Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 13:15:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Povprečje zadnjih 12 mesecev. Torej bolniško.
|
|
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 13:17:14
|
|
|
|
Maleal
|
Napišejo bruto zadnjih 12 mesecev,ne po pogodbi.
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 13:26:09
|
|
|
|
Mišek06
|
Toliko, kolikor si dobila v zadnjem letu nakazano.Če si na bolniški več kot 3 mesece, dobiš od podjetja nekaj denarja. Moja je dobila glih toliko, kolikor je imela nižjo plačo. Tako da se ji ni nič poznalo pri plači. Temu se reče pomoč od podjetja ali socialna pomoč. Vlogo daš v podjetju.
|
|
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 14:18:21
|
|
|
|
zaliga
|
Na pole ti napišejo koliko si dejansko prejemala in sicer bruto plačo ne nakazilo! Pa ne bruto po pogodbi, da ne bo pomote! Za to 1x solidarnostno pomoč, ki ti jo je omenil Mišek06, pa je čisto od firme odvisno! Po navadi dajejo državne ustanove, privat pa ni šans! Upam, da si v kakšnem sindikatu in se pozanimaj! Pripada pa ti po 6 mesecih bolniške!! Lahko pa si tud sama izračunaš porodniško, je do tolarja natančno! http://www.csd-lj-siska.si Veliko sreče!!
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 14:23:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Če si na bolniški več kot 3 mesece, dobiš od podjetja nekaj denarja. Velja za negospodarstvo, za gospodarstvo pa čisto odvisno od firme. Prej ne dobiš, kot ja.
|
|
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 14:32:58
|
|
|
|
pravljica
|
zdaj pa jaz res ne vem, od kod vam te informacije ali se je vam res bolniška vzela za povprečje ali govorite kar na pamet jaz sem bila 6 mesecev na bolniški in so mi v obrazec vpisali zneske, ki bi jih prejela, če bi delala (mislim, da tako tudi piše v navodilu za izpolnjevanje)...torej porodniška ni bila niti malo odvisna od tistih %, ki sem jih prejemala med bolniško, bila je enako visoka, kot bi bila, če bi do konca delala
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 14:36:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Mogoče je pa potem to z bolniško po novem, ker sem se prejšnji mesec zanimala pri prijateljici, ki je računovodkinja in pravi, da se vzame povprečje bolniške.
|
|
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 14:53:39
|
|
|
|
pravljica
|
no evo, sem našla in piše tako: "...če je...prejemal nadomestilo plače v skladu s predpisi...vpišite osnovno plačo, povečano za dodatek na delovno dobo, ki bi jo zavarovanec prejemal, če bi delal"
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 16:55:29
|
|
|
|
asso
|
Mogoče, če se delodajalec zmoti in ti napiše več kot si prejemal. Drugače ti napiše tisto kar dobiš, če si na porodniški. To ni nič novega, ker 2 leti nazaj so mi vpisali glih ta znesek (ne kar bi lahko dobila) in tudi letos mi bodo... Tako, da drži, da se ti vpiše kar dejansko dobiš "izplačano" bruto (kar je na plačilni listi).
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 17:44:38
|
|
|
|
N _ B
|
Na bolniški sem bila od začetka do konca porodniške in v obrazec so mi vpisali znesek, ki bi ga prejela, če bi normalno delala. Tako je tudi pisalo v navodilih za izpolnitev obr. Zgodilo se je, da sem dobila porodniške 4.000 SIT več kot plače in po obrazložitvi računovodkinje naj bi bilo to na račun prispevka za porodniško varstvo, ker si ga sami sebi pač ne nakazujejo. Res je, da je bilo to pred dvema letoma. Lahko, da se je že to spremenilo.
|
|
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 19:52:01
|
|
|
|
TONČI.
|
Delam v šolstvu in sem dobila po treh mesecih bolniške pomoč. 120000 sit. Imamo pa regres zato tolk nižji kot druga podjetja.
|
|
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 20:44:34
|
|
|
|
lelaval
|
Meni so napisali isto, kot pravljici - toliko, kot bi dobila, če bi delala, ne pa po bolniški (ta je bila že bolj revna, ker sem bila na stroške države ). Porodniško pa dobivam par tisočakov večjo, ko bi dobila plačo (seveda brez potnih stroškov in malice)
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 7.6.2006 20:55:24
|
|
|
|
muki1
|
Bolj ko premišljujem, manj mi je jasno. Če torej vpišeš koliko bi lahko dobil, ne koliko dejansko dobiš, a potem CSD nikoli ne dela primerjave z Dursom, kamor se pošiljajo bruto plače v enem letu. Potem se lahko to recimo zlorablja, pa si lahko nekateri, ki imajo možnost vpišejo večje plače, kot jih dejansko prejemajo..... Jaz sem prepričana, da neka verižna kontrola mora biti, ampak, potem bi spet ob oddaji obrazcev za dohodnine prišlo do nepravilnosti, če enim vpišejo koliko bi dobile, enim pa koliko so dobile. Se pravi.....
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 8.6.2006 9:06:22
|
|
|
|
zaliga
|
Pravljica sem že 7 mesecev na bolniški in sem napisala to, kar se je napisalo na obrazec!!! Ničesar nisem govorila na pamet oz. kar ne bi bilo res!!! Bodi srečna, če so tebi napisali znesek, ki bi ga prejemala, vsaj prikrajšana nisi!!! Meni so napisali, kar sem prejemala in verjemi, na porodniškem nadomestilo oz. kakorkoli se že reče, se mi konkretno pozna!
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 8.6.2006 17:28:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Osnova za izračun porodniške so vsi zneski, od katerih je bil plačan prispevek za porodniško varstvo, razen izjem (regres, bonitete,...). Po tej logiki se upošteva "bolniška", ker so bili od bolniške plačani prispevki. Tako da si lahko samo "vesela", če so ti napisali preveč. Se pa lahko zgodi, da ti na DURS-u najdejo to nepravilnost (če to je nepravilnost). Meni so par mesecev nazaj vrnili nekaj tisoč sit, ki sem jih preveč plačala leta 2002. Tako da bi bila na tvojem mestu "pazljiva" . No, upam, da te razlika ne bo preveč udariia po žepu.
|
|
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 12.6.2006 21:46:07
|
|
|
|
Anonimen
|
ZDAJ JE PA TO MENI MALO ČUDNO JAZ SEM BILA CELO NOSEČNOST V BOLNIŠKI IN SEM JO TUDI VPISALA IN NISEM VPISALA ZNESKA ZA TISTEGA KI NAJ BI BILA PRIJAVLJENA ČE BI DELALA. TOREJ VPISALA SE MI JE BOLNIŠKA!!!!!KAR SE OBČUTNO POZNA IN JE MANJŠA KAJ NAJ SEDAJ KO SEM SPET NOSEČA IN V BOLNIŠKI VPIŠEM OD PLAČE ALI BOLNIŠKE ZADNJIH 12,MESECEV TO NE BO UREDU POMOJE BODO PREVERILI IN BO TREBA VRAČAT DENAR ČE NI BILA VPISANA BOLNIŠKA. HM KATERA VE ????????? ŠE KAKŠEN PREDLOG ......................................
|
|
|
|
RE: izračun porodniške če si med nos. na boln... 12.6.2006 22:02:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Po moji logiki se vpiše bolniška.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?