|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rak
14.6.2006 22:18:55   
Anonimen
Evo danes sem doživela čisti šok. Že dvakrat so me klicali k ginekologu zaradi brisa, 14 dni nazaj so mi še vzeli vzorce za histološke preiskave in danes sem zvedela da imam rak na materničnem vratu. Saj to je za njih čista rutina, pogosta stvar, nič posebnega. Zame pač to ni tako.

In zakaj vam to pišem??? Zadnji bris so mi vzeli 2 leti nazaj, letos so mi ga vzeli po porodu. Če ne bi rodila bi mi ga vzeli naslednje leto. Kaj nekaj bi bilo naslednje leto??? Danes je stvar še omejena in ni razširjena, a drugo leto????

Pač naša zavarovalnica in zdravstvo se je odločilo slediti evropskim trendom in njihovim ugotovitvam, da je en bris na tri leta popolnoma zadosti če so vsi pap1. Pri meni so do sedaj bili.

Torej punce moje drage, vsako leto naj vam vzamejo bris, pa čeprav si plačate samoplačniško, ker nikoli ne veš kdaj padeš v tisti mali odstotek katerim se rak razvije malo hitreje od povprečja in bo naslednje leto že prepozno!

Z mano pa bo vse ok! Ne skrbet in ne pisat spodaj kako vam je hudo, samo poskrbite da bo ginekolog res na vašem vsakoletnem spisku obiskov!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rak
14.6.2006 22:22:57   
Anonimen
Jaz imam tumor na jošku, pa pravijo, da sem še mlada, pa da ni sile, pa da se na UZ ne vidi, da bi bilo rakavo. Punkcija pa ni nobena uspela, ker je tkivo pretrdo ali pa ga zgrešijo. Tko, da vem da te ta zdravstvo ne jemlje resno.

Vse bo še dobro pravim! Le pozitivno je treba mislit!

Lp, jjasna

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2006 22:51:05   
Anonimen
Draga moja-čeprav te ne poznam in čeprav si napisala,da ne smemo,pa si ne morem pomagat-res mi je žal,da je še nekoga prizadela tako kruta usoda.

Sama sm na srečo(pa čeprav se to čudno sliši) v tisti bolj rizični skupini in mi vsako leto pripada bris.Tako,da če se kaj zgodi,se hitro odkrije.

Ampak rak lahko nastane zelo hitro...leto ima 365 dni...in če se vsak dan nepravilno spremeni samo ena celica,je lahko rezultat porazen,če gremo na pregled šele po treh letih.Zato sm vesela,da si dala na RR opozorilo-morda se katera od nas zamisli ob tej zgodbi.

Tebi pa želim čim lažjo in hitro pot do popolne ozdravitve.V mislih sm pri tebi.
Pošiljam ti šopek user posted image  za vzpodbudo.

Zavedaj se nečesa-vsako slabo je za nekaj dobrega.Očitno ti je usojeno.Sprejmi iz te bolezni najboljše,kar lahko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2006 7:48:17   
Magi*
o tem se tudi jaz že enkrat pisala. jaz sem imela pred porodom probleme MV, 2 x PAPIII in potem nekajkrat PAPII in nato tik pred nosečnostjo in po porodu 3x PAPI - v redu. meni se je zdelo logično, da se pri ginekologu oglasim bolj pogosto, pa mi je samo z roko zamahnila češ, ne komplicirat. seveda bom šla samoplačniško. tudi pred tistim groznim obdobjem sem bila popolnoma zdrava, pa se je pokazalo drugače.

statistika je dobra samo za v knjige,  da boste pa ravno vi zadeli v tisto popvrečje populacije, vam pa nihče ne garantira.

drži se!

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2006 8:58:45   
lory05
Draga anonimna, zate mi je hudo, upam, da se bo vse v redu izteklo.

Drugače pa moraš vedet (pozanimaj se), ne po statistiki ampak iz prakse, da nosečnost in porod zelo pospešijo rast rakavih  celic, tako da če ne bi rodila letos, kot si napisala , najbrž do drugega leta ne bi bilo čisto nič. To ti povem iz realnega življenjskega primera.
Ena punca, ki je tudi imela probleme z brisom pred nosečnostjo, je med nosečnostjo hodila redno na preglede v onkološko ambulanto, da so spremljali tudi to plat, ker zdravniki vejo, da nosečnost to pospeši.

Veliko sreče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2006 9:08:48   
darjatimci
Jaz imam podobno situacijo kot piše Megi, prvič sem se izmazala ( krioterapija), drugič tudi( se je samo popravilo),tretjič pa še čakam na izvide,ker so me spet klicali ponovno pozitivnouser posted image .Spadam v skupino rizičnih,kar pomeni kontrola in bris vsako leto.In tudi jaz vam svetujem,punce ne se zanemarit,čuvajte svoje zdravje.Sem pred časom zasledila eno vprašanje mamice ,zakaj so sploh potrebni taki pregledi in če naj sploh gre( po porodu).user posted image

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2006 9:17:56   
cukerček
Čeprav si nas prosila da ne pišemo kako nam je hudu bom vseeno. Držim pesti da bo hitro vse spet ok. Drži se.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2006 9:21:41   
BarbaraE
Uf...anonimna - želim ti, da se vse uredi in poštima, kot je treba. Sama imam to srečo, da imam super G. Lani sem bila po porodu na pregledu, letos pa sem dobila domov vabilo, da je eno leto minilo, kar sem bila na pregledu.  Se mi zdi super, da te tako opozorijo. Jaz sem tako ali tako nameravala iti jeseni, tako bom šla pa prej.

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2006 9:28:47   
Anonimen
No,no sam panike ne!!!!
Vse sem že dala čez,pa sem še tu!!!Prvič samo čiščenje in oduzem za histološki,Dve leti kasneje,pa so mi obrezali vrat matrnice,da so odstranili obolelo tkivo.ker je bil po trikratnem ponavljanju vedno PAPIII na IVSedaj imam še vedno vsak bris PAPII.Sicer sedaj več ne klasificirajo izvidov tako,ampak samo z besedami pozitiven negativen,patološki.
Priahja pa cepivo,ki ga bodo kmalu začeli tudi pri nas uporabljati,na žalost pa ga naše zdravstvo ne bo uvrstilo v program obveznega cepljenja ampak bo samo plačniško.cena naj bi znašala tam okoli 12.000 do 14000 tisoč.

Nekaj podtakov o obolenju boste dobile tu:

http://www.lepa.si/index.php?option=com_content&task=view&id=125&Itemid=53

Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2006 9:39:37   
darjatimci
No, Neva saj ni panike,ampak veš koliko žensk ne hodi k ginekologu na preglede.Dokler so tisti pregledi po porodu še nekako hodijo,potem pa se to pri kar velikem številu žensk ta obisk zmanjša.Jaz poznam kar precej takih,ki so mojih let in starejše,ki se jim to zdi nepomembno.Tudi,če pogledam v ginekološki ko sem tam, v glavnem nosečnice,mlade ženske, ali pa že babice in starejše gospe, tiste srednjih let,pa jih praktično ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2006 9:48:11   
Anonimen
Vem in to je velika napaka.
Za vse ženske velja,da bodo zase storile največ,če bodo redno hodile h ginekologu,ki jim bo naredil pap test.Zelo veliko je namreč žensk,ki svoje genitalno zdravje,potemko se odločijo,da otrok ne bodo imele več,popolnoma zanemarijo in ne hodijo na redne preglede.Pa tudi mladneke je treba redno pregledovati,še posebi,če začnejo zgodaj spolno živeti.
Tiste bedsede brez panike veljajo anonimni.Vse se bo pošlihtalo.Poznam poleg mene še velki žensk,ki smo to doživele in preživele.

Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2006 10:25:08   
šnucika
Jaz osebno imam zelo pozitivno izkušnjo -z onkološkim konkretno....vem pa,da te, predno prideš do tja marsikateri zdravnik ne jemlje dovolj resno!In to je žalostna plat našega zdravstva!!
Ko sem pred 6 leti in pol odkrila bulo na vratu ,me je moja osebna zdravnica takoj poslala v bolnišnico in tam so mi takoj naredili preiskave v ščitnični ambulanti.Imela sem srečo,da sem naletela na zelo dobro zdravnico,ki je po pozitivni punkciji na papilarni karcinom takoj naredila še eno in me potem sprejela po njenem delovnem času,da me pomiri in pove,kaj me čaka.Napotena sem bila na onkološki in v mesecu dni bila že operirana!
Glede ginekoloških zadev pa je resnična sramota jemanje pap brisa na tri leta??!!!user posted image Pa,da ne govorimo o mamografiji,ki je prava loterija,da jo dobiš!

Vsem,ki se prebijate skozi take in podobne kalvarije želim čimveč pozitinih misli in optimizma.....saj vem,kaj se ob tem prestaja!user posted image

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2006 10:31:26   
Anonimen
user posted image user posted image Mene malo čudi,to na tri leta.Pri nas vsaj,imamo vse iz rizične skupine redne preglede na pol leta.celo domov dobiš obvestilo,da je preteklo šest mesecev.Anonimna,le pogumno naprej!!!!!Po možnosti kar ginekologa zamenjaj,kakšnega bolj osveščenega najdi.
Hudič pa zdravstvo!kaj pa pol reklamirajo,da mora ženska večkrat na ginekološke preglede,če pa je vse skupaj pol nemogoče,razen če plačaš!!!

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.6.2006 10:47:05   
šnucika
Moj G naredi pap tudi mimo treh letuser posted image .....predvsem pa tisti,ki so rizični,kot je moja mama,dobijo obvestilo domov vsako leto ali pa takoj po pregledu,ko so izvidi.Pa sedaj jo je sam od sebe poslal še na mamografijo...pridenuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2006 11:03:43   
Vilma
Se kar strinjam z anonimno punce.
Same si plačajte brise,klinc gleda tistih 15 jurjev. Več sigurno ne stane.
Enkrat na leto bris mora bit! Ne vem,od kje so potegnili ta tri leta, bemu mast!

Meni so po naključju odkrili raka na materničnem vratu. Bolj zaradi tega, ker sem se istočasno zdravila zaradi neplodnosti in sem bila pri zdravniku ali v bolnici vsaj enkrat, če ne dvakrat mesečno!
Po odvzemu brisa je bil PAP II. Po šestih mesecih naredijo ponovno kontrolo,. No takrat sem že imela PAP III.
Sledila je konizacija. Histološki pregled odrezanega tkiva je pokazal na že rakave celice v zgodnjem stadiju. V roku pol leta se je PAP II prelevil v raka? Ne nisem mogla verjet.
Strokovno se raku na materničnem vratu reče CA COLLI UTERI, moj je bil v stadiju A1. kar je bila sreča,ker se še ni razširilo na bezgavke, jajcevode in jajčnike.
Sledili so konziliji v Kliničnem centru.  Niso se mogli odločiti, kaj z mano, ker sem bila stara 33, brez otrok, tri leta truda za otorka je bilo za mano, bila sem tik pred postopkom za umetno. Ki smo ga morali prekiniti seveda.
No so se potem odločili, da mi opravijo še eno operacijo.
So ščistili vse do čistega, hvala bogu user posted image

Anonimna mi je všeč, da si tako močna in pogumna. To ti bo vsekakor pomagalo na poti ozdravitve. user posted image

Mene je zvilo totalno, ko sem zvedla. Se spomnim tistega dneva kot da bi bilo včeraj. Moj dragi sploh ni dojel, kaj dogaja. Kar gledal in in ni mogle verjet. Jaz pa na telefon in klicat starše, prijateljice, vse po vrsti in vsakemu jokat, kaj se mi je zgodilo. Zraven sem tankala šnops. Katastrofa cela. Sem se ga v pol ure tako napila, da sem padla v štiriurno komo. V tistem spanju sem slišala dragega, kako joka. Mislim, da privč v življenju. Ko sem vstala, pa me je klicala ene štiri ure wc školjka.
Ma spomini, spomini, bi lahko kar pisala in pisala...
Raje prešaltam na današnji čas.
Sem noseča, v 14 tednu. user posted image  Raka ni več in upava, da se nama še letos pridruži nov član.

Anonimna upam, da se tudi pri tebi čim prej uredi. Držim pesti. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.6.2006 11:13:22   
šnucika
Vilma user posted image  za nosečnost!
Tiste občutke,ki si jih opisala....uf...poznam...hudo je bilo tudi pri meni....pa je šlo mimo.....so samo še spomini...pa upam in si sama sebi držim pesti,da jih ne bo treba nikoli več podoživljati!user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.6.2006 11:57:01   
lelaval
Vilma, čestitke za nosečnost.
Tebi anonimna, pa da si napisal, da naj se imajo toliko rade in gredo vsaj 1x letno na bris. Držim pesti, da bo vse vredu.
Sicer pa sem tudi sama to dala skozi. Moja babica in prababica po mamini strani sta umrle za rakom na rodilih - ampak danes je zdravstvo že napredovalo (se tolažim). Sem tako že avtomatsko prišla v rizično skupino in, ker sem optimist, sem mislila, da se mene to  ne more dotaknit. Po 2. porodu, pa so moji testi bili vedno slabši in pri 26 letih sem že imela izvide PAPIII. Sem se pač sprijaznila s tem, G me je poslal še v bolnico na dodatne preglede, kjer so testi vedno bili pozitivni in sem šla na konizacijo. G me je tolažil, da to še ni nujno rak, čeprav sem mu rekla, da me ta beseda ne more več prizadet in mi lahko pove, če je. In, ko sem že leto dni imela vedno vredu izvide (vsake 3 mesece kontrole: PAPI), pa mi je G rekel, da sem imela raka in, če bi čakala na 3-letni pregled, bi se tako razširil, da mi ne bi mogli več pomagat. Takrat pa me je resnično prizadelo. Je pa res, da splav ali nosečnost oz. porod pospešita rast celic, prav tako mlajši organizem (mlajši si, hitreje se razvijajo in rastejo celice). Zdaj je leto dni od 3. poroda (po porodu je bilo O.K.) in upam, da bo vse vredu. Sicer pa tudi meni G pošlje vabilo, če me ob času še ni na pregled.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.6.2006 14:48:16   
Anonimen
Me kar dobro poznate tu gor, ampak sem dokler to ne mine raje anonimna!

Punce moja G je super! Tako da meni bi tako ali tako naredila vsako leto bris, ker mi ga vedno, ker pač jemljem tabletke.

To sem napisala le v opozorilo, da veste kako hitro se vse skupaj lahko probrne. Danes si ok, jutri že ne veš pri čem si. In itak so odkrili dosti hitro, da pač bo vse ok, če pa bi slučajno morali odrezati več.... imam dva otroka in to mi je zadosti, bi mi bilo lažje kot rečmo Vilmi (čestitam za nosečnost in upam da bo pri tebi vse ok!!!!) takrat ko so se odločali kaj naj naredijo. Ni mi vseeno a vseeno imam moja dva pobalina in to me drži pokonci, zato moram biti pozitivna in dobre volje.

Hvala za spodbudne besede, punce super ste in pa ja merkajte se in vse bo ok. Danes je tako da moraš sam poskrbeti za svoje zdravje, žal smo za tisto inekcijo ki prihaja že prestare, bomo pa poskrbele da bomo hčerke cepile, pa čeprav bo treba plačati..... raje to kot da si kupim nove čevlje!

Kar se pa pregleda za dojke tiče pa ja sem tudi tam v rizični skupini in vsako leto me sestre grdo gledajo kaj delam tu, a zdravnik pravi super da hodite, kar tako naprej. Tako da vem kako tam zgleda.

Vabijo in vabijo na preglede dojk, na brise. Ko pa prideš te pa čudno gledajo kaj delaš tu saj si zdrava, saj smo lani vzeli bris???? Bomo pa plačevali, kaj pa čmo.

Nič uživajte v poletju, moje bo letos bolj čudno, a si bomo pa drugo leto privoščili kaj več.

Še enkrat hvala, ko bom rabila kakšno podporo se pa spet oglasim.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.6.2006 13:48:22   
mika
Anonimna, držim pesti, da bo vse dobro izteklo.

Glede pregledov, pa je ena mb ginekologinja rekla, da je to katastrofa in, da so user posted image user posted image user posted image mogli pošteno nekomu plačati, da so podali takšno mnenje, ker se v treh letih marsikaj lahko zgodi.
Ena je napisala, da bi se po porodu začele bolj dogajati spremebe na materničnem vratu. Jaz sem slišala ravno obratno.  moja sošolka je imela papII in ji je rekel, da je najboljše, da čimprej rodi. Od takrat je bilo vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.6.2006 15:32:38   
KBM
Moja kolegica je tudi imela raka na materičnem vratu in so ji ga morali odstraniti!!user posted image Še sreča da je imela že 2 otroka tako da je mislila imeti še enega pa ji je rekla ginekologinja,da bo potem morala imeti carski rez in se potem ni odločila za otroka!

Lep dan

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.6.2006 17:30:11   
soncicaT
Jaz ti bom napisala samo to.

Toplo ti ob zdravljenju priporočam knjigo Marjan Ogorevec - Karmična diagnostika, vse knjige od Louise L. Hay in Marjan Knez - Zdravje iz ljubezni.

Poleg medicinskega zdravljenja boš morala it vase.

Ker poznam ene par ljudi, ki se ukvarjajo še z "globinskim" zdravljenjem - duhovno poglabljanje, mi piši na ZS, če te zanima. Seveda imajo za sabo uspešne posege - tudi raki, bule, itd.

Lp

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 16.6.2006 17:31:24 >

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?