Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Do kdaj adap.mleko za zajtrk in večerjo? 31.5.2006 8:27:54
|
|
|
|
Tiamo
|
Hy, čist odvisno, moja še vedno ima adaptiram mlek za večerjo in zajtrk, seveda je stara šele 10 mesecev. Soseda mi je povedala, da je začela uvajat gosti obrok, ko so se šle njene hčerke v vrtec. (pri cca 1. letu) Prijateljica ima dve leti starega fantka in še vedno mu daje mleko zjutraj in zvečer (navadno prekuhano, ne adaptiranega). Tako, da verjetno po občutku ukineš mleko za zajtrk in večerjo.
|
|
|
|
RE: Do kdaj adap.mleko za zajtrk in večerjo? 31.5.2006 8:48:32
|
|
|
|
*alja*
|
Moja je stara 9 mesecev in zjutraj ob 5.30 poje 100 ml mleka - nato spi do osmih! Ob 10 ji pa dam kašico sadno, ob 13 kosilo ( zelenjava, meso,...) nato ob 16 kak fruhzwerge ali kaj podobnega, ob 20 pa adaptirano mleko (200 ml) zraven pa dve do tri žlice čokolino ali frutolino ali kaj podobnega! In mislim da bom še kar nekaj časa ostala pri adaptiranem mleku zjutraj in zvečer, saj se mi zdi da otrok mora dobit še vse te vitamine, kalcij,... kar pa v onem mleku ni v takih količinah!
|
|
RE: Do kdaj adap.mleko za zajtrk in večerjo? 31.5.2006 9:01:04
|
|
|
|
Urša
|
Jst bi ga dajala do 10.meseca. Če gre otrok z 11mi v vrtec(ko se izteče porodniška), je fajn, da je že navajen na navadnega. Seveda pa pozorno spremljat, če mu ustreza.
|
|
RE: Do kdaj adap.mleko za zajtrk in večerjo? 31.5.2006 10:50:25
|
|
|
|
fricka
|
Mi jemo mlečne kašice za zajtrk in večerjo že od 6. meseca. Seveda so pripravljene z adaptiranim mlekom. Pri 13. mesecih ga še vedno uporabljamo in ga bomo še kar nekaj časa zaradi dodanega železa.
|
|
|
|
RE: Do kdaj adap.mleko za zajtrk in večerjo? 31.5.2006 10:52:39
|
|
|
|
Anonimen
|
mi smo adaptirano mleko pili do 1 leta, nato smo prešaltali na kakav, ker samega mleka ni hotel.
|
|
|
|
RE: Do kdaj adap.mleko za zajtrk in večerjo? 1.6.2006 15:17:35
|
|
|
|
žužu
|
od 6. meseca naprej, je meni rekla pediatrinja. 1. je pil ad. mleko do 1 leta-slabokrven 2. od 4.m naprej domače kozje mleko-zelo dobra kri 3. od 7.m naprej domače kozje mleko-zelo dobra kri
|
|
|
|
RE: Do kdaj adap.mleko za zajtrk in večerjo? 2.6.2006 21:10:56
|
|
|
|
babylove
|
Naš pri 16m še zmeraj pije otroško mleko za zajtrk in pred spanjem (takrat mu vmešam še kosmiče). Sicer bi moral otrok do 1. leta starosti spiti min. 0,5l mleka (po možnosti otroškega) dnevno.
|
|
|
|
RE: Do kdaj adap.mleko za zajtrk in večerjo? 8.6.2006 20:56:40
|
|
|
|
Grascakinja
|
Pri 11m po večerji (gosta hrana) spije še 100-140 ml mleka (smo uvedli že kravje, ker je v vrtcu). Zjutraj ko se zbudi 160ml mleka, ker je od njenega bujenja do zajtrka v vrtcu vsaj 1 ura ali pa 1,5h, tako da se mi zajtrka ne splača dat tako zgodaj, ker potem v vrtcu ne bo nič jedla in se ji bo vse pomešalo. In tako bomo tudi počeli še naprej vsaj še eno leto, le da bomo prešli kasneje iz flaše na skodelico.
|
|
|
| Stran: [1] |
katero ime?diana3katero ime naj izbereva?niki (
34%)
nicol (
11%)
ališa (
11%)
kiara (
44%)
Število vseh glasov: 311Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!