Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Nahajate se:
Forum >
[Otrok] >
Vzgoja > razlike pri vzgoji različno starih otrok, kako pokazati, da je nekdo starejši/mlajši
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
razlike pri vzgoji različno starih otrok, kak... 20.6.2006 9:48:26
|
|
|
|
mitjad
|
Živjo, v mojem otroštvu mi je vedno šlo na živce, da sem moral bolj zgodaj domov, ker sem imel mlajšega brata, moji sošolci pa so se še lahko igrali zunaj . Sedaj sem sam očka in imam 3,5 in 2 leti stara otroka. Do sedaj je mlajši hodil spat potem ko je pogledal svojo risanko, starejši pa je imel možnost pogledati še eno in iti potem spat. Sedaj je maljši že toliko star, da mu je jasno, kaj se dogaja po tem ko gre spat in si želi enako obravnave. Torej, ali vztrajati pri delanju razlik (spanje in/ali drugod), ali si poenostaviti življenje in oba sprviti hkrati spat? lp očka
|
|
|
|
RE: razlike pri vzgoji različno starih otrok,... 20.6.2006 10:20:17
|
|
|
|
Marogica
|
Pri nas je razlike 3,5 let (5 let in 1,5 let) in mi delamo razliko, ne toliko pri vzgoji sami, kot pri načinu vsakdanjega življenja. Torej spat hodila različno, zamika je nekje za 3/4 ure-ta večji ob 20.15, ta manjši nekje okrog 19.30. Isto je z spanjem opoldan, ta manjši še spi, ta večji ne več. Vendar pa je pri vas razlika pač manjša in je način življenja seveda zopet drugačen. Koliko se jaz spomnim, je naš otrok, ko je bil star 3,5 leta imel približno isti urnik, kot pri dveh letih, tako, da najbrž jaz teh razlik ne bi delala. Bi spravila kar oba zvečer ob isti uri spat, opoldan pa tudi.
|
|
|
|
RE: razlike pri vzgoji različno starih otrok,... 20.6.2006 11:13:15
|
|
|
|
diva 4
|
Pri nas je pa tako , da zvečer hodita ob isti uri spat (stara sta 3 in 1 leto ).Se pravi ob 20.00.V petek in soboto je lahko večja budna do 21.00 ure , mali je pa tak že navajen in gre kot ponavadi.Ana čez dan spi v vrtcu , David pa je doma , ker sem pač jaz doma in spi med 11.00 in 14.30.uro.Med vikendom pa David spi kot med tednom ,Ana pa gre po kosilu počivat.V jeseni pa gre mali tudi v vrtec pa bosta imela isti ritem v vrtcu ,doma pa tako kot sedaj.Ko bo pa mali nekje dve leti star bo pa že opazil , da je Ana lahko med vikendom dalj pokonci , pa bo tudi on lahko , če bo zdržal - je ful velik zaspanc .Moje mnenje pa je , da pri njuni starosti ne rabiš več delat razlik pri spanju.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.6.2006 22:52:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?