|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sprožen porod
10.6.2006 20:23:46   
zaspanka
pozdravljene mamice!

predvsem potrebujem informacijo od tistih, katerim so sprožili porod. kako so to storili (svečke, infuzija?) in koliko časa po tistem ste rodile? me res zanima, da vem kaj naj pričakujem.

najlepša hvala za vaše izkušnje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sprožen porod
10.6.2006 20:44:48   
sonček*
Ojla!

Meni so sprožili porod 10 dni po PDP, zgledalo pa je tako najprej sem zjutraj ob 8 prišla v porodnišnico kjer so mi naredili Ctg potem čez dve uri je prišel ginekolog in me pregledal. No uglavnm ko smo me končno poslali naprej tri štuke viši, sem se preoblekla in šla k ginekologinji ta mi je dala  tableto za mehčanje ustja no in pol sem mogla ne vem zdj točn al eno uro al neki več ležat, popadke pa sem dobila takoj, samo da sem prišla do sobe, sem jih že imela in to že na 5 minut. No čez neki časa so mi naredili ctg, ki je zaznal popadke, po ctg sem šla spet k ginekologinji, ki me je odprla za 2-3 cm, je rekla da me bo mal zapeklo ampak me ni. No potem sem šla pa že v porodno. Ob treh sem bila v porodni 20 do destih zvečer sem pa rodila, meni se je to zdelo dost hitr za prvič. Itak je pa to čist od vsake posameznice odvisn kako pol poteka, men je blo v redu, sem se prej mal bala kako bo, pa ni blo pol nč hudga. Upam da sem ti kej pomagala.

Lp

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2006 20:46:54   
Mateja82
 Na ponedeljek so me obdržali not, v torek pa so sprožili porod  z  gelom. Potem sem morala eno al dve ure primiru ležat, ampak v tem času sem že dobla rahle popadke, mi je prijelo takoj. POtem se je to počasi stopnjevalo, ko sem bila odprta 3 cm so mi predrli mehur, takrat sem kar kmalu dobila ta hude in so me poslal v porodno, kjer  se je vse zlo hitro odprlo, mogoče tud zato, ker sem 90%  ta hudih popadkov prehodla, ležat sploh nisem mogla razen na CTG pa sem komaj zdržala tistih 20 min. Vse skupaj je trajalo 5ur,sem pričakovala da bo dlje in da bojo nevem kakšne komplikacije nastale pa je šlo vse brez problema.

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2006 20:59:05   
Anonimen
Meni so dali eno svečko za mehčanje materničnega vratu zjutraj, naslednjo zvečer, potem so mi naslednje jutro dali še umetne podadke ter predli mehur  in ker sem se do 16. ure popoldne odprla le 3 prste (zadnje tri ure nič več), so mi naredili carski rez. Je pa bilo to teden dni po roku, ko mi je počil mehur in je v 48 urah po razpoku zaradi možnosti infekcije treba roditi.

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2006 21:05:15   
babylove
Jaz sem šla na sprožen porod 4 dni pred rokom, a sem v noči pred dogovorjenim datumom dobila svoje popadke. Psiha?

(odgovor članu zaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.6.2006 21:36:49   
cicido
Meni so malo po deseti zjutraj vstavili svecko in poslali na oddelek.Okrog pol treh popoldan me je zacelo malo spikat, ob pol stirih pa so bili popadki na minuto. G me je pregledala in zagnala paniko, saj sem bila ze 9 cm odprta.  V porodno so me pripeljali ob 16.20, rodila pa sem ob 17.07. user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2006 21:58:40   
benika
Meni so dali eno svečko za mehčanje materničnega vratu zjutraj, naslednjo zvečer, potem so mi naslednje jutro dali še umetne podadke ter predli mehur

Pri meni je bilo isto. V porodno sem prišla ob 6.30 (brez kakršnihkoli popadkov), rodila sem pa ob 23.43.

< Sporočilo je popravil katja -- 10.6.2006 21:59:35 >

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2006 22:02:29   
sazi
Porod so mi sprožili 14 dni pred PDP zaradi visokega pritiska.
Ob 11ih so mi vstavili tableto za mehčanje vratu, ob 16ih na pregledu ugotovili, da sem 3cm odprta in me poslali v porodno, kamor sem prispela ob 19ih. So mi predrli mehur. Babica me je "obsodila" na še 8 ur rojevanja (me je skoraj minilo, ker so bili popadki tako močni in skoraj vrez odmora), pa je bila od 21ih smena babic in me je "tanova" na mojo željo (in njen predlog) priklopila na umetne popadke - rodila sem ob 22:36.

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2006 22:31:48   
abi
Mene so napotili v porodnišnico zaradi preklampsije, oz. povišanega krv. tlaka. Odprta 1 cm. 
Zjutraj so mi dali prvo svečko, nakar moraš ležat cca 1 uro. Tam nekje v pol ure, ko se svečka že malo raztopi, sledijo prvi krči, ki se postopno jačajo in trajajo kar nekaj časa. V glavnem, prva svečka očitno ni  prijela, ker sem bila odprta samo 2cm.user posted image
Ob 17-h dobim drugo svečko katere učinek je bil intenzivneši in mi je ob 1- h ponoci odtekla voda - delen razpok mehurja. ( da mal skritiziram nočne sestre- po bolečih popadkih ki so se ponavljali na 3 min, začutim da nekaj curlja tam spodaj, grem na wc, še kar počasi curlja bistra voda(plodovnica), grem do sestre- ona gleda tv z nogami na mizi, ji povem da mi je najbrž odtekla voda, vpraša koliko, rečem kake 2deci- ona pa: to pa ne more biti plodovnica jo je premalo, pa še napi... me zakaj hodim naokoli ponoči. Me napoti nazaj spat.)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mene šraufa kot user posted image  celo noč, zjutraj pa se stanje umiri. Na ginek. pregledu pa zdravnik vn pade da je še čist mal plodovnice, pa zakaj se ni opazlo da je voda odtekla pa blablabla ....Seveda sem šla direkt v porodno. Bil je delen razpok mehurja, tako da je moja Lana hvalabogu imela še malo plodovnice. Je pa nevarno za malčka če preteče več kot 12 ur od razpoka!
Za  Miklavžev večer se je ob 17:59 rodila moja Lana.user posted image   

Moja izkušnja ne bom rekla da ni prijetna, ampak svetujem ti, da če te kaj muči kar do sester .
( je pa res da ti več ali manj, vsaka svetuje drugače) user posted image

lp

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2006 23:16:53   
Katja6
Naročena sem bila na ponedeljek 11 dni čez PDP. Po sprejemu, britju in klistiranju sem šla direkt v porodno, kjer so mi dali umetne popadke (infuzijo).To je blo nekje okrog desetih dopoldne. Ginekolog mi je predrl mehur, da bi pospešil. Predrtje mehurja ni nič groznega; še čutiš ne, samo toploto, ko začne odtekati plodovnica. Dozo so mi stalno povečevali, ker na CTG ni bilo opaziti zadovoljivega napredka. Recimo da sem nekje okrog enih dobila popadke, za katere lahko rečem, da sem jih kar čutila, ni bilo pa hudo. Potem od treh do petih sem pa kar ornk dihala in 10 čez pet je prišel na svet naš škratek. 

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2006 11:07:38   
hubi
14 dni po pdp so mi dali svečko okoli 10 dop. Ob 8 zvečer mi je odtekla voda. Mojih popadkov je bilo vedno manj, umetni niso delovali, odpirala se nisem (3cm). Ob polnoči je sledil cr.

(odgovor članu Katja6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.6.2006 12:14:28   
Zasanjana
Porod so mi sprožili prvič v 25.tednu, ker je plodu nehal biti srček.Najprej so mi vstavili tableto za mehčanje vratu, nato še infuzijo.Rodila sem dobri dve uri potem.V mojem primeru je bil porod grozen, zate pa upam, da ne bo tako.user posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.6.2006 14:01:11   
soncek&luna
meni so porod sprozil tocno na PDP, zaradi zelene plodovnice in je malcek moral cimprej ven.... sprejeta v porodno mal cez 13.00 uro, ob cca. 14.30 so mi dal infuzijo za popadke, ob 19.25 je blo vsega konec... popadke sem zacela cutit cca. 1,5 ure po vstavitvi infuzije... sam porod je trajal 4 ure

Mami, pika moja!

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.6.2006 14:12:59   
Anonimen
2X SPROŽEN OROD OBAKRAT Z INFUZIJO. RODILA OBAKRAT 5 UR PO TEM

(odgovor članu zaspanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
12.6.2006 6:52:09   
Anonimen
Ali ti pred sprožitvijo vedno pregledajo plodovno vodo (amnioskopija) oz. kdaj to naredijo? Menda to ni preveč prijetno....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
12.6.2006 21:22:14   
Katja6
Katrina meni niso. In se mi zdi, da tega ne delajo več toliko kot včasih (amnioskopije) Včasih so jo pogosto delali, če si bil čez rok, sedaj pa ne več, vsaj na Jesenicah ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?