|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lulek in kožica
31.5.2006 15:36:28   
renata
Pozdravljeni!
Ni me bilo ze nekaj casa.Danes sem bila pri pediatrinji in sva mela zelo neprijeten poseg. Vlecenje kozice na lulku. No ona mu je uspela povleci kozico nazaj mene je pa kar groza ker je sedaj tako bogi ko lula ga ful pece. Spiram mu z kamilicami in je malo boljse ampak me zanima kako to opravljate in koliko casa rabi da ga ne bovec peklo. Res je pravi revce ampak vem da to mora bit tako. Imate kak nasvet kako to ublaziti in kolikokrat mu potegnete kozico dol, vsak dan ali veckrat na dan.

Lep pozdrav

< Sporočilo je popravil nalin -- 31.5.2006 16:30:25 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lulek in kozica
31.5.2006 16:16:03   
sazi
Jaz mu kožico vlečem dol med vsakim previjanjem.
Je pa nečak imel problem z zaraščeno kožico, ampak so mu jo uspeli dol potegnit (je star 2 leti) in je bil precej bogi (vsakič ,ko je lulal je zajokal), ampak je v dveh dneh minilo. Zdaj hodi naokrog ves navdušen in razlaga, da lulek pa zdaj dela user posted image

(odgovor članu renata)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lulek in kozica
31.5.2006 16:19:36   
Anonimen
Meni je pediatrinja rekla, da naj vlečem dol po kopanju, ker je kožica takrat mehka in ne po vsakem previjanju.

(odgovor članu renata)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lulek in kozica
31.5.2006 16:25:38   
coco
Glede vlečenja kožice so tako različna mnenja med samo stroko, da je JOJ!!!! Ko sem prišla iz porodnišnice so nas obiskali dve patronažni in vsak je rekla drugače - ´ja, redno vlecite kožico dol´ in ´ne, kje pa, pustite kožico´user posted image  Pediatrinja pa je rekla, tako-tako. Mi sedaj med kopanjem, ko je koža bolj prožna, čisto na rahlo le potegnemo kožico - ati to obvladauser posted image .
Iz izkušenj pri odraslih moških pa vemo, da sploh ni nujno, da v kasnejših letih ne bo težav s kožico, pa čeprav je poprej vse ´laufalo´.... tko da, dame moje....po občutku.....user posted image
lp

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lulek in kozica
31.5.2006 16:49:42   
Luni
No, takole: pri prvem je kožico še čisto mičkenemu (3-4 mesece) povlekel pediater in naročil redno ob vsakem kopanju: brez problema. Potem je pa ta pediater šel in je pediatrinja pri drugem rekla, da naj mu jo redno, pri vsakem kopanju povlečemo nazaj z občutkom: toliko, kolikor gre in z občutkom malo bolj. In seveda vztrajati. Prvi je star 9 let: ni problema, drugi je star 5 let, samo še malo manjka, pa bo b.p. Ubogi otrok pri treh ali štirih letih, ki ima še zmeraj zaraščeno kožico (to je bil pa moj nečak, kateri je moral na operacijo)! Zato mamice, z občutkom in redno, saj je konec koncev to tudi del higiene pri dečku! 

_____________________________



(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lulek in kožica
31.5.2006 19:02:08   
tinica
No pa da še jaz pojamram glede tega. Jaz res več ne vem vsako jutro in zvečer po umivanju mu vedno kožico vlačim dol. Ampak se mi zdi da nikamor ne gre. Sploh pa mi ni jasno kako daleč mu kožica mora iti dol. Ker pri nas se razpre približno za pol cm in to je vse. Kakšen mesec nazaj smo imeli posvetovalnico, pa zdravnica ni rekla, da bi bila kakšna panika glede lulčeka, ampak je rekla, da naj lepo vlačimo dol, vendar če je rdeč moramo pustiti pri miru. Vendar pa me skrbi to ker je rekla, da se mu nekaj nabira pod kožico in da pač moramo paziti da se mu ne vname in da moramo lepo kožico vleči dol da se to odstrani. Ampak kako?

Lp, Tina 

_____________________________

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu renata)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lulek in kožica
31.5.2006 19:44:04   
Bonnie_RR
Zdaj sem pa ful zmedena...
Meni je pa pediatrinja na prejšnjem pregledu (pri 3 mesecih) rekla, da mu kožica sicer še ne gre čisto dol, ampak da to ni nič hudega in da naj jo kar pri miru pustim.
Mi pa niti patronažna na domu, niti pediatrinja na prvem pregledu nista svetovali vlečenja kožice dol. Prav nasprotno: pediatrinja mi je celo rekla, da naj lulčka kar pri miru pustim in naj nič dol ne vlečem. user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lulek in kožica
1.6.2006 7:59:51   
Geja
No, nama kožica tudi ni šla dol in sva dobila napotnico za v LJ za urologa, 1 mesec nazaj . Aha, moj Nejc je star 2 leti.
Tam mu jo je zdravnik (bil je zelo prijazen, se ne spomnim priimka, ampak bolj mlad) potegnil dol, še prej me je opozoril naj se močno stisnem k njemu ker ga bo zeloooo bolelo... To je bilo v 2 sekundah konec in res je revček na začetku samo odprl usta in občutek sem imela da je kar nehal dihati, tako ga je reveža zabolelo, nato pa v jok...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdravnik mi je rekel da bo 2 dni zeloooo hudo, ko bo  lulal... In tako je tudi bilo... Sredi noči je začel jokati, ko je lulal.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
In res , trajalo je samo 2 dni, sedaj pa je čisto normalno.... Kakšen teden mi še ni pustil, da se dotaknem njegovega lulčka, sedaj pa mi že pusti...
Sedaj mu vlečem kožico dol vsak dan (1X na dan), saj so me opozorili, da če tega ne bom delala, se mu lahko zaraste nazaj... ne bi pa rada šla še 1x skozi to...user posted image

Aja pa še to.... ko sem mu kožico povlekla dol, sem mu lulček umila s fiziološko raztopino.... pa tudi s kamilčkami....

Želim vama, da čimpreje mineta ta 2 dolgaaaaa dneva...

čau,čau
Geja

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lulek in kožica
1.6.2006 8:09:39   
Anonimen
ja, tiborju je tudi ta prijazni mlajši urolog potegnil dol kožico, kar se da, če je le malo priraščena. in tudi ga je bolelo kakšne dva dni.
kaj pa če bi mu dala kar kakšen calpol ali daleron? saj to je tudi  proti bolečinam. Saj tiste dvakrat, ko bo še potrebno, ne more nič škodit, le pomaga lahko.
s spiranjme s kamilicami oz. fiziološko po posegu pa je tako, vsaj meni je pediatrinja tako rekla, da ona svojemu sinu ni spirala, ker ga je pač tako zelo bolelo, in je bilo v redu. Da pa pozna starše, ki so to počeli, pa se je vseeno nazaj priraslo. Tako da jaz nisem spirala, pa je bilo o.k.

(odgovor članu Geja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lulek in kožica
1.6.2006 8:28:35   
Seven*
Ma saj niso normalni!! Naj se ze zmenijo med sabo..

Mi smo bili z Jakobom pri specialistu urologu, ker ima se vedno jajcka gori, pa je rekla da kozice SPLOH NI POTREBNO vlacit gor!!

No comment.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu renata)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lulek in kožica
1.6.2006 8:36:50   
damjanai
mi imamo pa  oktobra  ponovno urologa, prvič sva  morala  it ko je  imel komi  10 mesecev , vendar mu je zdravnik takrat  sam  mal  potegnil kožico , ker  češ da pri takem  majhnem ne  sme  potegnit do konca. Men je zdravnica  svetovala da  naj  uporabim Canesten kremo , ker bo manj  boleče ... in morem  priznat  je  pomagalo ... sam  kaj ko je zdej spet  potrebno it da mu  bodo kožico potegnili  čist  do konca...

Mislim ...a  ne more zdravnik mal  omrtvit ... ker  to je  pa  zlooo  hudo  za takega  malčka ... pol se  pa  čudijo zakaj  otroci  jočejo  k pridejo na  pregled  zdravniku ... že tako mahjhnemu povzročimo strah pred belimi  haljami...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lulek in kožica
1.6.2006 8:58:09   
kati*
po "posegu" pri pediatrinji (smo mazali z antibiotičnim mazilom in spirali s kamilicami med vsakim previjanjem 2 dni) med vsakim kopanjem potegnem kožico dol in sperem z vodo. Se takoj pozna, če par dni tega ne naredim, je pol že težje.

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lulek in kožica
1.6.2006 21:27:56   
Badeja
Meni je pediatrinja svetovala, naj mu kožico potegnem dol vsak dan po kopanju, ker je takrat najmehkejša in gre lažje. In naj mu potem vedno namažem lulija z kremico za nego- npr. Bepanthen. Da je bolje, da se zdaj potrudim, kot da bi moral na operacijo, kajti baje ni enostvna zadeva.

Naredi to kar misliš da je najboljše za tvojega user posted image . Mnenja pediatrov so si itak popolnoma različna.


LP

Barbara

(odgovor članu renata)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lulek in kožica
2.6.2006 7:04:45   
dory
Meni pa je pediatrinja rekla,da ce ga ful boli,da je brezveze vlect kozico...da ce ne bo slo drugace,bodo to operativno nardil, pa bo samo dva dni bolel,kot pa zej,k mu jo vlecem dol po kopanju, cvili ko nor in ima potem se cel teden vse rdece in vneto...brezveze...zakaj bi ga matrala...

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lulek in kožica
2.6.2006 10:21:36   
benika
Tud meni je pediatrinja rekla, da kožice ni potrebno vleči dol, da je še prezgodaj.

Ma kaj hočemo, 100 ljudi, 100 čudiuser posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: lulek in kožica
2.6.2006 10:37:12   
April
Mnenja strokavnjakov si res nasprotujejo.

Mi že od vsakega začetka kožico dajemo dol in s tem nimamo nikakršnih problemov. Meni se zdi normalno, da se tako čisti lulčka, ker je drugače to odlično gojišče za razne bakterije.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: lulek in kožica
2.6.2006 22:51:01   
Made
Tudi meni so vsi od vsega začetka trobili, da naj se lulčka na miru pusti- dokler ni začel pri enih 6-tih mesecih lulat "v balončka"- je imel premajhno luknjico. Potem pa panika, pa k urologu, da mu je kožico nazaj potegnil. Sedaj mu vsak večer med kopanjem malo nazaj potegnem kožico in je vse o.k. Tudi higiena je tako dosti boljša...

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: lulek in kožica
3.6.2006 21:45:06   
mayflower
Mene je skrbelo, da ma tamali preveč zaraščeno kožico. Pa še prou zmedena sem bla, al mu jo lohk dol vlečem ali ne (eni so svetovai naj je ne tikam, druugi pa naj jo vlečem dol pri vsakem previjanju). In sem pr 4 mescih starosti pediatrinji povedala za problem. Mi je blo kar žal, k mu jo je tko dol potegnila, da je mel drugi dan kar kožico malo popokanouser posted image  Na srečo, ni blo videt da bi ga kej bolelo. Pediatrinja pa mi je svetovala: nekajkrat na teden naj mu kožico povlečem dol in skrbno očistim; sploh pa vedno kadar je močno pokakan. Sem pa iopazla, da ko malo pozabim na "vleko", je kožico res težje dol povleč.

(odgovor članu Made)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?