Vilma
|
Se kar strinjam z anonimno punce. Same si plačajte brise,klinc gleda tistih 15 jurjev. Več sigurno ne stane. Enkrat na leto bris mora bit! Ne vem,od kje so potegnili ta tri leta, bemu mast! Meni so po naključju odkrili raka na materničnem vratu. Bolj zaradi tega, ker sem se istočasno zdravila zaradi neplodnosti in sem bila pri zdravniku ali v bolnici vsaj enkrat, če ne dvakrat mesečno! Po odvzemu brisa je bil PAP II. Po šestih mesecih naredijo ponovno kontrolo,. No takrat sem že imela PAP III. Sledila je konizacija. Histološki pregled odrezanega tkiva je pokazal na že rakave celice v zgodnjem stadiju. V roku pol leta se je PAP II prelevil v raka? Ne nisem mogla verjet. Strokovno se raku na materničnem vratu reče CA COLLI UTERI, moj je bil v stadiju A1. kar je bila sreča,ker se še ni razširilo na bezgavke, jajcevode in jajčnike. Sledili so konziliji v Kliničnem centru. Niso se mogli odločiti, kaj z mano, ker sem bila stara 33, brez otrok, tri leta truda za otorka je bilo za mano, bila sem tik pred postopkom za umetno. Ki smo ga morali prekiniti seveda. No so se potem odločili, da mi opravijo še eno operacijo. So ščistili vse do čistega, hvala bogu Anonimna mi je všeč, da si tako močna in pogumna. To ti bo vsekakor pomagalo na poti ozdravitve. Mene je zvilo totalno, ko sem zvedla. Se spomnim tistega dneva kot da bi bilo včeraj. Moj dragi sploh ni dojel, kaj dogaja. Kar gledal in in ni mogle verjet. Jaz pa na telefon in klicat starše, prijateljice, vse po vrsti in vsakemu jokat, kaj se mi je zgodilo. Zraven sem tankala šnops. Katastrofa cela. Sem se ga v pol ure tako napila, da sem padla v štiriurno komo. V tistem spanju sem slišala dragega, kako joka. Mislim, da privč v življenju. Ko sem vstala, pa me je klicala ene štiri ure wc školjka. Ma spomini, spomini, bi lahko kar pisala in pisala... Raje prešaltam na današnji čas. Sem noseča, v 14 tednu. Raka ni več in upava, da se nama še letos pridruži nov član. Anonimna upam, da se tudi pri tebi čim prej uredi. Držim pesti.
|