|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč - vsa flekasta
18.6.2006 7:19:26   
Aleksandra
Pozdravljene!

Nujno potrebujem vašo pomoč!!! Ko se je začela ta divja vročina je naša Lara (stara je 5,5 mesecev) začela dobivati pikice in manjše Lise po obraza in na hrbtu (kjer je pas od pleničke),  nekaj pikic pa tudi po trebuščku. Ker prve dva tri dni ni bilo hujšega pač nisem zganjala panike. Ampak zdajle ko se je zbudila in sem jo nahranila in previla, me je pa oblila groza - cel vrat in glava - za ušesi in po obrazu - skoraj v celoti je rdeča. Po telesu je pa vse normalno. Prav tako je normalno pojedla, nazaj zaspala... skratka nič posebnega. Včeraj je zaspala  ob 20.00, ob 21.30 je še malenkost pri meni povlekla za žejo, potem pa spala do 5.30, ko se je zbudila, ker je noge imela že na vrhu ograje (rada spi z nogami v luftu).

Nimam je preveč oblečene, tudi ponoči ne (samo tenka pižamica, brez stopal, s tričetrt hlačnicami in rokavi, tenek kovrtček čez, pa še tega vrže s sebe), v stanovanju je čez dan ugodna klima,  ponoči pa sveže. Veliko smo zunaj (do 12.00 in potem po 16.30), v senci, v vozičku pod senčnikom. Res pa je, da sem morala v petek nujno v LJ, v najhujši vročini in je bila cela pregreta in prepotena, ker smo pa sami je pa nisem imela kje pustiti.

Od hrane to ne more biti, ker smo "potencialni" alergiki in imamo občutljivo kožo - jaz sem strogi na dieti (brez mleka, jajc, industrijsko pripravljene hrane...) že 2,5 meseca. Dermatolg sicer v krvi ni našel nič, zato pa zdaj čakamo na alergologa in kožne teste. Pred dieto je imela rdečo suho kožo na pregibih, suho, fleke po telesu, srbelo pa je ni in tudi nemirna ni. Z dieto pa se je koža izboljšala - ostali so le še občasni fleki na nogah. No zdaj pa to!

Sicer smo začeli že z uvajanjem hrane (pred mesec dni, ko je bila stara 4,5 mesecev) ker mi je popoldan že primanjkovalo mleka, po steklenički pa noče piti (toliko, da pogasi hudo lakoto, potem je pa  bilo dretje). Dajem ji samo strogo preverjeno hrano, ki jo lahko jem tudi sama (jabolko, probali smo tudi banane, korenček, bučko in hruško). Večino pa trenutno še jemo samo jabolko, ki ga ima najnajnaj raje.  Sem pomislila na hruško, ki smo jo prvič malček probali pred enim tednom, včeraj pa jo je pojedla 20 ml. Verjetno bi bila rekacija na hruško že zdavnaj?!?1

Od hrane tako to ne more biti in sem pomislila, da je lahko to samo od vročine.
Ima še katera podobne izkušnje. Itak jo bom, ko se zbudi, peljala k dežurnemu, pa vendar me zanima tudi vaše mnenje, predlogi, izkušnje.

Naj, naj hvala za vašo pomoč!

Lara & Sandra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč - vsa flekasta
18.6.2006 8:03:39   
Mala Vita
Moja punčka je takšne fleke tud dobila nekje pri 5 mesecih.Pojavilo se je to v roku ene ure.  Vrat in ušesa je imela živo rdeče, sami fleki, tudi po pregibih jih je imela nekaj. Ampak je v nekaj urah izginilo in se do sedaj (stara skoraj 9 mesecev) še ni ponovilo.
Ne vem, mogoče je bilo kaj od hrane, saj sva že uvajali jabolka, banane in hruške. Še sedaj ne vem kaj je to bilouser posted image .
Če je vedno slabše jo le pelji k zdravniku.

LP

(odgovor članu Aleksandra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.6.2006 15:07:30   
Tatiana
Zdravo,

Nisem zdravnica, vendar je nas malcek imel podobno pred nekaj dnevi. Postal je ves pikast - po celem telesu, drugace pa je bil normalno zivahen. Mislila sem, da je to od vrocine, zato sem pocakala en dan. Naslednji dan je bil se bolj rdec, zato sem ga peljala k zdravniku. Rekli so, da ima 6. bolezen (za to sem prvic slisala). To je virusna bolezen, ki izzveni sama od sebe cez 3-5 dni - skratka, nic hudega. Ko se pikice enkrat pojavijo, to ni vec nalezljivo.
Je pa mozno, da je kaj drugega, zato vseeno raje pojdi k zdravniku.
lp, Tatjana

Neposredna povezava do sporočila: 3
18.6.2006 19:36:59   
Aleksandra
Hvala obema za odgovor. Smo šli k zdravniku - mala je popolnoma OK in res je to samo od visokih temperatur. Kot vedno je tudi danes bila dobre volje, živahna, jedla je normalno, vročine nima. Jutri greva še k svoji pediatrinji, da vidim, če lahko še karkoli naredim poleg frišanja, sence,...

LP
Sandra & Lara

(odgovor članu Tatiana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.6.2006 22:18:22   
natalia
naša ima iste pikice po celem telesu, še posebej po pregibih, mislim, da je od vročine, mažem ji kar z bebivalom in zračim..

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2006 17:19:41   
Anonimen
Od moje prijateljice hčerka ima atopični dermatitis in je tudi ful občutljiva na vročino, takoj flekasta rata. Tako da bo verjetno to to.

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2006 18:31:58   
eya
Nam je svetovala pediatrinja, da naj otroka samo z vodo umijemo, če se spoti, za pikice je priporočila Bepanthen plus in Bepantenol (se mi zdi, da se tako reče-je losion).
Lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?