Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 22.6.2006 11:32:18
|
|
|
|
tulip
|
Zelo tanek bodi z dogimi rokavi in zelo tanke hlačke s stopalci, brez kapice, za na sprehode pa še pleničko čez košarico-predvsem zaradi vročine in ne toliko proti prepihu... Je pa res tečno, saj otrok prav tako švica, prav golega pa ga še ne moreš pustit, ker je treba kožo še zaščititi pred soncem... Pa seveda ne hodit okrog po vročini, samo zgodaj zjutraj ali pa večerni družinski izhod na sladoled! Ga pa večkrat skopaš, mu paše, saj od toplote in potu hitro dobi kakšne pikice!
< Sporočilo je popravil tulip -- 22.6.2006 11:33:40 >
|
|
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 22.6.2006 11:48:37
|
|
|
|
nanka
|
Živio, jaz sem rodila lani 6.8. Vendar je bilo vreme drugačno, kot letos. Bilo je precej dežje in malo nižje temparature kot letos. Ko sem bila v porodnišnici, so jo sestre oblekle v dvojne rokave in hlačke z stopalci, pokrita pa je bila z odejo. Ko sva se odpravile domov sem ji oblekla, tanek bodi z dolgimi rokavi, tanke hlačke z stopali, čez pa tanek kompletek hlačke brez stopal in tanko jaknico. Na glavo sem ji dala tanko kapico, ki sem ji jo v avtu odstranila. Pravijo, da novorojenčka zebe, če ni dovolj oblečen. Ampak saj pravim, lani so bile malo nižje temparature, tudi klime v avtu nismo prižgali.
< Sporočilo je popravil nanka -- 22.6.2006 11:49:32 >
|
|
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 22.6.2006 11:52:07
|
|
|
|
Anonimen
|
En kratek in en dolg rokav (npr. kratek body, dolga tetra majčka). Tanke hlače in nogavice ter copatki (za te nisem prepričana, da so bili potrebni). Po približno prvem mesecu je bila pa samo v body-ju, je bilo še vedno zelo vroče. Obvezno sem ji vedno oblačila nogavičke. Saj če je bilo tako oblačenje čisto prav, ne vem. Ni bila pa nič bolna, potna tudi ne, razen 1x v nekem prevročem avtu....
|
|
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 22.6.2006 13:49:41
|
|
|
|
pravljica
|
no, naš julijček pa je bil že prvi dan samo v kratkem bodiju, oz široko povit in v kratki majčki (me je patronažna pohvalila, ko je prišla)...pa še to mu je bilo vroče...veliko sva se kopala oz. namakala v čebričku, če se je le dalo, smo bili zunaj, v senci seveda in tudi čez dan, ne samo zjutraj in zvečer...po možnosti (zaradi muhastega vremena lani) smo mu čez bodi oblekli hlačke brez stopalc, če je bilo hladneje še zg. del z dolgimi rokavi in nogavičke...ponoči je imel na sebi bodi in clarove hlačke s stopalci...to je bilo to, bolan pa tudi po 1 letu še ni bil nič
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 22.6.2006 13:55:29
|
|
|
|
Maleal
|
Jaz sem rodila 20 julija in je bilo vroče.Ob odhodu iz bolnišnice sem ga oblekla v tanko kapico (v avtu sem jo slekla),benkico z dolgimi rokavi ,tanko jopico in žabice.V stanovanju sem ga imela v tisti hici le v pleničkah(pampers+široko povijanje) in benkici.V MB bolnici se še vedno široko povija.Ko pa sva šla na sprehod pa tanka kapica,če je bilo pod 25,drugač brez,benkica,t,žabice,tanka jopica-pri 30 stopinjah seveda brez,čez voziček pa zaščita-senčnik ali tetra plenica.L.p in uživaj še zadnje dneve.
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 22.6.2006 14:09:19
|
|
|
|
Jessy
|
Rodila sem 29.7. in v tistem tednu, ko sva bili v porodnišnici je bilo zelo hladno in deževno. Dojenčki so bili oblečeni v 1 dolg rokav in pajacka z zaprtimi stopalci, ki se zaveže na ramenih. Za domov sem ji oblekla 1 mako majčko z dolgim rokavom, čez pajacka, ki se zapne na ramenih in ker je bilo mrzlo sem ji oblekla še pleteno jopico, kapico in copatke, drugače bi bila pa samo v majčki in pajacku pa s tanko kapico.
|
|
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 27.6.2006 0:05:08
|
|
|
|
kapesanta
|
ojej, pa jih je res treba za domov tolk oblečt? Men je že v sami bluzi grozn, pa naj bi bi imele kar dve pa še žabice in kompletek - a babice v porodnišnici to predlagajo al ste se same odločile? A je to zarad klim v avtu? A so bolj občutljive na spremembe temperature al bolj na prepih?
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 27.6.2006 10:02:13
|
|
|
|
Anonimen
|
V porodnišnici so rekli "oblecite ga po svojem občutku". Sem imela full občutka pri 35 stopinjah in treh neprespanih nočeh Na klimo je bila mala Mič zelo občutljiva, v avtu je bila na minimum. Sem šla parkrat z njo v trgovino (v vsaki je zdaj klima, tudi če greš samo po kruh) in se je kljub pokrivanju začela takoj dret....
|
|
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 27.6.2006 13:17:10
|
|
|
|
honey
|
Jaz sem sicer rodila aprila lani, ampak kolegica je rodila 3. junija. Vem, da ga ima vse te dni, ko je ful vroče (se pravi že 14 dni) samo v bodyu s kratkimi rokavčki in v povijalnih pleničkah. Mislim, da ga je oblekla za iz porodnišnice v body z dolgimi rokavčki, ko sta šla 1. ven tudi še, naslednji dan pa mislim, da je bil že v kratkih rokavčkih, brez hlačk, nogavičk, žabic ali kaj podobnega. Čeprav je majčken, mu je isto vroče, kot je nam. Paziti je treba edino na sonce. Aja, pa to sem pozabla: v stanovanju ima klimo prižgano! Pazi edino, da ni kje pod klimo ali v bližini nje.
< Sporočilo je popravil honey -- 27.6.2006 13:18:40 >
|
|
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 27.6.2006 13:49:13
|
|
|
|
violinski
|
Jaz sem lani rodila 1.8., tisti dan je bilo lepo vreme, pravi poletni dan (dva dni prej je bilo peklensko vroče), naslednji dan pa je začelo deževati (kot pravi nanka, ki je rodila 6.8.) in je deževalo praktično dokler ni začelo snežiti. Težko svetujem, nekako računaj na to, da se peklenska vročina poleti obdrži največ dobrih 14 dni, po nasvetih pediatrov pa vem, da naj bi otroci vsaj 14 dni imeli na sebi dolge hlače in dolge rokave, ker nimajo še dovolj rjavega sala, to je tisto, ki jim drži toplo. Zato novorojenčkov ne moreš primerjati s seboj, ki ti je še v majčki brez rokavov vroče. Rokice in nogice morajo biti pokrite, ker se preko njih otrokovo telo najbolj ohlaja.
|
|
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 27.6.2006 14:05:49
|
|
|
|
Jessy
|
Kapesanta, jaz se še dobro spomnim, da je imela Neja, kljub temu, da je imela dolg rokav in pajacka, večkrat mrzle rokice. Novorojenčki so občutljivi in jih rado zebe. V porodnišnici so jih sestre kljub dolgim rokavom in pajacku, še s kovtrčkom pokrile in če se je odprlo okno, da se je prezračilo, so čez voziček še pleničko pogrnile. Edino ene 3 dni, ko je bilo krepko čez 30 st. C, se jih ni pokrivalo s kovtrčkom, ampak dolg rokav so pa vseeno imeli in prav nič ni bilo videt, da bi jim bilo kaj vroče. Navsezadnje so v našem trebuhu živeli na cca 37 st. C.
|
|
|
|
RE: Vprašanje za JULIJKE in AVGUSTOVKE... 27.6.2006 14:21:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, mi smo jo tudi imeli v stanovanju, na "normalno" temperaturo (25,26 stopinj). Avto sem napisala zato, ker jo veliko ljudi rado da na "full", da se avto hitro shladi, pa bi znala velika temeperaturna razlika okolje-avto dojenčka motit.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?