veselit nad vsako rečjo, kaj pa veš, kaj bo čez eno leto?! Nikoli ne veš kaj človeka doleti, lahko da mali sploh ne bo preživel poroda, lahko da bo v tem letu umrl, nikoli ne veš.  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Nato mi je, kot že tolikokrat hitela pripovedovat, kako je rodila mrtvo punčko, pa kako je pri obeh porodih imela hudo božjast, pa da se lahko to zgodi tudi meni, zato naj ne bom vedno tako vesela...

Ne vem, jaz kljub takim izkušnjam ne bi želela na tak način opozarjat nikogar. Še manj pa tako črnogledo opozarjati svoje vnukinje skozi celo nosečnost.
Še dobro da mam dva ušesa in da si jih tako rada čistim user posted image . Gre vse pol čez eno uho not, čez drugo pa ven, če se pa slučajno kaj zatakne, pa hitro komu zaupam dogodek, pa se "čepek odmaši".
Evo tko kt zdaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Od kje ta črnogledost?
22.6.2006 15:05:43   
Mikica
V nosečnosti smo itak bolj občutljive kot ponavadi, zato se mi ne zdi lepo od babice, da ti pripoveduje take stvari. Res je, da nikoli ne vemo kaj se nam lahko zgodi, samo obremenjevat se stem se mi zdi pa nesmiselno. V takem primeru gre življenje mimo tebe, ker se stalno bojiš kaj bo, če bo??? user posted image
Se spomnim, ko sem bila noseča, je prijatelj razlagal kako se je neka njegova znanka mučila pri porodu in da je trajalo 26 ur, pa z otrokom ni bilo vse v redu, ... potem pa je njegova žena znorela (ko je videla moje prestrašene oči), kako lahko to pripoveduje nosečnici mesec pred porodom. Nekateri sploh ne pomislijo kako lahko take izjave vplivajo na druge.
Ti kar lepo naredi prepih med ušesi ob takih izjavah, nasmeh na obraz, pa bo.user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.6.2006 15:34:12   
snorlax
Saj ti verjetno ni hotela nič hudega, samo stari ljudje so veliko več dali skoz, kot si mi sploh lahko zamislimo. Ker imajo več izkušenj, so tudi bolj previdni pri takšnem dolgoročnem planiranju, ker vedo, kako hitro se lahko vse obrne.

Ti kar misli pozitivno, sigurno je bolje, kot da se boš zdaj obremenjevala, da bi lahko bilo kaj narobe.

Je pa res, da je tudi odvisno od človeka. Moja mama je na primer najbolj črnogled človek, kar jih poznam. In odvzame mi vso energijo, če se poskušam bosti z njo. Zato samo kimam in skoz eno uho noter, skoz drugo pa ven. Na žalost se me je v vseh teh letih tudi nekaj prijelo, tako da sem tudi jaz velikokrat premalo optimistična.

Želim ti lahek porod in zdravo štručko!

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.6.2006 15:42:02   
Anonimen
Tudi nas, mlajših, je veliko črnogledih.

S starostjo se ta osebnostna lastnost samo poglobi, tako kot vse ostale.

Super, da si druge sorte, jo vsaj lahko prenašaš user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.6.2006 15:46:00   
Anonimen
Uh, jaz ne prenesem črnogledih ljudi... Zelo pa so mi všeč realni, taki, ki znajo presodit stvari. Jaz definitivno nisem črnogleda, sem precej realna, no, me pa pogosto odnese v preveč naivne vode user posted image

Zadnjič je eno dekle splavilo, njena mama pa je rekla: No vidiš, nobene stvari se ne smeš veselit user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.6.2006 16:31:43   
muki1
Jaz sem tudi zelo realna...pravzaprav ravno ta realnost vodi v črnogledost.... ampak jo odganjamo user posted image .

< Sporočilo je popravil muki1 -- 22.6.2006 16:32:33 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.6.2006 16:57:14   
Anonimen
Ojoj! user posted image  To ti je rekla? user posted image  Ja sej, moja mami je bla noseča z mano, pa je bla v bolnici zaradi nekih težav, pa ji je tašča rekla: "Ja, veš isto je blo pri meni, pri petem otroku, ko sem mrtvega rodila!" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.6.2006 17:28:56   
Marogica
JAz sem opazila, da z leti začnejo starejši drugače dojemati čas. Za njih ni nič več dolgoročnega. Vse samo danes, pa največ še jutri....potem se pa konča. Moja mama je 20 let mlajša od tvoje babice, pa če se hočem npr. kaj dogovorit za čez ca. mesec dni, mi bo vedno rekla, naj raje počakam, ker res ne ve, kaj se bo do takrat še vse zgodilo.
Jaz sem se tega navadila in to pač sprejemam kot način razmišljanja pri starejših ljudeh. Mi ne bomo drugačni

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.6.2006 18:14:46   
Lana25
Tudi moja stara mama je taka. Na primer jaz rada vrtnarim in na spomlad posejam kakšne rožice pa kakšno zelenjavo, to potem presajam v večje lončke in na koncu, ko je že veliko še na vrt. Stara mama isto rada to počne, tako da imam to najbrž od nje. Fora pa je v tem, da meni vedno vse očrni, vedno, ampak res vedno mi reče, da s tega itak ne bo nič. Vpraša kaj mam to posajeno, potem pa obvezno doda, da ne ve, če bo s tega kaj zraslo. Me to tako ujezi, ker mi tako zbija veselje. Pa to še ni nekaj kar ni ravno lepo od nje, ampak ima še eno bolj grdo lastnost, če se komu zgodi kaj slabega, hudega, mi bo to s takim užitkom hitela povedat, da pomislim, da jo skup drži sam zloba. Prvo kar mi reče zjutraj, ko me vidi je to kaj slabega se je zgodilo in pri tem ji očke žarijo kot otroku, ko dobi novo igračko. Sem ji že rekla, da mene to ne zanima, da naj mi neha govoriti samo slabe stvari in mi je očitala, da to ni lepo, da se ne brigam za soljudi. Kriza. 

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.6.2006 18:41:04   
Sita
Moja babica ima pa 86 let in je imela zelo težko življenje: trikrat je ovdovela in izgubila svojega sina - mojega očeta (ko je imel komaj 20 let), vendar je zmeraj optimistična. Seveda govori o nesrečah, kaj vse se pri nas dogaja, pa vendar me zmeraj prijazno vpraša: "A tvoj možiček je priden? Pa tudi punce so pridne v šoli. Vidiš, kako lepo. Če je ljubezen in razumevanje v hiši, zmeraj gre, pa naj bo še tako težko. " In potem me potreplja po ramenih, se zamisli, postane žalostna, da ji nemalokrat stopijo solze v oči in mi začne pripovedovati, kako so ustaši ubili pred pragom njenega očeta in brata ... ter vse svoje življenje in kako dober po srcu je bil moj oče in da se jaz lih taka ... Vsakokrat, ko se vidiva mi pove vso zgodbo - od začetka do konca in jaz jo zmeraj rada ure in ure poslušam, še posebej o mojem očetu, ki ga žal nisem nikoli poznala, ker sem bila premajhna, ko je umrl ...
Tako rada jo imam, mojo ljubo predobro babico, ki je že tri leta priklenjena na posteljo ...
Imela je zelo težko življenje, pa vendar je optimistična. In zna celo šlogat s kartami. Zmeraj mi je čisto prav povedala - včasih pa ne reče nič in pravi, da karte niso bile dobro premešane ... takrat me pa kar malo zaskrbi user posted image .

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.6.2006 19:24:39   
Naty*Taja
Ponavadi je problem samo v tem,, da imajo preveč časa za premišljevat in se potem vsega boga spomnijo!!

MONTIGNAC

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?