Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dieta:NIC RDECEGA,ZELENEGA, KROMPIRJA 6.6.2006 23:03:48
|
|
|
|
katjamlakar
|
Drage mamice, mojemu sincku(10 mes.), se ze od 3.5 mes. pojavlja na lickih izpuscaj. Sprva samo na sp. delu lick nato se mu je postopoma razsiril po celih. Najprej je tudi izginjal od pribl. 6 mes. pa je stalno prisoten.Licka ima intenzivno rdeca,pikasta, hrapava in izbocena.Alergoloski testi niso pokazali nicesar.Imava dieto:nic mlecnega in jajcnega, pije Pregomin, ne dojim vec. Kreme: linola fett sam in z olivnim oljem,ribodermin in emoliens. Danes pa me je dermatologinja odpravila z 3 tedensko dieto:nic rdecega, zelenega in krompirja. Pojma nimam zakaj ter naj poiskusim kozm. A-DERMA. Ali poznate to dieto in zakaj naj bi pomagala? L.P.KETI
|
|
|
|
RE: Dieta:NIC RDECEGA,ZELENEGA, KROMPIRJA 7.6.2006 9:03:19
|
|
|
|
kaja29
|
hoj mi imamo sedaj podoben problem, lička so bila takšna kot opisuješ, nam je dala eno kremo (10% Adrarotan v belobazi al neki tazga) pa je sedaj bolje lička so že bolj gladka in ni mozoljčkov, diete pa mi ni nobene predpisala, testov tudi še nismo delali upam da se je stanje izboljšalo a je bilo pri vas tudi tako, pa se je ponovilo????
|
|
|
|
RE: Dieta:NIC RDECEGA,ZELENEGA, KROMPIRJA 7.6.2006 10:05:36
|
|
|
|
coco
|
Nočem izpasti prepametna, ampak za vsak slučaj če nisi seznanjena s to kremo (10% advantan), bi te samo opozorila, da je ne uporabljaj prepogosto. Je namreč kortikosteroidna krema, ki ni priporočljiva za redno uporabo, temveč res samo, ko je koža močno prizadeta, pa še to ne, mislim, da več kot 2-3 dni zaporedoma. Mi jo tudi imamo in se je, če se le da, izogibamo. Koža mojega sinčka je bila od cca.3-meseca naprej podobna kot opisujeta in smo pri 11-em mesecu na dieti brez mleka, jajc, banane, hruške, breskev in trenutno smo izločili še pšenico. Za takšno dieto še nisem slišala. Žal je pri teh težavah tako, da vsak starš sam najbolje ugotovi kaj otročku škoduje in kaj ne. Jaz sem od začetka pisala dnevnik (Nega kože, prehrana, Opažanja), da smo lažje ugotovili kaj mu škodi, boj se pa žal še vedno nadaljuje.....:((( Veliko informacij v zvezi z alergijami, kremami in podobno sem dobila na med.over.net-u..... lep pozdrav, coco
|
|
|
|
RE: Dieta:NIC RDECEGA,ZELENEGA, KROMPIRJA 7.6.2006 13:44:29
|
|
|
|
kaja29
|
a to pomeni, da je otrok obvezno alergičen na nekaj????? je mogoče, da je to samo reakcija na niveino milo, ki smo ga uporabljali pri kopanju - sedaj ga ne več
|
|
|
|
RE: Dieta:NIC RDECEGA,ZELENEGA, KROMPIRJA 8.6.2006 10:35:58
|
|
|
|
coco
|
Mislim, da ni nujno, da je otrok obvezno na nekaj alergičen. Ko koža tako odreagira, je to pač znak, da otročkovem organizmu nekaj ne odgovarja. Ali je to hrana, kreme, zrak (beri cvetenje), pršice,.... pa žal še najlažje (včasih seveda tudi ne) opazimo starši sami. Če je pri vas stanje, zdaj ko ste ukinili tisto milo v redu, potem je bilo to sigurno to. Advantan krema je očitno bila nujna za pozdravitev vnete kože, če pa otročku ne ustreza še kaj drugega, se bo koža spet poslabšala in boste morali iskati vzroke še drugje. Mogoče še to, moj sinček ima zelo občutljivo kožo - žal pri njemu posledica alergij, zato ga ne kopamo vsak dan, med kopel pa mu dodam dva pokrovčka kopeli od A-Derme, mila pa že dolgo nismo uporabili. Zdaj smo kupili v lekarni trdo milo od Avene (tekoča se tako ali tako že na splošno odsvetujejo pri dojenčkih - pediatrinja je celo zelo skritizirala Johnsona!). Za nego kože pa, tako kot katjamlakar, uporabljamo kremo A-Derma. Pri nas se pač ta linija za atopike obnese - je pa res pri vsakem dugače.... Lep pozdrav in držim pesti, da je bilo samo tisto milo nadloga!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Barvanje lasKako pogosto si barvate lase?2x na mesec (
3%)
1x na mesec (
15%)
1x na 2-3 mesece (
40%)
1x na 3-6 mesecev (
17%)
manj pogosto (
24%)
Število vseh glasov: 287Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!