|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noce odpreti ust
18.6.2006 14:49:22   
Tatiana
Nas malcek je star 7 mesecev, pa se se vedno skoraj polno dojimo. Pri 6 mesecih sem pricela z uvajanjem goste hrane (najprej korencek, potem jabolko, nato banana ipd.) Ko sem mu ponudila prvo zlicko, se je skremzil, potem pa pricel mocno zapirati usta. Le s tezavo sem ga prepricala, da je odprl usta - ko jih je, se je vedno skremzil ob novi hrani. Poskusila sem ze vse variante, od tega, da sem hrano mesala s svojim mlekom, da sem jo malce solila, ipd. - vsako hrano tudi sama prej poskusim, ce je okusna. Kljub neuspehu se vsak dan trudim, da bi priceli jesti (vmes sem naredila tudi po 3 dni pauze, pa ni nic pomagalo).

Skratka, ne vem vec, kako naj ga pripravim do tega, da bi jedel kaj drugega razen mojega mleka. Drugace je normalno mocan, vendar mislim, da bi pri 7 mesecih ze moral jesti en ali dva samostojna gosta obroka, ne pa da vsega skupaj poje 3 zlicki, pa se za to moram uporabiti goro trikov.

Prosim za nasvete, se posebno, ce je katera imela podobno izkusnjo. Hvala,
Tatiana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noce odpreti ust
18.6.2006 15:15:45   
dix
Kaj pa če malo zmešaš več vrsta stvari? Tiste ki si jih že preverila. Kako juhico naredi z ogrooomno zelenjave. )pa košček mesa probaj not dat)

(odgovor članu Tatiana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.6.2006 16:36:27   
Anonimen
Pri 7.m. že dobro vejo kaj je odlično kaj ne oz. kaj jim bolj tekne in pri čem se morajo potruditi in pri čem ne. Zato je pa meni pediatrija rekla, da naj začnem z uvajanjem čim prej, ker kasneje nočejo sprejeti več tako lepo nove hrane. Sploh pa jesti z žlico ali piti iz kozarca.

To, da bi naj čakali do 6. in se samo dojili je modna muha. Res, da dobijo samo z mlekom vse kar rabijo, samo potem pa je res težje, ga navaditi, da bo začel jesti PRAVO HRANO. MI smo stari sedem mesecev, pa komaj čakam, da bo lahko res lahko vse jedel in čim bolj pestro. Da bi začela komaj pri 6. z uvajanjem si sploh ne morem predstavljati. Naš si že sam drži jabolko ali kruh ali kaj drugega pri sedmih mesecih in že sam je.

Kaj zdaj storiti. Ja najbrž boš morala biti lepo vztrajna. Probaj ga nahecati, da se nasmeji, pa da mu potem potisneš žlico noter. Meni je 1x tako pomagalo (ko ni hotel jesti zelenjave), da sem mu žogo dala na glavo, da je pogledal gor  - hop žlico noter, pa tako naprej in naprej.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 18.6.2006 16:37:32 >

(odgovor članu dix)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.6.2006 20:38:00   
hubi
Jaz sem imela iste probleme. Potem pa se je lepega dne gospodič odločil, da sedaj bo pa on jedel VSE. Tam od 7,5 meseca dalje je uradno vsejedec. Je še upanje, samo ne ga zgubiti. Je pa samo tisto, kar pripravim nama z možem za kosilo, hrane exstra zanj pripravljene tudi povoha ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2006 7:43:40   
teta beta
Pri nas je bilo čisto isto, par žličk in konec. Kljub temu sem pri 7m uvedla še drugi obrok in kmalu zatem še trejega, večerjo (žitne kašice). Poskusi s kupljenimi sadnimi frutki oz. Hippiji (zelenjavni so bljak) za začetek (ampak ne pričakuj, da bo šel cel frutek naenkrat). Naša je pa sploh imela rada riževe kašice, jaz sploh nisem mogla verjet, ko je že prvič pojedla več kot deci. Sicer pa ima še zdaj pri 9m včasih samo en pravi obrok na dan, včasih pa se doji samo enkrat čez dan. Kakor kdaj.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2006 9:27:15   
tulip
Ti mu hrano še kar ponujaj, prej ali slej jo bo že sprejel, ko bo pač pripravljen! Pa ne se sekirat, preživijo tudi taki, ki skoraj nič ne pojedo, bo že!user posted image

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2006 9:38:26   
Anonimen
Jaz bi mu dala čimvečjkrat po žlički za jest, ne samo dva obroka. Po dve, tri
žličke večkrat na dan. Da se navadi na žlico, da sprejme to kot nekaj običajnega. Ne pa računat s tem, da se bo najedel. Bolj za vajo vse skupaj. Pa najboljša je plastična žlička, ker je mehkejša in ni tako mrzla kot kovinska. Če je slučajno nimaš, jaz sem jih takrat kupila v DM.

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2006 11:41:04   
Nej
Pri nas je tudi podobno, še vedno, ko mu ponudim kakšen novi okus. Mu morem enih par žličk prav vsilit, potem komaj pride na okus. Če začne opirat usta mu je dobro, če ne pa mu ni dobro pa kar začne špukat tako, da ga več ne silim.
In večinoma začne potem usta na široko odpirat, čeprav po prvi žlici usta zapre in miga z glava sem in tja. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2006 12:27:40   
tina104
Pri nas je (bilo) podobno. Uvajat sem začela g.h. pri 5,5 mesecih, do 8 meseca nekje je pojedel žličko ali dve, ni imel niti enega celotnega gostega obroka. Nekje pri 7,5 mesecih sem začela delat tako, da sem mu hrano ponudila večkrat na dan - 3 ali 4x, pa sem ugotovila, da sadja pač nima preveč rad, zelenjavo pa je, če je začinjena tako kot zame. Namreč, enkrat sem naredila cvetačno juho za vse nas, ampak sem njemu manj solila in nisem poprala, ni je hotel jest, potem sem mu dala kar iz mojega krožnika, pa je jedel ful z užitkom (bilo je bolj slano in poprano). Pa ugotovila sem, da ima rad govejo juho, pa meso nasploh.
Tako mislim, da je treba ugotovit, kaj ima rad, pa mu pogosteje tisto ponujat od začetka, da dobi občutek, da pa je gosta hrana fajn.

Pa fajn je, če še nekdo zraven je.

Po mojem bo že prišel čas, ko bo začel jest. Meni so tudi pisali, da bo že, pa nisem čisto verjela. Zdaj že bolj verjamem, čeprav še vedno kak dan odklanja gosto hrano, ampak to se mi zdi bolj zato, ker pogreša zizo. Ker če mu kako uro po dojenju dam gosto hrano, jo rad je. Včasih se sploh ne zna ustavit.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tatiana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2006 15:02:31   
PiaM
Kupi kakšno pisano otroško žičko iz gume in mu jo daj za igrati. Verjetno jo bo tako dajal v usta, nato pa počasi malo namoči v kakšno fino papico, da bo sam dol polizal. Mogoče vama bo tako uspelo. 

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.6.2006 20:34:50   
sasa
sicer sem napisala en dolg post na to temo, ko smo imeli mi sedem mesecev in se malo, ampak je to ze nekaj casa nazaj in bom malo povzela. mi smo se polno dojili do sestega meseca, pa ne zaradi modnih trendov, pac pa zato, da je mali prebavni sistem vsaj malo zrasel. pa se ni bila cisto pripravljena in mi je en mesec tiscala usta tesno skupaj. potem pa, od danes na jutri, so se usta na stezaj odprla in danes je prakticno vse. najraje pa zelenjavo in pasto.

tako da ti kar na izi. vsi enkrat zacnejo jest in po moje jih lahko me mame, cisto v krcu, ker se ne jejo, lahko le zabremzamo.

sa

(odgovor članu Tatiana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.6.2006 21:50:11   
natalia
Poskusi s kupljenimi sadnimi frutki oz. Hippiji (zelenjavni so bljak)

res je. men se želodec obrača ob zelenjavnih hippijih, sadni so pa kar dobri.user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sasa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2006 22:40:12   
Anonimen
"Kritičnih" je bilo prvih nekaj žlic, potem je pa začela odpirat usta kot riba user posted image .

Kaj pa vem, mogoče je hrana prišla do želodčka in je ugotovila, da je fino jest.

(odgovor članu Tatiana)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
26.6.2006 12:21:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.6.2006 10:43:39   
žanai
Ojla!

Naši sem pri 6 mesecih začela dajati riževo kašico. Probali sva jih kar nekaj, ampak jih ni marala. Na srečo ji je bila všeč tista od Milupe, z že dodanim mlekom (za otroke po 4. mesecu).
Ko sva šli na sadje in zelenjavo, je samo poizkusila, potem pa ni hotela več. Sem sama kuhala, smo probali tudi kupljene kašice, pa ni bilo bolje. Malo več mi je pojedla, ko sem ji to zmešala z riževo kašico. Sem ugotovila, da ima raje bolj blage okuse. Tudi sadne kašice so ji presladke in ko jih zmešam z riževo, je boljše.

Zdaj ima 8 mesecev, dojiva se 3 krat na dan in 3 krat ima še gosti obrok, vsakega po okrog 150 ml (zjutraj sadje in riževa kašica, popoldan zelenjava in zvečer kakšna mlečna kašica).
Postopoma sem dajala vedno manj riževe kašice, a mi brez nje je samo zelenjavo.
Pa še to kak dan sploh noče jest in se hoče samo dojit, ampak imam na žalost že manj mleka.

Priporočam ti, da vztrajaš in mu gosto hrano ponujaš večkrat čez dan po kako žličko, da se navadi.
Ko je čas za obrok, mu daj nekaj žličk (kolikor bo pojedel), potem pa ga doji naprej. In res je bolje, če j mu isti okus daješ nekaj dni, da se ga navadi in potem drugega, lahko istega po večkrat na dan.
Pa pomembno je, da otroka ne siliš s hrano, prav tako ga ne zabavaj preveč med jedjo. Mora dobiti občutek, da je zato, da ne bo lačen, ne pa zato ker mama tako hoče.

Pa še nekaj. Ko naša ni hotla jest, se je hotela samo dojiti in jaz sem ji vmes vedno ponujala kaj za jest- tako da potem niti ni bila lačna, ko je bil čas za obrok.
Zato se drži planiranih obrokov, če pri enem poje manj, mu ne daj nič več za jest in če bo lačen mu daj naslednji obrok malo prej.

Pa čim več mu daj za pit, kak požirek tudi med obrokom.

Eni rabijo malo več časa, da se navadijo na gosto hrano, ampak slej ko prej se bo, ne skrbi. Pri otrocih moraš pri vsem samo vztrajati- saj to verjetno veš že sama.

Ko bom imela drugega otroka, bom z gosto hrano začela že prej, da se je navadi... kakšno žličko pred dojenjem že pri 4 mesecih in potem pravi gosti obrok pri 6ih.

Pa srečno, saj bo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?