Aleksandra
|
Pozdravljene! Nujno potrebujem vašo pomoč!!! Ko se je začela ta divja vročina je naša Lara (stara je 5,5 mesecev) začela dobivati pikice in manjše Lise po obraza in na hrbtu (kjer je pas od pleničke), nekaj pikic pa tudi po trebuščku. Ker prve dva tri dni ni bilo hujšega pač nisem zganjala panike. Ampak zdajle ko se je zbudila in sem jo nahranila in previla, me je pa oblila groza - cel vrat in glava - za ušesi in po obrazu - skoraj v celoti je rdeča. Po telesu je pa vse normalno. Prav tako je normalno pojedla, nazaj zaspala... skratka nič posebnega. Včeraj je zaspala ob 20.00, ob 21.30 je še malenkost pri meni povlekla za žejo, potem pa spala do 5.30, ko se je zbudila, ker je noge imela že na vrhu ograje (rada spi z nogami v luftu). Nimam je preveč oblečene, tudi ponoči ne (samo tenka pižamica, brez stopal, s tričetrt hlačnicami in rokavi, tenek kovrtček čez, pa še tega vrže s sebe), v stanovanju je čez dan ugodna klima, ponoči pa sveže. Veliko smo zunaj (do 12.00 in potem po 16.30), v senci, v vozičku pod senčnikom. Res pa je, da sem morala v petek nujno v LJ, v najhujši vročini in je bila cela pregreta in prepotena, ker smo pa sami je pa nisem imela kje pustiti. Od hrane to ne more biti, ker smo "potencialni" alergiki in imamo občutljivo kožo - jaz sem strogi na dieti (brez mleka, jajc, industrijsko pripravljene hrane...) že 2,5 meseca. Dermatolg sicer v krvi ni našel nič, zato pa zdaj čakamo na alergologa in kožne teste. Pred dieto je imela rdečo suho kožo na pregibih, suho, fleke po telesu, srbelo pa je ni in tudi nemirna ni. Z dieto pa se je koža izboljšala - ostali so le še občasni fleki na nogah. No zdaj pa to! Sicer smo začeli že z uvajanjem hrane (pred mesec dni, ko je bila stara 4,5 mesecev) ker mi je popoldan že primanjkovalo mleka, po steklenički pa noče piti (toliko, da pogasi hudo lakoto, potem je pa bilo dretje). Dajem ji samo strogo preverjeno hrano, ki jo lahko jem tudi sama (jabolko, probali smo tudi banane, korenček, bučko in hruško). Večino pa trenutno še jemo samo jabolko, ki ga ima najnajnaj raje. Sem pomislila na hruško, ki smo jo prvič malček probali pred enim tednom, včeraj pa jo je pojedla 20 ml. Verjetno bi bila rekacija na hruško že zdavnaj?!?1 Od hrane tako to ne more biti in sem pomislila, da je lahko to samo od vročine. Ima še katera podobne izkušnje. Itak jo bom, ko se zbudi, peljala k dežurnemu, pa vendar me zanima tudi vaše mnenje, predlogi, izkušnje. Naj, naj hvala za vašo pomoč! Lara & Sandra
|