Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: sprmemba načina uspavanja 1.6.2006 10:47:08
|
|
|
|
Tasika
|
Glede vrtca te naj ne skrbi, tam deluje 'čredni nagon'. Naš mali doma še vedno ne zaspi drugače kot na joški, v vrtcu pa od prvega dne naprej sam v posteljici (z medvedkom). Pri babici pa z rahlim zibanjem in nošenjem. Moj zaključek, zaspati že zna drugače, vprašanje je pa če hoče.
|
|
RE: sprmemba načina uspavanja 1.6.2006 10:56:05
|
|
|
|
anckabancka
|
Ja, jaz ravno delam na tem, da mi ne bi več zaspal na zizi, ker bi počasi rada nehala z dojenjem. Naš Aljaž je star 11 mesecev. Zadnje čase je zelo nemiren, ko se dojiva in mi ne zaspi več vedno. Zato ga podojim in ga na trebušček obrnem na blazino, se uležem zraven ter ga čoham po hrbtu in mu nežno šepetam. Prvič in drugič je skopraj znorel in jaz sem skoraj izgubila živce, sedaj pa je vedno bolje in se je že malo sprijaznil, da ko je treba spat, ni druge možnosti. Ene 5X sem ga tako uspavala in vsakič gre hitreje in z vedno manj joka in tarnanja. Sem mogla bit pa kar vztrajna, je že mož nervozen postal zraven in rekel, da naj ga pustim njemu, pa nisem hotela in je potem v dveh minutah zaspal. Prej mi je pol leta vedno zaspal med dojenjem, zdaj bo pa treba počasi v službo in mu bo lažje, če bo znal zaspati tudi kako drugače.
|
|
|
|
RE: sprmemba načina uspavanja 1.6.2006 11:39:35
|
|
|
|
lelaval
|
Moja pri meni tudi ne zaspi drugače kot na zizi. Moj pa jo da v posteljico (ali pa leži zraven nje) in mala ga gleda in zaspi.
|
|
RE: sprmemba načina uspavanja 1.6.2006 12:13:17
|
|
|
|
soncicaT
|
lelaval..veš v čem je po moje finta...otroci nas majo naštudirane..in vedo da smo mame bolj smilečne, pri očetih pa nekak ne upajo, ker očetje ponavad niso tisto..ja ubogi ti, ampak preprosto stvari konkretno "zahtevajo" ah bluzim
|
|
|
|
RE: sprmemba načina uspavanja 1.6.2006 12:41:09
|
|
|
|
Naja31
|
Cau, moj sinko je še en mesec nazaj zvečer zaspal med dojenjem. Zdaj se še vedno podoji, ampak zaspi pa ne. Ko ima dovolj, se obrne na drugo stran, stisne k meni, malo počeblja, in kar zaspi. Zdaj je že nekako 14 dni tako. To je pri nas že ogromen napredek. Pa nisem sama nič naredila, kar sam od sebe je tako začel. No,če je hudo utrujen, potem ga že med dojenjem zmanjka. Res je pa da še nismo poskusili brez večernega dojenja. V bistvu ga dojenje nekako pomiri, ker še 5 minut prej divja po stanovanj, brez najmanjših znakov zaspanosti, potem se skupaj uleževa, se podoji in že spi. Ne vem kako naj brez dojenja dosežemo isti učinek? Lp, naja
|
|
|
|
RE: sprmemba načina uspavanja 1.6.2006 12:48:58
|
|
|
|
Ninica
|
Mi smo pa to naredili tako, da je več čez dan nisem uspavala z zizo (ko se čez dan več nismo dojili), pa sem ji lepo ponudila čaj, vendar je flašo zavračala, potem pa je po nekaj poskusih le vzela in se zadovoljila z njo, ker je videla, da zize res ne bo. Seveda sem pa morala obvezno ob njej ležati . Pa še zdaj je tako ko se več sploh ne dojimo. Je pa res najbolje, da otroka že prej postopno odvadiš od dojenja vsaj čez dan, da je potem lažje otroku in tudi tebi.
|
|
RE: sprmemba načina uspavanja 1.6.2006 15:03:57
|
|
|
|
natalia
|
lelaval..veš v čem je po moje finta...otroci nas majo naštudirane..in vedo da smo mame bolj smilečne, pri očetih pa nekak ne upajo, ker očetje ponavad niso tisto..ja ubogi ti, ampak preprosto stvari konkretno "zahtevajo" to je pri nas!!! lp
|
|
RE: sprmemba načina uspavanja 2.6.2006 12:09:00
|
|
|
|
kresnička
|
Prvi sin je tudi vedno zaspal pri dojenju. Potem smo zizo zvečer zamenjali za čaj in ga je oči uspaval. Pa nam je uspelo. Zdaj se mi to ne zdi več dobra ideja, ker je do drugega leta hodil spat s čajem. No, potem je moral eden od naju vedno z njim spat in ga držati za roko. To je znalo trajati pol ure do uro in več. Pri dveh leti sva ga prestavila v njegovo sobico in še vedno ga je bilo treba držati za rokico. Potem je bilo možu dovolj. Sedaj mu pred spanjem zapojeva pesmice (vsak večer iste, ritual pred spanjem), potem pa dava cd z glasbo ali pravljice, si sam izbere in ob tem zaspi. Drugega sinčka skopam, nahranim, dam v žakeljček, mu dam lupčka za lahko noč in sam zaspi.
|
|
|
|
RE: sprmemba načina uspavanja 2.6.2006 21:08:37
|
|
|
|
2ursae
|
mi smo ravno začeli s tem prjektom. Podnevi je vedno zaspal na zizi, zdaj ga pa poskušam navadit, da bi zaspal v posteljici. Sicer mi ga podojiti ni težko, celo rada imam, da se malo stisneva, samo kaj, ko je to začelo motit urnik gostih obrokov in smo imeli vse na glavo postavljeno. Pa še, žal, me ne bo vedno zraven, ko bo hodil podnevi spat ... služba bo kar naenkrat zahtevala, da se vrnem. Ko je zaspan, ga malo poujčkam in ko se mu začnejo zapirat okice, ga položim v posteljico. Sem zraven njega ves čas, dokler ne zaspi, kar zna trajati tudi po debelo uro. Pojem mu, mu prigovarjam in ga božam. Če začne jokat, ga dvignem in spet poujčkam, a ga dam nazaj, preden mi popolnoma zaspi na rokah. Je težko, samo se mi zdi, da bo dobro zanj, če bo znal zaspati na ta način. Lahko rečem, da je po dveh dnevih prebolel prvi šok in mi je danes enkrat zaspal v treh minutah . Mislim, da bo z malo vztrajnosti šlo, čeprav je moj mali trmast kot .
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?