|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ZMANJŠANJE PREŽIVNINE
7.6.2006 22:26:25   
Anonimen
ALI MORDA KDO VE V KOLIKŠNEM ČASU JE SODIŠČE DOLŽNO ZMANJŠATI PREŽIVNINO, ali pa vsaj koliko časa traja da sodišče preživnino končno ZMANJŠA.

Midva z možem sva namreč že pred letom in pol,ko se nama je rodil sin dala na sodišče vlogo za zmanjšanje preživnine za njegove otroke iz prejšnjega zakona. Sodišče ni v letu in pol storilo še ničesar, zdaj pa se nama bo rodila še hčerkica, zato me zanima če kdo ve koliko časa bo zadeva še trajala, ali pa če nama kdo svetuje KAM SE LAHKO OBRNEVA - morda na kako brezplačno pravno pomoč - da bo zadeva končno urejena.

Hvala!user posted image  user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZMANJŠANJE PREŽIVNINE
7.6.2006 22:34:07   
babylove
Kaj pa če bi poskusila poklicati direktno na sodišče na oddelek za družinske zadeve in vprašala, kako je s tem?

Mogoče tudi na CSD?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.6.2006 22:37:57   
Anonimen
Na sodišče sem dala že več kot 10 urgenc (sem delala pri odv. pa se malo spoznam na to) a naju sploh ne upoštevajo. In sedaj ko se bo rodila punčka bo mož kljub temu da bo imel 4 otroke, še vedno plačeval 40.000 sit za prvo in 30.000 sit za drugo punco, za najine pa ne bo nič ostalo.

S tem, da je od novega leta tudi on brezposelen (mene je pa šef dal na cesto ko sem zanosila) Torej plačuje še vedno toliko kot prej, ko je bil v službi.

Čisto memuser posted image

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.6.2006 8:51:26   
Anonimen
Ja a to toliko časa traja?Ker midva misliva uložiti ko/če bova imela še enega otročka.Jaz sem pa mislila,da je to kujuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.6.2006 13:20:08   
babylove
Potem pa pojdi na CSD in razloži zadevo, povej da se je dejansko stanje spremenilo in naj le-temu prilagodijo tudi odločbo o višini preživnin. In dodaj, da sedanje stanje ogroža vašo družino.
Pojdi tja 10x in vmeš še 30x pokliči, kar vsak dan. Ko te bodo imeli polna ušesa, se bodo že zganili. Ali pa ko bo treba iz državne blagajne dati denarno pomoč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.6.2006 23:40:40   
Anonimen
Hey punce!

Vi ne veste kolikokrat sem že šla na CSD. Tam je pa edini odgovor ki ga poznajo, mi nimamo nič s tem, obrnite se na sodišče. Ko pa je zadeva na sodišču pa traja, kot sem že rekla, saj bo zdaj kmalu dve leti, zdaj bom pa vložila preživnino še za punčko, ki se rodi junija in bo spet trajalo več kot 2 leti. Vmes pa preživnine od prvih dveh naraščajo in ni nikomur mak kako in na kakšen način je to oče zmožen plačevati.user posted image

Saj preživninam se nočemo izogniti, le želimo si, da bi se enakovredno razporedile med vse 4 otroke.

Aja , še to, na sociali jim je tudi priljubljen stavek, kaj pa je oče naredil toliko otrok, če jih je delal, naj jih še vzdržuje, bi pa prej na to mislil...user posted image

Tako da se vrtimo v začaranemu krogu in res ne vem več kaj naj storim

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.6.2006 23:49:29   
Metuljčica04
Če je upravičen do zmanjšanja preživnine in se nikamor ne premakne zadeva pa naj sam zniža preživnino do ureditve.Saj za nazaj  ne bo dobil povrnjeno ,če je plačeval preveč glede na situacijo.Tudi nosečnost se že šteje za vlogo glede znižanja preživnine,ker tudi ,če otrok še ni rojen so že stroški glede potreb otroka,ki se bo rodil.

L.p.!

Življenje je igra,igrajte jo!
Življenje je izziv, sprejmite ga!
Življenje je sen,uresničite ga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2006 0:19:40   
Anonimen
Hvala Metuljčica a kolikor sem seznanjena, do pravnomočnosti sodbe ostane preživnina enaka prvotni določeni. Šele ko sodišče to preživnino zniža in ko je zadeva pravnomočna stvar začne veljati.

Poleg vsega pa tudi zdaj, ko res plačuje manj /saj ne zmore vseh 70.000/ prihajajo odločbe njegove bivše in izvržbe z rubeži plus stroški za plačilo odvetnika, ki ga je najela - ona si ga lahko privošči - tako da je še na slabšem in je pravzaprav unih 70.000 z vsemi stroški kar 90,000, ona pa je neizprosna, nikakor ne bo popustila, plačevala bo odv. dokler ne bo izterjala vsega. Torej tudi kar zdaj manj plača, mu bodo pa rubili oz se mu vsedli na ŽR, kot so to že storili, ko je bil še zaposlen..user posted image

Se mi zdi kot da ni nobene rešitve več, le čakamo, da se bo sodišče zmigalo in kaj ukrenilo,  a zdaj sledijo še sodne počitnice in smo dobri za mesec in več...

Pa vseeno hvala za nasveteuser posted image

(odgovor članu Metuljčica04)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?