Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vasi najtezji scenariji ob M 6.6.2006 14:28:05
|
|
|
|
pot
|
Zanima me kaksne so vaše M nasploh in kaksne so bile vase najhujse M? Kaksne tablete jemljete (brez recepta, na recept)? Jaz imam sicer zadnje leto komaj opazne M, sploh nevem kdaj bo prisla ker ni prav nobenih znakov in tudi ko pride je bilo po navadi malce zvijanja prvi dan... to je bilo pa tudi vse. Pred kratkim pa sem se prehladila, ker sem zmrzovala na nekem dogodku. Tako, da sem imela ta ciklus najhujso M v svojem zivljenju. Bolelo me je tako mocno, da nisem vedla kaj naj naredim in bolecina se je samo stopnjevala. Zeblo me je, slabo mi je bilo, za bruhat ... Vse mi je slo na zivce. Bolelo me je tudi 2. dan, po malem pa me zvija se danes. Da ne govorim o glavobolu! Me spremlja odkar je prisla . Ce bi imela izbiro, bi raje sla se enkrat na HSG. Je veliko manj bolelo, tudi kasnejse dni. Ker vem, da vas je veliko takih, ki zaradi bolecine tudi padete v nezavest, me zanima s cim si pomagate in kako? Kaksne so vase izkusnje in kaj takrat vzamete? A tudi vas boli glava? lp in cimneznejse v bodoce
|
|
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 6.6.2006 14:44:44
|
|
|
|
soncece24
|
Drugače nimam bolečih M,prvi in drugi dan me malo zvija,drugačepanič hujšega. Ko pa sem pri 17-ih začela jest tabletke sem imela prvo M s tabletkami tako grozno bolečo, da me je moralmoj takratni fant napol nest domov iz kina, ker sem mela take krče. Sem žeskoraj nehala tabletke jest, pa je potem naslednja bila čisto brez bolečin.
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 6.6.2006 14:59:50
|
|
|
|
saša80
|
jaz pa morem povedat, da sama sploh ne občutim kakšnih bolečin ob menstruaciji, edino kar je imam malce napet trebuh, drugače pa nič posebnega. je kr malo zoprno ko ne veš kdaj bo prišla, tako bi si vsaj približno lahko izračunala kdaj bo ovulacija, tako pa sploh vem ne kdaj bo kaj.....je pa res neprijetno če imaš zelo hude bolečine ob menstruaciji.. z mano je bila na operaciji eno dekle, ki je ob menstruacijah padala v nezavest in kaj so ugotovili, da je imela od rojstva dve maternici... nisem mogla verjet... o.k punce se tipkamo.... vsem želim čimprej dve debeli lp saša
|
|
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 6.6.2006 15:42:01
|
|
|
|
delfinčica
|
Jaz sem ena tistih, ki sem že dostikrat ob hudih M padla v nezavest... pomaga mi dvojna doza ketonal forte (na recept) in en čaj iz samostana. Sicer pa malo vnaprej vem, da bom zlezla skup - takrat skorajda ničesar ne slišim, samo čudno šumenje v glavi, slabo vidim (vidno kot se oža), noge postajajo vedno bolj mehke in globje začnem dihat. Se je že zgodilo, da ni bilo zraven nikogar in da nisem pravočasno prišla do postelje - k sebi sem prišla, ko sem slišala, da je v daljavi nekaj močno udarilo (bila sem jaz, ki sem padla na tla). Sicer pa zadnje čase tako hudih M nimam več, se pa vseen ozgodi. Ravno pred dvema mesecema sem na stopnicah na poti v spalnico začela zgubljat zavest (nisem še navajena novega stanovanje in sem se uštela, ko sem mislila, da bom prišla do postelje).
|
|
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 6.6.2006 15:43:17
|
|
|
|
delfinčica
|
Aja, sicer pa grozna slabost in glavobol itak da spremlja M... ene dva do tri dni.
|
|
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 6.6.2006 16:06:36
|
|
|
|
Beti S
|
Joj, jaz sem pa mela vedno take slabosti da sem enkrat skup padla. Ful me je zeblo, non stop sem bila na veceju ker sem mislila da bom bruhala. Pomagale pa so mi nalgesin 2x. To je trajalo dva do tri dni. Ko pa sem rodila sem vzela samo eno tableto nalgesin ali bonifen in to samo prvi dan. Po končanem dojenju sem začela jemati KT, od takrat dalje pa sploh nevem kdaj jo dobim. Prav čudno mi je ker me prav nič ne ščaplje oziroma boli.
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 6.6.2006 18:31:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz jo preden sem začela jemati KT (najprej Cilest, potem Yarina) sploh nisem čutila kdaj je prišla, niti napetega trebuha nisem imela. Po par mesecih jemanja KT sem dobila ob M grozne bolečine (pa naj bi Kt ravno zmanjšale bolečine, ne pa povečale!) in pa migreno sem dobila par dni pred M, tako da sem s Kt zaključila po 2 letih, bolečine in migrene so mi pa ostale! Ne pomaga pa niti Ketonal forte, ki ga dobim na recept, ne Nalgesin forte,... nič! BAje ej ap enim po rojstvu otroka bolje oz. so bolečine manjše. Upam na to! Lp, jjasna
|
|
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 7.6.2006 6:01:33
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Tudi jaz sem imela boleče M pred jemanjem KT, takrat sem jedla bonifen. lekadol, ketonal, od vsega je pa najbolj pomagal SPASMEX ( na recept ), bolečine so bile tako hude, da sem morala hoditi in ležati pokrčena skupaj, bruhala sem, pa na WC sem veliko hodila, po prenehanju jemat KT, pa je bila nekajkrat huda, zadnji 2 leti pa imam tako šibko M, da sploh včasih ne potrebujem vložkov, lahko imam samo dnevne
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 7.6.2006 10:58:03
|
|
|
|
kasija78
|
Pred jemanjem kt sem imela hude bolečne, ki se na srečo niso vrnile. Takrat so mi pomagale tablete - najbolj ketonal -, ki pa sem jih morala vzeti v naprej oziroma takrat, ko me je začelo malo boleti. Ko me je enkrat že močno bolelo, ni pomagalo nič. Zvečer za spanje mi še zdaj pomaga, da se zavijem v deko okrog bokov in trebuha oziroma karkoli toplega. V najhujših trenutkih sem zagrevala brisače v pečici in si jih dajala na trebuh. Za zaspat mi je pomagalo tudi pitje zeliščnega, še vročega čaja. V glavnem na nek način se zgreješ. Izogibati se je treba hrani, ki napihuje. Enkrat se mi je zgodilo, da sem šla iz šole na avtobus domov in me je tako bolelo zaradi premetavanja v busu, da sem morala izstopiti postajo prej. Meglilo se mi je tako, da sem se morala tam usest na ograjo in čakat 10 min, da slabost mine in potem sem pol ure hodila do doma, čeprav bi normalno to pot prehodila v 5 minutah. Takrat sem ugotovila, da se je dobro izogibat avtobusov .
|
|
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 7.6.2006 22:10:57
|
|
|
|
anja7
|
Hoj! moje menstruacije tud zgledajo kot huda nočna mora. Prvi dan, takoj ko jo dobim, me začne tako boleti, da kake 4 ure preležim v kopalnici na tleh, ker me ves čas sili na bruhanje. Nekaj časa me zebe tako, da škrtam z zobmi, nekaj časa me pa obliva. Noro. Potem pa po dveh nalgesinih lahko mal zaspim, naslednji dan je pa že boljš. LP
|
|
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 7.6.2006 22:51:36
|
|
|
|
pot
|
A obstajajo take tablete, ki se dobijo brez recepta, pa da pomagajo?
|
|
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 8.6.2006 9:42:34
|
|
|
|
delfinčica
|
Brez recepta so meni najboljše Ibumetin forte, kupi se jih v Avstriji. Toplo priporočam.
|
|
|
|
RE: vasi najtezji scenariji ob M 8.6.2006 12:28:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa da vam še jaz povem da ko nisem še jemala KT je bila moja M zelo močna in boleča. Ko sem po porodu začela jemati KT Cilest se je ta nočna mora končala M je bila redna neboleča in je trajala le od 3-4 dni.Potem pa sem zopet prenehala z jemanjem ker smo pač začeli z načrtovanjem drugega se je pa vse skupaj ponovilo.Bolelo je da sem obležala v postelji tudi do dva dni ves čas sem imela podstavljeno brisačo ko sem ležala drugače pa uporabljala tampone in vložke hkrati ker je tako močno lilo vendar je trajalo le 2 dni ostale 3-4 je bilo pa bolj umirjeno. Tablet proti bolečinam če se je le dalo nisem vzela ker nisem ravnoljubiteljica tablet če pa je bila sila sem vzela pa 2 lekadola ki sta mi kar kmalu ublažila bolečino.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?