|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj vam še nudi vrtec??
10.6.2006 19:35:49   
Pajaca
No pa začnimo. Pri nas v enem izmed KR vrtcev, ki je mal bolj oddaljen od KR se vzgojiteljicam ne da popolnoma nič. Karkoli jih vprašamo rečejo, da določeni starši ne bi zmogli dati denar za rečmo izlet v ZOO in ga raje ne naredijo ker ne bi vsi šli. Če rečeš zakaj ni bilo zaključka vrtca, piknika, karkoli, rečejo da pač starši do sedaj niso kazali nobenega interesa (kot sem se pogovarjala z starši večjih otrok se to v zadnjih 4 letih še ni zgodilo). Naša predstavnica staršev pa ... hm no ja ko bi vsaj človek vedel kdo je to, ker pač se nam še ni predstavla.

Tako smo imeli v vrtcu do sedaj
- sestanek z vzgojiteljico na začetku leta
- srečanje z dedki in babicami
- dedka mraza
- okraševanje vrtca za novo leto
- ene 3 lutkovne predstave
- eno čudno srečanje skupine kjer smo plesali rajalne igrice pol se pa še 1 uro gledal in delal črve iz plastelina

Otroci so imeli sami kostanjev piknik, čeprav naj bi bil to piknik s starši. Vem, da se tudi v večjih skupinah ne dogaja nič pametnega, da pač so otroci omejeni le na vrtec - igrišče - mal sprehodov v okolici. Mogoče gre največja skupina na kakšen mini izlet (hm hm ne z busom, pač po okolici) in imeli so plesni tečaj.

Pa me zanima kako je pri vas. Ali imate kakšne dodatne dejavnosti za otroke. Pa magar predstavo ob koncu leta, kjer otroci pokažejo kaj so se naučili, mogoče celo izlet. Kakšen obisk ZOO, lutkovnega gledališča.. karkoli???

Pa še to ali je tudi pri vas tole druženje starši-vzgojiteljica pač le na začetku leta ko se predstavijo in povedo kako in kaj, ali gre za kaj bolj pogosto srečanje?

In ja kaj pri vas počne ta predstavnik staršev, je to le nekdo ki je pač imenovan ker je treba nekoga imenovati, ali je to nekdo ki pač dejansko tudi kaj postori???

Pač malo me zanima, ker smo se z nekaterimi starši pogovarjali kako je potrebno malo poboljšati situacijo in kljub temu da smo nek zakotni vrtec, še vedno lahko dobimo isto kot pač katerikoli drug vrtec, saj dosti zato plačamo in itak, če bo nek popoldanski izlet ga bomo doplačali. Tako da vsaj vidim kako je drugje, da bomo mel vsaj kakšen konkreten.... zakaj pa oni lahko to in to, pri nas pa otroci tega niso deležni!

Hvala in lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj vam še nudi vrtec??
10.6.2006 21:13:54   
Anonimen
Poglejmo, kaj smo mi imeli od naštetega:
- sestanek z vzgojiteljico na začetku leta - DA
- srečanje z dedki in babicami - NE
- dedka mraza - DA, ampak ne v vrtcu, pač pa v Gledališču Tone Čufar
- okraševanje vrtca za novo leto - NE
- ene 3 lutkovne predstave - to imajo otrci dopoldne abonma, pridejo Čufarjevci v vrtec
- eno čudno srečanje skupine kjer smo plesali rajalne igrice pol se pa še 1 uro gledal in delal črve iz plastelina - NE

Pri nas je  pa tako, d abi jaz zelo rada videla, da bi bili otroci na igrišču, ker se mi zdi, da tam najbolj uživajo, pa je kao igrišče premajhno za vse - imajo eno mahhno kletko - jim vsaj v Zoo ni treba.user posted image  Tako da v glavnem vlečejo špuro po okolici za učiteljico, ko največkrat sploh ne vedo, kam gredo. Na srehod, jim rečejo. To se menda sploh naj ne bi več delalo, ker res otrok, če ne ve, kam gre ... kr nekam ... ni prav ne vem kako vzogno. Je pač treba vedeti cilj.

Od dejavnosti imajo telovadbo v dopoldanskem pasu (za plačat) in plesne vaje (iosto). Večji imajo tudi angleščino, to pa ne vem, kdaj, je pa seveda za plačat.

Predšolski gredo vsako leto  za 3 dni v Kranjsko Goro na smučanje.

Za konec leta se gre na izlet, lani smo šli v Kekčevo deželo, letos pa na Most na Soči. To naj bi šli danes, pa mi zaradi vremenske napovedi nismo šli, pa še vožnje je tu mač za take male. Sploh si ne predstavljam, koliko so v avtobusu kaj nabruhali. Ner vem, koliko jih je sploh šlo, ker je bil samo avtobus 2 tisoč na osebo ion ponekod so šli po štirje, kar že kar precej nanese, žće samo avtobus. Potem je pa še ladja in kosilo ter neko  iskanje zaklada za plačat. Vsi, s katereimi sem se pogovarjala, so jamrali, da ne bodo šli, ker je predaleč in predrago, pa nihče ni vedel, kdo se je tega domislil.

Predstavnica staršev je pa ... ena pač. Pojma nimam, kakšna je njena funkcija.
Kdo bo, pa sta se zmenili kar sami, pač ta mamica in vodja vrtca, ki je hkrati tudi vzgojiteljica.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2006 21:47:02   
cmokec
- sestanek z vzgojiteljico in vsemi starši na začetku leta - da
- srečanje z dedki in babicami - bilo je srečanje za starše in stare starše, kjer so nastopali otroci z igrico, peli in predstavili dan v vrtcu
- dedka mraza - da
- okraševanje vrtca za novo leto - samo otroci dopoldne
- ene 3 lutkovne predstave - samo otroci dopoldne
- eno čudno srečanje skupine kjer smo plesali rajalne igrice pol se pa še 1 uro gledal in delal črve iz plastelina - ne

V "našem" vrtcu so govorilne ure vsak mesec. To pa zgleda tako, da vzgojiteljica obesi listek z dvema datumoma za govorilne ure, ti pa sam vpišeš, katero uro prideš. Dva naenkrat ne moreta, pa vsak si po našem dogovoru lahko vzame 15 min.
Poleg naštetega imamo Kostanjev piknik, pa včeraj smo imeli Piknik ob zaključku šolsjkega obdobja. Zgledalo je pa tako, da so imeli ob 17.00 lutkovno predstavo brezplačno, nato je pa na travniku pekel mesar Čadež in si lahko kupil otroško porcijo po 600,00 SIT (pol pečene hrenovke, 4 čevapčiči, 2 kosa kruha, dodatki po okusu, plastični krožnik in paketek pribora s prtičkom), odraslo pa po 1.100 SIT. Odrasli so imela vsega malo več + ražnjič. Pijačo smo prinesli s seboj. In je bilo prav super. Dekce smo prinesli, malo stolčke, pa kako pivo in sok, pa sladkarije. Uživali smo starši, otroci, pa vse vzojiteljice so bile do 20.00 v vrtcu.
V vrtcu je tudi velika ponudba tečajev in krožkov, a so vsi za doplačat, tko, da društva in organizacije nanosijo reklam in to je to.
Na pobudo staršev si vsak dan v skupini umivajo zobke po kosilu. Za pasto in 2 x ščetko smo plačali že na začetku 2.000,00 SIT.
Vsak dan tudi visi napisan listek, kaj so tisti dan počeli, ker otroci doma itak samo povejo, da je bilo fino. Vsaj jaz nisem nič zvedla, mogoče samo, kaj je bilo za kosilo.
Na sprehod malo hodijo, ker imajo zelo velik travnik z veliko igrali in v bistvu ni potrebe.
Na izlete se pa hodi 2 x na mesec v soboto z eno vzgojiteljico, ki ima veselje do tega. Ona poišče cilj izleta, potem se pa prostovoljno prijaviš, če greš z lastnim avtom. Je pa to za vse skupine v vrtcu. Pojma nimam, kako se ji da vse to počet.
Drugače so šli pa lansko leto v ZOO, letos pa še nikamor. Najstarejša skupina je ponavadi vedno šla kam za več dni, pa tudi ne vem, če so letos kam šli. V bistvu izletov ni več, še pred parimi leti sta soseda šla z vrtcem večkrat na izlet. Tudi v Kekčevo deželo, pa sankat, kostanj nabirat, obiskat lovce v gosd, pa na obisk kmetije, ...
Mi smo zaenkrat z vrtcem zadovoljni, ker veliko pravljice berejo, pa pesmic se zelo veliko naučijo, plešejo, se pogovarjajo, pa izdelujejo razne izdelke, ...
Splišni, novinar za avtomobilizem ima starejšega v isti skupini, kot Sara. Pa, kot vem, je tudi zadovoljen.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2006 21:48:09   
cmokec
Aja, predstavnico staršev smo na skupnem sestanku izbrali starši sami, pa nimam pojma, kaj, če sploh kaj, počne.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2006 21:56:15   
Anonimen
Ja, cmokec, pohvali. Predvsem to sem si zapomnila, da imajo otroci ene gumijaste škorenjčke kar v vrtcu, za na dvorišče, dakar je mokro. No, pri nas pa, če slučajno 5 kapelj prejpnji dan pade, ne gredo na igrišče, ker "jim je vse zmočilo". Potem pa po pločnikih maglo hvatajo, da se ne umažejo.user posted image

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
10.6.2006 22:00:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2006 23:04:56   
nejcko
Hmmm, sploh ne vem, kje naj začnem, tolko tega se pri nas dogaja. Torej, od 3. leta dalje:
- 3-5 lutkovnih predstav letno;
- kros ljubljanskih vrtcev v Tivoliju 2x na leto;
- 2x na mesec telovadne urice v dopoldanskem času;
- 2-3x na leto planinski izlet;
- 5-dnevno zimovanje;
- 5-dnevno letovanje;
- 3-dnevni obisk kmetije;
- predšolski: 3-dnevni izlet v Tamar;
- obisk ZOO;
- obisk Dedeka Mraza in otroci tisti večer ostanejo v vrtcu ter tam prespijo;
- najmanj en (zaključni) piknik starši in otroci, zdaj že dve leti zapored tudi kostanjev piknik;
- rolanje;
- kolesarjenje;
- pohod v Mostec;
- nastop za materinski dan;
- obisk Brnika (organiziral en očka).
- zaključni izlet (letos ga ne bo, se mi zdiuser posted image )

Za doplačilo:
- angleščina
- plesne urice (zaključni nastop v Mladinskem gledališču);
- telovadba

zastonj:
-pevski zbor;

Letos so bili otroci vključeni še v program Povej z gibom - v sklopu tega pa so:
- 2x obisk etnogrfskega muzeja;
- nastop v bližnjem domu za prizadete otroke;
- obiskal jih je en popotnik in jim predstavil Afriko; zdaj bodo otroci vse to predstavili še staršem - nastop;

Vsako leto roditeljski sestanek na začetku šolskega leta, med letom pa govorilne ure. Imamo predstavnike za Svet staršev, ki ima redne sestanke; izhaja letno glasilo; Šola za starše; vsako leto se organizira Živ-žav (ogromna prireditev za vse enote)

Če mene vprašaš, je vsega skupaj kar malo preveč.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2006 23:22:12   
Marogica
-roditeljski sestanek na začetku
-govorilne ure po potrebi,
-obiranje jabolk v sadovnjaku
-kostanjev piknik s starši
-izdelava okraskov za novo leto
-pižama party(kjer otroci prespijo v vrtcu -od petka na soboto)
-delavnica z atiji(pred 8. mercem)
-delavnice za starše(2-3 na leto-različne teme)
-CICIJADA
-mesečni ogled lutkovneg gledališča
-obiski raznih muzejev, gasilcev, policistov....

Meni se ne zdi malo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2006 15:07:41   
muki1
Nejcko, kaj ti to nas malo zezaš user posted image

Mi imamo:

sestanek s starši
lani so imeli nastop na eni občinski prireditvi
dedek mraz je bil
stari starši so tudi imeli srečanje
piknik s starši ob koncu leta
predšolski se grejo učit plavat
pa vrtec v naravi, ko grejo za tri dni na Pohorje

To je to. Drugače, pa mislim, da se imajo fajn. Pečejo medenjake, barvajo, obiščejo kmetijo in se peljejo s traktorjem - na prikolici. Igrišče je veliko, imajo dosti igral..... mislim, da se imajo fajn. Pri nas so po mojem bolj starši tisti, ki zavirajo. Bolj, joj, saj ne vem kako naj rečem, podeželsko okolje, starši nimajo toliko časa. Da ne govorim, kako jih vozijo. Ena mama pripelje recimo v Renaultu 5 kakšnih 6 do 7 otrok, s cele vasi jih popoka, da sploh ne vem, kam jih stlači. Otroški sedež - kaj je to? Včasih se res moram vgrizniti v jezik zelo močno, da česa ne zinem, ampak vem, da tudi če bom zinila, ne bom nič dosegla s tem, kvečjemu me bojo grdo gledale...češ domišljavka.... Zadnjič je ena mamica pripeljala malega na sovoznikovem sedežu. Mali je star kake tri leta. Mah, za zjokat, res...
No, saj niso vse take, so tudi super ženskice vmes, ampak ni jih dosti.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 11.6.2006 15:11:25 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2006 21:38:36   
lex
Ker sem tud sama vzgojiteljica v vrtcu vam predstavim še naš program sobivanja s starši:

- začetek šolskega leta:  roditeljski sestanek (samo starši)
- jesenkovanje: kostanjev piknik pred vrtcem
- prednovoletni čas: dopldne srečanje s starimi starši, popoldne srečanje s starši - vse se dogaja v vrtcu o skupinah; obdarovanje dedka mraza za vrtčevske otroke v vrtcu+ igrica (lutkovna, dramatizacija,...) ponavadi pride kakšno gostujoče gledališče + vzgojiteljice; obdarovanje vseh otrok v občini v sodelovanju z vrtcem
- pomladni čas: orientacijski pohod s starši + babice+...............
- konec šolskega leta: zaključek in sicer kakšen piknik + nastop otrok (letos bodo otroci prepevali pesmice)

- dodatno: plesne vaje za doplačat (vendar starši niso navdušeni)
                 planinski izlet vsaj 1x na mesec (pripravi vzgojiteljica vrtca)
                 razširjena glasbena dejavnost (učiteljica glasbe na šoli)
                 gibalni FIT program, ki ga izvajajo vse skupine v vrtcu

Ob raznih dnevih: dan Zemlje, svetovni dan okolja, svetovni dan zdravja ali pridemo peš v vrtec, ali gremo v gozd in nakrmimo živali, ali pa očistimo okolico vrtca s pomočjo staršev

Opis čisto navadnega dne v vrtcu:
Zjutraj se otroci naberejo v igralnici, kjer si vzamejo določene stvari (kar želijo) ali kotiček dom, risanje, lego kocek,......................... Nato je pri nas malica in umivanje zob. Po malici dežurna poskrbita za red in čistočo (pobrišeta mize in pometeta - nekaj ona dva ostalo pomočnik vzojiteljice), sledi gibalna minutka in se pleše po glasbi ali se razgibava skakšnimi vajami, rajalne igre.
Ponavadi se nato usedemo v krog kjer si povemo dogodke vikenda ali prejšnjega dneva in vzgojiteljica "razdeli delo" tisti, ki se hočejo igrati si izberejo igre, če pa ima pripravljeno delo pa se dogovorimo kaj kdo rabi (merjenje tekočin z nestandardnimi merami - lonček, žlička.......), opazovanje rasti rastlin ITD. Po določenem času okoli 10 ure gremo VSAK dan ven, razen če letijo koli izpod neba, pa še takrat nas najde kdo v kakšni luži. Zunaj ali gremo na sprehod ali pa se igramo na mivki, kamenčkih, igrišču, plezalih ali pa imamo žoge, obroče,...... Večkrat zaidemo tudi v gozd, kjer opazujemo spreminjajočo naravo, poslušamo ptice in se naučimo kakšno novo besedo kot je razpotje itd. nato je kosilo in počitek ob pravljici ali klasični glasbi. Sledi igrsa do odhoda domov.

Osebno mislim, da otrokom ni nikoli dolgčas in da po mojem mnenju ne potrebuje nekih tro ali več dnevnih odihov, ker imajo domotožje plus tega pa je najprej potrebno poskrbeti za otrokovo varnost. In varnosti v skupini z 8 otroki na smučanju ni.

LP lex

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2006 22:43:29   
nejcko
Muki, nič vas ne zezam - sem enkrat celo odprla debato na podobno temo.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=618341&mpage=1&key=potepanja%2Cvrtcem&#618341

Drugače je pa veliko odvisno od usmeritve vrtca in pa angažiranosti staršev ter pripravljenosti vzgojiteljic, da željam staršev ugodi.

V našem vrtcu se ogromno dogaja, kar je meni sicer všeč - da otroci recimo niso samo na igrišču, ampak tudi kolesarijo in rolajo v okolici vrtca, grejo na kakšen daljši sprehod, v lutkovno gledališče, knjižnico itd. Malo manj pa sem navdušena nad temi večdnevnimi variantami vsako leto, sploh za otroke pred 5. letom.
Sem pa prej pozabila napisati še:
- okoli novega leta pripravijo starši igrico, otroci pa svoj nastop; otroci v vrtcu spečejo piškotke in potem sledi krajša pogostitev.
- predšolski otroci imajo 14 dnevno drsanje v Tivoliju vsak dopoldan.
- v naši skupini s(m)o starši celo tako povezani, da gre(m)jo skupaj z vzgojiteljicama vsako leto okoli božiča na večerjo (brez otrok) in potem se zabava lahko tudi nadaljuje.

Jaz mislim, da je ogromno odvisno od staršev samih, da so tudi sami pripravljeni kaj organizirati, predvsem pa financiratiuser posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.6.2006 23:31:40   
viv_
Pri nas nismo imeli "dedkov&babic", pa lutke so bile dopoldan samo za otroke, smo pa imeli poleg naštetega pri Pajaci še Kostanjev piknik in ta teden imamo zaključek leta.

Kar se pa tiče raznih izletov in tega je bilo pa tudi pri nas rečeno (saj vsi spadamo pod Kranjske vrtce), da eni si ne morejo privoščit in potem tega ni. Ko sva pa še z enim očetom, na svetu staršev rekla, da bi pa mogoče poiskali sponzorje, pa da bi recimo otroci delali novoletne voščilnice in bi jih prodajali in tako naprej, sva pa dobila odgovor, da to pa nihče ne da denarja in da bi se premalo prodalo itd. Skratka, ne da se jim!

100% sem prepričana, da bi moral biti vodja vrtca nek "manager", ekonomist, ki bi znal speljat kakšne take stvari. Strokovno vodstvo je pa potem druga stvar...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.6.2006 9:46:24   
nejcko
Viv, a res nočejo prodajati voščilnic? No, pri nas je to vsakoletna tradicija - prodajajo se kompleti novoletnih voščilnic, ki so jih narisali otroci (okoli jurja pride en komplet) in denar gre potem v vrtčevski sklad. Ta denar se potem nameni za letovanje socialno najšibkejših otrok.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.6.2006 8:03:27   
Pajaca
No saj to mene najbolj moti.... ne da se jim in pol majo razne izgovore... ni interesa, starši ne bi zmogli, bla bla..... a proba se nič. Kaj vem men bi bilo pa všeč da jih peljejo rečmo do kr, pa imajo en mini izletek, pa rečmo v knižnico skočjo pogledat in imajo lutkovno predstavo v kr gledališču.... take preproste stvari. In ja to nemorjo s tamalimi početi ampak večji bi pa lahko.

Kar se pa tiče večdnevnih izletov pa so res še majhni, ampak pižama party s spanjem v vrtcu se mi vseeno zdi luštna ideja.

Pri nas so rečmo prosili starše če kdo kaj zna oz ima naj pove pa da bi to predstavil.... pa smo se javl kaj imamo oz znamo, s tem da je en očka zrihtal zastonj avtobus da bi si otroci ogledali vojašnico, jaz mam zbirko različnih inštrumentov..... ful še stvari..... ja ne vem no, očitno jim še zastonj stvari niso všeč....

Mal sem slabe volje zarad tega ker glede na to da vsi plačamo precej za te vrtce mi ni prav da eni dobijo ogromno eni pa le oskrbo in konec......

Kar se tiče pa kako vozijo otroke v vrtec lahko rečem le, da pri nas je Pajacka ena redkih otrok ki se pripeljejo pripeti v avtosedežu v vrtec.... eni se lepo pripeljejo v očkovih naročjih pa na sprednjem stolu vozijo enoletnike... groza..... pa je kar dosti prometa pri nas.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.6.2006 8:15:49   
viv_
nejcko, res ja, ne da se jim...

In jaz sem tudi povedala v našem vrtcu, da sem v kinološkem društvu, pa da imamo enoto reševalnih psov, ki ZASTONJ pride in otrokom pokaže, kaj psi znajo. Pozimi potem kakšnega večjega otroka zakopljejo v sneg, da ga pes najde in tako... Ful luštno! Ampak se jim ni zdelo...

Kar se tiče varstva in prehrane, pa tudi "učnega" programa, sem sicer zadovoljna. Ampak tega se držijo kot pijanec plota, niti malo nimajo samoiniciative...

Mogoče bom sprejela funkcijo predsednice sveta staršev drugo leto, letos nisem hotela.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.6.2006 20:42:18   
Pajaca
No pa dejmo, zrihtam drugo leto v našem vrtcu predstavnika staršev, smo se že pogovarjal o tem tele dni s parimi starši in so čist za to da tale naša predstavnica pade k očitno je že predolgo predstavnica in sta z ravnatlco zlo na ti.

Torej dva vrtca v kr že imamo.... kje je še kakšna nova predstavnica staršev v kr, da bi bila za en preobrat v vrtcih..... skupaj je ... ma drek jim stran ne dela, da bi ugotovila kolk je vrtcev in kolk predstavnikov rabmo......

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.6.2006 21:12:56   
san
pri taveliki v vrtcu je bilo nekako tako kot pri nejcko, poleg tega so še kuhali enkrat mesečno, pa poleg kostanjevega piknika je bil še krompirjev piknik, enkrat mesečno obisk v knjižnici s pravljico, okoli 5 nastopov za starše, od plesnih, do igranja igrice, pa starševska srečanja z otroci, kjer smo pač skupaj ustvarjali, obisk gasilcev, policijske postaje, pošte, ijs-ja kjer so pihali steklo, 4 krat tedensko po pol ure angleščine v dopoldanskem času za vse otroke v skupini, vključeni so bili še v eko akcijo zeleni nahrbtnik, pižama partiji, zaključni izleti (kekčeva dežela, dežela janka in metke, obisk kmetije s peko medenjakov in izdelavo masla....), Živ Žav za starše konec leta, kjer so se predstavile vse skupine s kakšnim nastopom, s posebno točko tudi tisti otroci, ki so odhajali v šolo,....

ma skoz se je neki dogajal in obema vzgojiteljicama se je dalo ogromno ukvarjati z njimi in jih vozit naokrog

predstavnik staršev se je moral udeleževat sestankov z drugimi predstavniki in ravnateljico oziroma vodjo vrtca, kjer so predstavili kako vrtec stoji finančno, zbira se predloge kaj bi bilo treba spremeniti, popraviti.... predstavnik nato napiše poročilo in ga obesi na oglasno desko za starše ali pa jih obvesti o dogodkih na prihodnjem sestanku staršev

pri mlajšem se glede na njihovo starost tudi ogromno dogaja in res sta vzgojiteljici 1A s črtico, se jima ogromno da ukvarjat a njimi.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.6.2006 21:15:00   
san
Aja večdnevni izleti so bili pri 4 letih 3 dni na Rakitno - zimovanje, pri 5 letih 4 dni v Kranjsko goro - zimovanje, zadnji dve leti 6 dni v Pacug - letovanje.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.6.2006 21:55:32   
frutka_
Mi smo imeli:
  • strokovno predavaje za starše novovpisanih otrok (pred prvim prihodom v vrtec)
  • srečanje s starši in ogled igralnice (tudi pred prvim šolskim dnem)
  • strokovno predavanje na temo o razvajenosti
  • kostanjev piknk in delavnice
  • delavnice in izdelovanje lučk
  • obisk dedka mraza v parku na gričku z lučkami (full lepo)
  • zaključek; fit igre s padalom
  • dneve odprtih vrta za starše (lahko smo prišli na obisk)
  • medi-medo projekt
  • čajanko
  • ...itd...
Jaz mislim, da je resnično od same organiziranosti vrtca odvisno kaj se bo dogajalo in kakšen bo delovni načrt za leto.
Konkretno smo mi pri tavelikih imeli še ogromno drugih dejavnosti...pomladni dan, Ciciban poje in pleše, EKO tržnico, prodaja voščilnic, projekt za Darfur, nemščino, plesne, pravljične ure, knjižnico, Palček bralčke, Knjigobube, naredili smo si zeliščni vrt...Najlepše od vsega pa mi je bilo družinsko gledališče Kolenc, ki imjao nore predstave za otroke!

Če zaključim se mi zdi kot staršu najpomembneje da moj otrok uživa, rad gre v rtec, da ima tam prijateljčke, se druži, krepi samozavest, medsebojni odnosi se prepletajo (in enostavno ni res, da otroci nismo zmožni skupne igre)...v glavnem, če se poleg kaj "naučijo" še toliko bolje ampak užitek in radost sta moje vodilo!

Ine še link za Kolenc-e...http://www.druzinsko-gledalisce-kolenc.si/

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.6.2006 22:01:28   
frutka_
Še enkrat link:

http://www.druzinsko-gledalisce-kolenc.si/

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
24.6.2006 20:04:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?