|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje v naročju, na rokah
31.5.2006 16:40:38   
Anonimen
Ok, a je še kaka potrpežljiva mama, ki večino dneva pestuje, nosi otročka, ker le-ta noče pančat v posteljici, pa po vrhu še sam..

Govorim za 3.mesec starosti otroka in kako dolgo to traja...

Kako otroka odvadit spanja na rokah.

Gre za to, da je samo tako miren in spi tako, da smrči zraven, v posteljici se pa kar prebuja!user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje v naročju, na rokah
31.5.2006 17:11:04   
hubi
Odvadila ga boš tako, da ga boš dala z rok. Navadil se je oz. vas je navadil, da ga nosite naokoli. Usedi se zraven, leži zraven, tako da te čuti in da ga ni strah. Sigurno bo tudi nekaj joka, pa ga malo pocrkljaj. Zna pa nekaj časa trajati. Sam pa zato verjetno noče spati, ker mu je bolj prijetno v naročju. Zdajle ti še znese, da ga nosiš, kako pa bo pri 9, 10 kilah mi ni jasno.
Veliko sreče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje v naročju, na rokah
31.5.2006 19:58:49   
Marogica
Oprosti, to ni potrpežljiva mama, temveč neuka mama, ki se ne zaveda, da bo otroka tako razvadila in se bo čez nekaj mesecev na RR-ju spraševala, zakaj otrok ne joka samo v naročju in da ima po možnosti sitnega otroka.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje v naročju, na rokah
31.5.2006 20:12:16   
Anonimen
Mislim da bi bilo pri treh mesecih dobro končati dojenčkovo "fazo prilagajanja". Težko boš zdržala, če to res počneš cel dan user posted image .

Če noče spati v svoji posteljici, ga poskusi dati na svojo, lezi zraven njega, dokler ne zaspi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje v naročju, na rokah
31.5.2006 20:57:27   
Anonimen
Jaz sem ga tako, da sem ga dala zraven sebe v posteljo in z njim zaspala, po nekaj dneh sem ga pa začela, ko je trdno zaspa dajati v posteljko. Potem sem pa spet ga dajala takoj v posteljo, že zvečer. seveda je bil najprej jok. Zato smo začeli uvajati fen. Dojila sem ga in ko se mu je začelo dremati in je začel očke zapirati sem ga dala v posteljko in prižgala fen. Po 3 dneh je takoj zaspal in sploh ni bilo potrebe iti k njemu.

Zdaj ga dajem spat tako, da mu narihtam pravljico in še vedno ga dajem spat v posteljko takrat, ko začne zapirati očke. Malo mu zapojem zraven, ker ga moj glas umirja in božam po obrazu.

Želim ti veliko uspeha.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje v naročju, na rokah
31.5.2006 21:07:24   
lelaval
Jaz nobenega nisem nikoli uspavala na rokah. Že čisto majčken dojenček se lahko na ta način razvadi. Vsi so zaspali, ko sem jih dojila (sem zraven ležala), ko so zaspali, so se 'odklopili', jaz pa sem jih le položila v posteljico. Vse 3 sem tako dajala spat že od 1. dne. Če pa sem kam šla, je ati dal moje mleko,  malo večje pa uspaval tako, da je zraven ležal in otrok zaspi.
Upam, da vam uspe otročka odvadit od 'nošenja po rokah' čimprej.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje v naročju, na rokah
31.5.2006 21:38:44   
rija
Evo, še ene "potrpežljive" mame...

Moj je spal dopoldan v postelji, popoldan na rokah, če sem imela srečo v vozičku, s tem,da je seveda zaspal na rokah. Zvečer pa strogo v posteljici.

Pri 4,5 mescih pa se je začel navajati, da zaspi sam v vozičku ampak še zmeraj pa mi dnevno spanje zaspi na rokah, vendar ga dam potem v posteljo. Že itak poleg njega ne morem ničesar narediti, pa potem tisto slabo urco letam po hiši gor in dol....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje v naročju, na rokah
31.5.2006 22:05:28   
taža
Joj, joj... čimprej ga začni uspavati v posteljici. Najbolje, da ga pri tem božaš, mu potiho kaj poješ, pripoveduješ... Nekaj dni bo sigurno jok in stok, pa ti boš imela slabo vest, ampak NE PUSTI SE MU!!! Tudi, če bo trajalo 14 dni vztrajaj. Če se bosta še kar naprej uspavala na rokah, boš vedno bolj utrujena, bolel te bo hrbet,... dojenček pa potrebuje čim bolj spočito mamico.
 
Lahko pa se odločiš za drug "sistem" in ga daš v posteljico, mu daš ninico in kakšno pomirjujočo glasbo zraven - čisto potiho, ravno toliko, da jo sliši. Ko bo začel jokat ga na hitro potolaži in spet ven. Če bo potrebno, da prideš 15x nazaj tolažit, boš šla pač 15x, naslednjič mogoče le še 10 x in čez 1 mesec le še 1x ali pa nič več. user posted image
 
Bo težko ampak vztrajnost se ponavadi splača. Držim pesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje v naročju, na rokah
31.5.2006 23:24:25   
soncek&luna
jaz ze od samega zacetka nisem otrocka nosila okoli po stanovanju... na rokah je ze bil, samo sva sedela in se cartala... je moral res hudo jokat, da je me je dvignil... zaspi pa mi se vedno v narocju, no na pol v narocju na pol na blazini, tako se cartava

tudi nikomur nisem dovolila, da se je z njim v narocju sprehajal... vsakemu sem rekla, da ga lahko carta tudi sede... najtezje je bilo to dopovedat moji mami, ampak je uspelo, da sem jo prepricala, da ne mislim delat kilometre po stanovanju

ko je moj skrat zaspan in ima dovolj vsega, zaspi kjerkoli in pri komerkoli

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu taža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje v naročju, na rokah
1.6.2006 5:51:58   
Vrtnica1
Hja, jaz sem že ena taka "neuka" mama, ki sem ga vedno pred spanjem nosila po rokah po sobi gor in dol, dokler ni zaspal. Aja, to sem delala po 7. mesecu, ko se nisva več dojila. Prej je vedno med dojenjem zaspal. No, in kaj je bilo potem? Tako me je začel boleti hrbet, da ponoči od bolečin nisem več mogla spati. In seveda je bilo treba z nošenjem prenehati. Zdaj pač počakam, dokler ni zares zares zaspan in se potem samo vsedeva na posteljo in ga malo poujčkam, dam mleko za pit in zaspi. Pri nas to, da bi ga položila v posteljo in bi sam zaspal, ne pali.
Je pa res, da se je pa čez dan znal vedno sam zamotiti in ga, razen pred spanjem, ni bilo treba nikoli nositi po rokah.
Res bo kmalu pretežak in tega ne boš fizično več zmogla, zato začni kmalu s kakšno drugo metodo.
Veliko sreče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spanje v naročju, na rokah
1.6.2006 10:06:10   
tina104
Naš je prve tri mesece samo jokal, če ni bil na rokah, če sem ga nosila ni jokal. Tako sem ga večinoma prenosila. Ker pa je že pri 3 m imel več kot 8 kg, sem ga potem postopoma začela navajat, da sem ga dala v ležalnik. Od začetka je zdržal pet minut, pa večkrat na dan tako, pa potem 15 min, pa tako dalje. Potem sem ga počasi začela navajat na tla in tako. V glavnem, zdaj ga ni treba več toliko nosit, ker pri svojih 9m je najbolj srečen, če plazi po tleh in odpira predale. Edino uspavanje pa je še vedno problem - ne zna sam zaspat in pomaga samo ziza ali nošenje na rokah.
Ja, če ga boš zdaj tako navadila zaspat, ne bo znal drugače. Po drugi strani pa tudi mislim, da bo sčasoma vedno manj na rokah.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spanje v naročju, na rokah
1.6.2006 14:55:20   
natalia
neuka mama mi je zelo žaljiv izraz. jaz sem mojo uspavala na rokah, ker je že od 2 dne v porodnišnici imela strašne kolike. kako pa majhen otrok ve, da ga mama ne more cele dneve nosit? oprosti, ampak jaz ne bi mogla pustit moje punčke jokati na postelji, pa vstran hodit, če vidim da se zvija od krčev in bolečin. jaz mojo še zdaj 5-10 minut držim na rokah pa zibam, pa mi ni težko, pa ima tudi že cca.8 kg, ko jo položim v posteljo pa naprej spi.ko mi bo pretežka, pa si bova že zmislili nekaj drugega za uspavat. same pa je ne mislim puščat, da joče.

delaj po svoji vesti, saj dolgo pa se tako ali tako ne bodo več pustili nositi in cartati.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spanje v naročju, na rokah
1.6.2006 16:10:06   
ČebelicaMaja
se pridružujen natalijinemu mnenju- jaz tud svojo ves čas nosim, ker ima prav tako že iz porodnišnice krčke in že tako ali tako veliko prejoka. Da bi sedaj uvajala kakšne ukrepe, mi pa srce ne da... bo že še čas, ko se krčki umirijo... pa nisem neuka, sem prebrala morda še preveč... (tako pravi moja mama), a življenje ni vedno samo po knjigah...

Ko bo čas, bomo že pogruntali nove načine, spremembe so pa vselej težke. Držim pesti za anonimnouser posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
1.6.2006 22:15:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: spanje v naročju, na rokah
2.6.2006 11:51:30   
rumena
Jaz sem Lino tudi uspavala v naročju, nato pa sem jo v štirih dneh privadila, da je zaspala sama v posteljici. Najprej sem z njo ležala na veliki postelji, da je postala zaspana, nato pa sem jo preložila v njeno, da je ubistvu videla, da je v svoji posteljici.
Veliko uspehov.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: spanje v naročju, na rokah
2.6.2006 20:54:07   
Aleksandra
Naša je bila prav včeraj stara 5 mesecev in še vedno ne zaspi zvečer drugače kot med dojenjem (zvečer), čez dan pa v na rokah in pa v vozičku.
Ko zaspi počakam kako minutko in jo odložim v posteljico. Zvečer se nato včasih še enkrat ali dvakrat predrami, jo za nekaj sekund pozibamo in spi dalje do jutra. Zdaj spi v kosu cca. 10 ur.  Začela pa je pri petih tednih s šestimi urami.

Do četrtega meseca je bilo celo tako, da ko je čez dan zaspala in sem jo dala (ko je že trdno spala) v posteljo je bila takoj sovica okica. Vedno znova in znova - pa če sem to naredila 5x ali 10x, vedno znova se je prebudila. Če pa sem pustila na rokah (sedela na kavču in bulila v TV) je pa spala tudi do dve uri. Na kak deževni dan, ko nisva mogli ven, sem tako raje pustila, da mi spi na rokah, kot da bi bila potem cel dan sitna.
Dober mesec nazaj je pa sama od sebe nekako tudi čez dan "našla svoj ritem" into sama od sebe.  Med dojenjem čez dan ne zaspi več. Zaspana postane kako dobro uro, ko se zjutraj zbudi in naje. Ko vidim, da postaja zaspana se še naprej igrava ali klepetava, potem jo vzamem v naročje grem minutko gor in dol po spalnici in že rahlo spi, jo dam v posteljo, včasih me celo malo pogleda, ji pošuškam in potem brez problema spi cca. 1 uro.
Enako je tudi popoldan,  ko spi od cca. 45 minut. Zvečer pa še vedno brez moje jožice ni spanca. Jo umijemo, oblečemo pižamco, še malo poklepetamo, gremo na dojenje (včasih leže, včasih pa sede) in večino v 10 minutah že mrkne, četudi je bila pred tem še cel hudiček. Seveda jo trepljam, da še malo poje, prestavim na drugo jožico, potem pa pride še ati s flaško, vendar dostikrat že zaklene usta in jo prestaviva v posteljo. Večinoma se zbudi (oz. bolj predrami) čez 10 - 30 minut, še malo (ali pa tudi veliko) potegne po flaški in že spimo.

Sem se malo razpisala. Pač pri nas je tako, da nič drugega ne pali. Kadarkoli sva jo pustila, da bi sama zaspala ni in ni šlo. Obupno dretje v nekaj sekundah. To pa meni trga srce. Pa sicer sploh ne joka in je zelo super dojenčica.  Meni zaenkrat še ni problem nastaviti jožice ali jo pozibati, pa tudi nimam najboljšega križa. Sem pa vesela, da mi je ni potrebno zibati več kot nekaj minut, ker v tem primeru bi pa morali najti drugo rešitev.

Vsaka mama pač dela po svojem občutku, tako kot misli, da je najbolje za njenega srčka. In zaradi tega  ne bi rekla, da je mama neuka, otrok pa razvajen.

Vsekakor bi bila super srečna, če bi zaspala sama od sebe v postelji, a zaenkrat to še ne gre. Glede na to, da se je pa "postopek" uspavanja v zadnjih dveh mesecih bistveno skrajšal in olajšal, pa bomo mogoče prišli tudi to tega.

LP

Sandra

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: spanje v naročju, na rokah
2.6.2006 23:11:57   
rija
Aleksandra, se podpišem pod tvoj post, samo se meni ni dalo tako na široko pisatiuser posted image

Smo pa danes naredili nov mejnik v dnevnem spanju: danes ni hotel zaspati med nošenjem, ampak sva se vlegla in je v 20 sekundah zaspal na moji roki. Potem je sledila operacija umikanja roke....in spanjeuser posted image
Upam, da mu bo to prešlo v navado.

(odgovor članu Aleksandra)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?