Naja31
|
No, očitno sem tu edina ki "navija" za babico No, mi smo se tako odločili, napisala ti bom zakaj in kaj jaz mislim. Moj sinko se čuva pri tašči od aprila. S septembrom naj bi šel vrtec, ampak smo se premislili in odločili, da bo še eno leto pri babici, potem bo šel pa v vrtec ko bo star 2 leti in pol. Moj tašča je stara 61 le. Gospa se za svoja leta izredno dobro drži, zgleda 20 let mlajša (no, mogoče ne ravno 20), vsak dan hodi in teče na Toško čelo, je polna energije,... Sama sta se ponudila, da ga bosta čuvala in nikoli nimma občutka, da jima s tem kaj vsiljujem. Verjamem, če bi v tem času ugotovila, da ga nista sposobna čuvati, bi to rekla, ampak sta se sama ponudila, da ga čuvata še eno leto. Vem, da ona za njega lepo skrbi. Vem, da je pri njej v varnih rokah. Vem, da lahko kadarkoli pokličem in vprašam kaj počneta. Vem, da je sin pri njej srečen in zadovoljen, kar mi je konec koncev najbolj pomembno. 1. Kot sem že napisala, sem prepričana, da ju ne obremenjujem. Kvečjem jima je to v veliko veselje. Vem, da bi povedala, če bi jima bilo pretežko in zato nimam niti najmanšega občutka krivde ker čuvata mojega otroka. Tudi na dopust bosta lahko normalno šla, smo se uskladili in bosta šla takrat ko imam jaz dopust. Je pa res, da je pri nas en dan v tednu mož doma, ker dela ob nedeljah in ima med tednom en dan frej, tako da mali pri njih samo 4x. Pa tudi jaz imam tako službo, da si lahko frej vzamem, tako da si tudi onadva kdaj odahneta. 2.Tu se strinjam z Viv. To je za me edina slaba stran. 3.Bolj zaupam prehrani moje tašče kot prehrani v vrtcu. Še posebej zdaj po salmoneli v Izoli. 4.Pri 1 leto starem otroku mi je bolj pomembno, da je z nekom, ki mu daje ljubezen in toplino, pri katerem se počuti varno. Jaz si pa mojo taščo predstavljam kako skupaj packata In potem ga bo še umila 5. Raje vidim, da večino časa preživi z babico in dedkom kot z vzgojiteljico. Ampak je res, da gre mali v varstvo šele okrog 9h, 9.30h, in ga pobrereva okrog 15.30h, tako da je večino dneva še vedno z nama. Tako je vpliv babice na vzgojo "omejen". 6. Pri nas je še dedek (tast) zraven ki zelo veliko pomaga, skuha,pomije, tako da se tašča lahko z malim ukvarja. Ona ga pelje na sprehod, tast pa medtem npr. kuha. Sama najbolje veš kakšna je tvoja tašča oz. mama. Ali je dovolj vitalna, fizično sposobna za kaj takega? Ali ji bo to v veselje ali v breme? Ali se bo res lahko samo otroku posvetila? Jaz vidim kako srečen je moj sin ko ga zjutrajpri njej pustim in to mi je najbolj pomembno. Imam občutek da sva se pravilno odločila. Poslušaj tvoj občutek! Lp,Naja
< Sporočilo je popravil Naja31 -- 2.6.2006 13:17:25 >
|