Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 20.6.2006 9:36:19
|
|
|
|
Naja31
|
ČESTITAM!!!!! G ponavadi naročijo prvič na pregled nekje v 7,8 tednu, ker se šele takrat vidi srček, kako bije. Prej se srčka še ne vidi. da ne boš razočarana. To je prvi pregled na katerem samo pogleda če nosečnost res je in če je vse ok. Naslednjič te naroči okrog 12. tedna. Na žalost te šele potem začnejo "resno" obravnavati kot nosečko, ker je prvih 12 tednov kritičnih in se mi zdi, da čakajo, da vidijo če bo vse ok. No, vsaj tako dela moja G. Ni mi jasno kako si lahko noseča 3 tedne? Saj če imaš cikel na 28 dni, in potem še 7 dni izostanka, je to potem 5 tednov, saj se nosečnost šteje od prvega dne zadnje M. Tako ti izračuna tudi PDP, ki ga lahko potem še korigira, če si npr. imela zelo nereden cikel. To potem vidi na UZ, koliko dejansko je velik plod in na osnovi tega izračuna starost ploda. Potem so pregledi vsak mesec, proti koncu nosečnosti pa na 14 dni in potem vsak teden. Srečno!
|
|
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 20.6.2006 11:22:38
|
|
|
|
mala29
|
Eh, zdaj mi ni nič več jasno! Prvni dan zadnje M sem imela 13.05. Ovulacijo torej nekje med 24 - 29. 05 in takrat naj bi torej tudi zanosila. Torej je to nekje 3-4 tedne, ali ne? Pomoč prosim, ker zdaj mi res ni nič več jasno!
|
|
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 20.6.2006 11:26:21
|
|
|
|
Katjusa3
|
No, takole je! Če je bil prvi dan tvoje zadnje M 13.5., se nosečnost šteje od takrat, torej si noseča 5t 3dni ali 5t 3/7, kot rečejo pri gin. Srečno!
|
|
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 20.6.2006 11:38:49
|
|
|
|
DORI
|
Iskrene čestitke mala29
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 20.6.2006 17:37:03
|
|
|
|
Katrin
|
Čestitke in čim lažjo nosečnost ti želim!
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 20.6.2006 20:58:43
|
|
|
|
Azaleja
|
Vauuuu, kar v prvo...Čestitam!
|
|
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 21.6.2006 5:32:21
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Iskrene čestitke
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 21.6.2006 8:30:00
|
|
|
|
BarbaraE
|
mala29 - najprej čestitke za +. Pdp si lahko izračunaš na krogcu na spletni strani revije mama. Uradno bo tako najprej veljal ta po tvoji zadnji M. Glede nejasnosti pri tednih pa - saj se boš navadila, pri meni se je možek non stop čudil. Mu kar ni in ni bilo jasno, kako se ti tedni štejejo in pa da 40 tednov nosečnosti je več kot 9 mesecev. In pa kaj potem govorijo da traja nosečnost 9 mesecev. Še pa še sem ga prepričevala, da se to šteje od takrat pa do takrat. In potem ko je začela G poleg tednov po M dodajat še tedne po rasti otročka, mu teh tednov raje nisem omenjala.
|
|
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 21.6.2006 11:48:02
|
|
|
|
mala29
|
Hvala za čestitke. Sem včeraj popoldne že malo pobrskala po internetu in našla za čudežni krog revije Mama. Tako da mi je zdaj že bolj jasno. Pa tudi pri G sem se že naročila - tudi sestra je vrtela ta krog za določitev tednov. Torej uradno potrditev bom izvedela 7.7. Upam, da bo do takrat vse ok!
|
|
|
|
RE: Prva nosečniška vprašanja! 21.6.2006 12:14:12
|
|
|
|
pravljica
|
ponavadi pdp spremenijo na nuhalni...to je nekje pri 12. tednu, če se jim zdi velikost neprimerna glede na zadnjo M
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?